Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste sport oordopjes

 

Hier vind je de beste oordopjes om naar muziek te luisteren onder het sporten. Naast de beste sport oordopjes uit de test hebben we ook andere voor sport geschikte oortjes.

beste sport oordopjes zwemmen sony

Onder het sporten wil je graag naar muziek luisteren. Of je wil een telefoonoproep kunnen beantwoorden. Met goede oordopjes voor je smartphone kan dat. Maar niet alle oordopjes zijn even goed geschikt tijdens het sporten. Daarom hebben we hier de beste sport oordopjes uit de test en andere goede oordopjes om mee te sporten.

De beste oordopjes sport

Hieronder vind je twee overzichten, In het eerste overzicht vind je de beste sport oordopjes uit vergelijkende testen van onder andere What HiFi, de Consumentenbond, Coolblue en Tweakers.

In het tweede overzicht vind je meer dan 350 sport oordopjes met al hun specificaties, lage prijzen, reviews, gebruikerservaringen, voordelen, nadelen en meer informatie over de oortjes. Via een selectie functie kun je uit dit grote aanbod makkelijk jouw beste sport oordopjes filteren.


Wat maakt oordoppen tot goede sport oordopjes?

Aan oortjes mag je gerust hoge eisen stellen. Als je van mooie muziek wilt genieten of de oordoppen vaak draagt heb je goede oordopjes nodig. Aan goede sport oordopjes worden nog meer eisen gesteld, want tijdens het sporten vraag je meer van je oordoppen.

Draag comfort en pasvorm

Bij sport oordopjes zijn een goede pasvorm en een goed draag comfort bijvoorbeeld extra belangrijk. Je bent in beweging en daarbij moeten de oordopjes goed blijven zitten. Je moet onder het rennen, fietsen of op een andere manier bewegen niet bang zijn dat je de oordopjes verliest.

De meeste oordopjes gaan in je oren, maar bij het actief sporten, waarbij je veel beweegt, is het wel zo veilig als de oortjes wat steviger vast zitten. Veel van de beste sport oordopjes beschikken daarom over een oorhaak of oorclip. 

De oorclip gaat in je oorschelp en zorgt er zo voor dat het oordopje vaster in je oor zit. De oorhaak zorgt daar ook voor, maar de haak gaat over je oren heen. Natuurlijk mag de oorhaak of oorclip niet irriteren.

Om het draagcomfort te verbeteren worden veel goede sport oordopjes voorzien van siliconen of zacgt schuim.

Bestand tegen transpiratie en regen

Ook moet een goed sport oordopje goed tegen vocht bestand zijn. Zowel tegen transpiratievocht als (bij buitensport) tegen regen. De beste sport oordopjes moeten daarom op zijn minst spat waterdicht zijn.

Jabra sport oordopjes

Jabra sport oordopjes (geheel draadloos)

Volledig draadloze sport oordopjes

Bijna alle goede sport oordopjes zijn draadloze oordopjes. Onder het sporten is een snoer tussen je telefoon en je oortjes reuze irritant. Daarom zijn snoerloze oordopjes voor bij het sporten bijna een must. 

Bij de draadloze sport oordopjes kun je twee soorten oordoppen onderscheiden, de draadloze sport oordopjes waarbij er tussen beide oordopjes nog wel een draadje loop (vaak via een nekband) en de volledig snoerloze sport oordopjes.

De volledig draadloze sport oordopjes zijn oordoppen voor in je oren die verder nergens aan vast zitten. Dat betekent dat beide volledig draadloze sport oordopjes over een eigen (zeer kleine) accu moeten beschikken. Opladen van deze geheel draadloze sport oordopjes gaat meestal via een doosje waarin je ze ook bewaard. Deze oplaad case is een bewaar doosje en oplader in één. Door dit alles zijn volledig draadloze sport oordopjes wel duurder dan draadloze oortjes die wel met een snoer aan elkaar verbonden zijn.

Het zijn echter wel de volledig draadloze sport oordopjes die de beste sport oordopjes zijn want de bewegingsvrijheid van geheel draadloze oortjes is groot en dat is belangrijk onder het sporten.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste sport oordopjes uit de test wat de beste oordopjes voor sporters zijn, en in het overzicht met alle sport oordopjes vind je nog meer goede oordopjes om mee te sporten.

Zie ook:


Foto bovenaan: Sony sport oordopjes geschikt voor zwemmen


Samenvatting:
Hier vind je de beste sport oordopjes uit een vergelijkende test van organisaties als Tweakers, de Consumentenbond, Kieskeurig en What HiFi. Ook hebben we een overzicht met alle goede sport oordopjes (ruim 350) waaruit je makkelijk de voor jou beste oordopjes kunt selecteren. Verder kijken we naar de eigenschappen waaraan de beste oordopjes voor sport moeten voldoen.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.