Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste keramische kachel (zuinige elektrische kachel)

Spaar energie en stookkosten met een goede keramische verwarming. Dat is een zuinige elektrische kachel. Hier de beste keramische kachel uit de test.

Beste keramische kachel DeLonghi


Een keramische kachel is een energiezuinige elektrische kachel. Bovendien is deze keramische verwarming een relatief compacte kachel die maar weinig ruimte vraagt. Deze eigenschappen maken de keramische kachel tot een heel goede elektrische kachel. Ook voor in de woonkamer. Kijk hier voor de beste keramische kachels en kies je persoonlijk beste keramische kachel.


Beste keramische kachels

Hieronder vind je twee overzichten. Ten eerste een overzicht met alle beste keramische kachels. Al deze elektrische keramische kachels hebben de hoogste waardering van 5 sterren gekregen. 
Aanbiedingen meer goede keramische kachels

In het tweede overzicht vind je meer dan 300 goede keramische kachels waaruit je makkelijk je persoonlijk beste keramische kachel kunt selecteren.


Uit beide overzichten kun je eenvoudig je beste keramische kachel selecteren. Daarvoor kun je al je relevante wensen aanvinken of aangeven zoals de maximale prijs, de grootte van de te verwarmen ruimte, het soort kamer waar de keramische elektrische kachel moet komen te staan, het model, eventuele beveiligingen en opties en meer.

Hieronder vind je tips en informatie voor bij dit selecteren en goedkoop kopen van je beste keramische verwarming.


Kleine mobiele keramische kachel DeLonghi

Kleine mobiele keramische kachel DeLonghiWat is een keramische kachel?

Maar wat is een keramische kachel eigenlijk? Een keramische kachel is een elektrische verwarming die vele voordelen heeft ten opzichte van andere soorten elektrische kachels. Andere elektrische kachels gebruiken een gloeidraad voor de verwarming, maar een keramische kachel doet dat met een keramische plaat.

Een keramische kachel is zuinige elektrische verwarming

Het gebruik van deze keramische plaat is een heel effectieve en daarmee ook energiezuinige manier van verwarmen. De keramische plaat houdt namelijk heel goed de warmte vast. Daardoor kan de elektrische keramische kachel meer warmte af geven dan andere kachels terwijl het minder stroom kost.

Ook is de keramische kachel tevens een ventilatorkachel. Deze zuinige elektrische kachel zuigt lucht op, verwarmt deze, en blaast de verwarmde lucht de kamer in. Zo kan de keramische ventilatorkachel snel en makkelijk een relatief grote ruimte verwarmen. Door de ventilator wordt de gewenste temperatuur eerder bereikt wat gunstig is voor het energieverbruik.

Een kleine elektrische kachel

Maar we zijn er nog niet. De keramische kachel kent nog meer voordelen. Een keramische kachel hoeft niet zo groot te zijn. Keramiek is makkelijk te verhitten. Een keramische verwarming kan dus een klein kacheltje zijn dat weinig ruimte in een kamer inneemt.

Kachel zelf wordt niet heet

Doordat de keramische plaat niet zo heel heet hoeft te zijn verbrandt deze elektrische kachel minder stof. Daardoor stinkt de kachel niet en verslechtert deze zuinige elektrische kachel de luchtkwaliteit niet.

Ook de buitenkant van een keramische kachel is minder warm. Dat maakt de keramische verwarming tot een veilige kachel voor kinderen en huisdieren.

Nadelen keramische verwarming

Tegenover al deze voordelen heeft de elektrische keramische kachel maar één klein nadeel. Doordat het een ventilatorkachel is maakt de keramische kachel wel een blazend geluid, te vergelijken met een ventilator.


Maar als je een zuinige elektrische kachel zoekt die een ruimte goed kan verwarmen is een keramische kachel een heel goede elektrische kachel.De grootte van de kamer

Omdat de keramische kachel een zuinige elektrische kachel is die goed een ruimte kan verwarmen, is de keramische kachel bij een hoge gasprijs een interessante kachel als alternatief voor een gaskachel of CV. 

Je kan de elektrische keramische kachel gebruiken in plaats van de gas verwarming of beide soorten verwarming naast elkaar gebruiken zodat je veel minder duur gas hoeft te gebruiken (bijverwarming).

Heb je zonnepanelen? Dan is een keramische kachel extra interessant om als woonkamer verwarming te gebruiken. Je kunt op jaarbasis de opgewekte energie beter zelf gebruiken dan terugleveren aan het energiebedrijf omdat je daar veel minder voor terug krijgt dan je moet betalen.

Maar als je de keramische verwarming niet alleen als bijverwarming maar als hoofdverwarming wil gebruiken is het belangrijk om op te letten of deze energiezuinige elektrische kachel wel voldoende warmte geeft om de kamer te verwarmen.

Hoe groot mag de kamer voor keramische verwarming zijn?

Daarvoor kun je zowel in de beste keramische kachel lijst als in de lijst met alle keramische kachels bij het selecteren de kamergrootte aangeven. Let op, hierbij is uitgegaan van een (standaard) plafondhoogte van 2,6 meter. Bij een hogere kamer moet je wat marge nemen.

Met deze filter functie zie je alleen de keramische kachels die voldoende warmte voor jouw kamer geven. Je kunt de keramische kachels ook op vermogen (wattage) filteren, maar de grootte van de kamer opgeven is een stuk eenvoudiger.


Eurom elektrische keramische kachel

Elektrische keramische kachel EuromOpties keramische kachel

In het beste keramische kachel overzicht, en het overzicht met alle keramische kachels, kun je meer wensen en eisen opgeven. Bijvoorbeeld de maximale prijs die de kachel mag kosten, de aanwezigheid van een thermostaat, timer, bepaalde beveiligingen of display, de mogelijkheid om de ventilatorkachel bij warm weer als ventilator te gebruiken, de mogelijkheid de elektrische keramische verwarming veilig in de badkamer te gebruiken en veel meer.

Bij de vorm heb je bij een keramische kachel wat minder keuzes. Het betreft bijna altijd een torenmodel of een boxmodel. Een vorm van een paneel of een radiator komt door zijn techniek bij een elektrische keramische kachel maar zelden voor.

Bij de prijs van een keramische kachel is er heel wat meer variatie. Een klein elektrisch kacheltje heb je al voor een euro of 20, maar hiermee verwarm je geen kamer, hoogstens een hoekje waar je zit. Voor een serieuze maar ook goedkope keramische kachel ben je prijzen vanaf een euro of 50 kwijt. Maar er zijn ook duurder (en vaak luxere) keramische kachels.


Beste keramische kachel merken

Er zijn veel fabrikanten die elektrische keramische kachels en kacheltjes maken. Hieronder de beste keramische kachel fabrikanten,

DeLonghi keramische kachels

DeLongi is één van de beste keramische kachel merken en de marktleider in dit soort elektrische kachels in Nederland. DeLonghi keramische kachels zijn er in diverse series waarvan de kleine draagbare DeLonghi Capsule en de staande DeLonghi Tower de meest populaire DeLonghi kachels zijn. De prijzen varieren van circa 50 euro tot circa 150 euro.

Eurom keramische kachels

Ook de Nederlandse elektronica fabrikant Eurom behoort tot de beste keramische kachel fabrikanten. Ze hebben keramische elkektrische kachels in alle vormen. Van een tower model (die er uit ziet als een torenventilator) en een design elektrische kachel voor op tafel of vensterbank tot een keramische wandkachel die je aan de muur kan bevestigen zoals de Eurom Wall DesignHeat. De prijzen beginnen al onder de 40 euro. Eeen goede keramische kachel is niet alleen goedkoop in het gebruik, maar ook goedkoop in aanschaf.

Rowenta keramische kachels

Ook Rowenta behoort tot de beste kermaische kachel merken met een ruime keuze uit goede elektrische kachels. Vooral de kleine Rowenta Mini Excel Aqua kachel scoort goed in testen van keramische kachels. Mede doordat deze Rowenta kachel goed in de badkamer gebruikt kan worden. 

Tristar keramische kachels

Tristar verdient zijn plek in deze lijst met beste elektrische kachel fabrikanten door zijn lage prijzen. Zoek je een budget elektrische kachel dan is een Tristar keramische kachel een goede keuze. Dit Nederlands budget merk biedt elektrische keramische kachels in alle soorten. Van een vloerkachel en tafelkachel, tot een wandkachel. En ondanks dat het goedkope keramische kachels zijn, zitten er ook enkele mooie design kachels tussen.

Inventum keramische kachels

Goede voordelige keramische kachels worden ook door Inventum gemaakt. Dit zijn goede kachels voor het verwarmen van een kleine ruimte.

Meer goede keramische kachel merken

Andere goede fabrikanten van keramische kachels zijn Domo (uit België), Solis, Trotec, Adler en Steba. Bij de bovengenoemde keramische kachel aanbiedingen kun je al deze elektrische kachels goedkoop vinden.

Kijk in de bovenstaande overzichten met beste keramische kachels en het overzicht met alle keramische kachels voor alle prijzen, mogelijkheden en specificaties van al deze zuinige elektrische verwarming. Meer tips besparen op kosten verwarming

Een keramische kachel is een zeer goede manier om kosten te besparen op de kosten voor verwarming. Dat is vooral bij en hoge gasprijs zeer interessant.

Daarnaast zijn er meer manieren om op de kosten voor verwarming te besparen. De Consumentenbond heeft een pagina met handige tips om geld te besparen op je stookkosten. Deze Consumentenbond tips vind je hier onder.Meer elektrische kachels
De keramische kachel is lang niet de enige soort elektrische kachel. Integendeel, er zijn nog vee meer technieken. Elk met hun voordelen en nadelen. Hieronder vind je de test en aanbiedingen van nog veel meer elektrische kachels.Foto bovenaan: DeLonghi keramische kachel (toren model)

Samenvatting:
Een keramische kachel is een zuinige elektrische kachel, en daarom relatief goedkoop in het gebruik. Ook in aanschaf is deze keramische verwarming een goedkope elektrische kachel. Kijk bovenaan voor alle beste keramische kachels en kies je persoonlijk beste keramische kachel. Veel tips voor het kiezen van je beste keramische kachel kun je hier ook lezen en we kijken naar de beste keramische kachel merken.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Sinds ik een keramische kachel gebruik is mijn energieverbruik aanmerkelijk gedaald. Dat is niet zozeer omdat een elektrische kachel goedkoper is in het gebruik dan mijn gas CV, maar je hebt met de keramische kachel meer grip op de verwarming en daarmee op de stookkosten. Het is een mobiele keramische kachel zodat ik de keramische verwarming kan gebruiken op de plek waar het nodig is. Dan verwarm ik alleen die kamer en niet het hele huis. Dat levert de grootste besparing op, maar je bent ook eerder geneigd de kachel uit de zetten als het niet nodig is. Ook zo bespaar je veel energie en geld.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.