Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste combimagnetron

Hier kijken we naar de beste combimagnetron. Met de beste combi magnetron uit de test en andere goede combimagnetrons.

Beste combimagnetron test Etna

Het combi in combi magnetron staat voor het feit dat een combimagnetron een combinatie is van een magnetron en een (eenvoudige) oven.

Met een basis magnetron (een solo magnetron) kun je alleen ontdooien en opwarmen. Een combimagnetron voegt daar oven functies aan toe. 

Denk daarbij aan ovenfriet of lasagne bereiden, groente stomen, vlees langzaam laten garen, maar ook een taart bakken. De mogelijkheden kunnen per combi magnetron verschillen. De ene combi magnetron heeft meer ovenfuncties dan de ander.

Maar bijna alle magnetrons die je nu koop zijn combimagnetrons. Met de tegenhanger is de solo magnetron waarmee je alleen kunt opwarmen en ontdooien, maar deze wordt nauwelijks nog verkocht omdat hij over het algemeen niet goedkoper is dan een veelzijdige combimagnetron.


De beste combimagnetrons uit de test

Doordat er veel verschil in combimagnetrons is, is er ook veel in prijs. Je hebt goedkope combimagnetrons van minder dan 100 euro, maar ook uitgebreide combimagnetrons met veel mogelijkheden van meer dan 400 euro.

Meerdere best geteste combimagnetrons
Daardoor vind je in het onderstaande overzicht met beste combimagnetrons uit de test meerdere beste combi magnetrons. Het zijn de beste combimagnetrons in hun prijsklasse of de beste combimagnetrons met betaalde mogelijkheden.

Magnetron keuzehulpMeer goede combimagnetrons

Je vindt hier onder ook twee overzichten met alle combimagnetrons (inbouw en vrijstaand) waaruit je aan de hand van je wensen en eisen snel en makkelijk je beste combimagnetron kunt selecteren.


Ook vind je in deze overzichten alle informatie over deze magnetrons . Niet alleen een beschrijving en specificaties, maar ook ervaringen en reviews met voordelen en nadelen van de betreffende magnetron.
Aanbiedingen magnetrons bij de beste winkels

Je vindt hier boven goede combimagnetrons tegen een lage prijs. Maar mocht jouw gewenste combimagnetron hier toch niet tussen zitten dan vind je hier onder meer magnetron aanbiedingen. Het betreft aanbiedingen van combimagnetrons, maar ook van andere soorten magetrons.Samsung combimagnetron vrijstaand

Samsung combimagnetron vrijstaand
Combimagnetron als grilloven

Alle goede combimagnetrons kunnen als grilloven dienst doen. De grillfunctie zorgt voor een krokante korst of bruine bovenkant. De grillfunctie wordt dan gelijktijdig met de magnetronfunctie gebruikt.

Verwar de grill functie niet met de crisp functie, al lijken ze op elkaar. De crisp functie kom je alleen bij enkele van de beste combi magnetrons tegen. Ook hierbij krijgen gerechten een krokant cripsy korttje, maar in dit geval niet alleen aan de bovenkant. Er is voor crisp een speciale crispschaal of crispplaat nodig die maar af en toe worden meegeleverd.Combimagnetron als heteluchtoven

De beste combimagnetrons zijn voorzien van een heteluchtoven voor de oven functies. Een heteluchtoven heeft een ventilator aan de achterzijde die er voor zorgt dat hete lucht optimaal door de hele oven / combimagnetron wordt verspreid, ook in de hoekjes. Zo wordt je eten heel gelijkmatig gegaard. Ook kun je goed gelijktijdig twee gerechten die dezelfde temperatuur gebruiken bereiden.Combimagnetron als stoomoven

Sommige van de beste combimagnetrons hebben een stoomfunctie. Zo'n beste combimagnetron kun je dan ook als stoomoven gebruiken. Rijst en groente zijn prima te bereiden met een goede combimagnetron met stoomfunctie. 

