Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste diascanner en negatiefscanner

Redactie     10:47    

beste diascanner beste negatiefscanner Silvercrest


Veel mensen hebben nog dozen vol oude dia's liggen, maar omdat er geen nieuwe dia's meer bijkomen worden ze nooit meer bekeken. Het is dan tijd om de dia's te scannen. Met een goede diascanner maak je in korte tijd van al je dia's een digitale foto. Maar wat is de beste diascanner? Hier de beste diascanners en andere goede fotoscanners voor dia's.

Hieronder vind je beschrijvingen van enkele van de beste diascanners. In het onderstaande overzicht met diascanners vind je alle specificaties, mogelijkheden en de actuele lage prijs van elke beste diascanner. Ook vind je daar nog meer goede diascanners.

Silvercrest negatiefscanner / diascanner

Heb je honderden of zelfs duizenden dia's in dozen staan? Maar geen diaprojector of diascherm meer? Geen probleem. Deze Silvercrest diascanner scant dia's met een snelheid van 1 dia per seconde. Sluit de dia scanner met een USB kabel op je PC of laptop aan (Windows of Apple) en je hebt vrijwel meteen een map vol digitale foto's. 

Je hoeft de dia's alleen maar op een stapeltje in de houder te leggen en op de startknop te drukken en de diascanner en de meegeleverde software doen de rest.


beste diascanner fotoscanner Silvercrest

Diascanner / fotoscanner SilvercrestDe belichting en kleurstelling worden automatisch per dia of foto bepaald zodat de digitale foto er identiek uit komt te zien, zonder kleurverschil of afwijkende belichting. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een 5 megapixel CMOS sensor van hoge kwaliteit.

Digitaliseren van dia's en foto negatieven
Dit is naast een dia scanner ook een negatief scanner. Je digitaliseert er dus niet alleen de dozen vol oude dia's mee, maar je maakt ook van alle negatieven die je hebt heel snel digitale foto's. Foto's "ontwikkelen" in de 21ste eeuw gaat razendsnel. De Silvercrest negatiefscanner / diascanner trekt de negatieven door het apparaat en maakt er een digitale foto van hoge kwaliteit van.

Deze beste diacanner / beste negatiefscanner is eenvoudig en vriendelijk in het gebruik en het scannen van dia's en negatieven gaat heel snel. Kijk bij de bovenstaande overzichten voor deze beste negatiefscanner / diascanner.

Rolei Dia filmscanner

Ook met de Rolei filmscanner kun je zowel van je fotonegatieven als dia's digitale foto's van hoge kwaliteit maken die je dan eventueel weer kunt printen, laten afdrukken of in een mooi fotoboek kunt verwerken.

Negatiefscanner diascanner Rollei Dia

Rolei Dia scanner voor dia's en negatieven


De Rolei diascanner / negatievenscanner is wat duurder dan de scanner van Silvercrest maar daarvoor krijg je een er ook heel goede software bij. 

Met deze software kun je de helderheid en contrast aanpassen en optimaliseren en vlekken, krassen en scheuren wegwerken. Zo kun je foto's digitaliseren die beter en mooier zijn dan het origineel. 

Waar de Silvercrest de beste diascanner is om heel snel en makkelijk dia's en negatieven van foto's te digitaliseren (bulkwerk) is de Rolei diascanner de beste diascanner / negatiefscanner om deze foto's en dia's in optimale kwaliteit handmatig te digitaliseren. Overigens kun je deze Rolei diascanner / fotoscanner ook gebruiken voor snel automatisch digitaliseren.

Het digitaliseren kan op een PC, laptop of Mac maar ook op de Rolei filmscanner zelf met behulp van een 2,4 inch kleurenscherm en een slot voor geheugenkaartjes. In het tweede overzicht met diascanners vind je alle informatie en de lage actuele prijs van deze beste diascanner / negatiefscanner.

Foto bovenaan: Silvercrest diascanner / fotoscanner


Samenvatting:
Met een diascanner kun je snel en makkelijk stapels dia's omzetten naar digitale foto's. Hetzelfde geldt voor het digitaliseren van negatieven van foto's met een negatiefscanner. Hierboven vind je de beste diascanners uit de test die tevens negatiefscanner zijn. Het betreft de Silvercrest diascanner / negatiefscanner (beste diascanner voor bulkwerk) en de Rollei Dia filmscanner (beste diascanner voor handmatig digitaliseren van dia en negatief foto). In de bovenstaande overzichten vind je de aanbiedingen van deze beste diascanners.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.