Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste infrarood verwarming (infrarood kachel of infrarood paneel)

 

De beste infrarood verwarming uit de test. De beste infrarood kachel en de beste infrarood panelen. 

infrarood kachel paneel eurom

Infrarood paneel Eurom

Een infrarood verwarming (IR verwarming) is een elektrische verwarming die zowel als verwarmingspaneel als infrarood elektrische kachel te koop is. Hier kijken we naar de beste infrarood verwarming, zowel in de vorm van een infrarood kachel als een infrarood verwarmingspaneel.

Beste infraroodverwarming en meer goede infrarood kachels

Hieronder vind je drie overzichten met infrarood verwarming. In het eerste overzicht vind je de beste infrarood verwarming uit de test van experts. Omdat dit maar net de voor jou goede verwarming moet zijn geven we ook twee overzichten met infrarood verwarming waaruit je (via filter opties) makkelijk jouw beste infraroodverwarming kunt selecteren.
  
 
Zoek je een infrarood verwarming paneel? Kijk dan in het eerste overzicht. 

In het  overzicht met alle infrarood verwarming vind je naast de panelen ook allerlei andere infrarood kachels.

Zie ook:

Infrarood kachel Veito

Vrijstaande infrarood kachel Veito


Hieronder kijken we naar de verschillende soorten infrarood verwarming. Maar eerst even een uitleg wat infrarood verwarming is en wat de voordelen en nadelen van zo'n infrarood kachel zijn.

Wat is infrarood verwarming?

Een infrarood kachel is een elektrische kachel. Het verschil met andere elektrische kachels en het verschil met andere verwarming is dat een infrarood paneel of ander soort infrarood kachel niet de ruimte verwarmt door lucht op te warmen maar dat infrarood via straling verwarmt.

Wat dat betreft kun je infrarood verwarming vergelijken met warmte van de zon. Door een speciale koolstofstructuur straalt infraroodverwarming de warmte op dezelfde manier als zonnestralen. Je voelt de warmte direct als je in de straal van de warmte zit. De rest van een ruimte wordt indirect verwarmt.

Infrarood kachel badkamer radiiator Eurom

Infrarood kachel badkamer in radiator vorm (Eurom)


Dat is een nadeel van infrarood verwarming. Voor het verkrijgen van een directe warmte of een kleine ruimte (zoals een badkamer) is infrarood verwarming goed geschikt, maar voor het verwarmen van een grote kamer is een infrarood kachel minder geschikt.

Kijk voor het goed verwarmen van een grote kamer, zoals de woonkamer, bij de andere beste elektrische kachels uit de test hier boven.

Is infrarood verwarming zuinig met energie?

Maar deze verwarming door straling heeft ook een groot voordeel. Omdat het geen lucht hoef te verwarmen is deze manier van van verwarmen bijzonder effectief en energie zuinig. Een goede infrarood verwarming zet 93% van de energie in warme om. Dat is een zeer hoog rendement. 

Een ander voordeel van infrarood verwarming is het gemak van het plaatsen. Een infrarood kachel heeft alleen een stroomaansluiting nodig. Voor een eenvoudige verplaatsbare infrarood kachel heb je alleen een stopcontact nodig en een infrarood paneel voor aan de muur hoef je ook alleen een stroomaansluiting te hebben. Je hoeft geen CV leidingen te trekken en niets in te bouwen.

Infrarood panelen

Een populaire infrarood kachel is het infrarood paneel. Een infrarood verwarmingspaneel is een moderne wandkachel. Door zijn platte vorm en neutrale uiterlijk past een infrarood verwarmingspaneel goed in iedere ruimte. Je komt het IR paneel veel in de badkamer tegen, maar ook voor bijvoorbeeld een werkkamer, studeerkamer of keuken is deze infrarood verwarming erg geschikt.

De panelen worden vaak met voetjes geleverd. Je kan het infrarood verwarmingspaneel dan aan de muur bevestigen, maar ook vrijstaande infrarood kachel gebruiken.

infrarood verwarming paneel plafond Eurom

Infrarood verwarming paneel plafond Eurom

Infrarood verwarming paneel plafond

De verwarmingspanelen worden meestal aan de muur bevestigen, maar meestal is een plafond bevestiging ook mogelijk. Dat is een ideale plek voor de verwarming. Het valt niet op, het IR paneel zit niet in de weg en de stralingswarmte komt ongehinderd van boven en verwarmt zodoende optimaal.

De infrarood paneel verwarming aan het plafond is de beste infrarood verwarming als je weinig ruimte hebt of als de wanden al bezet zijn.

De IR verwarming via een paneel kom je soms op onverwachte plaatsen tegen. Zo zijn er ook infrarood verwarmingspanelen te koop die je onder je bureau kunt bevestigen. Ideaal tegen koude benen in de winter. Infrarood verwarming is daar heel geschikt voor.

Vrijstaande infrarood kachels

Infrarood kachels zijn er als paneelkachel maar ook als vrijstaande infrarood kachel. Deze vrijstaande infrarood verwarming kan er uit zien als een kachel maar ook als een torenventilator.

Infrarood kachel elektrisch ICQN

Infrarood kachel elektrisch ICQN


Vaak zijn deze vrijstaande infrarood kachels mobiele kachels (mobiele infrarood heaters). Je bergt ze in de zomer op, als je ze niet nodig hebt, of je pendelt er mee tussen de verschillende ruimtes in huis. 

Zo'n elektrische infrarood kachel is ideaal voor als bij bijvoorbeeld een (te) frisse studeerkamer hebt. Of je neemt de infrarood kachel mee naar de schuur als je daar gaat klussen. Ze werken overal waar een stopcontact beschikbaar is. Dit is de beste infrarood verwarming voor gebruik om meerdere plaatsen.

Mobiele vrijstaande infrarood kachels kunnen ook als terrasverwarming worden ingezet.

Kijk bovenaan voor al deze verschillende infrarood kachels en infrarood panelen en de beste infrarood verwarming uit de test. 

Zie ook:

Andere elektrische kachels
Naast de infrarood kachel zijn er nog veel meer elektrische kachel technieken. Kijk hier voor de test en aanbiedingen van andere elektrische kachels:


Foto bovenaan: Eurom infrarood paneelverwarming


Onderwerp:
Infrarood verwarming wordt steeds vaker gebruikt. Je hebt infrarood verwarming in de vorm van infrarood verwarmingspanelen en vrijstaande infrarood kachels / infrarood heaters. Hierboven vind je alle goede infrarood verwarming en beste infrarood verwarming uit de test.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *