Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste tandenborstel bij ontstoken tandvlees

Hier vind je de beste tandenborstels bij ontstoken tandvlees, bloedend tandvlees en andere tandvlees problemen.

Oral-B tandenborstel. Goed tegen tandvleesontsteking


Een tandvlees ontsteking is vervelend en kan behoorlijk pijnlijk zijn. Gelukkig zijn er goede tandenborstels tegen ontstoken tandvlees. Hier kijken we naar de beste tandenborstels en beste opzetborstels tegen een tandvleesontsteking / bloedend tandvlees en geven we tips voor het tegengaan en genezen van ontstoken tandvlees.

De beste tandenborstels tegen ontstoken tandvlees

We beginnen met de beste tandenborstels voor het voorkomen en genezen van een tandvlees ontsteking. Om ontstoken tandvlees te verhelpen of te voorkomen heb je een elektrische tandenborstel nodig die beschikt over een speciale massage stand. Met een tandvlees massage kun je namelijk de doorbloeding van het tandvlees stimuleren. 

Een betere doorbloeding zorgt er voor dat het tandvlees niet ontstoken raakt en zorgt er voor dat ontstoken tandvlees sneller geneest.

Niet alleen de elektrische tandenborstel zelf, maar ook de opzetborsteltjes van deze tandenborstel zijn belangrijk bij het voorkomen en genezen van ontstoken tandvlees. Hieronder vind je de beste opzetborsteltjes bij een tandvlees ontsteking. 

Deze opzetborstels reinigen niet alleen extra goed tussen tanden en kiezen (de plek waar een tandvleesontsteking meestal begint), maar ze beschikken ook over zachte borstelhaartjes zodat het poetsen en masseren van het ontstoken tandvlees niet zo pijnlijk is.


Philips Sonicare opzetborstel tegen tandvleesontsteking

Philips Sonicare opzetborstel tegen tandvleesontsteking
Bloedend tandvlees, het eerste signaal van een tandvlees ontsteking

Bloedend tandvlees duidt op ontstoken tandvlees. Gezond tandvlees bloedt namelijk niet. Heb je bloedend tandvlees, dan gaat er kennelijk iets mis bij het poetsen. Als je merkt dat het tandvlees bij het poetsen gaat bloeden is het verstandig om de manier van poetsen aan te passen om te voorkomen dat de tandvleesontsteking erger wordt.

Hieronder kun je lezen hoe je bloedend tandvlees kunt tegengaan en ontstoken tandvlees kunt genezen. Maar daarvoor is het belangrijk om te weten hoe een tandvlees ontsteking ontstaat.Informatie van de tandarts over ontstoken tandvlees
Hoe ontstaat een tandvleesontsteking?

Om een tandvleesontsteking te voorkomen is het belangrijk te weten hoe een tandvlees ontsteking ontstaat. Ontstoken tandvlees ontstaat door tandplak. Resten van eten en drinken veroorzaken tandplak in de mond en het is zaak dat deze tandplak binnen 24 uur volledig verwijderd wordt door poetsen en flossen. 

Tandplak die niet op tijd verwijderd veroorzaakt namelijk infecties in de mond. Tandplak bestaat namelijk naast eiwitten uit het speeksel ook bacteriën. Die bacteriën gaan infecteren en zorgen er voor dat het tandvlees gaat ontsteken. Bloedend tandvlees is het eerste signaal van een beginnende tandvleesontsteking (gingivitis).

Goed poetsen op de tandplak te verwijderen en masseren van het tandvlees, met een goede elektrische tandenborstel, kan nog redding brengen. Als het erger wordt gaat gingivitis (de beginnende tandvleesontsteking) over in parodontitis (een gevorderde tandvleesontsteking). Het ontstoken tandvlees gaat opzwellen, krijgt een meer donkere kleur en het tandvlees begint gevoelig te worden of misschien zelf pijn te doen. Ook kan er een vieze smaak in de mond en een stinkende adem ontstaan.

Terugtrekkend tandvlees

Ontstoken tandvlees kan terugtrekkend tandvlees tot gevolg hebben.