Het stomen van vlees en vis is wat complexer, daarvoor wordt een echte stoomoven aangeraden (een oven die kan stomen) in plaats van een combi magnetron die kan stomen.Meer mogelijkheden combimagnetron

En zo zijn er nog meer mogelijkheden die sommige van de beste combimagnetrons bieden. Bijvoorbeeld een pizza stand die zorgt voor een extra krokante pizzabodem. 

Bij een goede combimagnetron zijn de meest gangbare bereidingen voorgeprogrammeerd. Je hoeft dan alleen te kiezen voor de bereiding die je wil en hoeft temperatuur, bereidingstijd e.d. dan niet apart in te stellen. Wel zo makkelijk.

De meest geavanceerde combimagnetrons

Je hebt magnetrons met de mogelijkheden van een oven (de combi magnetron) en ovens met de mogelijkheden van een magnetron (de combi oven). De grens tussen die twee is vaag, of eigenlijk lopen die twee apparaten in elkaar over. 

Als het apparaat veel ovenfuncties kent noemt men het geen combi magnetron meer, maar combi oven. Wil je een uitgebreide combimagnetron met veel functies? Kijk dan ook eens bij de combi oven test.Inbouw combimagnetron of vrijstaande combimagnetron

Een ander groot verschil tussen de combimagnetrons is, naast de aanwezige functies, de plaatsing. Zoek je een vrijstaande combimagnetron of een inbouw combimagnetron. 

Een inbouw combimagnetron bouw je in een daarvoor gereserveerde nis in de keuken. De maat van de inbouw combimagnetron is daarom belangrijker dan die van een vrijstaande combimagnetron. De magnetron moet immers passen.


Etna inbouw combimagnetron

Etna inbouw combimagnetron


Let bij het kiezen van je beste combimagnetron om te bouwen niet alleen op de lengte en breedte van de combi magnetron, maar ook op de diepte. Want ook die moet passen.

Hieronder vind je beste inbouw combimagnetrons uit de test.Draaiplateau combimagnetron

De beste combimagnetron beschikt vaak over een draaiend plateau waarop je een bord of ovenschaal plaatst. Het gerecht wordt dan aan alle kanten gelijkmatig gegaard. Handig!

Maar het draaiende plateau is minder handig als er een schaal in gaat die te groot is om te draaien. Dan is het wel zo plezierig als je het draaien tijdelijk uit kunt schakelen. Je kunt het plateau dan wel blijven gebruiken om een schaal, bord of kom op te zetten, maar deze draait niet meer.
Mini combimagnetron

Zoek je een kleine magnetron? Er zijn veel minder kleine combimagnetrons te koop dan kleine solo magnetrons. Dat is logisch, want een eenvoudige magnetron wordt vaak alleen maat gebruikt voor een bord eten opwarmen of om wat brood te ontdooien. Toch zijn er ook in beperkte mate kleine combimagnetrons (smalle combimagnetron) te koop.

Kleine combi magnetrons (vrijstaand) met een breedte van circa 40 cm worden gemaakt door Sharp, Cecotec en Samsung. Een inbouw combimagnetron is groter.

Hou er bij het kiezen van een kleine combimagnetron wel rekening mee dat er alleen kleine ovenschaaltjes inpassen. Grote combimagnetron

Zoek je juist een grote combimagnetron? Bij een magnetron met een breedte van 55 cm of meer spreekt men van een grote magnetron. Deze combimagnetrons hebben, als ze ook nog eens minimaal 35 cm hoog zijn een inhoud van 40 liter of meer. Onder andere Samsung en Sharp maken van deze grote combimagnetrons.

In de bovenstaande overzichten met alle inbouw magnetrons en alle vrijstaande magnetrons kun je de gewenste maten en / of inhoud opgeven om zo de voor jou beste combimagnetron te vinden.


Sharp combimagnetron vrijstaand

Sharp combimagnetron vrijstaandMeer tips kiezen beste combimagnetron

 • Hoe hoger het vermogen hoe heter de oven kan worden en hoe sneller je in de magnetron kunt opwarmen. Boven de 1.000 Watt heb je te maken met een heel krachtige combimagnetron, onder de 800 watt met een niet krachtige magnetron. De meeste combi magnetrons zitten tussen de 800 Watt en 1.000 Watt.
   
