Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste stokparasol (staande parasol met voet)

Kijk hier voor de beste stokparasol (een staande parasol met een steel in het midden en een voet). Plus goedkope aanbiedingen van alle goede stok parasols.

Beste stokparasol, parasol met voet, staande parasol


Een stokparasol is een standaard parasol. een parasol met een steel in het midden die in een parasolvoet wordt geplaatst. Een stokparasol wordt ook wel parasol met voet of staande parasol genoemd. Hier vind je de beste stokparasols.

Dit zijn de beste staande parasols

Hieronder vind je een overzicht met alle beste stokparasols. Iedere beste stokparasol uit deze lijst heeft een 5 sterren waardering gekregen. Ook hebben we andere testen van parasols voor je en de beste winkels om een goede parasol goedkoop te kopen.


In de meeste gevallen worden deze staande parasols zonder parasolvoet geleverd. Heb een parasolvoet nodig? Dan vind je hieronder de beste parasolvoeten.

Voordelen en nadelen stokparasol

Een stokparasol is een eenvoudige parasol. Dat merk je ook aan de prijs, want de gemiddelde stok parasol is een stuk goedkoper dan een hangende parasol of zweefparasol. 

Ook is het in gebruik nemen van zo'n staande parasol makkelijk. Een niet al te grote stokparasol kun je in een losstaande parasolvoet plaatsen. Zo'n parasol met voet kun je vervolgens makkelijk verplaatsen, vooral als je een parasolvoet met wielen gebruikt.

Kies je er voor de stokparasol in een vaste (ingegraven) parasolhouder te plaatsen, dan is verplaatsen natuurlijk geen optie.

Natuurlijk heeft een stokparasol ook een nadeel, en dat is die stok. Plaats je de parasol direct boven een tafel, dan moet deze over een gat beschikken waar de steel doorheen kan en ook bij een loungeset zitten stok en parasolvoet wel eens in de weg. 

Bij een zwevende parasol of muurparasol heb je dan nadeel niet, maar dat zijn wel meer geavanceerde parasols die ook veel duurder zijn om te kopen.

Garden Impressions parasol met voet

Garden Impressions parasol met voet

Grote stokparasol en kleine stokparasol

Deze staande parasols / parasols met voet zijn verkrijgbaar in vele maten. De kleine stokparasols, met een doorsnede van nog geen twee meter, worden vaak balkon parasols genoemd omdat ze door hun kleine formaat ook makkelijk op een balkon passen. Maar ook voor een zithoekje in de tuin is zo'n kleine stokparasol de beste staande parasol met voet.

Een kleine stokparasol kan ook als strandparasol gebruikt worden. Hij mag mee bij een dage uit, bijvoorbeeld naar strand of bos. Je kunt de parasolvoet dan meenemen of de parasol liggend zonder voet gebruiken.

Voor boven de lounge set of de outdoor dining set (tuintafelset) is een grote stokparasol de beste parasol met voet. Je hebt dan veel schaduw. Hou wel rekening met de poot die altijd in het midden van de parasol staat. Is dat een probleem? Kijk dan hierboven bij de zwevende parasol test. Een zweefparasol is een staande parasol met voet waarbij de poot naast de parasol staat in plaats van er recht onder.

De grootste stok parasols hebben een diameter van meer dan 3 meter zodat het hele gezin probleemloos in de schaduw kan zitten. 


Madison stokparasol met voet

Madison stokparasol met voet


Let ook even hier op

Laat je de stok parasol de hele zomer buiten? Kies dan voor een weerbestendige stokparasol. 

Goede stokparasols zijn kantelbaar en de beste stokparasols zijn ook in hoogte verstelbaar. Hoe meer instelmogelijkheden, hoe beter je de parasol naar de zon kunt richten en hoe beter je de schaduw kunt bepalen.

De meeste stokparasols zijn rond van vorm. Maar ook een vierkante stokparasol of een rechthoekige stokparasol is een optie. Deze passen soms heel goed op een bepaalde plek. Ook geven ze de schaduw in een rechthoekige of vierkante vorm.

In het bovenstaande beste stokparasol overzicht kom je de beste stokparasols van veel verschillende fabrikanten tegen. Goede en bekende merken voor een goede stokparasol / staande parasol / parasol met voet zijn Garden Impressions, Madison, MaxxGarden, Sorara, J-Line, WDMT en Bambrella, maar in het overzicht staan nog meer heel goede stokparasols.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht met beste stokparasols voor alle goede stokparasols, hun specificaties en hun laagste prijs.


Foto bovenaan: Demiahl staande parasol met stok

Samenvatting:
Kijk hier boven voor de beste stokparasol / beste staande parasol / beste parasol met voet. Dit zijn allemaal goede parasols met de steel in het midden die in een parasolvoet geplaatst wordt. Ook geven we op deze pagina tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste parasol.

Een reactie posten

0 Reacties