Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste keramische kachel (zuinige elektrische kachel)

 

Spaar energie met een goede keramische kachel, een zuinige elektrische kachel. Kijk hier voor de beste keramische kachel uit de test.

Beste keramische kachel DeLonghi


Een keramische kachel is een energiezuinige elektrische kachel. Bovendien is een elektrische keramische kachel een relatief compacte kachel die maar weinig ruimte vraagt. Dit maakt de keramische kachel tot een heel goede elektrische kachel. Kijk hier voor de beste keramische kachels en je persoonlijk beste keramische kachel.

Beste keramische kachel en andere goede keramische kachels

Hieronder vind je twee overzichten. Ten eerste een overzicht met alle beste keramische kachels. Al deze elektrische keramische kachels hebben de hoogste waardering van 5 sterren gekregen. In het tweede overzicht vind je meer dan 100 goede keramische kachels waaruit je makkelijk je persoonlijk beste keramische kachel kunt selecteren.


Uit beide overzichten kun je eenvoudig je beste keramische kachel selecteren. Daarvoor kun je al je relevante wensen aanvinken of aangeven zoals de maximale prijs, de grootte van de te verwarmen ruimte, het soort kamer waar de keramische elektrische kachel moet komen te staan, het model, eventuele beveiligingen en opties en meer.

Hieronder vind je tips en informatie voor bij dit selecteren van je beste keramische kachel.


Kleine mobiele keramische kachel DeLonghi

Kleine mobiele keramische kachel DeLonghi

Wat is een keramische kachel?

Een keramische kachel is een elektrische kachel die vele voordelen heeft ten opzichte van andere soorten elektrische kachels. Waar andere elektrische kachels met een gloeidraad werken gebruikt een keramische kachel een keramische plaat om op te warmen.

Dit is een heel effectieve en daarmee ook energiezuinige manier van verwarmen. De keramische plaat houdt namelijk heel goed de warmte vast, waardoor de elektrische keramische kachel meer warmte af kan geven terwijl het minder stroom kost.

Ook is de keramische kachel een ventilatorkachel, en daardoor blaast deze zuinige elektrische kachel ook nog eens de warmte de kamer in waardoor de keramische kachel een relatief grote ruimte kan verwarmen.

En de keramische kachel kent nog meer voordelen. Een keramische kachel hoeft niet zo groot te zijn, doordat de keramische plaat niet zo heel heet hoeft te zijn verbrand deze elektrische kachel minder stof waardoor deze niet stinkt en de luchtkwaliteit niet verslechtert. Ook de buitenkant van een keramische kachel is minder warm, wat hem veiliger maakt voor kinderen en huisdieren.

Tegenover al deze voordelen heeft de elektrische keramische kachel maar één klein nadeel. Doordat het een ventilatorkachel is maakt de keramische kachel wel een blazend geluid, te vergelijken met een ventilator.


De grootte van de kamer

Omdat de keramische kachel een zuinige elektrische kachel is is de keramische kachel bij een hoge gasprijs een interessante kachel als alternatief voor een gaskachel of CV. Maar als je de keramische kachel niet als bijverwarming maar als hoofdverwarming wil gebruiken is het belangrijk om op te letten of deze energiezuinige elektrische kachel wel voldoende warmte geeft om de kamer te verwarmen.

Daarvoor kun je zowel in de beste keramische kachel lijst als in de lijst met alle keramische kachels bij het selecteren de kamergrootte aangeven. Let op, hierbij is uitgegaan van een (standaard) plafondhoogte van 2,6 meter. Bij een hogere kamer moet je wat marge nemen.

Met deze filter functie zie je alleen de keramische kachels die voldoende warmte voor jouw kamer geven. Je kunt de keramische kachels ook op vermogen (wattage) filteren, maar de grootte van de kamer opgeven is eenvoudiger.

Eurom elektrische keramische kachel

Elektrische keramische kachel Eurom


Opties keramische kachel

In het beste keramische kachel overzicht, en het overzicht met alle keramische kachels, kun je meer wensen en eisen opgeven. Bijvoorbeeld de maximale prijs die de kachel mag kosten, de aanwezigheid van een thermostaat, timer, bepaalde beveiligingen of display, de mogelijkheid om de ventilatorkachel bij warm weer als ventilator te gebruiken, de mogelijkheid de elektrische keramische kachel veilig in de badkamer te gebruiken en veel meer.

Bij de vorm heb je bij een keramische kachel wat minder keuzes. Het betreft bijna altijd een torenmodel of een boxmodel. Een vorm van een paneel of een radiator komt door zijn techniek bij een elektrische keramische kachel maar zelden voor.

Bij de prijs van een keramische kachel is er heel wat meer variatie. Een klein elektrisch kacheltje heb je al voor een euro of 20, maar hiermee verwarm je geen kamer, hoogstens een hoekje waar je zit. Voor een serieuze maar ook goedkope keramische kachel ben je prijzen vanaf een euro of 50 kwijt. Maar er zijn ook duurder (en vaak luxere) keramische kachels.

Kijk in de bovenstaande overzichten met beste keramische kachels en alle keramische kachels voor alle prijzen, mogelijkheden en specificaties van al deze zuinige elektrische kachels. 


Foto bovenaan: DeLonghi keramische kachel (toren model)

Samenvatting:
Een keramische kachel is een zuinige elektrische kachel, en daarom relatief goedkoop in het gebruik. Ook in aanschaf is een keramische kachel een goedkope elektrische kachel. Kijk bovenaan voor alle beste keramische kachels en kies je persoonlijk beste keramische kachel. Veel tips voor het kiezen van je beste keramische kachel kun je hier ook lezen.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *