Beste werkhandschoenen

Een overzicht met alle beste werkhandschoenen (5 sterren) en andere goede werkhandschoenen en goede klushandschoenen waaronder ook rubberen en leren werkhandschoenen, chemisch bestendige werkhandschoenen en veiligheidshandschoenen voor elektriciteit.

Beste werkhandschoenen HexArmor

Bij het klussen en bij veel beroepen waarbij met de handen wordt gewerkt zijn goede werkhandschoenen erg belangrijk. Er zijn veel verschillende werkhandschoenen. Wat zijn de beste werkhandschoenen in het algemeen en wat zijn de beste werkhandschoen voor jouw klus of werk? Hier vind je alle beste werkhandschoenen.

Goede werkhandschoenen worden gemaakt door onder andere Stanley, Oxxa, Ansell, M-Safe, Showa, Protec , Uvex en vele andere fabrikanten. Het aanbod is groot, maar wat zijn de beste werkhandschoenen?

De beste werkhandschoenen en meer goede werkhandschoenen

Hieronder vind je twee overzichten met werkhandschoenen. Elke beste werkhandschoen in het overzicht met beste werkhandschoenen heeft een waardering van vijf sterren gehad. In het tweede overzicht vind je alle in Nederland gangbare klushandschoenen, snijhandschoenen, lashandschoenen, veiligheidshandschoenen en ander werkhandschoenen.

Uit beide overzichten kun je makkelijk de voor jou beste klushandschoenen of andere beste werkhandschoenen selecteren door alle gewenste eigenschappen aan te vinken. Hieronder geven we uitleg over de mogelijk gewenste eigenschappen van je beste werkhandschoen.

Oxxa werkhandschoenen leer winter

Oxxa werkhandschoenen leer winter

Anti-slip werkhandschoenen

Anti-slip is een eigenschap die je bij alle goede werkhandschoenen mag verwachten. Anti-slip zorgt er voor dat je je gereedschap goed vast kunt houden, maar bijvoorbeeld ook dat je je goed aan een reling of ladder vast kunt grijpen. Ook bij het tillen van bijvoorbeeld tegels en stenen is extra grip bijzonder plezierig.

Anti-slip is erg belangrijk voor de veiligheid en daarmee een must bij de beste werkhandschoenen.

Vingergevoelige werkhandschoenen

Doe je precies werk met werkhandschoenen aan, dan wil je toch goed met je vingertoppen kunnen voelen waar je mee bezig bent. Kies voor klussen en werkzaamheden die nauwkeurigheid vereisen voor vingergevoelige werkhandschoenen. in bovenstaande overzichten kun je je beste werkhandschoen daarop (mede) selecteren.

Ademende werkhandschoenen

Draag je de hele dag, of gedurende lagere tijd, werkhandschoenen? Dan is het comfortabel als de werkhandschoenen goed ademen. Een goed ademende werkhandschoen voorkomt zweethanden. Natuurlijk kun je bij de bovenstaande beste werkhandschoenen en andere goede werkhandschoenen ook de optie ademende werkhandschoenen als eis opgeven.

Slijtvaste werkhandschoenen

Van de beste werkhandschoenen mag je verwachten dat ze goed bestand zijn tegen schuren en andere slijtage. Toch zijn lang niet alle werkhandschoenen even slijtvast. In de overzichten kun je daarom slijtvaste, scheurvaste en schuurbestendige werkhandschoenen als vereiste eigenschap opgeven bij het zoeken naar je beste werkhandschoen.

Leren werkhandschoenen Stanley

Leren werkhandschoenen Stanley

Snijbestendige werkhandschoenen

Snijbestendig is iets anders dan scheurvast of schuurbestendig. Een snijbestendige werkhandschoen is bij bijvoorbeeld de metaalbouw of de mechanica waarbij je met scherpe materialen werkt die je handschoen (en handen) open kunnen halen. 

Lang niet alle werkhandschoenen zijn snijbestendig. Selecteer deze eigenschap dus bij het vinden van je beste werkhandschoenen als je veel met scherpe materialen werkt. Vink dan bij bovenstaande overzichten bij de opties snijbestendige werkhandschoenen aan.

Waterdichte werkhandschoenen

Het nut van waterdichte werkhandschoenen hoeven we natuurlijk niet te verduidelijken. Werk je veel met water dan voorkomt een waterafstotende werkhandschoen dat je de hele dag met natte handen in je handschoenen rond loopt. Ook bij buiten in de regen werken, waarbij je regelmatig nat gereedschap of natte materialen beet pakt zijn waterdichte werkhandschoenen wel zo plezierig.

Kies bij de beste werkhandschoenen / alle werkhandschoenen voor waterafstotende handschoenen als je je handen onder het werk of klussen droog wilt houden. Dit zijn de beste waterdichte werkhandschoenen.

Oxxa Winter Dry waterdichte werkhandschoenen winter

Oxxa Winter Dry waterdichte werkhandschoenen winter

Olie afstotende werkhandschoenen / vetafstotende werkhandschoenen

Ook de combinatie van  olie afstotende en vetafstotende handschoenen is een eigenschap waarop je je beste klushandschoenen of beste werkhandschoenen kunt selecteren. Werk je veel met vette materialen of gevet gereedschap dan is dit een nuttige eigenschap van je beste klushandschoen / beste werkhandschoen.

Thermo werkhandschoenen

Kies voor de eigenschap gevoerd / koudebestendig als je thermo werkhandschoenen zoekt. Ook hiervan hoeven we het nut niet uit te leggen. Als je in de winter buiten werkt ben je heel dankbaar als je werkhandschoenen je handen lekker warm houden.

