Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste lichaamsanalyse weegschaal

De beste weegschaal met lichaamsanalyse uit de test is hier te vinden, plus andere goede lichaamsanalyse weegschalen.


De meeste personenweegschalen doen niet meer dan alleen het wegen van het lichaamsgewicht, maar tegenwoordig komen er steeds meer weegschalen die veel meer in kaart brengen. Hier kijken we naar de beste weegschaal die een uitgebreide lichaamsanalyse uitvoert en andere goede lichaamsanalyse weegschalen.

Beste lichaamsanalyse weegschalen

Hieronder vind je twee overzichten met goede weegschalen voor lichaamsanalyse. In het eerste overzicht vind je de beste lichaamsanalyse weegschalen in verschillende prijsklassen. In het tweede overzicht vind je alle lichaamsanalyse personenweegschalen.


Aanbiedingen ruim 150 weegschalen met lichaamsanalyse

In het overzicht met alle lichaamsanalyse weegschalen vind je ruim 150 weegschalen die een lichaamsanalyse kunnen geven. Dat is een enorm aantal, maar als je de mogelijkheden die je van je weegschaal verwacht aanvinkt blijven er steeds minder personenweegschalen over. 

Zo hou je uiteindelijk de voor jou beste lichaamsanalyse weegschaal tegen de laagste prijs over.

Hieronder geven we wat tips en informatie voor bij het zoeken, vinden en kopen van de voor jou persoonlijk beste lichaamsanalyse weegschaal.


Goedkope lichaamsanalyse weegschaal met app Silvergear

Goedkope lichaamsanalyse weegschaal met app Silvergear


Welke analyses moet de personen weegschaal maken?

Wat verwacht je van je weegschaal, De mogelijkheden van lichaamsanalyse weegschalen kunnen behoorlijk verschillen. Je hebt een basis lichaamsanalyse weegschaal die naast je gewicht ook spiermassa, BMI, vetpercentage en vochtgehalte meet.  De beste basis lichaamsanalyse weegschaal uit de test is bij de bovenstaande tests te vinden, evenals meer geavanceerde lichaamsanalyse weegschalen.

Er is namelijk veel meer lichaamsanalyse mogelijk. Denk daarbij aan het meten van botmassa (het gewicht van je botten), de hoeveelheid buikvet (het meest ongezonde lichaamsvet), het orgaanvet en de calorie behoefte. 

Het wel of niet aanwezig zijn van de lichaamsanalyses die je wilt kunnen doen is natuurlijk erg belangrijk bij het kiezen van je beste lichaamsanalyse weegschaal. Bij beide bovenstaande overzichten kun je daarom aanvinken welke metingen je met je personenweegschaal wilt kunnen doen.

Metingen van een weegschaal met lichaamsanalyse

Een lichaamsanalyse weegschaal geeft veel meer metingen aan dan alleen het gewicht, Voor veel van deze metingen wordt bio-elektrische impedantie (BIA) gebruikt. 

BIA doet deze lichaamsanalyse door (onschuldige) elektrische signalen door het lichaam te sturen. Deze elektrische signalen komen verschillende weerstand niveaus tegen waardoor er gemeten kan worden of iets bijvoorbeeld bot, vet of vocht is. Op die manier kan de personenweegschaal een lichaamsanalyse maken met de samenstelling van het lichaam.

Hieronder staan de belangrijkste metingen die een weegschaal met lichaamsanalyse kan meten. 

  • Gewicht: Natuurlijk kan ook een geavanceerde weegschaal het lichaamsgewicht wegen.

  • BMI (Body Mass Index): Het BMI geeft aan of je een gezond gewicht hebt voor de lengte van je lichaam. Een gezond BMI ligt tussen de 18.5 en 25. Bij iemand van 1.80 meter ligt het gezonde gewicht tussen de 65 en 81 kilo.

  • Lichaamsvet: Dit is een schatting van het percentage van het gewicht dat uit vet bestaat. Bij mannen is een percentage lichaamsvet van 10 a 20% gezond. Bij vrouwen moet dit tussen de 20 en 30% liggen.

  • Spiermassa: Idem, maar nu het percentage dat uit spierweefsel bestaat. Bij vrouwen wordt 31 a 35% spiermassa als gezond gezien, bij mannen is dat 38 a 42%.

  • Botmassa: En een schatting van het percentage gewicht waarvoor de botten verantwoordelijk zijn. Een gezond botmassa percentage is niet te geven. De botmassa neemt ook af als men ouder wordt.

  • Vochtgehalte: De hoeveelheid vocht in je lichaam. Het gewicht kan voor een groot deel uit vocht bestaan als je vocht vast houdt. Bij vrouwen geldt 45 a 60% als gezond, bij mannen 50 a 65%.

  • Visceraal vetniveau: Dir is het vet dat zich rond je organen bevindt. Een teveel van dit vet is erg ongezond. Een visceraal vetniveau onder de 12 wordt als gezond gezien.

  • Buikvet percentage: Ook buikvet (een buikje) is ongezond. Hoe het met het het buikje is gesteld kun je ook zonder weegschaal zien. Hoe kleiner het uitpuilende buikje hoe beter.

  • Metabolische leeftijd: Dit geeft aan hoe gezond je lichaam voor je leeftijd is. Een gezonde metabolische leeftijd mag niet boven je werkelijke leeftijd liggen. 

  • Caloriebehoefte: De caloriebehoefte is een prognose van het aantal calorieën dat het lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren.
Niet iedere lichaamsanalyse weegschaal kan al deze analyses doen, Dit is dus iets om rekening mee te houden als je je beste lichaamsanalyse weegschaal kiest. 

Het meten van gewicht, vetpercentage, BMI en spiermassa zijn standaard bij een echte lichaamsanalyse weegschaal. Ook het meten van botmassa, vochtgehalte en caloriebehoefte komt vaak voor. De orgaanvet meting, buikmet meting en het aangeven van de metabolische leeftijd zijn wat meer zeldzaam. 

Professionele weegschalen met lichaamsanalyse kunnen (bijvoorbeeld via handvatten) ook de percentages van bepaalde lichaamsdelen meten

Een lichaamsanalyse app

Veel apparatuur wordt tegenwoordig met een app geleverd. Dat is niet altijd even belangrijk, maar bij een lichaamsanalyse weegschaal is het belang van een goede app niet te betwisten. Iedere goede lichaamsanalyse weegschaal wordt met een goede lichaamsanalyse app geleverd. 

Je hebt immers weinig aan de metingen als je de lichaamsanalyse niet inzichtelijk kunt maken. Een goede lichaamsanalyse app doet dat. De weegschaal stuurt via bluetooth de meetgegevens naar je smartphone waar je alle metingen kunt zien en kunt analyseren. De app geeft de meetgevens weer in tabellen en grafieken zodat ze duidelijk zijn, en het verloop van bijvoorbeeld afvallen of het opbouwen van spiermassa kunt zien.

Profielen lichaamsanalyse weegschaal

Vaak gebruiken meerdere personen een weegschaal. Je wilt dan natuurlijk niet dat de meetgegevens en analyses door elkaar gaan lopen. Daarom beschikt iedere goede lichaamsanalyse weegschaal over gebruikersprofielen. Voor het wegen geef je aan welk persoon je bent en je metingen worden opgeslagen in een eigen stukje geheugen van de weegschaal.

In veel gevallen gaat het om gebruikersprofielen voor 5 tot 8 personen. Normaal gesproken voldoende voor een heel gezin. Er zijn echter ook lichaamsanalyse weegschalen die wel 100 profielen kunnen opslaan. Maar pas op, er zijn ook lichaamsanalyseweegschalen waarbij de profielen bij vier personen stokken. Dat is iets om op te letten als je de gegevens van een heel gezin wilt opslaan.


Medisana lichaamsanalyse weegschaal met app

Medisana lichaamsanalyse weegschaal met app

Wat kost een lichaamsanalyse weegschaal?

De prijs van een lichaamsanalyse weegschaal valt erg mee. Onder de 30 euro heb je al een slimme weegschaal (een bluetooth lichaamsanalyse weegschaal met app) die vele metingen kan verrichten en analyseren. 

Maar er zijn ook veel duurdere lichaamsanalyse weegschalen. Het verschil tussen een goedkope lichaamsanalyse weegschaal en een professionele lichaamsanalyse weegschaal zit hem voor een groot deel in de manier van meten en daarbij in de betrouwbaarheid van sommige soorten metingen.

Lichaamsanalyse weegschaal consumenten

De goedkope lichaamsanalyse weegschalen zijn gericht op gebruik thuis. Je stapt er op zoals bij een gewone weegschaal en krijgt de metingen te zien. Deze worden in je gebruikersprofiel opgeslagen en eventueel naar de app op je telefoon gestuurd. Daarvoor dien je de eerste keer wel even wat basisgegevens in te voeren die van belang zijn voor de meetresultaten en lichaam analyse zoals je leeftijd, je lengte en je geslacht.

