Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste hardloophorloge

Het hardloop horloge is een populair sporthorloge. Hier de beste beste hardloophorloges voor het meten van je prestaties bij het hardlopen (met aanbiedingen).

beste hardloophorloge beste sporthorloge hardlopen


Als hardloper kun je je sportprestaties bijhouden op een goed sporthorloge voor hardlopers, ook wel hardloop horloge genoemd. Wat is het beste hardloophorloge uit de test? En wat voor goede sporthorloges voor hardlopers zijn er nog meer? Hier de beste hardloophorloges uit de test en meer sporthorloges die heel goed zijn voor de hardloper.

Steeds meer mensen doen aan hardlopen. Om fit en gezond te blijven, of om hun sportieve prestaties te verbeteren. Daarbij wil men graag inzage hebben in de vooruitgang en de geleverde loopprestaties. een goed hardloop horloge kan je dit heel precies vertellen.Beste sporthorloges voor hardlopers uit de test

Kijk hieronder voor je beste hardloophorloge. Je vindt er de beste hardloophorloges uit de test en alle hardloop horloges die een 5 sterren waardering hebben gekregen.

Uit het tweede overzicht kun je heel makkelijk het voor jou beste hardloophorloge selecteren door de eisen die je aan het sporthorloge stelt aan te klikken.


Bij de beste hardloophorloges uit de test vind je de beste sporthorloges voor het hardlopen in verschillende prijsklassen en voor verschillende soorten hardlopers. Aanbiedingen sporthorloges beste winkels

Ook hebben we een overzicht van de beste winkels waar je online je gewenste sporthorloge kunt vinden en dat horloge goedkoop kunt kopen. Je vind daar niet alleen de aanbiedingen van hardloophorloges maar ook van andere goede sporthorloges.
Garmin Forerunner hardloop horloge
Garmin Forerunner hardloop horlogeMeer dan een sporthorloge voor hardlopen

Een hardloophorloge is het beste sporthorloge voor een hardloper. Alle voor hardlopen relevante metingen zoals snelheid, afstand, stappen, hartslag en calorieverbranding zijn op een goed hardloophorloge aanwezig. 

Maar de beste hardloophorloges bieden naast al deze voor een hardloper relevante informatie meer metingen zoals het slaappatroon en het aantal beklommen traptreden. Ook kun je via zo'n hardloop horloge vaak je smartphone berichten op lezen en de muziek op je smartphone mee bedienen.

Kortom, de beste hardloophorloges zijn meer dan alleen een sporthorloge voor hardlopen. Een goed hardloophorloge biedt alle sporthorloge functies, plus handige extra functies voor hardlopen.

In het beste hardloophorloge overzicht kun je aangeven welke functies je op je persoonlijk beste hardloophorloge wilt hebben. Je ziet dan precies welke horloges aan jouw eisen voldoen.Extra functies hardlopen

Deze extra hardloop functies verschillen per hardloop horloge. In beide overzichten met beste hardloophorloges bovenaan kun je het horloge op de gewenste aanwezige functies selecteren.

Denk daarbij aan functies zoals het opslaan van records, het geven van een raceprognose, het meten van de hersteltijd, het geven van hersteladvies en specifieke hardloopmetingen zoals de staplengte, de grondcontact-tijd, de verticale oscillatie en de ren-cadans.

Hardloophorloge met GPS
Ander handige functies voor de hardloper zijn het inladen van routes, het navigeren via GPS en het vastleggen van de gelopen route. Ook de geschiktheid voor hardloop apps en sport apps als Runkeeper, Komoot. Strava en Endemodo zijn erg welkom bij een goed hardloophorloge.

Bij de meeste beste hardloophorloges uit de test die je bovenaan aantreft zijn deze specifieke functies voor het hardlopen op het sporthorloge aanwezig. 