 • In de overzichten bovenaan kun je ook een maximale temperatuur in je selectie opnemen. 
   
 • Kleine kinderen in huis? Bij een combimagnetron met kinderbeveiliging (kinderslot) kun je de magnetron op slot zetten als je deze niet gebruikt.
   
 • Het bedienen van een combimagnetron kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met tiptoetsen, druktoetsen of een draaiknop, maar ook met een touchscreen of zelfs met een app. De twee laatste bedieningsmogelijkheden kom je alleen op de luxere combimagnetrons tegen. In de overzichten met combimagnetrons bovenaan kun je de manier van bedienen als eis opgeven.
   
 • Dat geldt ook voor de manier van openen van de magnetrondeur. Soms met een drukknop (waarbij de deur automatisch open springt). Soms handmatig met een hendel.
   
 • Natuurlijk kun je ook de (maximale) prijs opnemen in je selectie evenals de merken waarvoor je voorkeur hebt als je een nieuwe goede combimagnetron zoekt.Beste combimagnetron merken

Combimagnetrons worden gemaakt door bijna alle fabrikanten van keukenapparatuur. De keuze uit magnetron merken is dan ook erg groot. Goede combimagnetrons worden onder andere gemaakt door LG, Samsung, Panasonic, Siemens, AEG en Bosch. 

Goede relatief voordelige combimagnetrons worden gefabriceerd door Sharp, Etna en Whirlpool. Zoek je een goedkope combi magnetron? Kijk dan eens bij een combi magnetron van Inventum, Exquisit, Tomado, Severin, Domo, Primo en Beko. 

Bij de bovenstaande combimagnetron test kun je zien wat momenteel de beste combimagnetrons zijn.

Kijk hierboven wat de beste combimagnetrons uit de test zijn of kies zelf je beste combimagnetron uit de overzichten van alle inbouw combimagnetrons en alle vrijstaande combimagnetrons.
Tips Consumentenbond beste combimagnetron kiezen

In de video hier onder geeft de Consumentenbond tips voor bij het kiezen van je beste combimagnetron.


Video Consumentenbond: Combimagnetron kooptips


Deze combimagnetron tips van de Consumentenbond gaan over zowel inbouw combimagnetrons als vrijstaande combimagnetrons. Er wordt onder andere gekeken naar de grootte en inhoud van de magnetrons en naar handige extra opties die sommige van deze magnetrons bieden.


Heb je zelf tips en informatie over magnetrons? Heb je vragen of heb je ervaringen met een combi magnetron die je met ons wilt delen? Bij de comments hier onder kun je al je reacties posten.


Foto bovenaan: Etna combimagnetron vrijstaand

Onderwerp:
Een combimagnetron is een magnetron met oven functies. Je kunt met een combi magnetron zowel opwarmen als koken en bakken. Ook is grillen en / of stomen mogelijk bij sommige combimagnetrons. Bovenaan vind je de beste combimagnetron uit de test en overzichten met aanbiedingen van alle goede inbouw combimagnetrons en vrijstaande combimagnetrons.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Ik heb de consumentenbond gids er op na geslagen, maar de beste combimagnetron (inbouw) volgens hun laatste test is een Miele combimagnetron van circa 1450 euro. Laat ik dat nou niet doen! Ik ga nu waarschijnlijk voor een AEG combimagnetron. Dat is ook een goed merk, maar een AEG magnetron is een stuk beter te betalen dan een vergelijkbare magnetron van vergelijkbare merken als Siemens en Bosch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fr. van der Grift2 juni 2024 om 15:03

  Kleine tip: Let erop of je bij een combimagnetron het draaien van het plateau kunt uitschakelen. Bij mijn oude combimagnetron kon dat niet en ik vond dat soms behoorlijk irritant. Bijvoorbeeld als ik een ovenschaal in de magnetron gebruikte die te groot was om te draaien.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.