Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste subwoofer (actief en passief)

 

Hie vind je de beste subwoofer uit de test en andere beste subwoofers. Plus aanbiedingen van alle goede subwoofers (actief en passief).

Beste subwoofer Klipsch


Als je een goede subwoofer (sub) aan je audio-installatie toevoegt krijg je een geluid dat voller en krachtiger is dan je met alleen gewone speakers kunt halen. Een subwoofer is speciaal ontwikkeld voor het weergeven van lage en zeer lage tonen (de bas). Maar wat is voor jouw installatie de beste subwoofer? Hieronder de beste subwoofers uit de test, meer goede subs en de beste winkels om een subwoofer goedkoop online te kopen.

De beste subwoofers 

Kijk hier onder voor de beste subwoofers en koop je persoonlijk beste subwoofer goedkoop online.
 
 

De beste subwoofers voor in de auto staan apart in het onderste overzicht. Je vindt daar de beste autosubwoofers in diverse soorten zoals een grote subwoofer voor in de kofferbak, een meer bescheiden subwoofer voor onder de autostoel (underseat sub) en een inbouw subwoofer  voor in de auto.

Passieve subwoofer en actieve subwoofer

Los van de vorm en het uiterlijk heb je subwoofers in twee soorten. De passieve sub en de actieve sub.


Passieve subwoofer Harman Kardon

Passieve subwoofer Harman Kardon

Passieve subwoofer

De passieve subwoofer sluit je als een speaker aan op de geluidsinstallatie, namelijk met een boxdraad / speakerdraad. De sub is dan niet meer dan een speaker voor lage tonen. De stroom en het vermogen worden van de muziekinstallatie betrokken. 

De passieve subwoofer heeft geen stekker nodig. Dat is een voordeel. Want een nadeel is, is dat de passieve subwoofer geheel afhankelijk is van het vermogen van de audio-installatie. Het vermogen dat de sub levert zal nooit meer zijn dan het vermogen van de muziekinstallatie waarop deze is aangesloten, ook al kan de subwoofer veel meer vermogen aan.

In het beste subwoofer overzicht (5 sterren) hier boven vind je diverse goede passieve subwoofers.

Actieve subwoofer

Bij de actieve subwoofer is het een heel ander verhaal. Deze veel meer geavanceerde subwoofer beschikt over een eigen versterker die in de sub is ingebouwd. De actieve sub is te herkennen aan een eigen stekker en de verbinding met de geluidsinstallatie die niet met een speakerdraad maar met een audio-kabel tot stand gebracht wordt.


Actieve subwoofer SVS
Actieve subwoofer SVS


De actieve subwoofer is dan ook meer dan een speaker en een zelfstandig functionerend audio apparaat. De beste subwoofer is een actieve subwoofer, maar deze subs zijn wel wat duurder. Door de eigen versterker kan de actieve subwoofer een hoger vermogen aan dan de audio apparatuur waarop hij is aangesloten. Ook presteert de speciaal op lage tonen gerichte versterker van een actieve sub natuurlijk beter op bastonen dan de meer algemene versterker van de audiobron.

De meeste goede subwoofers zijn een actieve subwoofer.

Verschillen tussen de subwoofers

Ook als we ons beperken tot de subwoofers voor in huis (kijk boven voor de beste auto subwoofers) komen we aardig wat verschillen tegen. Hieronder een kort overzicht van verschillen tussen de diverse subs.

Een of twee drivers (speakers)

Een speaker in een luidspreker of subwoofer wordt driver genoemd. De meeste subwoofers hebben 1 driver, maar sommige van de beste subwoofers hebben 2 drivers. Hoewel niet strikt nodig kan dit voor een iets beter geluid zorgen en ook voor iets minder vermogensverlies (mits beide drivers met de rug tegen elkaar zijn geplaatst). 

Reflexpoort / baspoort

Vaak beschikt een subwoofer over een reflexpoort (baspoort). Dit is een opening via welke de luchtdruk kan ontsnappen. Maar een goed geplaatste reflexpoort kan ook het geluid verbeteren door op bepaalde frequentie tonen te laten horen (de Helmholz resonator) die het totale geluid versterken.

Beschikt je subwoofer over een reflexpoort / baspoort? Plaats de sub dan niet heel dicht tegen de muur met de baspoort naar de muur gericht. Dit vervormt het uitkomende geluid.


Jamo beste subwoofer test

Actieve subwoofer Jamo

Wat is het verschil tussen een subwoofer en een woofer?

De term woofer wordt ook wel eens gebruikt, maar een woofer is niet hetzelfde als een subwoofer. Een subwoofer (sub) heeft een lager bereik dan een woofer.  Het is daarbij natuurlijk een voordeel dat de subwoofer zich helemaal op de lage tonen (de bas) kan richten.  Het gaat bij een subwoofer om lage bastonen die in het frequentiebereik beneden ongeveer 80 hertz (Hz) vallen.

Goede subwoofer merken

In het beste subwoofer overzicht en bij de beste subwoofers uit de test kom je diverse fabrikanten regelmatig tegen. Goede fabrikanten van subwoofers zijn onder andere Bowers & Wilkins (B&W), Jamo, Yamaha, Cambridge Audio, Klipsch, KEF, JBL, TruAudio, Monitor Audio, Wharfedale, Q Acoustics, Bose, SVS, Bluesound en veel meer.

Zie ook: 

Foto bovenaan: Klipsch subwoofer (vooraan)


Samenvatting:
Bovenaan vind je de beste subwoofers uit de test en andere goede subwoofers met een 5 sterren waardering. Kies daar je beste subwoofer, (beste sub), een actieve subwoofer of een passieve subwoofer. We geven informatie over een actieve sub en een passieve sub, de beste subwoofer merken en de verschillen tussen goede subwoofers. Bij de winkels bovenaan kun je je persoonlijk beste subwoofer goedkoop kopen.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.