Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste achterzitje

De beste achterzitjes om een kind achterop de fiets mee te nemen, plus tips voor bij het kiezen van je beste achterzitje.

Bobike achterzitje kind fiets

Een baby of dreumes vervoer je in een voorzitje op de fiets. Maar als het kindje peuter wordt, dan wordt het te zwaar, en zelfs gevaarlijk om het kind voorop de fiets te vervoeren. Dan heb je een goed achterzitje op de fiets nodig. Maar wat is een goed achterzitje? Hier de beste achterzitjes voor op de fiets.

De beste achterzitjes

Hieronder vind je een overzicht met goede achterzitjes. Al deze fietsstoeltjes voor achter op de fiets hebben een vijf sterren waardering gekregen. We hebben ook een overzicht van je van aanbiedingen van fietszitjes (achter en voor) bij de beste winkels waar je deze fietszitjes goedkoop online kunt kopen.

Bobike achterzitje test


Bobike achterzitje

Vanaf wanneer een achterzitje?

Vanaf het moment dat een kind een kilo of 15 is wordt het achterzitje aangeraden in plaats van een voorzitje. Zwaarder is namelijk een te hoog gewicht voor aan het stuur. Ouder en kind kunnen dan vallen.

Let er voor een veilig vervoer van een kind achterop de fiets wel op dat de spaken goed afgeschermd zijn met een goede jasbeschermer of (nog beter) een specifieke spaakbeschermer. Een voetje tussen de spaken kan een lelijke verwonding opleveren.

Het achterzitje kan in principe gebruikt worden tot het kind er niet meer in wil. Wel heeft ieder fietszitje natuurlijk zijn maximale belasting. Deze verschilt per fietsstoeltje maar vaak kan een achterzitje kinderen tot zo'n 35 kilo dragen. Let bij het kiezen van een kinderzitje goed op het maximaal te dragen gewicht als je lang met het achterzitje wil doen.

En hou er ook rekening mee dat de de fiets zelf dit gewicht moet kunnen dragen. Bijvoorbeeld de achterdrager van de fiets bij een bevestiging van het stoeltje op de achterdrager.

Bagagedrager bevestiging of zadelbuis bevestiging

De meeste achterzitjes worden op de bagagedrager achter bevestigd. Heeft je fiets geen (goede) achterdrager? Dan hoef je er geen één aan te schaffen voor je achterzitje. Je hebt namelijk ook achterdragers met zadelbuis bevestiging. Zo'n achterdrager bevestig je via een meegeleverde adapter aan de zadelbuis, de buis onder het zadel.

Hamax achterzitje

Hamax achterzitje

Een veilig achterzitje

Een veilig achterzitje beschikt over goede gordels die zowel bij de schouders als bij het kruis goed vast zitten. Een kindersluiting voorkomt dat het kindje achterop de fiets ongemerkt de gordel losmaakt. Bij een veiligheidssluiting moeten twee bewegingen gelijktijdig worden uitgevoerd om de riem los te maken.

Voor en veilig achterzitje worden ook voetsteunen aangeraden. Als de voeten met riempjes vastgemaakt kunnen worden voorkom je dat er een voetje tussen de spaken kan komen. 

Ook de vorm van het fietsstoeltje kan de veiligheid van het achterzitje verhogen. Als de rugleuning als een kuip naar de zijkanten doorloopt geeft deze daar extra bescherming.

Kijk in het bovenstaande overzicht met beste achterzitjes voor alle goede achterzitjes met een 5 sterren waardering.

Zie ook:

Onderwerp:
Als een kind te groot wordt om voorop de fiets vervoerd te worden is er een goed achterzitje nodig. Hier boven vind je de beste achterzitjes en geven we tips voor het kiezen en goedkoop aanschaffen van je beste achterzitje.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik kan een Polisport achterzitje aanraden. Die fietszitjes zijn goedkoper dan bijvoorbeeld een achterzitje van Bobike of Qibbel maar het is een goed en veilig fietsstoeltje dat makkelijk te bevestigen is en goed stevig op de fiets vast zit.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.