Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste 2 in 1 laptop test

Kijk hier voor de beste 2 in 1 laptop uit de test. De beste laptop en tablet in 1 apparaat.

Beste 2 in 1 laptop test Acer

Wil je zowel een laptop gebruiken als een tablet? Kies dan voor een 2 in 1 laptop. Bij een 2 in 1 laptop kun je het laptopscherm losklikken en dit touchscreen scherm als tablet gebruiken. Twee apparaten voor de prijs van één!

Een 2-in-1 laptop is een reuze handige computer. Overdag gebruik je hem als laptop op je bureau, en 's avonds gebruik je het touchscreen scherm als tablet op de bank. Ideaal, niet voor niets maken alle bekende computer fabrikanten 2 in 1 laptops. Maar wat is de beste 2 in 1 laptop?

Beste 2-in-1 laptop en andere goede 2-in-1 laptops

Hieronder vind je de beste 2 in 1 laptops uit de test van experts. Je vindt er de beste 2 in 1 laptop in verschillende prijsklassen en voor verschillende taken Bijvoorbeeld de beste goedkope 2 in 1 laptop en de beste 2-in-1 laptop voor de power user. 

Ook heb je de beste 2 in 1 Windows laptop (de meeste 2-in-1 laptops zijn chromebooks), de beste zakelijke 2 in 1 laptop en de beste 2 in 1 laptop voor films en video.


Tevens hebben we een overzicht met alle goede 2-in-1 laptops. Uit dit overzicht kun je eventueel je persoonlijk beste 2-in-1 laptop selecteren. In dit tweede overzicht zijn alle soorten 2 in 1 laptops in alle prijs klassen, Van een eenvoudige goedkope 2 in 1 chromebook van circa 200 euro, tot een high end 2 in 1 Windows laptop van Lenovo, HP, Asus of Dell van meer dan 2.000 euro. Daar tussen in bevinden zich heel veel 2 in 1 laptops.

Hieronder tips voor bij het kiezen van je beste 2 in 1 laptop / tablet.

Microsoft 2-in-1 laptop met afklikbaar toetsenbord

Microsoft 2-in-1 laptop met af te klikken toetsenbord


Windows laptop of chromebook?

De belangrijkste keuze die je maakt als je een 2 in 1 laptop koopt is die van het besturingssysteem. Het besturingssysteem bepaalt namelijk hoe je op de laptop / tablet kunt werken en welke software je kunt gebruiken.

Door te kiezen voor 2-in-1 chromebook ben je een stuk goedkoper uit dan bij een Windows laptop. Een 2-in-1 chromebook is een goede laptop voor surfen, mailen, appen, sociale media en alles dat je nog meer online doet. Ook ben je bij een chromebook niet kwetsbaar voor virussen zoals bij een Windows laptop.

Maar bij het gebruik van een 2 in 1 chromebook ben je wel erg afhankelijk van internet en je kunt alleen software gebruiken die je via de browser (Chrome) kunt gebruiken. 

Wil je Windows software, zoals PC games voor Windows, kunnen draaien, kies dan een 2-in-1 Windows laptop.

Ondanks de hogere prijs kiezen de meeste kopers voor een 2-in-1 Windows laptop. 2-in-1 chromebooks worden gemaakt door HP, Acer, Lenovo en Asus. 

Een kleine of grote 2 in 1 laptop?

De tweede belangrijke keuze die je maakt is die van de grootte van de 2-in-1 laptop. De kleinste 2 in 1 laptops beschikken over een 10 inch scherm. Als tablet zijn deze 2-in-1 laptops bijzonder handzaam, maar voor gebruik als laptop is een 10 inch laptop wel een heel klein laptopje.

Het andere uiterste is de 16 inch 2 in 1 laptop. Met een beelddiagonaal van 40 cm is een 16 inch laptop een grote laptop. Maar als tablet is zo'n 2 in 1 laptop wel erg groot en zwaar, vooral ook omdat deze laptops een klapmeganisme gebruiken (daarover later meer).

De meeste 2 in 1 laptops hebben een middenmaat van 13 inch (33 cm) of 14 inch (35 cm).

Tip: Een goede 2 in 1 laptop (of andere laptop) vind je goedkoop bij de laptop aanbiedingen van online computerwinkels. 

Omklappen of losklikken?

Er zijn twee manieren van het gebruik van je laptop als tablet. Je hebt 2 in 1 laptops waarbij je het toetsenbord los kunt klikken. Deze 2-in-1 laptops hebben al hun elektronica in het scherm zitten, en het onderste gedeelte in in feite een los toetsenbord wat je er af kunt halen. Deze techniek vind vooral bij kleine 2 in 1 laptops.

Bij de tweede soort 2-in-1 laptop zit de elektronica (zoals gebruikelijk bij een laptop) onder het toetsenbord. Het scherm en toetsenbord kun je dan natuurlijk niet van elkaar scheiden. Bij deze 2 in 1 laptops kun je het scherm helemaal naar achter klappen tot hij tegen de onderkant van de laptop aankomt. 

Het nadeel beschreven we hier boven al. Als tablet heb je dan de complete laptop in handen, vooral bij een grote laptop is zo'n 2 in 1 laptop dan dik en zwaar. Maar qua prestaties zijn dit vaak wel de beste laptops.

Om te klappen 2 in 1 laptop HP

Om te klappen 2 in 1 laptop HP


Verreweg de meeste 2 in 1 laptops zijn een tot tablet omklapbare laptop. Maar met o.a. de Microsoft Surface en de Lenovo Ideapad Duet zijn ook goede los te koppelen laptops / tablets te koop.

Andere keuzemogelijkheden beste 2 in 1 laptop

Verder maak je bij het kiezen van je beste 2 in 1 laptop dezelfde keuzes als bij een "gewone" laptop of PC. Bij werkgeheugen, opslagruimte en de processorsnelheid is meer altijd beter, maar het jaagt wel de prijs omhoog en afhankelijk waarvoor je de PC / tablet gebruikt heb je hoge capaciteiten niet altijd nodig. 

Als je alleen wat over internet surft en aan een sociale media gebruikt heb je aan een eenvoudige goedkope 2 in 1 chromebook genoeg. Maar voor beeldbewerking of games wordt het een ander verhaal.

Verder heb je de keuze tussen een glanzend scherm (mooi bij filmbeelden) of een mat scherm (minder last van lichtinval, vooral buiten) en kun je kiezen voor een 2 in 1 laptop met toetsenbord verlichting als je de 2-in-1 veel in het duister als laptop gebruikt.

Beste 2 in 1 laptop merken

Bovenaan kun je zien wat de beste 2 in 1 laptop in de diverse klassen is. Deze tot een tablet te converteren laptops worden tegenwoordig door veel computerfabrikanten gemaakt.

Toonaangevende fabrikanten van goede 2 in 1 laptops zijn Microsoft (met de Microsoft Surface de grondlegger van de 2 in 1 laptop zoals we die nu kennen), Asus (die met de Asus EEE ooit de eerste laptop / tablet combinatie op de markt bracht), HP, Lenovo en Dell.

Acer, Dell en Samsung mogen eveneens tot de beste 2 in 1 laptop merken gerekend worden, en ook Fujitsu, Medion en Xiaomi maken goede 2 in 1 laptops.

Kijk hier boven voor de beste 2 in 1 laptops en andere goede 2-in-1 laptops.


Zie ook:

Foto bovenaan: Aces Spin 2 in 1 laptop / chromebook


Onderwerp:
Een 2-in-1 laptop is een laptop die je tevens als tablet kunt gebruiken. Soms klik je daarvoor het toetsenbord van de laptop af, soms klap je het toetsenbord achter het touchscreen scherm. Een 2 in 1 laptop kan een 2 in 1 chromebook of een 2 in 1 Windows laptop zijn. Hier de beste 2 in 1 laptops uit de test en andere goede 2 in 1 laptops.


Een reactie posten

0 Reacties