Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stereo set

 

Hier vind je de beste stereo set in verschillende categorieën uit de test en een overzicht met goede stereo sets waaruit je je eigen beste stereoset kunt filteren.

Stereo set Kenwood


Een stereo set is een compleet audio systeem inclusief speakers. Tuner (radio) en versterker zitten in één kastje, en soms zitten in de stereoset ook nog meer componenten ingebouwd zoals een CD-speler en/of een platenspeler. Hier kijken we naar de beste stereo sets en alle informatie om voor jezelf de beste stereo set te vinden.

Vroeger bepaalde de platenspeler het formaat van de stereo set, maar aangezien er op de meeste huidige stereo sets geen LP's worden afgespeeld zijn de stereosets de laatste tijd een stuk kleiner geworden. De huidige kleine stereo sets worden ook wel miniset of microset genoemd. Bij een grotere stereo set spreekt met over een stereotoren.

De beste stereo sets

Experts hebben de beste stereo sets in diverse prijsklassen aangewezen. Kijk hieronder voor de beste stereo set in de basis klasse (de beste goedkope stereo set), de beste stereoset in de middenklasse en de beste stereo set in de topklasse. 

Ook hebben we hier onder een overzicht met bijna 100 goede stereo sets waaruit je makkelijk je persoonlijk beste stereo set kunt selecteren.

Stereo set Kenwood

Stereo set Kenwood


Aansluitmogelijkheden stereo set en af te spelen media

De twee belangrijkste kenmerken van de beste stereo set zijn een goed geluid (vooral de meegeleverde speakers zijn daarvoor van belang) en de mogelijkheden om muziek van de voor jou belangrijke media af te spelen. 

Muziek afspelen kan meestal van CD, hoewel er ook microsets zijn waaruit de CD speler is weggelaten. De meeste muziek wordt tegenwoordig van andere bronnen afgespeeld, en de mogelijkheden verschillen op dit punt behoorlijk bij de verschillende stereosets.

Muziek via USB

Vrijwel alle stereo sets beschikken over een USB-poort waarop je USB-apparatuur met muziek kan aansluiten. Dat kan een USB-stick of een externe harde schijf zijn, maar ook een computer of smartphone.

Sony stereoset (miniset, microset)

Sony stereo set (miniset, microset)

Radio stereo set

Een radio is standaard op een stereo set. Maar om wat voor radio gaat het. FM radio kan iedere tuner ontvangen, maar DAB radio is nog lang niet op iedere stereo set beschikbaar. En als je veel radio luistert is DAB+ een aanrader. DAB+ geeft een beter geluid (geen ruis) en andere voordelen van digitale radio. Radio is een belangrijk onderdeel van een goede stereo set. Let er dus op of de stereo set digitale radio (DAB+) kan ontvangen.

Een derde vorm van radio die we op stereo sets tegen komen is internet radio, en die mogelijkheid bieden lang niet alle stereosets. Dat komt vooral omdat niet alle stereo sets met internet verbonden kunnen worden (daarover later meer), en dan ontvang je logischerwijs ook geen internet radio. Luister je regelmatig naar online radiostations? Dan beschikt jouw beste stereo set over de mogelijkheid om internetradio te ontvangen.

Bluetooth stereo set

De meeste mensen hebben muziek op hun telefoon staan of spelen muziek via hun smartphone af. Bijvoorbeeld via MP3 bestanden, Spotify, websites of YouTube. De beste stereo set beschikt daarom altijd over Bluetooth ondersteuning. Zo is je stereo set meteen een Bluetooth speaker naar welke je al je online muziek en de muziek die op je smartphone, laptop of PC staat kunt streamen en beluisteren.

WiFi stereo set

WiFi gaat nog een stapje verder. Een stereo set met WiFi heeft geen smartphone of andere Bluetooth-apparaat nodig om verbinding te maken met een lokaal netwerk of internet. De WiFi stereo set kan dat zelf. Beschikt de stereo set over Spotify Connect, dan kan je direct vanaf de stereo set Spotify bedienen en gebruiken. De beste stereo set voor een Spotify gebruiker beschikt dus over WiFi en ondersteuning van Spotify Connect.


Soundmaster stereotoren met platenspeler

Soundmaster stereotoren met platenspeler

Apple Airplay stereo set

Een andere manier om naar een goede stereo set muziek te streamen is via Apple Airplay. Een beperkt aantal stereo sets ondersteunt Apple Airplay. In de bovenstaande overzichten kun je je beste stereo set op Apple Airplay selecteren.

In de beide bovenstaande overzichten met stereosets (de beste stereo sets en het overzicht met alle goede stereo sets) kun je je beste stereo set op al deze mogelijkheden selecteren. Ook andere eigenschappen, zoals het vermogen, het merk en de maximale prijs zijn in deze selectie mee te nemen.


Samenvatting:
Hierboven kijken we naar de beste stereo set (beste hifi set, beste miniset, beste microset, beste stereotoren). We hebben de beste stereo sets uit de test van Coolblue (beste topklasse, middenklasse en goedkope stereo set) en een overzicht met alle goede stereosets waaruit je makkelijk door voor jou beste stereo set kunt selecteren.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *