Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste sport oordopjes

Hier vind je de beste oordopjes om naar muziek te luisteren onder het sporten. Naast de beste sport oordopjes uit de test hebben we ook andere voor sport geschikte oortjes.

beste sport oordopjes zwemmen sony

Onder het sporten wil je graag naar muziek luisteren. Of je wil een telefoonoproep kunnen beantwoorden. Met goede oordopjes voor je smartphone kan dat. Maar niet alle oordopjes zijn even goed geschikt tijdens het sporten. Daarom hebben we hier de beste sport oordopjes uit de test en andere goede oordopjes om mee te sporten.

De beste oordopjes sporten

Hieronder vind je twee overzichten, In het eerste overzicht vind je de beste sport oordopjes uit de test.

In het tweede overzicht vind je meer dan 350 sport oordopjes met al hun specificaties, lage prijzen, reviews, gebruikerservaringen, voordelen, nadelen en meer informatie over de oortjes. Via een selectie functie kun je uit dit grote aanbod makkelijk jouw beste sport oordopjes filteren.


Wat maakt oordoppen tot goede sport oordopjes?

Aan oortjes mag je gerust hoge eisen stellen. Als je van mooie muziek wilt genieten of de oordoppen vaak draagt heb je goede oordopjes nodig. Aan goede sport oordopjes worden nog meer eisen gesteld, want tijdens het sporten vraag je meer van je oordoppen.

Draag comfort en pasvorm

Bij sport oordopjes zijn een goede pasvorm en een goed draag comfort extra belangrijk. Je bent tijdens het dragen van de dopjes in beweging en daarbij moeten de oordopjes goed blijven zitten. Je moet onder het rennen, fietsen of op een andere manier bewegen niet bang zijn dat je de oordoppen verliest.

De meeste oordopjes gaan in je oren, maar bij het actief sporten, waarbij je veel beweegt, is het wel zo veilig als de oortjes wat steviger vast zitten. Veel van de beste sport oordopjes beschikken daarom over een oorhaak of oorclip. 

De oorclip gaat in je oorschelp en zorgt er zo voor dat het oordopje vaster in je oor zit. De oorhaak zorgt daar ook voor, maar de haak gaat over je oren heen. Natuurlijk mag de oorhaak of oorclip niet irriteren.

Om het draagcomfort te verbeteren worden veel goede sport oordopjes voorzien van siliconen of zacgt schuim.

Bestand tegen transpiratie en regen

Ook moet een goed sport oordopje goed tegen vocht bestand zijn. Zowel tegen transpiratievocht als (bij buitensport) tegen regen. De beste sport oordopjes moeten daarom op zijn minst spat waterdicht zijn.

Jabra sport oordopjes

Jabra sport oordopjes (geheel draadloos)

Volledig draadloze sport oordopjes

Bijna alle goede sport oordopjes zijn draadloze oordopjes. Onder het sporten is een snoer tussen je telefoon en je oortjes reuze irritant. Daarom zijn snoerloze oordopjes voor bij het sporten bijna een must. 

Bij de draadloze sport oordopjes kun je twee soorten oordoppen onderscheiden, de draadloze sport oordoppen waarbij er tussen beide oordopjes nog wel een draadje loop (vaak via een nekband) en de volledig snoerloze sport oordopjes.

De volledig draadloze sport oordopjes zijn oordoppen voor in je oren die verder nergens aan vast zitten. Dat betekent dat beide volledig draadloze sport oordopjes over een eigen (zeer kleine) accu moeten beschikken. Opladen van deze geheel draadloze sport oortjes gaat meestal via een doosje waarin je ze ook bewaard. Deze oplaad case is een bewaar doosje en oplader in één. Door dit alles zijn volledig draadloze sport oordopjes wel duurder dan draadloze oortjes die wel met een snoer aan elkaar verbonden zijn.

Het zijn echter wel de volledig draadloze sport oordopjes die de beste sport oordopjes zijn want de bewegingsvrijheid van geheel draadloze oortjes is groot en dat is belangrijk onder het sporten.

Kwaliteit geluid

En wat voor alle oordoppen geldt dat geldt natuurlijk ook voor sport oordopjes, de audio kwaliteit moet goed zijn. Je gebruikt de sport oortjes immers om tijdens het sporten naar muziek te luisteren, en dan wil je een goede muziekkwaliteit. De beste sport oordopjes bieden een goede audio kwaliteit.

Kwaliteit accu / batterij

De ingebouwde batterij moet voldoende stroom bieden om gedurende de duur van je activiteiten te overbruggen. Dat zal meestal geen probleem geven maar een goede accu duur betekent ook dat je de draadloze oortjes niet al te vaak hoeft op te laden. Voor de beste sport oordopjes is een goede accu dus wel een pre. 

Ruisonderdrukking en omgevingsgeluid

Het onderdrukken van omgevingsgeluid bij sport oordoppen vaak niet gewenst omdat je je met de oortjes in het verkeer begeeft. Gebruik je de oordopjes ook op andere momenten, bijvoorbeeld in huis, dan is noise cancelling wel interessant, maar dan is het zeer verstandig om deze noise cancelling uit te zetten zodra je je in het verkeer gaat begeven, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen of fietsen.

Beste sport oordopjes merken

Tot slot hebben we hier nog enkele van de beste sportoordopjes merken voor je.

Shokz sportoordopjes

De sportoortjes van Shokz (of voluit AfterShokz) worden door velen gezien als de beste sportoordopjes. De Shokz OpenRun sportoordopjes werken met de bone conduction techniek. Hierbij zitten de oordopjes niet in je oor, maar rusten ze op je jukbeen. Eigenlijk zijn Shokz sportoordopjes dus geen oordopjes.

Shokz bone conduction sport oordopjes

Shokz bone conduction sport oordopjes

Geluid bestaat altijd uit trillingen. Bij Shokz bone conduction oordopjes bereikt het geluid het gehoor niet via de gehoorgang maar via de botten van je schedel. 

Met de geluidskwaliteit is niks mis bij deze techniek, en bij het sporten is het een groot voordeel dat je oren gewoon open blijven. Wel zo veilig!

Philips sport oordopjes

Ook Philips maakt goede oordopjes vooronder het sporten die volgens de bone conduction techniek werken.

Beats sportoordopjes

Beats by Dre maakt verschillende goede sportoortjes. De Beats Fit Pro zijn speciaal voor het sporten ontwikkeld, maar ook de Beats Powerbeats Pro oortjes behoren tot de beste sportoordopjes. Beide modellen Beats oordoppen zijn geheel draadloos.

JBL sport oordopjes

Ook JBL behoort tot de beste sportoordopjes fabrikanten. De JBL Endurance serie bevat zowel geheel draadloze sportoordopjes als bedrade en half bedrade sportoordopjes. Ook de volledig draadloze JBL Reflect Flo oortjes zijn heel geschikt als sport oordopjes.

Bose sportoordopjes

Hoewel de draadloze Bose QuietComfort Earbuds II oortjes niet speciaal voor bij het sporten zijn ontwikkeld behoren deze Bose oortjes wel tot de beste sportoordopjes. Deze audio oordoppen voldoen aan alle eisen voor bij het sporten.

Rolfstone sport oordopjes

Zoek je goedkope sportoordopjes dan zijn Rolfstone sportoortjes voor jou mogelijk de beste sport oortdopjes. Dit zijn goede oortjes die aan alle eisen voldoen die aan sportoordopjes gesteld worden maar ook relatief goedkoop zijn.


Meer goede sportoordopjes

En zo zijn er meer bekende fabrikanten van oordoppen en koptelefoons die goede sportoortjes maken. Bijvoorbeeld Sony, Miiego, Jlab en Jabra. 

En ook de laatste Apple Airpods en Samsung Galaxy Buds Pro behoren tot de beste sport oordopjes. 

Je vindt al deze goede sportoordopjes in de overzichten bovenaan.


Kijk bij de bovenaan genoemde beste sport oordopjes uit de test wat de beste oordopjes voor sporters zijn, en in het overzicht met alle sport oordopjes vind je nog meer goede oordopjes om mee te sporten.

Zie ook:


Foto bovenaan: Sony sport oordopjes geschikt voor zwemmen


Samenvatting:
Hier vind je de beste sport oordopjes uit een vergelijkende test, aanbevolen door de experts. Ook hebben we een overzicht met alle goede sport oordopjes (ruim 350) waaruit je makkelijk de voor jou beste oordopjes kunt selecteren. Verder kijken we naar de eigenschappen waaraan de beste oordopjes voor sport moeten voldoen.

Een reactie posten

0 Reacties