Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste HiFi luidsprekers (HiFi speakers)

De beste HiFi luidsprekers uit de HiFi speaker test. Plus een keuzehulp waarmee je zelf je beste HiFi luidspreker set kunt vinden.

Bowers & Wilkins beste hifi luidspreker zuil


We kijken hier naar de beste HiFi luidsprekers uit de test. Met een HiFi luidspreker bedoelen in dit geval een set van twee vaste speakers die je bedraad of draadloos op je stereoset in je woonkamer, slaapkamer of andere ruimte aansluit. Wat zijn de beste HiFi luidsprekers? Hier lees je het.

De beste HiFi luidsprekers en andere goede HiFi speakers

Kijk hieronder voor de best geteste HiFi luidsprekers door experts en een overzicht met alle HiFi luidsprekers met al hun informatie en lage prijs.


Bij de beste HiFi luidsprekers uit de test vind je de beste HiFi luidsprekers in diverse soorten en prijsklassen. Bijvoorbeeld de beste boekenplank luidsprekerset, de beste passieve luidsprekerzuil, de beste middenklasse, topklasse en goedkope luidspreker zul en veel meer beste luidsprekers.

In het overzicht met circa 900 HiFi luidsprekers vind je alle in Nederland gangbare HiFi luidsprekers met alle specificaties en lage prijzen, en bij veel van deze luidsprekers ook reviews en ervaringen van gebruikers van de betreffende luidspreker.

De beste HiFi luidsprekers in diverse soorten

Binnen het aanbod aan HiFi luidsprekers vind je veel verschillende soorten HiFi speakers. Hier onder een kort overzicht.

Zuil luidsprekers

Een bekende HiFi luidspreker is de luidspreker zuil of zuilspeaker. Dit is een hoge luidspreker met een slanke kast, bij voorkeur van hout. In deze lange klankkast is veel ruimte voor speakers en tweeters.In de grote houten kast komt het geluid goed tot zijn recht.

Monitor Audio Hifi luidspreker zuil

Monitor Audio Hifi luidspreker zuil


De zuil luidspreker is als het op de muziekweergave aankomt de beste luidspreker. Er wordt geen concessie aan het geluid gedaan door de kast kleiner te maken. Niet iedereen is echter gecharmeerd van de grote kasten (boxen) in de woonkamer. 

Bij de bovenstaande HiFi luidspreker test vind je de beste luidspreker zuilen in diverse prijsklassen.

Boekenplank luidsprekers

Zijn de bovenstaande grote zuil luidsprekers / vloer luidsprekers je wat te groot? Dan zijn boekenplank luidsprekers een goed alternatief. Deze luidsprekers zijn een stuk kleiner (lager) dan zuilspeakers. Ze passen inderdaad op een boekenplank, maar je kunt ze natuurlijk ook op de grond of op een lage kast zetten. Ook worden boekenplank speakers vaak aan de muur gehangen.

Door hun kleinere formaat worden boekenplank luidsprekers meer verkocht dan luidsprekerzuilen. Het aanbod aan boekenplank speakers is dan ook heel groot. Het merendeel van de HiFi luidsprekers in het bovenstaande HiFi luidspreker overzicht betreft een boekenplank luidspreker. En ook bij de HiFi luidspreker test zijn de beste boekenplank luidsprekers uit de test in diverse prijsklassen te vinden.

Boekenplank speakers Yamaha

Boekenplank speakers Yamaha

Plafond luidsprekers

Wil je helemaal geen last van je luidsprekers? Kies dan voor plafond luidsprekers. Dit zijn inbouw luidsprekers voor in het plafond. Zomaar inbouwen in een plafond gaat vaak niet, plafond luidsprekers worden dan ook vooral in de badkamer geplaatst. Maar ook andere ruimtes met een verlaagd plafond zijn geschikt. Ook de beste HiFi luidsprekers om in het plafond in te bouwen vind je bij de bovenaan genoemde HiFi luidsprekers.

Andere soorten luidsprekers

En dan zijn er nog de verschillende soorten luidsprekers die we niet als HiFi luidspreker rubriceren omdat deze speakers niet zozeer aan een stereoset worden gekoppeld. Denk daarbij aan portable bluetooth luidsprekers, smart speakers, WiFi speakers, soundbars, surround sets, pc speakers enz.

Alle testen van dit soort luidsprekers vind je bij de onderstaande luidspreker tests.

HiFi luidsprekers tips

Terug naar de HiFi luidsprekers. Ook binnen een bepaald soort HiFi luidsprekers zijn er veel verschillen. In het bovenstaande overzicht met alle circa 900 HiFi luidsprekers kun je op tal van specificaties, kenmerken en mogelijkheden de voor jou beste HiFi luidspreker uitkiezen. Hieronder wat tips voor bij deze selectiemogelijkheden voor bij het kiezen je beste HiFi luidsprekers.

