Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietshelm e-bike (helm elektrische fiets)

Hier kijken we we naar de beste fietshelm voor op een e-bike (elektrische fiets).

beste fietshelm ebike helm elektrische fiets

De populariteit van de elektrische fiets heeft een nadeel. Er belanden meer mensen in het ziekenhuis omdat ze bij een val van hun fiets een verwonding aan het hoofd hebben opgelopen. De snelheden bij een e-bike liggen nu eenmaal hoger dan bij een gewone fiets. Daarom hier aandacht voor de beste helm voor op de e-bike en andere goede fietshelmen voor op de elektrische fiets.


Beste e-bike fietshelm en andere e-bike helmen

Omdat de snelheden bij een elektrische fiets hoger liggen komt de val harder aan. Daarom wordt er van een goede e-bike helm een goede kwaliteit verwacht. Kijk hier onder voor de beste e-bike helmen (5 sterren) en een overzicht met alle e-bike fietshelmen waaruit je je persoonlijk beste e-bike helm kunt selecteren.

Fietshelm e-bike Abus

Fietshelm e-bike Abus Hyban


Waarom een helm op een e-bike?

In tegenstelling tot op een speed pedelec (snelle e-bike) is het gebruik van een fietshelm op een gewone e-bike niet verplicht. Toch is het gebruik van een helm op een e-bike wel aan te raden, helemaal als je niet heel stabiel op de e-bike zit, moeite hebt met op en afstappen of als je bang bent om te vallen. 

Hoofdletsel komt namelijk erg vaak voor na een val op de fiets. Vooral bij de hogere snelheid van een elektrische fiets raak je met je hoofd vaak het asfalt als je ten val komt. En hoofdletsel kan er gevaarlijk zijn, hersenletsel komt relatief vaak voor bij de val van een fiets, en het aantal mensen dat bij een val hersenletsel oploopt stijgt bij het aantal elektrische fietsen dat in gebruik is.

Overweeg dus serieus het gebruik van een e-bike helm als je op een elektrische fiets fietst.

Een goede fietshelm kun je goedkoop online kopen bij diverse goede webshops. Kijk bij de aanbiedingen fietshelmen voor het aanbod van hun fietshelmen voor op de e-bike of ander soort fiets,

Tips e-bike fietshelm

Hierboven kun je zien wat volgens de gebruikers van de fietshelmen de beste e-bike helmen zijn. Maar wat voor jou persoonlijk de beste e-bike fietshelm uit deze lijst is hangt af van meerdere factoren. Hieronder vind je wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste e-bike helm.

Fietshelm met vizier e-bike

Een fietshelm met een vizier lijkt wel een motorhelm. Niet iedereen wil met zo'n helm op de elektrische fiets rond rijden, maar een helm met vizier heeft wel voordelen als e-bike helm.


Helm elektrische fiets met vizier Optimiz

Helm e-bike met vizier Optimiz


Het vizier geeft wat meer bescherming aan het gezicht en aan een eventuele bril als je die draagt. Maar het voordeel van een fietshelm met vizier op een e-bike is vooral dat je geen insecten, vuil, regen en wind in je gezicht krijgt. 

Ventilatie openingen

Het is fijn als de e-bike helm niet helemaal afgesloten is maar voldoende ventilatiegaten bevat. Bij een goede fietshelm gaan deze ventilatiegaten niet ten koste van de veiligheid en de stevigheid van e-bike helm. Toch zijn er fietshelmen geschikt voor de e-bike die meer dan 20 van die openingen bevatten. 

Door voldoende ventilatiegaten gaat een fietshelm niet broeien en merk je veel minder dat je een e-bike helm draagt. Je zit minder opgesloten in je fietshelm.

Helm e-bike Abus

Fietshelm elektrische fiets Abus (achterzijde)


Materiaal helm e-bike

De buitenkant van een fietshelm voor een e-bike (de schaal) is gemaakt van hard kunststof, maar om de klap van een val te absorberen zit daaronder nog een zachte laag. Deze bestaat bij een fietshelm voor de elektrische fiets meestal uit polystyreen.

Let op! Ben je een keer hard gevallen op de e-bike helm? Dan is deze helm voor de e-bike niet meer betrouwbaar, je zal hem helaas weg moeten gooien en moeten vervangen door een nieuwe goede fietshelm voor de elektrische fiets.

Ook als de fietshelm onbeschadigd lijkt kan deze aan de binnenkant wel onzichtbaar beschadigd zijn waardoor de helm e-bike zijn beschermende werking verliest. Dit is ook de reden waarom je nooit een tweedehands fietshelm moet kopen. Je weet niet wat er met de helm gebeurd is!

Kijk bovenaan voor de beste fietshelmen geschikt voor de elektrische fiets / e-bike. Of kijk hier onder voor andere testen van fietshelmen, bijvoorbeeld voor kinderen en sportfietsers.

Meer beste fietshelmen

Hieronder vind je meer beste fietshelmen uit de test, voor volwassenen en voor gebruik op een speed pedelec (deze helmen moeten aan strengere eisen voldoen. 

Kijk voor de beste fietshelm voor een kind bij alle fietshelm testen.

Je vragen, tips, opmerkingen en ervaringen met fietshelmen kun je hieronder bij de reacties plaatsen. De  bezoekers van deze site kunnen deze dan lezen en eventueel beantwoorden.

Foto bovenaan: Abus fietshelm

Samenvatting:
Hierboven kijken we naar de beste fietshelmen e-bike / elektrische fiets. Op een elektrische fiets is het gebruik van een goede e-bike helm extra verstandig want door de snelheid van een elektrische fiets gebeuren er eerder ongelukken en val je harder. Kies hier boven je beste fietshelm elektrische fiets.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Drost, Woerden12 juni 2024 om 15:16

    Het nut van een fietshelm is bij iedereen inmiddels wel bekend. De statistieken spreken voor zichzelf. Zoek daarom met zorg een goede fietshelm op. Het heeft weinig zin om je er goedkoop van af te maken en te kiezen voor een goedkope maar ondeugdelijke fietshelm.

    Koop daarom geen Chinese rommel of andere goedkope fietshelm bij de Action, maar kies voor een degelijke fietshelm die echt bescherming biedt. Ik adviseer je daarom om te kiezen voor een goede veilige fietshelm van een goed merk zoals Laser, Giro, Abus, BBB of Rogelli.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.