Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste infrarood verwarming (infrarood panelen of kachel)

De beste infrarood verwarming uit de test. Met de beste infrarood kachel en de beste infrarood panelen. 

infrarood kachel paneel eurom

Infrarood paneel Eurom

Een infrarood verwarming (IR verwarming) is een elektrische verwarming die zowel als verwarmingspaneel als infrarood elektrische kachel te koop is. Hier kijken we naar de beste infrarood verwarming, zowel in de vorm van een infrarood kachel als een infrarood verwarmingspaneel.Al deze infrarood verwarming heeft een waardering van 5 sterren gekregen. 
 
Kies zelf je beste infrarood verwarming

Omdat dit maar net de voor jou goede verwarming moet zijn geven we ook drie overzichten met infrarood verwarming waaruit je (via filter opties) makkelijk jouw beste infraroodverwarming kunt selecteren.

Het betreft overzichten van de infrarood panelen voor aan de wand, de infrarood verwarming voor aan het plafond (zowel panelen als infrarood heaters) en vrijstaande infrarood kachels die je makkelijk kunt verplaatsen.
  

Infrarood kachel Veito

Vrijstaande infrarood kachel Veito


Hieronder kijken we naar de verschillende soorten infrarood verwarming. Maar eerst even een uitleg wat infrarood verwarming is en wat de voordelen en nadelen van zo'n infrarood kachel zijn.Wat is infrarood verwarming?

Een infrarood kachel is een elektrische kachel. Het verschil met andere elektrische kachels en het verschil met andere verwarming is dat een infrarood paneel of ander soort infrarood kachel niet de ruimte verwarmt door lucht op te warmen maar dat infrarood via straling verwarmt.

Wat dat betreft kun je infrarood verwarming vergelijken met warmte van de zon. Door een speciale koolstofstructuur straalt infraroodverwarming de warmte op dezelfde manier als zonnestralen. Je voelt de warmte direct als je in de straal van de warmte zit. De rest van een ruimte wordt indirect verwarmt.

Infrarood kachel badkamer radiiator Eurom

Infrarood kachel badkamer in radiator vorm (Eurom)


Dat is een nadeel van infrarood verwarming. Voor het verkrijgen van een directe warmte of een kleine ruimte (zoals een badkamer) is infrarood verwarming goed geschikt, maar voor het verwarmen van een grote kamer is een infrarood kachel minder geschikt.

Kijk voor het goed verwarmen van een grote kamer, zoals de woonkamer, bij de andere beste elektrische kachels uit de test hier boven.

Verderop op deze pagina vind je meer informatie over de voordelen en nadelen van infrarood panelen en kachelsIs infrarood verwarming zuinig met energie?

Maar deze verwarming door straling heeft ook een groot voordeel. Omdat het geen lucht hoef te verwarmen is deze manier van van verwarmen bijzonder effectief en energie zuinig. Een goede infrarood verwarming zet 93% van de energie in warme om. Dat is een zeer hoog rendement. 

Een ander voordeel van infraroodverwarming is het gemak van het plaatsen. Een infrarood kachel heeft alleen een stroomaansluiting nodig. Voor een eenvoudige verplaatsbare infrarood kachel heb je alleen een stopcontact nodig en een infrarood paneel voor aan de muur hoef je ook alleen een stroomaansluiting te hebben. Je hoeft geen CV leidingen te trekken en niets in te bouwen.Infrarood panelen

Je hebt losstaande IR kachels maar ook infrarood panelen en infrarood radiatoren.

Een populaire infrarood kachel is het infrarood paneel. Een infrarood verwarmingspaneel is een moderne wandkachel en een vervanging voor de verwarmingsradiator. Door zijn platte vorm en neutrale uiterlijk past een infrarood verwarmingspaneel goed in iedere ruimte. Je komt het IR paneel veel in de badkamer tegen, maar ook voor bijvoorbeeld een werkkamer, studeerkamer of keuken is deze infraroodverwarming erg geschikt.

De IR panelen worden vaak met voetjes geleverd. Je kan het infrarood verwarmingspaneel dan aan de muur bevestigen, maar je kan de paneelkachel dan ook als vrijstaande infrarood kachel gebruiken.

infrarood verwarming paneel plafond Eurom

Infrarood verwarming paneel plafond Eurom

Infrarood verwarming paneel plafond

De verwarmingspanelen worden meestal aan de muur bevestigd, maar vaak is een plafond bevestiging ook mogelijk. Het plafond is een ideale plek voor de verwarming. Het paneel valt dan niet op. Ook zit het IR paneel aan het plafond niet in de weg en de stralingswarmte komt ongehinderd van boven en verwarmt zodoende de kamer optimaal.

De infrarood paneel verwarming aan het plafond is de beste infrarood verwarming als je weinig ruimte hebt of als de wanden al bezet zijn, bijvoorbeeld door kasten, deuren en ramen.

De IR verwarming via een paneel kom je soms op onverwachte plaatsen tegen. Zo zijn er ook infrarood verwarmingspanelen te koop die je onder je bureau kunt bevestigen. Deze verwarming is ideaal tegen koude benen in de winter. Infrarood verwarming is daar heel geschikt voor.

Infrarood panelen worden onder andere gemaakt door Sinji, Welltherm, Eurom, Alkari en Ecaros. Kijk voor alle prijzen en mogelijkheden van deze infrarood panelen bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van infrarood verwarming. 

Vaak zijn infrarood verwarmingspanelen gladde neutrale panelen, maar soms ook hebben ze extra's. Hieronder wat voor voorbeelden.

Infrarood spiegel verwarming badkamer

Een voorbeeld van een infrarood verwarming met extra mogelijkheden zijn de infrarood panelen die meteen als spiegel dienst doen. Paneelverwarming wordt vaak in de badkamer gebruikt omdat de gerichte infrarood warmte daar optimaal voor geschikt is. Door een infrarood verwarming in de badkamer spiegel te verwerken sla je 2 vliegen in 1 klap. De paneelverwarming is bovendien dan ook onzichtbaar.

Bij de bovenstaande infrarood paneel aanbiedingen vind je onder andere spiegels met infraroodverwarming van Welltherm, Klarstein, Quality Heating, VH, Alkari en Ecaros.

Infrarood paneel met handdoek droger

Met zo'n infrarood verwarmingspaneel in de badkamer kun je natuurlijk ook perfect je handdoeken drogen. Daarom zijn sommige infrarood verwarmingspanelen voorzien van een rail om je badhanddoek aan op te hangen. Een eenvoudige maar functionele uitbreiding op het infrarood paneel.

Onder andere Alkari, Welltherm en Quality Heating bieden infrarood paneelverwarming voor de badkamer met zo'n handige toevoeging. Je vindt deze bij de bovenaan genoemde infrarood verwarming aanbiedingen. Daar vind je ook andere infrarood badkamer radiatoren.
Vrijstaande infrarood kachels

Infrarood kachels zijn er als paneelkachel maar ook als vrijstaande infrarood kachel. Deze vrijstaande infrarood verwarming kan er uit zien als een kachel maar ook als een torenventilator.


Infrarood kachel elektrisch ICQN

Infrarood kachel elektrisch ICQN


Vaak zijn deze vrijstaande infrarood kachels mobiele kachels (mobiele infrarood heaters). Je bergt ze in de zomer op, als je ze niet nodig hebt, of je pendelt er mee tussen de verschillende ruimtes in huis. 

Zo'n elektrische infrarood kachel is ideaal voor als bij bijvoorbeeld een (te) frisse studeerkamer hebt. Of je neemt de infrarood kachel mee naar de schuur als je daar gaat klussen. Ze werken overal waar een stopcontact beschikbaar is. Dit is de beste infrarood verwarming voor gebruik om meerdere plaatsen.

Mobiele vrijstaande infrarood kachels kunnen ook als terrasverwarming worden ingezet. Dit soort infrarood kacheltjes zijn de meest gekochte infrarood verwarmingen. Je vind deze dan ook volop bij de bovenaan genoemde aanbiedingen en in de infrarood kachel test.Slimme infrarood verwarming

Steeds meer elektrische apparatuur in huis wordt slim gemaakt. Dat geldt ook voor infrarood kachels en infrarood panelen. De beste infrarood verwarming wordt steeds vaker voorzien van WiFi voor koppeling aan het netwerk en internet en een app om de infraroodverwarming op afstand te bedienen. 

Via deze app kun je de smart infrarood verwarming vanaf iedere plek met je smartphone aan en uitzetten of de temperatuur aanpassen. Ook kun je het  smart infrarood paneel of kachel via de app dusdanig programmeren dat de slimme verwarming in de badkamer, werkkamer of woonkamer of andere ruimte op een bepaalde tijd automatisch wordt aangeschakeld op een gewenste temperatuur.

Zoek je de beste slimme infrarood kachel of het beste slimme infrarood paneel? Vink dan bij de bovenaan genoemde aanbiedingen de optie "bediening via app aan". Je selecteert dan de beste slimme infrarood verwarming.
Voordelen en nadelen infrarood verwarming

Tot slot kijken we naar de voordelen en nadelen van infrarood panelen en infrarood kachels ten opzichte van andere soorten elektrische kachels.

Voordelen infrarood verwarming

 • Een infrarood paneel of kachel geeft een directe stralingswarmte die vergeleken kan worden met de warme van de zon. Je kan met infrarood verwarming dus heel goed en snel een bepaald persoon of een bepaalde plek verwarmen.

 • Hierdoor leveren infrarood panelen en infrarood kachels ook een efficiënte warmte zonder veel warmteverlies. Dat is gunstig voor het energieverbruik van infrarood verwarming.

 • Infrarood kachels en panelen gebruiken geen ventilator of andere bewegende onderdelen. Daardoor doen ze stil hun werk.

 • Ook geeft infrarood verwarming geen luchtstroom. Dat is wel zo aangenaam en voorkomt ook dat stof en allergenen zich door de ruimte verspreiden.

 • Een infrarood paneel neemt weinig ruimte in en heeft een neutraal uiterlijk. Daarop passen infrarood panelen goed in ieder interieur.

Nadelen infrarood verwarming

 • De directe stralingswarmte die een voordeel is om een bepaalde plek gericht te verwarmen is een nadeel als je een hele ruimte wil verwarmen. 

 • Dat merk je vooral in een grote kamer zoals een woonkamer. Het infrarood paneel kom je daarom vooral in badkamers en werkkamers tegen.

 • Doordat infrarood panelen en kachels een gerichte warmte geven kan je er geen kast of andere belemmering voor plaatsen.

Kijk bovenaan voor al deze verschillende infrarood kachels en infrarood panelen en de beste infrarood verwarming uit de test. Andere beste elektrische verwarming uit de test

Naast de infrarood kachel zijn er nog veel meer elektrische kachel technieken. Kijk hier voor de test en aanbiedingen van andere elektrische kachels:

Foto bovenaan: Eurom infrarood paneelverwarming


Onderwerp:
Infrarood verwarming wordt steeds vaker gebruikt. Je hebt infraroodverwarming in de vorm van infrarood verwarmingspanelen en vrijstaande infrarood kachels / infrarood heaters. Hierboven vind je alle goede infrarood verwarming en beste infrarood verwarming uit de test.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Gebruik je een elektrische verwarming om één plek in huis te verwarmen, zoals bijvoorbeeld je werkplek dan is een infrarood verwarming ideaal om er lekker warm bij te zitten zonder dat het veel energie kost. Een infrarood kachel is veel goedkoper in het gebruik dan een CV of een ander soort elektrische kachel. Ik heb je CV als ik thuis werk nooit meer aan staan en gebruik de infrarood kachel. Dat scheelt enorm veel in de stookkosten (gas en stroom).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Consumentenbond tipt infrarood panelen voor het verwarmen van ruimtes die lastig te verwarmen zijn of die je liever niet te veel verwarmt (bijvoorbeeld om de kosten). Dit werkt het beste als je op één plek zit (bureauwerk, tv kijken) maar niet als je rondloopt. (bron: Consumentengids 2021-1)

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.