Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste keramische kachel (zuinige elektrische kachel)

 

Spaar energie en stookkosten met een goede keramische verwarming. Dat is een zuinige elektrische kachel. Hier de beste keramische kachel uit de test.

Beste keramische kachel DeLonghi


Een keramische kachel is een energiezuinige elektrische kachel. Bovendien is deze keramische verwarming een relatief compacte kachel die maar weinig ruimte vraagt. Deze eigenschappen maken de keramische kachel tot een heel goede elektrische kachel. Ook voor in de woonkamer. Kijk hier voor de beste keramische kachels en kies je persoonlijk beste keramische kachel.

Beste keramische kachel en andere goede keramische kachels

Hieronder vind je twee overzichten. Ten eerste een overzicht met alle beste keramische kachels. Al deze elektrische keramische kachels hebben de hoogste waardering van 5 sterren gekregen. 

In het tweede overzicht vind je meer dan 300 goede keramische kachels waaruit je makkelijk je persoonlijk beste keramische kachel kunt selecteren.


Uit beide overzichten kun je eenvoudig je beste keramische kachel selecteren. Daarvoor kun je al je relevante wensen aanvinken of aangeven zoals de maximale prijs, de grootte van de te verwarmen ruimte, het soort kamer waar de keramische elektrische kachel moet komen te staan, het model, eventuele beveiligingen en opties en meer.

Hieronder vind je tips en informatie voor bij dit selecteren en goedkoop kopen van je beste keramische verwarming.


Kleine mobiele keramische kachel DeLonghi

Kleine mobiele keramische kachel DeLonghi

Wat is een keramische kachel?

Maar wat is een keramische kachel eigenlijk? Een keramische kachel is een elektrische verwarming die vele voordelen heeft ten opzichte van andere soorten elektrische kachels. Andere elektrische kachels gebruiken een gloeidraad voor de verwarming, maar een keramische kachel doet dat met een keramische plaat.

Een keramische kachel is zuinige elektrische verwarming

Het gebruik van deze keramische plaat is een heel effectieve en daarmee ook energiezuinige manier van verwarmen. De keramische plaat houdt namelijk heel goed de warmte vast. Daardoor kan de elektrische keramische kachel meer warmte af geven dan andere kachels terwijl het minder stroom kost.

Ook is de keramische kachel tevens een ventilatorkachel. Deze zuinige elektrische kachel zuigt lucht op, verwarmt deze, en blaast de verwarmde lucht de kamer in. Zo kan de keramische ventilatorkachel snel en makkelijk een relatief grote ruimte verwarmen. Door de ventilator wordt de gewenste temperatuur eerder bereikt wat gunstig is voor het energieverbruik.

Een kleine elektrische kachel

Maar we zijn er nog niet. De keramische kachel kent nog meer voordelen. Een keramische kachel hoeft niet zo groot te zijn. Keramiek is makkelijk te verhitten. Een keramische verwarming kan dus een klein kacheltje zijn dat weinig ruimte in een kamer inneemt.

Kachel zelf wordt niet heet

Doordat de keramische plaat niet zo heel heet hoeft te zijn verbrandt deze elektrische kachel minder stof. Daardoor stinkt de kachel niet en verslechtert deze zuinige elektrische kachel de luchtkwaliteit niet.

Ook de buitenkant van een keramische kachel is minder warm. Dat maakt de keramische verwarming tot een veilige kachel voor kinderen en huisdieren.

Nadelen keramische verwarming

Tegenover al deze voordelen heeft de elektrische keramische kachel maar één klein nadeel. Doordat het een ventilatorkachel is maakt de keramische kachel wel een blazend geluid, te vergelijken met een ventilator.


Maar als je een zuinige elektrische kachel zoekt die een ruimte goed kan verwarmen is een keramische kachel een heel goede elektrische kachel.

De grootte van de kamer

Omdat de keramische kachel een zuinige elektrische kachel is die goed een ruimte kan verwarmen, is de keramische kachel bij een hoge gasprijs een interessante kachel als alternatief voor een gaskachel of CV. 

Je kan de elektrische keramische kachel gebruiken in plaats van de gas verwarming of beide soorten verwarming naast elkaar gebruiken zodat je veel minder duur gas hoeft te gebruiken (bijverwarming).

Heb je zonnepanelen? Dan is een keramische kachel extra interessant om als woonkamer verwarming te gebruiken. Je kunt op jaarbasis de opgewekte energie beter zelf gebruiken dan terugleveren aan het energiebedrijf omdat je daar veel minder voor terug krijgt dan je moet betalen.

Maar als je de keramische verwarming niet alleen als bijverwarming maar als hoofdverwarming wil gebruiken is het belangrijk om op te letten of deze energiezuinige elektrische kachel wel voldoende warmte geeft om de kamer te verwarmen.

Hoe groot mag de kamer voor keramische verwarming zijn?

Daarvoor kun je zowel in de beste keramische kachel lijst als in de lijst met alle keramische kachels bij het selecteren de kamergrootte aangeven. Let op, hierbij is uitgegaan van een (standaard) plafondhoogte van 2,6 meter. Bij een hogere kamer moet je wat marge nemen.

Met deze filter functie zie je alleen de keramische kachels die voldoende warmte voor jouw kamer geven. Je kunt de keramische kachels ook op vermogen (wattage) filteren, maar de grootte van de kamer opgeven is een stuk eenvoudiger.


Eurom elektrische keramische kachel

Elektrische keramische kachel Eurom


Opties keramische kachel

In het beste keramische kachel overzicht, en het overzicht met alle keramische kachels, kun je meer wensen en eisen opgeven. Bijvoorbeeld de maximale prijs die de kachel mag kosten, de aanwezigheid van een thermostaat, timer, bepaalde beveiligingen of display, de mogelijkheid om de ventilatorkachel bij warm weer als ventilator te gebruiken, de mogelijkheid de elektrische keramische verwarming veilig in de badkamer te gebruiken en veel meer.

Bij de vorm heb je bij een keramische kachel wat minder keuzes. Het betreft bijna altijd een torenmodel of een boxmodel. Een vorm van een paneel of een radiator komt door zijn techniek bij een elektrische keramische kachel maar zelden voor.

Bij de prijs van een keramische kachel is er heel wat meer variatie. Een klein elektrisch kacheltje heb je al voor een euro of 20, maar hiermee verwarm je geen kamer, hoogstens een hoekje waar je zit. Voor een serieuze maar ook goedkope keramische kachel ben je prijzen vanaf een euro of 50 kwijt. Maar er zijn ook duurder (en vaak luxere) keramische kachels.

Goede keramische kachel merken

Er zijn veel fabrikanten die elektrische keramische kachels en kacheltjes maken. Goede keramische kachels worden onder andere gemaakt door DeLonghi, Eurom, Heatwave, Tristar, Solis, Rowenta, Steba, Bestron, Domo en Inventum. 

Bij de bovenstaande keramische kachel aanbiedingen vind je al deze elektrische kachels.

Kijk in de bovenstaande overzichten met beste keramische kachels en het overzicht met alle keramische kachels voor alle prijzen, mogelijkheden en specificaties van al deze zuinige elektrische verwarming. 

Meer tips besparen op kosten verwarming

Een keramische kachel is een zeer goede manier om kosten te besparen op de kosten voor verwarming. Dat is vooral bij en hoge gasprijs zeer interessant.

Daarnaast zijn er meer manieren om op de kosten voor verwarming te besparen. De Consumentenbond heeft een pagina met handige tips om geld te besparen op je stookkosten. Deze Consumentenbond tips vind je hier onder.


Meer elektrische kachels
De keramische kachel is lang niet de enige soort elektrische kachel. Integendeel, er zijn nog vee meer technieken. Elk met hun voordelen en nadelen. Hieronder vind je de test en aanbiedingen van nog veel meer elektrische kachels.Foto bovenaan: DeLonghi keramische kachel (toren model)

Samenvatting:
Een keramische kachel is een zuinige elektrische kachel, en daarom relatief goedkoop in het gebruik. Ook in aanschaf is deze keramische verwarming een goedkope elektrische kachel. Kijk bovenaan voor alle beste keramische kachels en kies je persoonlijk beste keramische kachel. Veel tips voor het kiezen van je beste keramische kachel kun je hier ook lezen.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *