Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste inbouw afzuigkap test en andere goede inbouwafzuigkappen

 

Hier kijken we naar de beste inbouw afzuigkap uit de test en naar andere goede inbouwafzuigkappen.Beste inbouw afzuigkap Bosch


Een inbouw afzuigkap wordt meestal in een bovenkastje ingebouwd, maar soms ook in het plafond. Een goede inbouwafzuigkap is een vrij onzichtbare afzuigkap.


In tegenstelling tot bij een wandschouw afzuigkap is er bij een inbouw afzuigkap geen afvoer kanaal zichtbaar. En in tegenstelling tot bij een vlakscherm afzuigkap is de afzuigkap zelf bij inbouw ook niet zichtbaar. De inbouw afzuigkap is een onzichtbaar weggewerkte afzuigkap.

De beste inbouw afzuigkappen

Hieronder vind je de beste inbouw afzuigkap uit de test en een overzicht met alle goede inbouw afzuigkappen. Uit dit tweede overzicht kun je via selectiemogelijkheden makkelijk je persoonlijk beste inbouw afzuigkap selecteren.

Is een inbouw afzuigkap toch niet de afzuigkap die je zoekt? Dan vind je hier boven de best geteste afzuigkappen in andere modellen.


Bosch inbouw afzuigkap

Bosch inbouw afzuigkap

Inbouw afzuigkap of onderbouw afzuigkap?

Verwar de inbouw afzuigkap niet met de onderbouw afzuigkap. Beide afzuigkappen bevinden zich onder een keukenkastje, maar bij een onderbouw afzuigkap is het apparaat nog steeds goed zichtbaar. Meestal steekt de onderbouw afzuigkap uit en is het bedieningspaneel duidelijk zichtbaar.

Bij een onderbouw afzuigkap is het rookkanaal onzichtbaar in een bovenkast weg gewerkt, maar (de naam zegt het al) de afzuigkap zelf is onder de kast gebouwd.

Bij een inbouwafzuigkap verdwijnt de hele afzuigkap in de bovenkast. De knoppen om de afzuigkap te bedienen bevinden zich aan de onderkant en zijn daardoor niet zichtbaar als je voor de kookplaat staat.

Wil je een onzichtbare afzuigkap? Kies dan voor een inbouw afzuigkap. Toch liever een afzuigkap die je onder het bovenkastje hangt? Kijk dan hier boven bij de andere beste afzuigkappen uit de test.

Inbouw afzuigkap of plafond afzuigkap?

Je vindt bij die andere afzuigkap testen ook de plafond afzuigkappen. Een plafond afzuigkap kan ook ingebouwd worden, maar deze wordt niet in een bovenkastje maar in het plafond weggewerkt. Dat is een heel wat grotere inbouw klus. Maar dat is nodig als je een onzichtbare afzuigkap boven een kookeiland wilt hebben. Dan heb je immers geen bovenkastjes waarin je de afzuigkap kunt inbouwen.


Inbouw afzuigkap Siemens

Inbouw afzuigkap SiemensInbouw afzuigkap of geïntegreerde afzuigkap

Een derde soort afzuigkap die op de inbouw afzuigkap lijkt (maar toch afwijkt). Is de geïntegreerde afzuigkap. De geïntegreerde afzuigkap is een tussenvorm tussen de inbouw afzuigkap en de onderbouw afzuigkap. 

Ook de geïntegreerde afzuigkap bevindt zich onder een keukenkastje, maar deze is als hij niet gebruikt wordt helemaal onzichtbaar.Ha je deze afzuigkap gebruiken, dan open je een klep waardoor de afzuigkap zichtbaar wordt. Na gebruik gaat de klep weer dicht. 

Ook de geïntegreerde afzuigkappen zijn te vinden bij de beste afzuigkappen in andere soorten.

Goede inbouw afzuigkappen

Echte inbouwkappen, een afzuigkap die geheel ingebouwd is, kom je dus minder vaak tegen. Maar dat neemt niet weg dat je hier boven in het overzicht met alle inbouw afzuigkappen circa 70 van deze ingebouwde afzuigkappen vindt. 

Onder ander Bosch, Siemens, Samsung, Klarstein, AEG en Inventum maken goede inbouw afzuigkappen die geheel in een bovenkastje van de keuken verdwijnen. Wat de beste inbouwafzuigkap van al deze goede inbouw afzuigkappen is kun je zien in de bovenaan genoemde beste inbouw afzuigkap test.

Foto bovenaan: Inbouw afzuigkap Bosch


Samenvatting:
Hier vind je de beste inbouw afzuigkap uit de test en andere goede inbouw afzuigkappen met al hun gegevens. Via een selectie kun je uit het grote aanbod makkelijk je beste inbouw afzuigkap selecteren. Verwar een inbouwafzuigkap niet met een geïntegreerde afzuigkap of een onderbouw afzuigkap. Die afzuigkappen zijn namelijk niet geheel ingebouwd. Bij een goede inbouw afzuigkap is dat wel het geval.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *