Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste jongensfiets

Kijk hier voor de beste jongensfietsen. Al deze kinderfietsen voor jongens hebben de hoogste waardering gehad. 

beste jongensfiets test

Hier kijken we naar de beste jongensfietsen in alle maten. Van de beste 12 inch jongensfiets voor een peuter jongetje tot de beste jongensfiets 26 inch voor een scholier.

Goede jongensfietsen zijn er dus in vele maten, maar ook in vele modellen. Veel stoere crossfietsen en BMX fietsen, maar ook leuke transportfietsen voor jongens. Wie een jongensfiets zoekt heeft veel keuze.

De beste jongensfietsen

Hieronder vind je een overzicht van jongensfietsen die een 5 sterren waardering hebben gekregen. Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van nog veel meer goede jongensfietsen.

Kijk in bovenstaande overzichten voor je beste jongensfiets. Je vindt daar goede jongensfietsen van onder andere Volare, Puky, Amigo, Troy, Nogan en vele andere fabrikanten die goede en mooie jongensfietsen maken.

Het betreft jongensfietsen in alle maten. Van een 12 inch jongensfiets tot en met een 26 inch jongensfiets. Hieronder vind je informatie over het bepalen van de beste maat voor de jongensfiets die je wilt kopen.

18 inch jongensfiets Amigo

18 inch jongensfiets Amigo


Zo bepaal je de maat van je beste jongensfiets

De maat van een kinderfiets wordt in inch uitgedrukt. Het betreft de maat van de wielen van de jongensfiets. Het bepalen van de maat van de beste jongensfiets kan op twee manieren.


De kledingmaat voor het bepalen van de beste fietsmaat jongensfiets
De meest eenvoudige manier om de beste fietsmaat te bepalen is de kledingmaat van de jongen als uitgangspunt te nemen. Gebruik daarvoor de onderstaande fietsmaat tabel.

Kledingmaat  - fietsmaat

86 - 12 inch
92 - 12 inch
98 - 12 inch
104 - 14 inch
110 - 16 inch
116 - 20 inch
122 - 20 inch
128 - 22 inch
134 - 24 inch
140 - 24 inch
146 - 26 inch
152 - 26 inch
>158 - 28 inch

12 inch jongensfiets Volare

12 inch jongensfiets VolareBepalen beste maat jongensfiets via de beenlengte
Meer werk, maar wel wat nauwkeuriger is het bepalen van de beste fietsmaat van de jongensfiets door de beenlengte op te meten. Deze meting hout namelijk rekening met jongensbenen die langer of korter zijn dan gemiddeld.

Dat meten van beenmaat van een jongen gaat op de volgende manier:

- Doe de schoenen uit.
- Ga rechtop staan met de voeten recht vooruit.
- Zet de voeten 20 cm uit elkaar.
- Meet de maat van de bovenkant been recht naar beneden tot de vloer.
- Selecteer de maat in centimeters uit de onderstaande tabel.

Tussen 35 en 40 cm: 12 inch
Tussen 40 en 48 cm: 16 inch
Tussen 48 en 55 cm: 18 inch
Tussen 55 en 62 cm: 20 inch
Groter dan 62 cm: 24 inch

In het beste jongensfiets overzicht kun je de gewenste inchmaat selecteren om de beste jongensfietsen in die maat te zien. 

Meer keuze mogelijkheden beste jongensfiets vinden

Maar bij de bovenaan genoemde overzichten kun je meer eigenschappen aanvinken om je beste jongensfiets te vinden. Merk en maat van de jongens fiets, maar ook onderstaande kenmerken.

Jongensfiets met zijwieltjes
De kleinste maten jongensfietsjes worden vaak met zijwieltjes geleverd. Zo kan een klein jongetje leren fietsen, en als de jongen daaraan toe is kunnen de wieltjes makkelijk van zijn fietsje worden verwijderd.

Handrem en terugtraprem
Belangrijk is de keuze tussen handremmen en terugtrapremmen. Al hoef je deze keuze niet te maken. Veel jongens fietsen beschikken namelijk over beide soorten remmen.

In Duitsland is het zelfs verplicht dat een kinderfiets over zowel een handrem als een terugtraprem beschikt. En dat is natuurlijk niet voor niets.

Een terugtraprem is op zich het meest veilig. Maar veel kleine kinderen hebben moeite met het snel overschakelen van vooruit trappen naar terugtrappen. Een jongensfiets met zowel een voetrem als een handrem is daarom de meest veilige jongensfiets.


16 inch jongensfiets Volare

16 inch jongensfiets Volare


Jongensfiets met versnellingen
Versnellingen kunnen heel handig zijn bij een jongensfiets. Bijvoorbeeld als er tegenwind is, of als er hellingen als een brug of een heuvel genomen moeten worden. Maar voor jongens zijn veel versnellingen op hun jongensfiets ook gewoon stoer. 

Veel goede jongensfietsen beschikken daarom over versnellingen. Het eventueel gewenste aantal  versnellingen op de jongensfiets kun je hier boven bij je selectie opgevenSamenvatting:
Hierboven vind je de beste jongensfietsen (5 sterren) en een overzicht met aanbiedingen van meer goede jongensfietsen. Kies daar je beste jongensfiets en koop deze jongensfiets goedkoop. Ook geven we informatie over de beste maat voor de jongensfiets.


Een reactie posten

0 Reacties