Beste OLED TV test

Op zoek naar de beste OLED TV? Hier vind je de beste OLED televisie uit de test en een overzicht met andere goede OLED televisies.

LG oled TV

OLED televisies zijn televisies met een prachtige beeldkwaliteit. Bij een OLED TV wordt iedere pixel apart aangestuurd. Dat levert een geweldige beeldkwaliteit op. Zowel de helderheid als de kleuren zijn bij een OLED TV subliem. Kijk hier voor de beste OLED televisies uit de test en andere goede OLED TV's.

Goede OLED televisies worden gemaakt door onder andere LG, Sony, Philips, Panasonic en Loewe. Samsung doet niet mee, want Samsung heeft met QLED een concurrerende techniek, maar daarover later meer.

De beste OLED televisies en andere goede OLED TV's

Eerst kijken we naar de beste OLED televisies. Hieronder vind je de beste OLED TV's uit de test en andere OLED televisies. Uit het overzicht met alle OLED televisies kun je eenvoudig je eigen beste OLED TV selecteren door de gewenste eigenschappen aan te vinken.

Waarom is een OLED TV (over het algemeen) een betere TV dan een LED TV? Dat komt door de OLED techniek waarbij iedere pixel op het televisiescherm apart wordt aangestuurd. Dat gaat om miljoenen beeldpuntjes die samen het beeld vormen dat je op het scherm van je TV ziet.

Doordat iedere pixel apart kan worden aangezet of van een kleur kan worden voorzien is het contrast van een OLED scherm hoger en zijn de kleuren mooier. Het verschil valt goed op bij zwart. Zwart is bij een OLED TV echt zwart. Dat komt omdat er bij OLED bij zwart geen licht hoeft te worden uitgestraald, terwijl dat bij een LED scherm wel nodig is.

Ook heeft de OLED techniek, in tegenstelling tot LED, geen achtergrond licht nodig. Daardoor kan een OLED scherm veel dunner worden gemaakt.

Maar OLED heeft meer voordelen. De kijkhoek van een goede OLED TV is groter omdat de kleuren en het contrast nauwelijks verlopen als je vanaf een zijkant naar de televisie kijkt. 

Een nadeel is er helaas ook. Witte beelden kunnen bij een OLED TV fletser zijn dan bij een LED TV. Mede hierdoor is het kijken van beelden op een OLED televisie lastiger als er veel licht (zon) op het scherm schijnt.

QLED, de concurrent van OLED

Zoals we al schreven, bij de aanbieders van goede OLED televisies ontbreekt er één groot topmerk, namelijk Samung. Dit komt omdat Samsung een concurrerende techniek heeft, met de (ook bijna gelijke) naam QLED. 

QLED en OLED de namen lijken op elkaar, maar de techniek verschilt behoorlijk. Maar (wat veel belangrijker is), de beeldkwaliteit van OLED en QLED verschilt nauwelijks van elkaar. Het zijn twee technieken die hetzelfde resultaat hebben, veel mooiere beelden op je TV dan LED kan bieden.


Philips OLED TV met ambilight

Philips OLED TV met ambilight


Verschillen goede OLED televisies

Zoals je bij de bovenstaande beste OLED televisies en andere OLED televisies kunt zien zit er ook binnen de OLED TV's veel verschil. Je hebt relatief kleine OLED televisies met een beelddiagonaal van 48 inch (122 cm) en grote OLED TV's met een beelddiagonaal van 88 inch (224 cm) en vele maten daartussen. Echt kleine OLED televisies kom je niet tegen, dat zou ook zonde zijn, want de mooie OLED beelden komen op een groter scherm het best tot hun recht.

In de bovenstaande overzichten met OLED TV 's kun je je beste OLED TV ook op andere manieren vinden, bijvoorbeeld op het door jou gewenste smart TV platform  (bijv. Android, Firefox. Google TV of WebOS) . Of op eventueel gewenste mogelijkheden zoals spraakbesturing, ingebouwd surround geluid of beschikbare aansluitmogelijkheden.

Vink de mogelijkheden aan, en zie welke OLED televisies voor jou de beste OLED televisies zijn, want je beste OLED TV kost, wat hij kan, en wat gebruikers van de door jou beoogde OLED TV vinden.

Zie ook:


Foto bovenaan: LG OLED TV


Samenvatting:
Een OLED TV geldt (samen met de QLED TV) als beste TV van dit moment. Een OLED televisie geeft mooie scherpe beelden van hoge kwaliteit. Wat is de beste OLED TV? De beste OLED televisies van dit moment vind je in het bovenstaande overzicht met beste OLED TV's.

Een reactie posten

0 Reacties