Beste inbouwafzuigkap en andere goede inbouw afzuigkappen

Hier kijken we naar de beste inbouw afzuigkap uit de test en naar andere goede inbouwafzuigkappen.


Beste inbouwafzuigkap Bosch


Een inbouw afzuigkap wordt meestal in een bovenkastje ingebouwd, maar soms ook in het plafond. Een goede inbouwafzuigkap is een vrij onzichtbare afzuigkap.

In tegenstelling tot bij een wandschouw afzuigkap is er bij een inbouw afzuigkap geen afvoer kanaal zichtbaar. En in tegenstelling tot bij een vlakscherm afzuigkap is de afzuigkap zelf bij inbouw ook niet zichtbaar. De inbouwafzuigkap is een onzichtbaar weggewerkte afzuigkap.De beste inbouw afzuigkappen uit de test

Hieronder vind je de beste inbouwafzuigkap uit de test. Deze afzuigkap wordt door de expert aangewezen als beste inbouw afzuigkap.
Meer goede inbouw afzuigkappen (met aanbiedingen en keuzehulp)

Hieronder vind je meer goede afzuigkappen om in je keuken in te bouwen. Uit het overzicht met alle inbouw afzuigkappen kun je via selectiemogelijkheden makkelijk je persoonlijk beste inbouw afzuigkap selecteren.

Ook hebben we het aanbod van de beste winkels waar je een afzuigkap goedkoop online kunt kopen en mocht een inbouwafzuigkap toch niet de afzuigkap zijn die je zoekt? Dan vind je ook de best geteste afzuigkappen in andere modellen.


Je kunt ook gebruik maken van de onderstaande afzuigkap keuzehulp om de voor jou beste afzuigkap te vinden.
Inbouw afzuigkap of onderbouw afzuigkap?

Verwar de inbouw afzuigkap niet met de onderbouw afzuigkap. Beide afzuigkappen bevinden zich onder een keukenkastje, maar bij een onderbouw afzuigkap is het apparaat nog steeds goed zichtbaar. Meestal steekt de onderbouw afzuigkap uit en is het bedieningspaneel duidelijk zichtbaar.

Onderbouw
Bij een onderbouw afzuigkap is het rookkanaal onzichtbaar in een bovenkast weg gewerkt, maar (de naam zegt het al) de afzuigkap zelf bevindt zich onder de kast en is dus nog zichtbaar.

Inbouw
Bij een inbouwafzuigkap verdwijnt de hele afzuigkap in de bovenkast. De knoppen om de afzuigkap te bedienen bevinden zich aan de onderkant en zijn daardoor niet zichtbaar als je voor de kookplaat staat.

Wil je een onzichtbare afzuigkap? Kies dan voor een inbouw afzuigkap. Toch liever een afzuigkap die je onder het bovenkastje hangt? Kijk dan hier boven bij de andere beste afzuigkappen uit de test.Inbouw afzuigkap of plafond afzuigkap?

Inbouwen van de afzuigkap kan in een keukenkast boven de kookplaat. Dit is de meest toegepaste inbouw afzuigkap, maar inbouwen kan ook in het plafond.

Een plafond afzuigkap kan ook ingebouwd worden, maar deze wordt niet in een bovenkastje maar in het plafond weggewerkt. Dat is een heel wat grotere inbouw klus. Maar dat is nodig als je een onzichtbare afzuigkap boven een kookeiland wilt hebben. Dan heb je immers geen bovenkastjes waarin je de afzuigkap kunt inbouwen.


Inbouwafzuigkap Siemens

Inbouw afzuigkap SiemensInbouw afzuigkap of geïntegreerde afzuigkap?

Een derde soort afzuigkap die op de inbouwafzuigkap lijkt (maar toch afwijkt). Is de geïntegreerde afzuigkap. De geïntegreerde afzuigkap is een tussenvorm tussen de inbouw afzuigkap en de onderbouw afzuigkap. 

Ook de geïntegreerde afzuigkap bevindt zich onder een keukenkastje, maar deze is als hij niet gebruikt wordt helemaal onzichtbaar. Ga je deze afzuigkap gebruiken, dan open je een klep waardoor de afzuigkap zichtbaar wordt. Na gebruik gaat de klep weer dicht, en is de afzuigkap weer onzichtbaar.

Ook de geïntegreerde afzuigkappen zijn te vinden bij de beste afzuigkappen uit de test in andere soorten (boven).Voordelen en nadelen geheel ingebouwde afzuigkappen

Het geheel inbouwen van een afzuigkap in een keukenkastje boven de kookplaat brengt voordelen en nadelen met zich mee. Hier de voordelen en nadelen van een inbouwafzuigkap.

Voordelen inbouwafzuigkap

 • Een geheel in te bouwen afzuigkap kan naadloos in een keukenblok worden opgenomen. De afzuigkap is dan geheel onzichtbaar wat het design van je keuken ten goede komt.
 • Een inbouw afzuigkap vraagt geen extra ruimte in de keuken. De afzuiging zit immers in zijn geheel in een keukenkastje ingebouwd.
 • Omdat de afzuigkap geheel ingebouwd is hoor je minder geluid als deze aan het werk is.

Nadelen inbouwafzuigkap

 • Een inbouwafzuigkap kost je kastruimte boven de kookplaat.
 • Installeren van een inbouwafzuigkap is lastiger dan het plaatsen van een afzuigkap onder een keukenkastje.
 • Ook bij een defect is de afzuigkap minder goed bereikbaar.

Toch liever een ander soort afzuigkap? Kijk dan bovenaan bij de andere beste afzuigkappen uit de test.Bosch inbouw afzuigkap

Bosch inbouwafzuigkap
Tips beste inbouwafzuigkap kiezen

In het overzicht met alle inbouw afzuigkappen vind je circa 100 goede inbouwafzuigappen. Daaruit kun je je beste inbouwafzuigkap makkelijk selecteren door je wensen en eisen aan te vinken. 

Dit zijn een aantal kenmerken van de afzuigkappen die je in je selectie kunt opnemen:

 • Keukenkastje of plafond: Waar wil je de afzuigkap inbouwen? In een keukenkast of in het plafond?

 • Breedte van de afzuigkap: Hoe breed mag de afzuigkap zijn? 60 cm is de de meest gangbare maten bij inbouwen in een kastje. 90 cm komt bij plafond afzuigkappen ook veel voor.

 • Afzuigmethode: Moet de lucht naar buiten geblazen worden of moet de lucht alleen gefilterd worden. Ook een motorloze inbouwafzuigkap voor een centraal afzuigsysteem is een optie.

 • Merk: Heb je voorkeur voor een inbouwafzuigkap van bijvoorbeeld Siemens, Novy, Bosch, Etna, ATAG of AEG? Je kunt alle merken van je voorkeur aanvinken.

 • Energielabel: Er zit veel verschil in het energieverbruik van de diverse inbouw afzuigkappen. Een energielabel A+ afzuigkap is een zeer energiezuinige inbouwafzuigkap, maar er zijn ook energielabel D inbouw afzuigkappen die veel meer stroom gebruiken. Een energielabel A inbouwafzuigkap is een zuinige inbouwafzuigkap die vaak goed te betalen is.

 • Afzuigcapaciteit: Bij de afzuigcapaciteit kun je de grootte van je keuken aangeven, je selecteert dan de inbouw afzuigkappen die het best geschikt zijn voor jouw keuken.

 • Geluidsniveau: De beste inbouwafzuigkap maakt niet al te veel herrie. Produceert de inbouw afzuigkap minder dan 60 dB geluid dan is het een stille inbouwafzuigkap.

 • Prijs: De prijzen van een goede inbouwafzuigkap lopen uiteen van circa 140 euro tot meer dan 700 euro. Geef in de selectie de maximale prijs op zodat je de afzuigkappen die boven je budget liggen niet ziet.

En zo heb je nog meer selectie mogelijkheden om je beste inbouwafzuigkap te selecteren. Zoals het aantal standen, eigenschappen van de filters en een automatische uitschakelstand.Beste merken inbouw afzuigkappen

Echte inbouwkappen, een afzuigkap die geheel ingebouwd is, kom je dus minder vaak tegen. Maar dat neemt niet weg dat je hier boven in het overzicht met alle inbouw afzuigkappen circa 70 van deze ingebouwde afzuigkappen vindt. 

Onder ander Bosch, Siemens, Samsung, AEG. Novy en Inventum maken goede inbouwafzuigkappen die geheel in een bovenkastje van de keuken verdwijnen. Wat de beste inbouwafzuigkap van al deze goede inbouw afzuigkappen is kun je zien in de bovenaan genoemde beste inbouw afzuigkap test.

Foto bovenaan: Inbouw afzuigkap Bosch


Samenvatting:
Hier vind je de beste inbouwafzuigkap uit de test en andere goede inbouw afzuigkappen met al hun gegevens. Via een selectie kun je uit het grote aanbod makkelijk je beste inbouw afzuigkap selecteren. Verwar een inbouwafzuigkap niet met een geïntegreerde afzuigkap of een onderbouw afzuigkap. Die afzuigkappen zijn namelijk niet geheel ingebouwd. Bij een goede inbouw afzuigkap is dat wel het geval.

Een reactie posten

0 Reacties