Beste bovenlader wasmachine

Zoek je de beste bovenlader wasmachine? Hier vind je de beste bovenladers en aanbiedingen van andere goede bovenlader wasmachines.

Beste bovenlader wasmachine AEG


De meest verkochte en meest gebruikte wasmachines zijn voorladers, een wasmachine met de deur aan de voorkant. Soms kan het echter handiger zijn als de wasmachine van boven af gevuld kan worden. Dan heb je een bovenlader wasmachine nodig. Kijk hier voor de beste bovenlader wasmachine.

Het aanbod aan bovenladers is niet erg groot. Maar fabrikanten van wasmachines als AEG, Whirlpool, Indesit, Hoover, Bauknecht en Zanussi hebben bovenlader wasmachines in hun assortiment. Kijk hier onder voor goede bovenladers.

Aanbiedingen bovenlader wasmachines

Hieronder vind je een selectie van goede bovenlader wasmachines met het aantal sterren dat deze bovenladers als waardering gekregen heeft.

Waarom kies je voor een bovenlader wasmachine in plaats van een standaard voorlader, met de deur aan de voorkant? Daarvoor zijn diverse redenen aan te dragen.

Een smalle wasmachine

Ten eerste de vorm van de wasmachine. Een bovenlader is een smalle wasmachine. Standaard is een bovenlader slechts 40 centimeter breed. Of beter gezegd: 40 centimeter smal. Ideaal als je weinig plek hebt want een bovenlader neemt maar weinig ruimte in. 

Ook is een smalle wasmachine veel mooier en makkelijker in te passen in het design van bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Kijk bijvoorbeeld maar naar de AEG bovenlader wasmachine op de foto bovenaan dit artikel.

Omdat je de was van bovenaf in en uit de machine haalt heb je ook aan de voorkant van de bovenlader minder ruimte nodig wat in een kleine ruimte ook een voordeel kan zijn.

De beste wasmachine bij rugproblemen

Heb je moeite met bukken, dan is een bovenlader voor jou een heel goede wasmachine. Veel mensen met rugproblemen kiezen daarom voor een bovenlader. Een wasmachine met een klep boven zorgt er voor dat ze rechtop staand de was in en uit de wasmachine kunnen halen. 

Bij rugklachten en veel andere lichamelijke klachten is het een groot voordeel als je niet op de knieƫn hoeft voor de wasmachine.

De was tussendoor in en uit de bovenlader 

Een derde voordeel dat voor veel voorlader wasmachines geldt is dat je makkelijk tussendoor was in en uit de machine kunt halen. Deze functie om het wasprogramma te onderbreken moet wel op de wasmachine aanwezig zijn.Wat zijn de nadelen van een bovenlader wasmachine?

Maar natuurlijk heeft een wasmachine met de deur aan de bovenkant ook zijn nadelen. Je kan er geen wasdroger of ander apparaat bovenop plaatsen. Ook is er veel minder keuze aan bovenladers en mede daardoor zijn bovenlader wasmachines vaak veel eenvoudiger dan de standaard voorlader. Je hebt bijvoorbeeld vaak minder keuze uit wasprogramma's. 

Omdat de vraag naar bovenladers klein is zijn deze wasmachines gericht op de gemiddelde gebruiker. Ook zijn de meeste bovenlader wasmachines een relatief kleine wasmachine. Tips kiezen beste wasmachine met bovenlader

De keuze mag dan minder groot zijn, een bovenlader hoeft niet voor een voorlader ten onder te doen. Ze mogen dan smal zijn, voorladers zijn er ook met een capaciteit van 10 kilo (de wasmachine voor een groot gezin). Wel zijn de meeste bovenladers met een vulgewicht van 6 a 7 kilo gericht op een kleiner gezin. Hou goed rekening met voldoende vulgewicht als je een bovenlader wasmachine kiest.Whirlpool bovenlader wasmachine

Whirlpool bovenlader wasmachine

Vulgewicht

5 kilo vulgewicht: Geschikt voor  singles en een 2 persoons huishouden.
6 kilo vulgewicht: Geschikt voor een 2 persoons huishouden.
7 kilo vulgewicht: Geschikt voor een 3 persoons huishouden.
8 kilo vulgewicht: Geschikt voor een 4 persoons huishouden.
9 of 10 kilo vulgewicht: Geschikt voor grote gezinnen. Zeldzaam bij bovenladers.


Energiezuinigheid

Als je naar de energiezuinigheid kijkt scoort de gemiddelde bovenlader heel goed. Door het gemiddeld kleine formaat is de bovenlader wasmachine zuinig. Qua techniek is een bovenlader niet zuiniger dan een voorlader. Het is de geringere inhoud die er voor zorgt dat de bovenlader er op dit punt gunstig uitspringt.

Ook op andere punten kan een bovenlader gewoon een prima wasmachine zijn. Zoals bij alle wasmachines kom je ook bij bovenladers (heel) goede en slechte wasmachines tegen.

Wasprogramma's

Let bij het kiezen van je beste voorlader niet alleen op een lage prijs, maar ook op de aanwezige wasprogramma's (en negeer de programma's die je toch niet gebruikt), let op het energieverbruik (energielabel D is sinds de nieuwe indeling standaard, alles eronder is heel zuinig), 

Drogen

Wil je de was al redelijk droog uit de machine hebben? De gemiddelde bovenlader wasmachine heeft een toerental van 1200 toeren. Dat levert een restvocht percentage van iets meer dan 50% op. Dat is vrij vochtig, bij een voorladers ligt het toerental gemiddeld op 1400 toeren waardoor de was iets droger uit de machine komt (maar ook niet heel veel droger). 

Wil je toch een wat drogere was, bijvoorbeeld omdat je geen wasdroger gebruikt. Kies dan voor een  bovenlader die net zoals de gemiddelde voorlader een toerental van 1400 toeren biedt. AEG maakt deze snel draaiende bovenladers.

AEG bovenlader wasmachine

AEG bovenlader wasmachine

Andere wasmachine functies

En andere wasmachine functies en eigenschappen zoals startuitstel, een beladingssensor, een koolborstelloze motor en een stoomfunctie kom je net zo goed tegen bij een bovenlader als bij een andere wasmachine. 

Kies daarom zonder schroom voor een bovenlader als je een wasmachine zoekt die je van boven kunt laden en legen. Bij de bovenstaande top 10 vind je de beste bovenlader wasmachines, en kun je doorklikken voor meer goede bovenladers. Je kunt er je beste bovenlader wasmachine vinden door al je wensen en eisen aan te klikken, en van al deze goede bovenlader wasmachines zijn gegevens als prijzen, specificaties, mogelijkheden, en ook reviews en ervaringen, beschikbaar.

Kijk daar voor je beste bovenlader wasmachine. Toch liever een voorlader? Ook de andere wasmachines uit de test zijn hier boven te vinden.Beste bovenlader wasmachine merken

AEG biedt de meeste keuze uit bovenladers. Bovendien is een AEG bovenlader wasmachine een bovenlader van goede kwaliteit. Een ander toonaangevend merk op het gebied van bovenlader wasmachines is Miele. Voor een Miele bovenlader wasmachine geldt echter hetzelfde als voor andere Miele wasmachines, er hangt een pittig prijskaartje aan.

Voor een goede goedkope bovenlader wasmachine kun je terecht bij onder andere Zanussi, Whirlpool, Indesit en Candy. Hoewel de keuze uit bovenladers heel veel kleiner is dan voorlader wasmachines valt er dus op het gebied van voorlader wasmachines ook wel wat te kiezen.

Bij bovenstaande overzicht vind je aanbiedingen van alle goede bovenlader wasmachines.


Zie ook:


Foto bovenaan: AEG bovenlader wasmachine


Onderwerp:
Een bovenlader is een wasmachine waarbij je de was niet via een deurtje aan de voorkant, maar via een klep aan de bovenkant er in en uit haalt. Een bovenlader wasmachine is vaak smaller dan een voorlader en daarom makkelijker in te passen in een badkamer of keuken. Weinig ruimte? Dan is een bovenlader ideaal. Maar er zijn ook nadelen volgens onze experts en de Consumentenbond. Hierboven vind je de beste bovenlader merken.

Een reactie posten

0 Reacties