Goedkoop hardloophorloge
Bij de overige beste sporthorloges (5 sterren) kom je ook heel goede maar wat meer eenvoudige hardloophorloges tegen. Deze hardloop horloges hebben wat minder functies maar zijn vaak de beste koop als je een goedkoop hardloophorloge zoekt.


Garmin Forerunner hardloophorloge

Garmin Forerunner hardloophorlogeHardloop horloge met hartslagmeter

Een goed sporthorloge, en dus ook een goed hardloop horloge, beschikt over een hartslagmeter. Een horloge kan de hartslag heel goed meten, want de hartslag kan prima via de pols worden gemeten.

De hartslagmeter van het hardloophorloge geeft je heel nuttige informatie. De hartslagmeter geeft aan in hoeverre je je inspant, maar ook of je jezelf niet overbelast. Wat de juiste hartslag tijdens het hardlopen is hangt af van je conditie en het soort training, maar ook van je leeftijd en je lichaamsgewicht.

Op een goed hardloophorloge met hartslagmeter kun je die persoonlijke gegevens dan ook invoeren. Het horloge kan je dan een seintje geven als de hartslag ongezond hoog wordt. 

Een eenvoudige manier om de maximaal gezonde hartslag te berekenen is  volgende formule: 

Maximale hartslag = 220 - je leeftijd 

Maar dit is slechts een indicatie. Er zijn meer factoren die meespelen en de gezonde hartslag verschilt per persoon. Met een goed hardloophorloge met hartslagmeter, waarop je persoonlijke gegevens kunt invoeren, kun je de hartslag goed in de gaten houden.

Garmin hardloop horloge met hartslagmeter

Garmin hardloop horloge met hartslagmeterBeste hardloophorloge dames

Je komt in bovenstaande hardloophorloge overzichten hardloophorloges voor dames en hardloophorloges voor heren tegen. De verschillen tussen een sporthorloge voor dames en heren zijn uitsluitend op het design gericht. Ieder hardloophorloge is in principe een unisex horloge dat zowel door een dame als heer gebruikt kan worden.

Hardloophorloges voor dames zijn vaak wat minder grof qua design en de horlogekast en het horlogebandje hebben een wat vrouwelijker kleurtje. Veel vrouwen die hardlopen zitten echter helemaal niet op zo'n vrouwelijk horloge te wachten.

Kies dus gewoon bij de bovenstaande beste hardloophorloges het hardloophorloge uit dat je mooi vindt, en aan je andere eisen voldoet. Keuze genoeg!


Smartwatch / sporthorloge dames Colife
Smartwatch / sporthorloge dames Colife Goede hardloophorloges

Je kunt de beste hardloophorloges onderverdelen in specifieke hardloophorloges, horloges die speciaal voor de hardloper zijn ontwikkeld, en goede allround sporthorloges en smartwatches die veel goede functies voor de hardloper hebben.

Goede specifieke hardloophorloges is de serie Garmin Forerunner hardloophorloges en de Polar Vangtage. 

Goede multisporthorloges (met ondersteuning van veel sporten) zijn de Garmin VivoActive, de Garmin Finix, de Garmin Instinct, de Fitbit Sense, de Coros Apex Pro, de Suunto 9 en de Xiaomi Mi-Band. Een ander goede smartwatches met goede hardloopfuncties is de Apple Watch.

Bovenaan vind je alle beste hardloophorloges en andere goede sporthorloges hardlopen. Met alle mogelijkheden, alle specificaties en alle prijzen.


Foto bovenaan: RoonZ.nl

Samenvatting: 
Op deze pagina vind je een overzicht van de beste hardloophorloges uit de test en andere beste sporthorloges hardlopen. Je vindt hier specifieke hardloop horloges zoals de Garmin Forerunner, maar ook algemene smartwatches en sporthorloges het goede hardloop functies. Via het overzicht beste sporthorloges voor de hardloper kun je makkelijk het voor jou beste hardloophorloge of beste sporthorloge hardlopen vinden.

Een reactie posten

0 Reacties