Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste telescoopladder (telescopische ladder, uitschuifbare ladder)

 

Een telescoopladder is een uitschuifbare ladder. Hier de beste telescoopladders uit de test en meer goede telescopische ladders (met aanbiedingen beste winkels).

beste telescoopladder test telescopische ladder


De ramen boven lappen, hoge takken snoeien, de dakgoot reinigen: Een goede ladder is een handig stuk gereedschap. Daarom kijken we hier naar de beste ladder uit de test, en een goedkoper alternatief (de beste koop).

Deze test betreft telescopische ladders. Een telescoopladder (uitschuifbare ladder) is een lange enkelzijdige ladder die ingevouwen kan worden tot een klein pakketje. 

Zo is de beste ladder uit de test beschikbaar in een versie met een werkhoogte van bijna vijf meter lang maar kan om hem op te bergen worden ingevouwen tot maar een meter. Zo past die lange ladder zelfs in de achterbak van je auto!

De telescoop ladder is ook in andere lengtes verkrijgbaar, maar hoe lang de ladder ook is, een goede telescoopladder kan altijd compact worden opgeborgen.

Beste ladders kopen

Deze beste ladders uit de test zijn (evenals nog meer goede ladders en trappen te koop bij de aanbevolen winkels te vinden bij de onderstaande aanbiedingen. Daar vind je de beste en goedkoopste aanbieders plus de Ladder Top 10.

Beste ladder: Altrex telescopische ladder

We schreven het al. De beste uitschuifbare ladder is verkrijgbaar in een versie van bijna 5 meter lang, maar deze beste uitschuifbare ladder is in te schuiven tot minder dan een meter zodat je hem makkelijk kunt meenemen en makkelijk kunt opbergen. 

Het uitschuiven van deze beste telescopische ladder gaat per sport, en er zijn (afhankelijk van de versie) 11 tot 13 treden, je kan dus heel nauwkeurig bepalen hoe ver je de ladder kunt uitschuiven.


Beste telescopische ladder / uitschuifbare ladder Altrex telescoopladder

Beste telescopische ladder / uitschuifbare ladder: Altrex telescoopladder


De telescopische ladder is ook te gebruiken als een veilige trap. Ook als trap is deze ladder sterk, stabiel, met diepe treden van 4 centimeter, een groot stavlak en een stabiliteitsbalk. De hoogste ladder reikt tot een werkhoogte van 4,8 meter, hoog genoeg om de dakgoot te reinigen en zolderramen te lappen.

Een uitstekende telescoop ladder die niet voor niets door veel professionals wordt gebruikt. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Altrex telescoopladders of op het bovenstaande Beste Ladder Kopen voor de beste aanbieders om deze beste telescoopladder tegen de laagste prijs te kopen.

Andere goede telescoopladders

De Altrex telescoopladder is de beste telescopische ladder uit de test, maar dat betekent niet dat er niet meer van deze goede uitschuifbare ladders te koop zijn.

Aldorr is een andere goed merk voor een telescoop ladder. Bovendien zijn Aldorr ladders goedkoper dan een Altrex ladder. De Aldorr telescoopladder is te koop in lengtes van 2,60 meter tot 6,20 meter, en veel maten daar tussenin.

Aldorr telescoopladder in 3 standen

Aldorr telescoopladder in 3 standen


Andere merken die telescoopladders verkopen zijn Telesteps, Panthera, Truskore, Vonroc en D&L. Niet zelden betreft het dezelfde uitschuifbare ladders die met een ander label worden aangeboden.

Kijk voor alle goede telescoopladders, hun mogelijkheden, maten, specificaties en prijzen bij de bovenstaande telescoopladder aanbiedingen.

Wat is een telescoopladder?

Verwar een telescoopladder niet met een reformladder of een vouwladder (kijk voor die beste ladders hierboven bij de test van andere soorten ladders). Kenmerkend voor de telescoopladder is dat zo'n telescopische ladder heel lang kan zijn, maar toch kan worden ingeschoven tot een klein pakketje dat maar weinig ruimte in de schuur in neemt en makkelijk in de achterbak van de auto naar een klus kan worden meegenomen.

De hoogte van een telescoopladder

Telescopische ladders zijn in vele lengtes te koop. Daarbij zijn meerdere soorten lengtes van belang.

De uitgeschoven lengte
De lengte die de telescopische ladder heeft als deze geheel is uitgeschoven.

De stahoogte
De stahoogte is de hoogste plek waarop je op de ladder kan staan.

De werkhoogte
De werkhoogte is de hoogte waarop je kunt werken als je op de stahoogte staat. De werkhoogte ligt een kleine 2 meter boven de stahoogte.

De opberglengte
Heel belangrijk. Dit is de lengte van de telescopische ladder als deze in zijn geheel is ingeschoven. Deze lengte is het sterke punt van de telescoopladder. Een goede telescoopladder heeft een lage opberglengte maar kan je toch ver uitschuiven.

Het aantal sporten
Het aantal sporten (treden) dat de ladder heeft is ook een goede indicatie van de lengte van een telescopische ladder.

Stabiliteitsbalk

De beste telescoopladders beschikken over een stabiliteitsbalk. Dit is de dwarsbalk die je aan de onderkant van de hier boven afgebeelde telescoopladders ziet. 

Een stabliliteitsbalk zorgt er voor dat je telescopische ladder veel steviger staat wat de veiligheid natuurlijk enorm ten goede komt. 

Bij de bovenstaande beste telescoopladders kun je aanvinken dat je beste telescopische ladder over zo'n veilige stabililiteitsbalk moet beschikken.


Samenvatting:
Een telescoopladder (telescopische ladder) is een populaire uitschuifbare ladder. Een goede telescoopladder kan heel lang zijn maar toch tot een klein pakket worden ingeschoven. Daardoor neemt een goede telescopische ladder nauwelijks ruimte in de schuur, berging of auto in. Bovenaan vind je de beste telescoopladders uit de test en andere beste telescoopladders. Tevens geven we tips voor bij het kiezen van je beste telescoopladder.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *