Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste convectorkachel

 

Alle goede convectorkachels. Met de beste convectorkachel uit de test en een keuzehulp om de voor jou beste convectorkachel te vinden. 

Beste convectorkachel test

Maak het in huis behaaglijk warm met een goede elektrische kachel. De convector kachel is een goede elektrische kachel. Een goede conventorkachel is namelijk stil, en daarmee heel geschikt als elektrische slaapkamerkachel. Maar een goede convectorkachel is ook een goede kachel voor in een studeerkamer of andere niet al te grote ruimte. Hier de beste convectokachel uit de test en andere beste convectorkachels.


De beste convectorkachels uit de test

Kijk hier onder voor de beste convectorkachels uit de test, een overzicht met alle beste convector kachels (5 sterren) en een keuzehulp met alle convectorkachels.

In deze overzichten kun je zelf makkelijk je persoonlijk beste convectorkachel kiezen. Daarvoor hoef je alleen maar je wensen en eisen aan te vinken en alleen de voor jou beste convectorkachels blijven over. Hieronder tips voor het kiezen van je beste convector kachel uit deze lijsten.


Eurom convectorkachel
Eurom convectorkachel (verplaatsbaar of vast)


Beste convectorkachel per ruimte

Bij het kiezen van een elektrische convectorkachel is het erg belangrijk in wat voor ruimte de elektrische  convectorkachel geplaatst gaat worden. Vooral de grootte van de kamer is daarbij van belang. Bij de bovenstaande overzichten met beste convector kachels kun je daarom de grootte van de ruimte aangeven die je met de convector kachel wilt verwarmen. 

Het is ook mogelijk het vermogen in watts op te geven, maar het opgeven van de kamergrootte is natuurlijk een stuk eenvoudiger.

Je kunt ook opgeven dat je de elektrische kachel in een woonkamer of slaapkamer wilt gebruiken, maar in principe is iedere goede convectorkachel daar geschikt voor. Een convector kachel is namelijk een stille kachel die goed als verwarming of bijverwarming te gebruiken is.

Wel belangrijk is het om aan te geven als je de convectorkachel in de badkamer of op de camping wilt gebruiken. Een convector kachel in de badkamer moet natuurlijk spatwaterdicht en veilig zijn. Voor de camping is een mobiele convectorkachel nodig. Een verplaatsbare convectorkachel kan voor thuis ook erg handig zijn, omdat je deze dan in verschillende ruimtes kan gebruiken als het zo uit komt.Eurom convectorkachel wand

Eurom convectorkachel wand


Mobiele convectorkachel of convector wandkachel

Je hebt namelijk zowel mobiele convectorkachels (verplaatsbare convectorkachels) als convectorkachels die aan de wand gemonteerd worden. Bij sommige van de beste convectorkachels kan overigens beide. Je kan deze dan aan de muur hangen, maar er worden ook pootjes meegeleverd om de elektrische kachel vrijstaand te plaatsen.

Convector wandkachels zijn vaak platte paneelkachels of vlakke radiatorkachels. Door ze aan de wand te bevestigen nemen ze nauwelijks plek in en het ziet er ook mooi uit. Het nadeel is natuurlijk dat je zo'n elektrische convectorkachel alleen in die ruimte kan gebruiken. Een mobiele convectorkachel kun je zowel in de woonkamer als in de slaapkamer en werkkamer gebruiken als je dat wil. Vaak is dit een klein convectorkacheltje dat je makkelijk verplaatst.

In de beste convectorkachel overzichten vind je zowel mobiele convector kacheltjes als elektrische convector kachels voor plaatsing aan de wand.

Bediening Eurom convectorkachel

Bediening Eurom convectorkachel


Wat is een convectorkachel?

Maar wat is een convector kachel precies? Een convectorkachel is een elektrische kachel die lucht opzuigt, verwarmt en de warme lucht weer uitblaast. Dat is veel effectiever dan een verwarmingsradiator die alleen de lucht in de nabijheid opwarmt.

De warme lucht uit de convectorkachel stijgt op. Koelt weer af waardoor de lucht weer zakt (en wordt vervangen door nieuwe warme lucht), daardoor wordt de lucht eer door de elektrische convectorkachel aangezogen en opnieuw opgewarmd.

Door zijn manier van verwarmen is een convector kachel de beste elektrische kachel voor het opwarmen van een hele kamer. De warmte verspreid zich goed door de ruimte en is niet op één punt gericht zoals bij een straalkachel.

Convectorkachels heb je in veel verschillende vormen. Je hebt deze elektrische kachels als wandpaneel en in de vorm van een radiator (om in de badkamer badhanddoeken aan op te hangen), maar ook als mobiele elektrische kacheltjes (draagbaar) en als grotere staande elektrische kachels.

Kun je een convectorkachel als hoofdverwarming gebruiken?

Een elektrische kachel wordt meestal als bijverwarming gebruikt. Als het niet al te koud is kun je volstaan met een elektrische kachel, en als het buiten wel heel koud is hoeft de gas CV niet zo hard te werken.

Van alle soorten elektrische kachels is de convectorkachel de beste elektrische kachel om als hoofdverwarming te gebruiken in plaats van alleen als bijverwarming.

Of de convectorkachel in staat is om een ruimte volledig te verwarmen hangt af van het vermogen van de convectorkachel, de grootte van de ruimte, de gewenste temperatuur en in hoeverre de kamer geïsoleerd is. Niemand kan dus de garantie geven dat een convector kachel de ruimte altijd volledig in de gewenste temperatuur kan brengen, maar een goede convectorkachel met voldoende vermogen is wel de beste elektrische kachel voor het verwarmen van een woonkamer.

Daarbij doet de elektrische convectorkachel dat op een goedkope manier, want van alle elektrische kachels is de convector kachel de meest zuinige elektrische kachel.

Wat kost een convectorkachel?

Een convectorkachel is een relatief goedkope elektrische kachel. Een goede goedkope convectorkachel koop je al onder de 40 euro. Voor dat geld heb je een goede elektrische kachel om bijvoorbeeld je slaapkamer te verwarmen. Onder andere Eurom, Tristar, Trotec en DeLonghi bieden zulke goedkope convectorkachels.

Andere merken van een goede goedkope convectorkachel zijn Domo, Rowenta, Tomado, Bestron en Rowenta, terwijl je voor een wat luxere convectorkachel terecht kunt bij fabrikanten  als Honeywell, DeLonghi, Mill, Kamine, Tesy, Nedis en Sencys.

In de bovenstaande overzichten met alle convectorkachels en beste convectorkachels kun je de prijs opgeven die je maximaal voor je elektrische convector kachel wil betalen.

Meer besparen op kosten verwarming

Met een elektrische convectorkachel kun je geld besparen op stookkosten, en er toch lekker warm bijzitten. Nog meer besparing kun je behalen via bijvoorbeeld isolatie, de thermostaat en kleine aanpassingen in het stookgedrag. 

De Consumentenbond heeft een overzicht met met handige tips samengesteld om geld te besparen op de stookkosten (gas en stroom). Deze Consumentenbond tips vind je hier onder.


Zie ook:
Kijk hier voor aanbiedingen en testen van nog veel meer soorten elektrische kachels.

Samenvatting:
Een convectorkachel is een elektrische kachel die stil de ruimte verwarmt. Dit maakt een goede convectorkachel tot de beste elektrische kachel voor de slaapkamer, maar ook voor de studeerkamer, werkkamer of een niet al te grote woonkamer. Je hebt losse elektrische convector kachels maar ook convectorkachels in de vorm van een elektrische paneelkachel of elektrische radiator kachel die je aan de wand bevestigd. Hierboven vind je de beste convectorkachel uit de test, andere goede convectorkachels en een lijst met alle convector kachels waaruit je makkelijk je beste convectorkachel kunt filteren en deze convectorkachel goedkoop online kunt kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *