Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste foto negatief scanner en diascanner

 

De beste negatief scanner om dia's en fotonegatieven te digitaliseren. Plus meer goede negatief scanners met prijzen, mogelijkheden en aanbiedingen.

beste dia scanner beste negatiefscanner Silvercrest


Veel mensen hebben nog dozen vol oude dia's liggen, maar omdat er geen nieuwe dia's meer bijkomen worden ze nooit meer bekeken. Het is dan tijd om de dia's te scannen. 

Met een goede dia negatief scanner maak je in korte tijd van al je dia's en van je foto negatieven een digitale foto. Maar wat is de beste dia scanner / beste negatief scanner? Hier de beste dia scanners en andere goede fotoscanners voor dia's en foto negatieven.

Hieronder vind je beschrijvingen van enkele van de beste dia scanners. In het onderstaande overzicht met dia negatief  negatief scanners vind je alle specificaties, mogelijkheden en de actuele lage prijs van elke beste diascanner. Ook vind je daar nog meer goede dia scanners voor dia's en foto negatieven.

Silvercrest negatief scanner / dia scanner

Heb je honderden of zelfs duizenden dia's in dozen staan? Maar geen diaprojector of diascherm meer? Of een hele reeks foto negatieven die je liever als digitale foto zou willen hebben.

Geen probleem. Deze Silvercrest dia nagatief scanner scant dia's met een snelheid van 1 dia per seconde. Sluit de dia scanner met een USB kabel op je PC of laptop aan (Windows of Apple) en je hebt vrijwel meteen een map vol digitale foto's. 

Je hoeft de dia's of negatieven alleen maar op een stapeltje in de houder te leggen en op de startknop te drukken en de diascanner en de meegeleverde software doen de rest.


beste dia scanner fotoscanner Silvercrest

Dia scanner / fotonegatief scanner Silvercrest

 

De belichting en kleurstelling worden automatisch per dia of foto bepaald zodat de digitale foto er identiek uit komt te zien, zonder kleurverschil of afwijkende belichting. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een 5 megapixel CMOS sensor van hoge kwaliteit.

Digitaliseren van dia's en foto negatieven
Dit is naast een dia scanner ook een negatief scanner voor foto negatieven. Je digitaliseert er dus niet alleen de dozen vol oude dia's mee, maar je maakt ook van alle negatieven die je hebt heel snel digitale foto's. 

Foto's "ontwikkelen" in de 21ste eeuw gaat razendsnel. De Silvercrest negatiefscanner / diascanner trekt de negatieven door het apparaat en maakt er een digitale foto van hoge kwaliteit van.

Deze beste dia scanner / beste negatief scanner is eenvoudig en vriendelijk in het gebruik en het scannen van dia's en negatieven gaat heel snel. Kijk bij de bovenstaande overzichten voor deze beste negatieven scanner / dia scanner.

Rolei Dia filmscanner

Ook met de Rolei filmscanner kun je zowel van je fotonegatieven als dia's digitale foto's van hoge kwaliteit maken die je dan eventueel weer kunt printen, laten afdrukken of in een mooi fotoboek kunt verwerken.

Negatiefscanner diascanner Rollei Dia

Rolei Dia scanner voor dia's en fotonegatieven digitaliseren


De Rolei diascanner / negatievenscanner is wat duurder dan de scanner van Silvercrest maar daarvoor krijg je een er ook heel goede software bij. 

Met deze software kun je de helderheid en contrast aanpassen en optimaliseren en vlekken, krassen en scheuren wegwerken. Zo kun je foto's digitaliseren die beter en mooier zijn dan het origineel. 

Waar de Silvercrest de beste dia negatiefscanner is om heel snel en makkelijk dia's en negatieven van foto's te digitaliseren (bulkwerk) is de Rolei diascanner de beste dia scanner / negatief scanner om deze foto's en dia's in optimale kwaliteit handmatig te digitaliseren. Overigens kun je deze Rolei diascanner / fotonegatief scanner ook gebruiken voor snel automatisch digitaliseren.

Het digitaliseren kan op een PC, laptop of Mac maar ook op de Rolei filmscanner zelf met behulp van een 2,4 inch kleurenscherm en een slot voor geheugenkaartjes. In het tweede overzicht met diascanners vind je alle informatie en de lage actuele prijs van deze beste negatief scanner / dia scanner / negatief.

Foto bovenaan: Silvercrest dia scanner / foto negatief  scanner


Samenvatting:
Met een dia negatief scanner kun je snel en makkelijk stapels dia's omzetten naar digitale foto's. Hetzelfde geldt voor het digitaliseren van negatieven van foto's met een negatiefscanner. Hierboven vind je de beste diascanners uit de test die tevens negatiefscanner zijn. Het betreft de Silvercrest diascanner / negatiefscanner (beste diascanner voor bulkwerk) en de Rollei Dia filmscanner (beste diascanner voor handmatig digitaliseren van dia en negatief foto). In de bovenstaande overzichten vind je de aanbiedingen van deze beste diascanners.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *