Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ladder: Beste telescoopladder (telescopische ladder, uitschuifbare ladder)

 

Een telescoopladder (telescopische ladder) is een uitschuifbare ladder die heel klein kan worden opgeborgen. Hier de beste telescoopladders uit de test. 

beste telescoopladder test telescopische ladder


De ramen boven lappen, hoge takken snoeien, de dakgoot reinigen: Een goede ladder is een handig stuk gereedschap. Vooral een telescoopladder is handig. Een telescopische ladder is een hoge ladder die je tot een klein pakketje kan inschuiven. Daarom kijken we hier naar de beste telescoopladder uit de test en andere goede telescopische ladders. 

Dit zijn de beste telescoopladders

Hieronder vind je een overzicht met de beste telescoopladders uit de test en nog meer goede telescopische ladders. Deze beste telescoopladders hebben allemaal een waardering van 5 sterren gekregen.


Telescoopladder Vonroc

Telescoopladder VonrocWat is een telescoopladder?

Verwar een telescoopladder niet met een reformladder of een vouwladder (kijk voor die beste ladders hierboven bij de test van andere soorten ladders). Kenmerkend voor de telescoopladder is dat zo'n telescopische ladder heel lang kan zijn, maar toch kan worden ingeschoven tot een klein pakketje dat maar weinig ruimte in de schuur in neemt en makkelijk in de achterbak van de auto naar een klus kan worden meegenomen.

De hoogte van een telescoopladder

Telescopische ladders zijn in vele lengtes te koop. Daarbij zijn meerdere soorten lengtes van belang.

De uitgeschoven lengte
De lengte die de telescopische ladder heeft als deze geheel is uitgeschoven.

De stahoogte
De stahoogte is de hoogste plek waarop je op de ladder kan staan.

De werkhoogte
De werkhoogte is de hoogte waarop je kunt werken als je op de stahoogte staat. De werkhoogte ligt een kleine 2 meter boven de stahoogte.

De opberglengte
Heel belangrijk. Dit is de lengte van de telescopische ladder als deze in zijn geheel is ingeschoven. Deze lengte is het sterke punt van de telescoopladder. Een goede telescoopladder heeft een lage opberglengte maar kan je toch ver uitschuiven.

Het aantal sporten
Het aantal sporten (treden) dat de ladder heeft is ook een goede indicatie van de lengte van een telescopische ladder.Telescopische ladder Aldorr

Telescopische ladder Aldorr


Stabiliteitsbalk

De beste telescoopladders beschikken over een stabiliteitsbalk. Dit is de dwarsbalk die je aan de onderkant van de hier boven afgebeelde Aldorr telescoopladder ziet. Een stabliliteitsbalk zorgt er voor dat je telescopische ladder veel steviger staat wat de veiligheid natuurlijk enorm ten goede komt. 

Bij de bovenstaande beste telescoopladders kun je aanvinken dat je beste telescopische ladder over zo'n veilige stabililiteitsbalk moet beschikken.


Samenvatting:
Een telescoopladder (telescopische ladder) is een populaire uitschuifbare ladder. Een goede telescoopladder kan heel lang zijn maar toch tot een klein pakket worden ingeschoven. Daardoor neemt een goede telescopische ladder nauwelijks ruimte in de schuur, berging of auto in. Bovenaan vind je de beste telescoopladders uit de test en andere beste telescoopladders. Tevens geven we tips voor bij het kiezen van je beste telescoopladder.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.