Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste stereo receiver en andere goede receivers

De beste stereo receiver uit de test en aanbiedingen van nog ruim 100 andere goede receivers.

Stereo receiver Denon

Een stereo receiver (vaak kortweg receiver genoemd) is een versterker die is voorzien van een radio ontvanger (tuner) en andere ontvangst mogelijkheden waaronder tegenwoordig ook streaming audio. Hier kijken we naar de beste stereo receiver uit de test en andere goede stereo receivers.

De beste stereo receiver en meer goede receivers

Hieronder vind je de beste stereo receivers uit de test. Het betreft de beste receiver in elke prijsklasse. Ook hebben we een overzicht met ruim 100 goede receivers waaruit je makkelijk je beste stereo receiver kunt selecteren.


Kijk daar voor de beste stereo receivers. Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van stereo receivers in het algemeen en geven we tips voor bij het kiezen van je beste stereo receiver.

Wat is een stereo receiver?

Een receiver is een versterker die over een radio (tuner) beschikt. Daarnaast heeft een goede moderne versterker meet aansluitmogelijkheden. Zowel bekabeld als draadloos. Je kunt er allerlei apparatuur op aansluiten. Bijvoorbeeld (afhankelijk van de receiver) een CD-speler, een platenspeler of een televisie, maar je kunt vaak ook via bluetooth en soms via het netwerk muziek naar de receiver streamen. Maar daarover verderop meer.

De meeste receivers in bovenstaande overzichten zijn een stereo receiver. Op een stereo receiver kun je (minimaal) twee speakers en audio apparatuur aansluiten.

Andere soorten receivers


Daarnaast heb je ook de surround sound receiver (surround receiver) waarop je meer speakers kunt aansluiten zodat je een surround sound opstelling voor een home cinema kunt maken en je het de AV receiver (A/V receiver) waarop je naast audio apparatuur ook video apparatuur kunt aansluiten.

Zoek je zulke uitgebreidere receivers? Kijk dan bij de onderstaande testen.

Tips kiezen beste stereo receiver

Voor het kiezen van de voor jou beste stereo receiver hebben we hier onder nog wat tips.

Aansluitingen en streaming audio

Hoe goed een stereo receiver is wordt voor een groot deel bepaald door de mogelijk heden van apparatuur die op de receiver kan worden aangesloten. Dat kan fysieke apparatuur zijn zoals een CD-speler, een TV of een platenspeler, maar dat kunnen ook draadloze aansluitmogelijkheden zijn.

Let er bij het kiezen van je beste receiver goed op of de stereo receiver de aansluitmogelijkheden voor je apparatuur heeft. Zoals bijvoorbeeld een Phono-In aansluiting voor een platenspeler, een Subwoofer Pre-out aansluiting voor een actieve subwoofer, een tulp aansluiting voor een CD-speler, een optische aansluiting of HDMI aansluiting voor TV geluid, een USB-aansluiting voor muziek op een USB-stick enz.

Maar let ook op de streaming mogelijkheden. Een goede stereo receiver ondersteunt bluetooth zodat je muziek en andere audio kunt streamen vanaf je telefoon of laptop. Maar er zijn ook goede stereo receivers  die je WiFi (draadloos) of Ethernet (bekabeld) met je netwerk en zodoende indirect met internet contact kunt maken. Het is dan vaak mogelijk internet radio en streaming diensten als Spotify via de stereo receiver zelf draaien.

In het overzicht met aanbiedingen van receivers kun je aangeven welke aansluitingen en streaming audio je wilt kunnen gebruiken op de stereo receiver.

De receiver als radio

Hoewel een receiver officieel altijd over een radio tuner  zou moeten beschikken (anders heet het een versterker) worden er toch veel versterkers zonder radio als receiver aangeboden. Let hier dus op als je radio via je stereo installatie wil kunnen radio.

Bij het bovenstaande overzicht kun je aangeven welke radio je wilt kunnen ontvangen. Naast FM-radio is namelijk ook AM-radio, DAB+ radio en internet radio.

DAB+ radio (digitale radio via de ether) is de radio van de toekomst. Je doet er daarom verstandig aan een stereo receiver met DAB+ radio ontvangst te kiezen. DAB+ radio is beter van kwaliteit en heeft geen nadelen, je kunt de FM-radio zenders namelijk ook nog gewoon ontvangen.

Kijk bovenaan voor de beste stereo receiver uit de test in elke prijsklasse en voor een overzicht met alle goede stereo receivers waaruit de makkelijk de voor jou beste stereo receiver kunt kiezen.

Zie ook:


Foto bovenaan: Denon stereo receiver

Onderwerp:
Een receiver is een versterker met radio tuner. De meeste receivers zijn een stereo receiver, een audio-receiver voor 2 speakers, eventueel plus subwoofer. Hier vind je de beste stereo receiver uit de test en andere goede receivers en stereo receivers.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb de Marantz Stereo 70S waaropik ook mijn televisie heb aangesloten voor hte perfecte TV geluid. Ik stream via WiFi en Bluetooth en samen met de speakers in de keuken en de eethoek vvormt de Marantz receiver een mutiroom audio netwerk (HEOS). Ik wil dat ook nog gaan uitbreiden naar de slaapkamer en misschien ook wel de badkamer.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.