Maar hoe kan een lichaamsanalyse weegschaal dan naast het gewicht al die specifieke metingen verrichten? Een lichaamsanalyse weegschaal werkt met bio impedantie. Dat is een techniek die (onschuldige) elektrische stroompjes door je lichaam stuurt. Deze gaan via het ene been omhoog en komen via het andere been weer terug. Via deze terug komende stroompjes kan de personenweegschaal de metingen verrichten.

Daarvoor dien je wel op de juiste manier op de weegschaal te staan. Met de voeten op een sensor, en de benen mogen elkaar niet raken. Ook mogen je voeten niet te droog zijn. Bij heel droge voeten kun je beter eerst bodylotion aanbrengen.

Voor sommige metingen kan het nodig zijn niet alleen je voeten, maar ook (daarvoor of er na) je handen op de sensoren te plaatsen voor een correcte meting.

Professionele lichaamsanalyse weegschaal

Met bovenstaande lichaamsanalyse weegschalen kan een consument zich prima redden. Maar voor een professionele lichaamsanalyse zijn er andere personenweegschalen. Deze weegschalen zijn meer geavanceerd, maar ook duurder, ze kosten al snel enkele honderden euro's.

Professionele weegschaal lichaamsanalyse Beurer.

Professionele weegschaal lichaamsanalyse Beurer


Een professionele lichaamsanalyse weegschaal zoals een diëtist, diëtiste, dokter of andere professional gebruikt heeft vaak extra voorzieningen zoals een handvat voor metingen via de handen en een ingebouwde printer zodat men de patiënt of klant een printje met de meetresultaten en grafieken kan meegeven.

Ook de beste professionele lichaamsanalyse weegschaal uit de test kom je in bovenstaand lichaamsanalyse weegschaal test overzicht tegen.

Goede weegschaal met lichaamsanalyse merken

Hierboven zie je weegschalen met lichaamsanalyse van diverse goede weegschaal fabrikanten afgebeeld. Hier een aantal topmerken op dit gebied.

Medisana

Voor een weegschaal met lichaamsanalyse voor thuis is Medisana het meest populaire merk. Het Duitse Medisana heeft een ruim aanbod aan personenweegschalen waaronder diverse goede weegschalen met lichaamsanalysefuncties. Deze Medisana weegschalen combineren nauwkeurige weging van het gewicht met geavanceerde technologieën om inzicht te geven in verschillende aspecten van de lichaamssamenstelling, zoals vetpercentage, spiermassa, botten en lichaamsvocht.

Diverse van deze Medisana lichaamsanalyse weegschalen zijn slimme weegschalen die via bluetooth en een app veel informatie over het gewicht en de samenstelling van het lichaam geven.  Bovendien zijn Medisana weegschalen relatief goedkope lichaamsanalyse weegschalen.

Tanita 

Bij Tanita kom je terecht al je een professionele weegschaal met lichaamsanalyse zoekt. Tanita maalt weegschalen voor dietist, dokter, ziekenhuis, fitness centra en andere professionals. Tanita maakt professionele weegschalen met geavanceerde lichaamsanalyse technologieën zoals bio-elektrische impedantie (BIA) en dual-frequency BIA. Ook voor thuis.

Withings Body

Withings maakt geavanceerde weegschalen met lichaamsanalyse met app en Wifi. Dit is een goed merk voor als je een slimme weegschaal met lichaamsanalyse zoekt.

Meer aanbevolen weegschaal merken

Ook Garmin, Beurer, Omron, Eufy en Inbody maken goede slimme weegschalen met lichaamsanalyse.

Goedkope lichaamsanalyse weegschaal merken

Zijn de weegschalen van bovenstaande topmerken je te duur? Dan kun je ook kiezen voor een goedkoop lichaamsanalyse weegschaal merk. Deze weegschalen zijn vaak wat minder in kwaliteit, maar geven wel een beeld. Goedkope lichaamsanalyse weegschalen worden onder andere gemaakt door Silvergear, Fitage, E-volve en Robi Products

Al deze weegschalen met lichaamsanalyse zijn te vinden bij het overzicht met aanbiedingen van lichaamsanalyse weegschalen bovenaan. Of kijk bij de aanbiedingen van de beste weegschaal winkels hier onder.


Zie ook:
Foto bovenaan: Tanita personenweegschaal met lichaamsanalyse en app

Onderwerp:
Hier vind je de beste lichaamsanalyse weegschalen uit de test en andere goede lichaamsanalyse weegschalen. Bij de lichaamsanalyse weegschaal test vind je de beste goedkope lichaamsanalyse weegschaal, de beste slimme weegschaal, de beste professionele weegschaal en de beste geavanceerde weegschaal met lichaamsanalyse voor thuis uit de test. 

Een reactie posten

0 Reacties