Thermo werkhandschoenen worden ook wel winter werkhandschoenen genoemd. Zoek je goede winter werkhandschoenen? Dan kun je bij de bovenstaande aanbiedingen of test bij de opties voor koudebestendige werkhandschoenen kiezen. Je ziet dan alleen de winter werkhandschoenen.

Antistatische werkhandschoenen

Antistatische handschoenen (ESD handschoenen) zijn werkhandschoenen die statische elektriciteit kunnen afvoeren. Antistatische werkhandschoenen worden vooral gebruikt bij beroepen waar elektriciteit aan te pas komt. De beste antistatische werkhandschoenen zijn tevens vingergevoelige handschoenen. Selecteer in bovenstaande overzichten beide eigenschappen als je je beste werkhandschoenen selecteert. 

Hitte bestendige werkhandschoenen

Kies voor hittebestendige werkhandschoenen of hitte werende werkhandschoenen als je met vuur en hitte werkt. Bij het type werkhandschoen bij de bovenstaande beste werkhandschoenen kun je ook kiezen voor vlamvertragende werkhandschoenen. Deze handschoenen zijn extra veilig bij het werken met vuur.

Chemisch bestendige werkhandschoenen

Bij de opties kun je ook kiezen voor chemisch bestendige werkhandschoenen. Deze handschoenen beschermen je handen tegen chemicaliĆ«n, zuren, logen, oliĆ«n, vetten en veel oplosmiddelen. 


Handschoenen van verschillende materialen

Werkhandschoenen kunnen van veel verschillende materialen gemaakt zijn. Elk werkhandschoen materiaal heeft zijn voordelen en nadelen.

Polyester werkhandschoenen

Heel veel werkhandschoenen zijn van polyester gemaakt. Polyester handschoenen bieden over het algemeen een goede vingergevoeligheid en een goede pasvorm.

Nylon werkhandschoenen

Ook nylon geeft een goede vingergevoeligheid. Een nylon werkhandschoen kan ook goed tegen schuren maar niet tegen hitte.

Ansell werkhandschoen nylon

Ansell werkhandschoen nylonWerkhandschoenen van katoen

De bescherming van katoen is niet zo groot, maar katoen is wel een zacht materiaal dat niet alleen aangenaam is voor je handen maar ook kwetsbare materialen beschermd. Werkhandschoenen van katoen worden veel gebruikt door schilders en monteurs om de handen schoon te houden en het werk niet te beschadigen.

Polyurethaan werkhandschoenen

Polyurethaan werkhandschoenen zijn hele goede werkhandschoenen. Deze handschoenen zijn namelijk waterafstotend, bieden veel grip op droog materiaal en zijn ook nog eens vingergevoelig. Ook ademen polyurethaan werkhandschoenen goed. Deze handschoenen zijn echter minder goed tegen olie en vet bestand.

PVC werkhandschoenen

PVC handschoenen laten geen vocht door. Deze handschoenen van PolyVinyl Chloride beschermen je handen tegen water, olie, vet, zuren en andere vloeistoffen. Bovendien zijn  PVC werkhandschoenen erg flexibel en goed bestand tegen slijten. Een nadeel is dat PVC handschoenen matig tegen hitte bestand zijn.

Werkhandschoenen van rubber

Dat geldt ook voor werkhandschoenen van rubber. Rubberen werkhandschoenen worden veel voor vieze natte klussen gebruikt.

Nitrile werkhandschoenen

Nitrile werkhandschoenen kom je vooral in laboratoria tegen evenals in de gezondheidszorg en in de keuken.  Je snapt, dit zijn heel andere werkhandschoenen dan bouwhandschoenen.

Latex werkhandschoenen

Dat geldt ook voor latex handschoenen. Latex biedt veel grip, zowel nat als droog.

Leren werkhandschoenen

Leren werkhandschoenen zijn luxe en prijzig, maar leren werkhandschoenen zijn wel heel goede werkhandschoenen. Leer biedt een goede bescherming tegen scherpe punten en voorwerpen en bovendien houden goede leren werkhandschoenen je handen goed droog.

Beste werkhandschoenen

Wat de beste werkhandschoenen zijn kun je bovenaan in het beste werkhandschoen overzicht zien.

Een belangrijke fabrikant van goede werkhandschoenen is Oxxa. Oxxa is de marktleider in werkhandschoenen en klushandschoenen. Oxxa is onderdeel van Majestic Safety Products, een specialist in beschermingsproducten voor klussers, bouwers en andere professionals. Oxxa werkhandschoenen worden over het algemeen gezien als de beste werkhandschoenen.

Bij de bovenstaande werkhandschoen aanbiedingen vind je aanbiedingen van Oxxa werkhandschoenen, maar ook aanbiedingen van andere goede werkhandschoenen en klushandschoenen zoals Showa, Ansell Mechanix Wear, M Safe, OX-ON en Milwaukee. Bij de aanbiedingen werkhandschoenen bovenaan vind je ze allemaal.

Selecteer bij de bovenstaande overzichten (beste werkhandschoenen en alle werkhandschoenen) jou persoonlijk beste werkhandschoenen door gebruik te maken van de diverse te combineren selectie criteria.

Zie ook:

Foto bovenaan: HexArmor werkhandschoenen

Onderwerp:
Zoek je goede werkhandschoenen of klushandschoenen? Bovenaan vind je de beste werkhandschoenen uit de test (alle werk handschoenen met 5 sterren) en aanbiedingen van nog veel meer goede werkhandschoenen. Wat de beste werkhandschoenen of beste klushandschoenen zijn hangt mede af waar je de werkhandschoen voor gebruikt. Daarom geven we ook veel tips voor bij het selecteren van je beste werkhandschoenen uit de werkhandschoen overzichten.

Een reactie posten

0 Reacties