Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste tuinhandschoenen

Overzicht met alle beste tuinhandschoenen (hoogste waardering) en meer goede tuinhandschoenen voor plezierig tuinieren.

Beste tuinhandschoenen Gardena

Bij klussen in de tuin zijn goede tuinhandschoenen vaak onmisbaar. Goede tuinhandschoenen beschermen je handen niet alleen tegen vuil en modder, maar ook tegen doornen, scherpe takjes, scherven, onkruid en allergische reacties op planten. Wat zijn de beste tuinhandschoenen? Hier lees je het.

Tuinhandschoenen zijn er in diverse maten en van diverse materialen. Maar ook de kwaliteit en de mate van bescherming kan bij tuinhandschoenen flink verschillen.

De beste tuinhandschoenen

Hieronder vind je een overzicht met alle beste tuinhandschoenen. Al deze goede tuinhandschoenen hebben een 5 sterren waardering gekregen. Ook hebben we een overzicht met alle tuinhandschoenen. In beide overzichten vind je ook alle specificaties, prijzen en vaak ook reviews en ervaringen van gebruikers van de tuinhandschoen.


Wil je met je handschoenen ook klussen? Dan kun je hieronder ook kijken bij de beste klushandschoenen.

Waarom tuinhandschoenen dragen?

Er zijn veel redenen om tuinhandschoenen te dragen. Met goede tuinhandschoenen hou je je handen schoon en de handschoenen beschermen je tegen scherpe voorwerpen en stekend onkruid. Ook kun je last hebben van allergische reacties op bepaalde planten zoals hedera (klimop), narcisbollen, boterbloemen, primula en de chrysant.

Ook kan wroeten in de grond een toxoplasmose infectie veroorzaken die voor zwangere vrouwen zelfs zeer gevaarlijk is. Maar ook doornen, scherpe takjes en steentjes en vuil als glas en scherven kunnen wondjes veroorzaken die weer tot een infectie kunnen leiden.

Goede tuinhandschoenen beschermen dus tegen meer dan alleen vuile handen.


Ox-On tuinhandschoenen

Ox-On tuinhandschoenen


Aan welke eisen moeten de beste tuinhandschoen voldoen?

Als je de voor jou beste tuinhandschoenen zoekt moeten deze aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. 

Onbelemmerd tuinieren

Ten eerste moeten de handschoenen je handen optimaal beschermen, maar daarbij moeten de tuinhandschoenen wel flexibel in het gebruik zijn. Niemand wil stugge handschoenen dragen onder het tuinieren. Goede tuinhandschoenen mogen je vingers zo min mogelijk in hun bewegingen belemmeren en je moet nog steeds in staat zijn om kleine voorwerpen op te pakken terwijl je de handschoenen draagt.

Een nadeel van tuinhandschoenen blijft natuurlijk wel dat je niet meer zo goed kunt voelen wat je beet pakt. Een dunne stof neemt veel van dit nadeel weg, al wordt het gevoel natuurlijk nooit optimaal als je handschoenen draagt.

Goede pasvorm

Verder is het belangrijk dat je tuinhandschoenen in de juiste maat koopt. Tuinhandschoenen die niet knellen, maar ook niet te los zitten. Een tuinhandschoen moet een goede pasvorm en de juiste maat hebben. 

Tuinhandschoenen zijn er in de maten XXS, XS, S, M, L, XL en XXL. Er zijn ook all size tuinhandschoenen, maar die kun je meestal vergelijken met de maat M en dus minder geschikt voor mensen met heel grote handen of juist heel kleine handen.Beste tuinhandschoenen Gardena

Tuinhandschoenen Gardena

Goede bescherming van de handen

De beste tuinhandschoenen beschikken over goed sluitende polssluitingen die voorkomen dat aarde en vuil in je tuinhandschoen terecht komt als je aan het graven bent. 

Om blaren, irritatie en schuurplekken te voorkomen is het belangrijk dat de tuinhandschoen niet knelt, geen grove naden heeft en niet te stug is aan de binnenkant. 

Leren tuinhandschoenen

De meeste tuinhandschoenen zijn gemaakt van polyester en nylon. Maar er zijn ook leren tuinhandschoenen. Deze lederen tuinhandschoenen zijn wat duurder en hebben wat meer verzorging nodig. Maar een leren tuinhandschoen kan wel lang meegaan en leer beschermt je handen goed tegen doornen, glas en ander scherpe voorwerpen. 

Goede leren tuinhandschoenen beschikken over een zachte voering, want het leer zelf voelt stug aan. 

Bij de bovenstaande aanbiedingen en beste tuinhandschoenen kun je leer als materiaal selecteren om alleen de leren tuinhandschoenen te zien.


Leren tuinhandschoenen British Garden Company

Leren tuinhandschoenen British Garden Company

Lange tuinhandschoenen

De leren tuinhansschoenen van de British Garden Company op de foto hier boven zijn niet alleen leren tuinhandschoenen maar ook lange tuinhandschoenen. De leren manchetten beschermen ook de polsen en een deel van de onderarm. Dit geeft extra bescherming tegen bijvoorbeeld doornen als je met je handen de struiken ingaat. Maar lange tuinhandschoenen houden je handen ook beter schoon omdat er geen vuil langs de polsen binnen komt.

Bij de bovenstaande tuinhandschoen test en tuinhandschoen aanbiedingen vind je ook de beste lange tuinhandschoenen.

Goede tuinhandschoenen

Goede tuinhandschoenen worden vooral gemaakt door de grote bekende fabrikanten van tuingereedschap. 

Vooral de Gardena tuinhandschoenen en Wolf-Garten tuinhandschoenen komen goed uit menig test van tuinhandschoenen. Maar er zijn veel meer goede tuinhandschoen merken. Bijvoorbeeld Kixx, Talen Tools, Ansell, Mapa en Cerva.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste tuinhandschoenen voor de handschoenen voor tuinieren met de hoogste waardering.

Zie ook:

Foto bovenaan: Gardena tuinhandschoenen


Samenvatting:
Met goede tuinhandschoenen voorkom je niet alleen vuile handen maar ook wondjes, infecties en mogelijke allergische reacties op planten. Kijk bovenaan voor de beste tuinhandschoenen en meer goede tuinhandschoenen van Gardena, Wolf-Garten, Ox-On en vele andere goede tuinhandschoen merken.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Goede tuinhandschoenen zijn ook prima klushandschoenen. Ze beschermen je handen goed. En als ze versleten zijn gebruik ik ze als handschoenen bij het verven. Dat is bij mij de laatste levensfase van de tuinhandschoen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tuinhandschoenen zijn een must als je in de tuin werkt, en goede tuinhandschoenen zijn best goedkoop. Zo heb je voor een tientje al goede Gardena tuinhandschoenen.

    Deze zijn zelfs voorzien van vingertips om je smartphone mee te bedienen. Nou zou ik dat nooit doen met mijn vieze tuinvingers, maar goed, het geeft wel aan dat Gardena aandacht aan deze tuinhandschoenen heeft besteed. Dit zijn dan ook prima tuinhandschoenen en voor mij de beste tuinhandschoenen. Een waarom zou je voor goedkopere handschoenen gaan als deze maar een tientje kosten?

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.