De belastbaarheid van een HiFi luidspreker

Iedere luidspreker kan tot een bepaald aantal watts worden belast. Daarna treedt storing en zelfs kans op onherstelbare schade op. Kies voor luidsprekers die het volume van de geluidsinstallatie aankunnen. 

De belastbaarheid van de meeste goede HiFi luidsprekers ligt tussen de 100 en 150 Watt. Boekenplank speakers kunnen soms wat minder belast worden, en grote HiFi vloerspeakers kunnen soms meer dan 150 Watt aan.

Verschil 2-weg en 3-weg speaker

Binnen een luidspreker kast bevinden zich meerdere speakers (speakerunits). Vaak zijn dat 2 speakers, waarbij één speaker de hoge tonen en de andere speaker de lage tonen voor zijn rekening neemt. Dat is dan een 2-weg speaker / tweeweg speaker.

Soms ook betreft het drie speakers. De middentonen hebben dan hun eigen speaker binnen de kast van de luidspreker. Dit zijn 3-weg speakers / drieweg speakers. Bij een tweeweg speaker handelt de basspeaker de middentonen af.

Meer spreiding is altijd goed. Maar een 3-weg speaker hoeft niet altijd beter te zijn dan een 2-weg speaker. De geluidskwaliteit hangt van veel meer factoren af, en er zijn ook minder goede 3-weg speakers. Maar gemiddeld genomen kun je de 3-weg speaker als beste speaker van de twee beschouwen.

Overigens kan het nog beter, want er zijn ook 4-weg speakers / vierweg luidsprekers. Dit zijn meestal high-end luidsprekers waarbij de tonen over nog meer daarvoor de meest geschikte speakers worden verdeeld via een scheidingsfilter.

HiFi luidspreker met bluetooth

Let als je een HiFi luidspreker kiest op de aansluitmogelijkheden. Het is bijvoorbeeld heel handig als je een HiFi luidspreker meteen als bluetooth speaker kunt gebruiken. Je kun dan als het zo uitkomt het geluid van bijvoorbeeld Spotify, Netflix of Youtube draadloos vanaf je telefoon direct via de HiFi luidspreker afspelen, ook al is de geluidsinstallatie die met de luidsprekers is verbonden daar niet toe in staat. 

Ook een eigen AUX ingang of eigen koptelefoon-aansluiting zijn handig om muziek via de HiFi luidsprekers af te spelen zonder dat de audio-installatie nodig hebt.

Verschil actieve luidspreker en een passieve luidspreker

De standaard speaker is een passieve luidspreker. Een passieve speaker ontvangt het geluid van de audio-bron en speelt deze af. Dat is wat de meeste luidsprekers doen. De meeste luidsprekers zijn dus een passieve speaker.

Maar er zijn ook luidsprekers die meer grip op het geluid hebben. Deze actieve luidsprekers / actieve speakers beschikken over een eigen versterker. Dit zijn dus geen "domme" luidsprekers die alleen maar het geluid doorgeven. 

Hoewel een actieve speaker niet altijd beter is dan een passieve speaker (ook hier hangt de geluidskwaliteit van meer factoren af) is een eigen versterker in de luidspreker wel een voordeel. Versterker en speaker zijn (als het goed is) door de fabrikant optimaal op elkaar afgestemd en dat komt de kwaliteit dan ten goede.

Een actieve luidspreker kun je herkennen aan zijn eigen stroomvoorziening (stekker).

Goede luidspreker merken

Veel audio fabrikanten maken goede HiFi luidsprekers. Tot de beste fabrikanten, waarvan de HiFi speakers regelmatig als beste HiFi luidspreker uit de test komen, behoren onder andere Bowers & Wilkins (B&W), Klipsch, Jamo, Wharfdale, Dali, KEF, JBL / Harman Kardon, Bose, Monitor Audio, House of Marley, Yamaha en Q Acoustics.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste HiFi luidsprekers uit de test wat de beste HiFi luidspreker in iedere klasse volgens de experts is of kies uit de lijst met alle goede HiFi luidsprekers de voor jou beste HiFi luidspreker uit via de diverse selectie mogelijkheden.Foto bovenaan: Bowers & Wilkins hifi luidspreker zuil

Onderwerp:
Zoek je de beste luidsprekers voor in de woonkamer? Hier de beste hifi luidsprekers uit de test. Met de beste high end speakers uit de test, maar ook de beste goedkopere luidsprekers voor in de huiskamer of andere ruime.

Een reactie posten

0 Reacties