Terug getrokken tandvlees wordt ook wel gingivale recessie genoemd. Bij deze gebitsproblemen komen de tandwortels bloot te liggen. Dit zorgt voor gevoelige tanden, tandpijn en teruggetrokken tandvlees kan zelfs tot tandverlies leiden.
 
Terug trekkend tandvlees merk je door symptomen als gevoelige tanden en kiezen, gezwollen tandvlees, ontstoken tandvlees, wiebelende tanden. pijnlijk tandvlees en verkleuring van het tandvlees In de meest ernstige gevallen kan een operatie aan het gebit nodig zijn om het tandvlees te herstellen en de tanden en kiezen te redden. 

Maar dit kun je voorkomen door ontstoken tandvlees te behandelen voor het zover is.


  

Wat doe je tegen een tandvlees ontsteking?

Poets om ontstoken en bloedend tandvlees dagelijks goed met een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel maakt door zijn bewegingen beter schoon dan een handmatige tandenborstel. 

Tand voor tand poetsen
Neem om ontstoken tandvlees te voorkomen of te verminderen minimaal één keer per dag tijd voor het poetsen. Hou de roterende tandenborstelkop een paar seconden tegen het oppervlak van iedere tand of kies. Verschuif hem niet naar de volgende tand of kies maar til hem op en zet hem opnieuw neer. Zo ga je een tandvleesontsteking goed tegen.

Niet drukken
Oefen geen druk uit. De beste tandenborstels tegen ontstoken tandvlees geven een signaal als je te hard drukt. Kies daarvoor voor een elektrische tandenborstel met poetsdruksensor. Deze elektrische tandenborstels geven een waarschuwing bij te hard drukken

Flossen, stokeren of rageren
Naast tanden poetsen is ook flossen van het gebit erg belangrijk. Door te flossen haal je de tandplek weg op plaatsen waar de tandenborstel niet kan komen. Flos je niet, dan gaat het tandvlees op die plekken (tussen de tanden en kiezen) ontsteken.

In plaats van je gebit flossen kun je ook je gebit stokeren of rageren.

Flossen kan met een tandenstoker, flosdraad, flosapparaat of monddouche.

Een mondhygiënist kan tandsteen verwijderen. Tandsteen is verhard tandplak dat niet zelf meer te verwijderen. Daarna kun je het zelf met de juiste tandenborstel tegen tandvleesontsteking en door te flossen bijhouden.

Zie ook:
Heb jij aanvullingen en tips met betrekking tot ontstoken tandvlees? Of ervaring met een elektrische tandenborstel bij tandvleesontsteking? Al je ervaringen, vragen en opmerkingen kun je bij de reacties onderaan kwijt.


Foto bovenaan: Oral-B


Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste elektrische tandenborstels om een tandvleesontsteking en teruggetrokken tandvlees te genezen of te voorkomen. De beste tandenborstel tegen ontstoken tandvlees masseert het tandvlees voor een betere doorbloeding van het tandvlees. Ook verwijdert de beste elektrische tandenborstel tegen tandontsteking ook heel tandplak. Naast de beste elektrische tandenborstel tegen ontstoken tandvlees heb je om tandvleesontsteking te voorkomen ook een goede opzetborstel tegen ontstoken tandvlees nodig en moet je goede flossen om een tandvlees ontsteking te voorkomen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Bij ontstoken tandvlees wordt wel eens vergeten dan ook vitamines van belang zijn. Van vitamine C is het wel bekend, maar scheurbuik zal je niet krijgen als je een beetje normaal eet, Maar wat niet veel mensen weten is dat ook een gebrek aan vitamine D tandvlees ontsteking kan veroorzaken. Mensen die weinig zon krijgen, zwanger zijn of een donkere huid hebben zijn extra gevoelig voor een vitamine D gebrek.

    Heb je ontstoken tandvlees dan is het aan te raden om bij het poetsen wat extra tijd te nemen en ook je tandvlees met de elektrische tandenborstel te masseren. Je moet niet te hard drukken tijdens het poetsen en je tandenborstel voorzien van een zacht opzetborsteltje. Bij ontstoken tandvlees is de borstel belangrijker dan de tandenborstel, maar ik raad je wel aan een elektrische tandenborstel te gebruiken en geen handdtandenborstel.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.