Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste torenventilator test

Zoek je een goede stille torenventilator? Kijk dan hier voor de beste torenventilator uit de test en andere goede toren ventilatoren.

Torenventilator Honeywell

Een torenventilator is een populair model ventilator. Doordat er zich in de behuizing meerdere (kleine) ventilatoren bevinden geeft deze ventilator een goede koeling, maar door zijn vorm neemt een goede torenventilator weinig plaats in. Maar wat is de beste torenventilator?

De beste torenventilatoren

Hieronder vind je twee overzichten met goede torenventilatoren. In het eerste overzicht vind je de best geteste torenventilatoren (de beste goedkope torenventilator, de beste torenventilator (topklasse) en de beste koop.


In het tweede overzicht, met alle goede torenventilatoren, vind je alle torenventilatoren die minimaal een 4 sterren waardering hebben gekregen. Dit gaat om een behoorlijk aantal goede torenventilatoren waaruit je via selectiemogelijkheden makkelijk je persoonlijk beste torenventilator kunt selecteren.

Hieronder kijken we naar de verschillende mogelijkheden en eigenschappen van torenventilatoren. Op deze kenmerken kun je ook je beste torenventilator selecteren.

Vorm van een torenventilator

Een torenventilator wordt ook wel een zuilventilator genoemd. Beide benamingen zijn toepasselijk want de meeste van deze ventilatoren hebben een langwerpige zuilvorm. Alleen is de ene torenventilator wat langer of dunner dan de andere. 

Alleen zou Dyson Dyson niet zijn als ze er geen andere vorm op na zouden houden. 

Torenventilator Dyson

Dyson torenventilator

Bediening van de torenventilator

Erg handig bij een ventilator is een afstandsbediening. Of je de torenventilator in de slaapkamer gebruikt of op kantoor of in de woonkamer, het is fijn als je niet hoeft op te staan om de ventilator harder of zachter te zetten. 

Torenventilator met temperatuur aanduiding

Sommige luxe torenventilatoren beschikken over een display. Hierop kunnen onder andere de temperatuur en de ingestelde snelheid worden getoond. Niet noodzakelijk, maar veel mensen vinden het fijn als ze op de ventilator de temperatuur kunnen aflezen.

Torenventilator met timer

Wel heel handig is de timer. Vooral bij een torenventilator in de slaapkamer. Je kunt de ventilator dan na enige tijd zichzelf uitschakelt. Zo voorkom je dat een torenventilator de hele nacht doorblaast terwijl je de ventilator alleen wil gebruiken om koel in slaap te vallen. 

Stille torenventilator

Een nadeel van een torenventilator is dat ze gemiddeld genomen wat minder stil zijn dan bijvoorbeeld een tafelventilator of een vloerventilator. Maar er zijn ook stille torenventilatoren. In het overzicht met alle goede torenventilatoren kun je je beste torenventilator daarop selecteren.

Een stille torenventilator produceert minder dan 40 dB geluid. Selecteer deze optie als je de beste stille torenventilator zoekt.

Een stille ventilator met timer is de beste torenventilator voor in de slaapkamer.

Torenventilator Aigostar

Torenventilator Aigostar

Prijs torenventilator

Voor een luxe design  torenventilator van Dyson, Rowenta of Philips kan je soms meer dan 300 euro betalen, maar dit zijn absoluut geen representatieve prijzen voor een torenventilator. Deze dure torenventilatoren zijn vaak tevens verwarming en luchtreinigers. 

De meeste mensen zoeken ene goede torenventilator zonder deze extra mogelijkheden.

Voor een eenvoudige goede torenventilator van Excellent, Evolar, Kinzo of Tristar betaal je nog geen 35 euro. Voor niet veel meer geld heb je goede torenventilator van Fuave, Trotec, Bestron of Aigostar.

Andere goede fabrikanten voor een torenventilator zijn Solis, Honeywell, Stadler en Inventum. Hiervoor betaal je meestal wel wat meer.  In de bovenstaande overzichten met beste torenventilatoren vind je al deze torenventilatoren.

Kinzo torenventilator

Kinzo torenventilator

Zie ook

Hieronder vind je meer informatie over ventilatoren. Het gaat hierbij om alle soorten ventilators.


Foto bovenaan: Honeywell torenventilator


Samenvatting:
Een torenventilator is een populaire ventilator. Een goede torenventilator koelt goed en ziet er mooi uit. Bovendien hoeft een goede torenventilator niet veel te kosten. Hierboven vind je de beste torenventilator uit de test in diverse categorie├źn en andere beste torenventilatoren. Tevens geven we tips voorbij het kiezen van je beste torenventilator en hebben we aanbiedingen van de winkels waar je deze beste torenventilator goedkoop kunt kopen.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ab van Doornik30 mei 2024 om 11:50

    Ik kan je de Honeywell torenventilator aanraden. Dit eindigde als tweede in de torenventilator test. Alleen de Dyson AM07 scoorde beter, maar die is 2,5 keer zo duur. En dat terwijl de Honeywell torenventilator met een prijs van circa 120 euro is ook niet goedkoop is.

    Zoek je een echt goedkope torenventilator (circa 30 euro), kijk dan bij de ventilatoren hier boven voor een Tomado ventilator, maar die presteert wel minder goed dan de Honeywell ventilator.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.