Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste voorzitje fiets

 

Het beste voorzitje om een klein kind voorop te fiets mee te nemen, en andere goede fietszitjes voor voorop de fiets.

Voorzitje fiets BobikeVanaf een leeftijd van ongeveer 9 maanden kan een kindje in een voorzitje op de fiets vervoerd worden. Of eerder als het kindje zelfstandig kan zitten. Hier de beste voorzitjes en een keuzehulp om je beste voorzitje te selecteren. 

De beste voorzitjes

In het onderstaande overzicht met beste voorzitjes vind je alle beste fietsstoeltjes voor voorop de fiets. Al deze beste fietszitjes hebben een 5 sterren waardering gekregen.


Zodra een kindje zelfstandig kan zitten kan deze in een voorzitje mee op de fiets. Meestal is dan vanaf een maand of 9. Het voorzitje kan gebruikt worden tot het kindje te zwaar wordt. Vanaf 15 kilo kan het fietsen gevaarlijk worden met een kind voorop de fiets. Het is dan tijd dat het kindje naar een achterzitje verhuist. 

Voetsteuntjes voorzitje

Kies altijd voor een voorzitje met voetsteuntjes, en maak de voetriempjes goed vast. Een voetje tussen de spaken kan heel lelijke verwondingen tot gevolg hebben.


Voorzitje fiets Thule Yepp

Voorzitje fiets Thule Yepp


Hoe bevestig je het voorzitje op de fiets?

Er zijn verschillende manieren om een fietsstoeltje voorop de fiets te bevestigen. De meeste voorzitjes worden aan het stuur (de stuurpen) bevestigd.

Een andere manier van bevestigen (mits het fietzitje daarvoor geschikt is) is aan het frame of de zadelbuis. 

Een nadeel van een voorzitje op fiets is dat je minder ruimte hebt om op en af te stappen. Daarom worden er speciaal voor moeders en vaders moederfietsen verkocht die onder andere meer ruimte tussen stuur en zadel hebben.

Kijk bovenaan voor alle beste voorzitjes en meer goede fietszitjes om een kind voor op de fiets te vervoeren.

Zie ook:


Foto bovenaan: Bobike voorzitje fiets

Samenvatting:
Vanaf 9 maanden tot ongeveer 3 jaar kan een kind voorop de fiets in een voorzitje vervoerd worden. Hier vind je de beste voorzitjes uit de test en andere goede zitjes voor voorop de fiets.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *