Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tandenborstel bij ontstoken tandvlees

 

Hier vind je een overzicht van de beste tandenborstels bij ontstoken tandvlees, bloedend tandvlees en andere tandvlees problemen.

Oral-B tandenborstel. Goed tegen tandvleesontsteking


Een tandvlees ontsteking is vervelend en kan behoorlijk pijnlijk zijn. Gelukkig zijn er goede tandenborstels tegen ontstoken tandvlees. Hier kijken we naar de beste tandenborstels en beste opzetborstels tegen een tandvleesontsteking / bloedend tandvlees en geven we tips voor het tegengaan en genezen van ontstoken tandvlees.

De beste tandenborstels tegen ontstoken tandvlees

We beginnen met de beste tandenborstels voor het voorkomen en genezen van een tandvlees ontsteking. Om ontstoken tandvlees te verhelpen of te voorkomen heb je een elektrische tandenborstel nodig die beschikt over een speciale massage stand. Met een tandvlees massage kun je namelijk de doorbloeding van het tandvlees stimuleren. 

Een betere doorbloeding zorgt er voor dat het tandvlees niet ontstoken raakt en zorgt er voor dat ontstoken tandvlees sneller geneest.

Niet alleen de elektrische tandenborstel zelf, maar ook de opzetborsteltjes van deze tandenborstel zijn belangrijk bij het voorkomen en genezen van ontstoken tandvlees. Hieronder vind je de beste opzetborsteltjes bij een tandvlees ontsteking. Deze opzetborstels reinigen niet alleen extra goed tussen tanden en kiezen (de plek waar een tandvleesontsteking meestal begint), maar ze beschikken ook over zachte borstelhaartjes zodat het poetsen en masseren van het ontstoken tandvlees niet zo pijnlijk is.


Philips Sonicare opzetborstel tegen tandvleesontsteking

Philips Sonicare opzetborstel tegen tandvleesontsteking


Bloedend tandvlees, het eerste signaal van een tandvlees ontsteking

Bloedend tandvlees duidt op ontstoken tandvlees. Gezond tandvlees bloedt namelijk niet. Heb je bloedend tandvlees, dan gaat er kennelijk iets mis bij het poetsen. Als je merkt dat het tandvlees bij het poetsen gaat bloeden is het verstandig om de manier van poetsen aan te passen om te voorkomen dat de tandvleesontsteking erger wordt.

Hieronder kun je lezen hoe je bloedend tandvlees kunt tegengaan en ontstoken tandvlees kunt genezen. Maar daarvoor is het belangrijk om te weten hoe een tandvlees ontsteking ontstaat.

Hoe ontstaat een tandvleesontsteking?

Om een tandvleesontsteking te voorkomen is het belangrijk te weten hoe een tandvlees ontsteking ontstaat. Ontstoken tandvlees ontstaat door tandplak. Resten van eten en drinken veroorzaken tandplak in de mond en het is zaak dat deze tandplak binnen 24 uur volledig verwijderd wordt door poetsen en flossen. 

Tandplak die niet op tijd verwijderd veroorzaakt namelijk infecties in de mond. Tandplak bestaat namelijk naast eiwitten uit het speeksel ook bacteriën. Die bacteriën gaan infecteren en zorgen er voor dat het tandvlees gaat ontsteken. Bloedend tandvlees is het eerste signaal van een beginnende tandvleesontsteking (gingivitis).

Goed poetsen op de tandplak te verwijderen en masseren van het tandvlees, met een goede elektrische tandenborstel, kan nog redding brengen. Als het erger wordt gaat gingivitis (de beginnende tandvleesontsteking) over in parodontitis (een gevorderde tandvleesontsteking). Het tandvlees gaat opzwellen, krijgt een meer donkere kleur en het tandvlees begint gevoelig te worden of misschien zelf pijn te doen. Ook kan er een vieze smaak in de mond en een stinkende adem ontstaan.

Wat doe je tegen een tandvlees ontsteking?

Poets om ontstoken en bloedend tandvlees dagelijks goed met een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel maakt door zijn bewegingen beter schoon dan een handmatige tandenborstel. 

Tand voor tand poetsen
Neem minimaal één keer per dag tijd voor het poetsen. Hou de roterende tandenborstelkop een paar seconden tegen het oppervlak van iedere tand of kies. Verschuif hem niet naar de volgende tand of kies maar til hem op en zet hem opnieuw neer. 

Niet drukken
Oefen geen druk uit. De beste tandenborstels tegen tandvleesontsteking geven een signaal als je te hard drukt. Kies daarvoor voor een elektrische tandenborstel met poetsdruksensor. Deze elektrische tandenborstels geven een waarschuwing bij te hard drukken

Flossen, stokeren of rageren
Naast tanden poetsen is ook flossen van het gebit erg belangrijk. Door te flossen haal je de tandplek weg op plaatsen waar de tandenborstel niet kan komen. Flos je niet, dan gaat het tandvlees op die plekken (tussen de tanden en kiezen) ontsteken.

In plaats van je gebit flossen kun je ook je gebit stokeren of rageren.

Flossen kan met een tandenstoker, flosdraad, flosapparaat of monddouche.

Een mondhygiënist kan tandsteen verwijderen. Tandsteen is verhard tandplak dat niet zelf meer te verwijderen. Daarna kun je het zelf met de juiste tandenborstel tegen tandvleesontsteking en door te flossen bijhouden.

Zie ook:

Foto bovenaan: Oral-B


Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste elektrische tandenborstels om een tandvleesontsteking te genezen of te voorkomen. De beste tandenborstel tegen ontstoken tandvlees masseert het tandvlees voor een betere doorbloeding van het tandvlees. Ook verwijdert de beste elektrische tandenborstel tegen tandontsteking ook heel tandplak. Naast de beste elektrische tandenborstel tegen ontstoken tandvlees heb je om tandvleesontsteking te voorkomen ook een goede opzetborstel tegen ontstoken tandvlees nodig en moet je goede flossen om een tandvlees ontsteking te voorkomen.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.