Beste pop up tent

Een pop up tent (werptent) is de makkelijkste tent om op te zetten. Hier een overzicht met aanbiedingen van de beste pop up tenten.

Popup tent Deryan


Geen tent is zo makkelijk op te zetten als een pop up tent (popup tent, werptent). Gooi de tent omhoog en hij "popt" zelf op. Binnen een paar seconden staat je tent. En pop up tenten zijn heus niet allemaal kleine tentjes. Je hebt ook pop up familietenten. Kijk hier voor je beste pop up tent.

Overzichten goede pop up tenten

Hieronder vind je twee overzichten met pop-up tenten. In het eerste overzicht vind je alle beste pop up tenten. Al deze beste popup tenten hebben een waardering van minimaal 4 sterren gekregen.


In het tweede overzicht vind je aanbiedingen van alle pop up tenten. Zit je beste pop up tent niet in het eerste overzicht, dan kun je het bij de aanbiedingen proberen. Daar kun je namelijk makkelijk de gewenste pop up tent selecteren.

Vink je wensen aan en je ziet welke popup tenten aan jouw eisen voldoen. Zo kun je makkelijk een geschikte pop up tent vinden.


Coleman pop up tent

Coleman pop up tent

Pop up tenten in alle maten

Denk bij een pop up tent niet alleen aan een festival tentje of trekkers tent. Je hebt tegenwoordig goede pop up tenten in alle maten. √Č√©npersoons tentjes en tweepersoons tenten, maar ook pop up familietenten voor 3, 4, 5 en zelfs 7 personen. Soms hebben deze pop up tenten zelfs 2 of meer compartimenten.

Een pop up tent is dus lang niet altijd een festival tentje, en ook lang niet altijd een outdoor tent voor trektochten. Een pop up tent kan ook een gezinstent voor op de camping zijn.

In het bovenstaande overzicht met pop up tenten kun je aanvinken voor hoeveel personen je een pop up tent zoekt. Een grotere (4 persoons) pop up tent wordt onder andere gemaakt door bekende fabrikanten als Coleman (een topmerk in tenten), Regatta en Outwell (bekende outdoor merken), Bestway en Deryan,

In de bovenstaande overzichten vind je vooral pop up tenten om in slapen, maar ook pop up tenten in andere vormen zoals een opslagtent, een douche tent / WC tent om omkleedtent.


4 persoons pop up tent Fly Lab

4 persoons pop up tent Fly Lab

Tent opzetten zonder moeite

Het opzetten van de tent is een nachtmerrie voor menig kampeerder. Met een pop up tent is het opzetten van de tent echter geen enkele moeite. Een echte pop up tent hoef je alleen omhoog te werpen of te tillen en hij plopt vanzelf in vorm. 

Aanvankelijk waren pop up tenten alleen kleine tentjes zoals een festivaltent, een douchetent of een bijzet tent, maar tegenwoordig zijn er ook grotere pop up tenten. Het opzetten van deze grotere pop up tenten gaat vaak wat verder dan alleen omhoog werpen (daar zijn ze ook te groot voor), maar het opzetten van deze tenten is vele malen makkelijker dan het opzetten van een standaard tent. Ze springen namelijk vanzelf in de juiste vorm.

Omdat het opzetten gemiddeld 2 tellen duurt wordt de pop up tent ook wel 2 seconds tent genoemd.


Pop up tent 1 persoons Where Tomorrow

Pop up tent 1 persoons Where Tomorrow

Zo kies je je beste pop up tent

Bij de bovenstaande overzicht van beste pop up tenten en aanbiedingen van deze makkelijk op te zetten tenten kun je heel gericht zoeken naar de voor jou beste pop up tent. Je kunt je voorkeuren aanvinken en alleen de tenten die aan al je voorkeuren voldoen blijven over.

Onder andere hierop kun je selecteren:

Aantal personen
De meeste pop up tentjes zijn voor 1 of 2 personen bedoeld, maar er zijn bij de aanbiedingen ook enkele tientallen pop up tenten voor 3 personen of 4 personen te vinden. En zelfs een paar pop up tenten voor 5 of 6 personen. 

Een pop up tent is dus lang niet altijd en klein tentje.

Grootte pop up tent
Niet alleen op het aantal personen, maar ook op lengte, breedte en hoogte is de beste pop up tent te selecteren.

Stahoogte van de pop up tent
Ook hierin zit heel veel verschil. Je hebt heel lage pop up tenten. Dat zijn tentjes die alleen bedoelt zijn om er te slapen. Maar je hebt ook pop up tenten die een hoogte van 2 meter halen. 

Waterkolom van de pop up tent
Waterkolom klinkt technisch, maar het is niets anders dan de hoeveelheid water die de tent kan verwerken voor het tentdoek gaat doorlekken. 

Tot een waterkolom van 1.000 mm is de pop up tent waterafstotend. Tot 5.000 mm is de pop up tent waterdicht zolang de tent niet tegen een nat oppervlak aangedrukt staat en vanaf 15.000 mm is de tent zo waterdicht dat je er (theoretisch) zelfs onder water mee zou kunnen kamperen.

Gewicht
Vooral als je de pop up tent meeneemt op een trektocht is een lichtgewicht pop up tent een aanrader. Het grootste deel van de pop up tenten weegt nog geen 2 kilo en een lichtgewicht pop up tentje nog heel veel minder.

Beste pop up tent merken

Pop up tenten worden door steeds meer fabrikanten gemaakt. Dat kunnen specialisten in tenten of outdoor materialen zijn, zoals Quechua, Fjallraven, Coleman, Deryan, High Peak, Wildebeast, Eurotrail en Outwell, maar ook door minder bekende merken.

Kijk hierboven voor alle beste pop up tenten en beste pop up tentjes en andere popup tenten in alle maten die erg makkelijk op te zetten zijn.Foto bovenaan: Deryan pop up tent

Samenvatting:
Een pop up tent (werptent) is een tent die heel makkelijk op te zetten is. Je hebt pop up tenten in alle maten, van een pop up bijzet tent of een pop up festival tent tot een pop up familietent. Hierboven vind je alle beste pop up tenten en andere goede pop up tenten.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een klein pop up tentje, meer een strandtentje dan een campingtent, maar erg makkelijk voor festivals. Beter van kwaliteit dan een festival tentje en super makkelijk op te zetten (en weer me te nemen). Ik wil hem deze zomer ook gaan gebruiken voor een korte camping vakantie. Met 2 personen kan dat net. Mocht ik toch een grotere tent gaan kopen, dan kies ik absoluut weer voor een pop up tent.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.