Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste professionele weegschaal en andere goede professionele personenweegschalen

 

Zoek je een professionele personenweegschaal zoals een dietiste deze ook gebruikt? Hier de beste professionele weegschaal met lichaamsanalyse.


Tanita professionele weegschaal


Een professionele weegschaal is een personenweegschaal die nog meer informatie over je lichamelijke gesteldheid geeft dan de gemiddelde weegschaal met lichaamsanalyse. Dat komt omdat de meting via je handen en voeten gaat. Hier de beste professionele weegschaal uit de test en andere goede professionele weegschalen.

Een professionele weegschaal vertelt je niet alleen je gewicht maar geeft je een complete lichaamsanalyse. De beste professionele weegschalen worden geleverd met een app waarmee het mogelijk is alle gegevens in kaart te brengen en vaak ook trainingsschema's op te stellen. Soms beschikt een professionele personenweegschaal over een ingebouwde printer zodat je de reportage direct kunt uitprinten en eventueel aan iemand kunt meegeven.

De beste professionele weegschalen

Hieronder vind je de beste professionele weegschaal uit de test van experts, en hebben we een overzicht met alle professionele weegschalen. Zoek je een meer eenvoudige goedkope weegschaal? Kijk dan bij de andere beste personenweegschalen uit de test.

In het overzicht met alle professionele weegschalen vind je vele tientallen weegschalen die als professionele weegschaal worden aangeboden. Let er wel op dat niet elk van deze personenweegschalen even uitgebreid is. Geef in het overzicht alle metingen aan die je met je met de weegschaal wilt verrichten en je houdt alleen de voor jou beste professionele weegschalen over. 

Hieronder informatie over de verschillende metingen en andere kenmerken van een professionele personenweegschaal.

Tanita professionele personenweegschaal
Professionele weegschaal met handmeter Tanita

Meten via de handen

De meest professionele weegschalen beschikken over een handvat of handvatten zodat er ook metingen via de handen kunnen plaatsvinden. Een vetmeting via de handen en een vetmeting of spiermassa meting via de voeten zijn beide meer een indicatie dan een heel precieze meting. Maar als de weegschaal zo wel via de handen als de voeten meet neemt de betrouwbaarheid van de meting wel enorm toe,

In het overzicht met alle professionele weegschalen kun je bij de extra opties aangeven dat je een personenweegschaal zoekt waarbij je ook via de handen kunt meten.

Hoe meet een weegschaal via handen en voeten?
Metingen van de lichaamsgesteldheid via voeten en handen wordt Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) genoemd. Bij deze metingen worden (voor het lichaam onschuldige) elektrische stroompjes afgegeven en weer opgevangen. Op deze manier wordt er weerstand gemeten en de weegschaal kan deze gegevens analyseren.

Wat moet de professionele weegschaal meten?

Heel belangrijk bij het kiezen van je beste professionele weegschaal zijn natuurlijk de metingen die de personenweegschaal kan verrichten. Ook deze kan je daarom in het bovenstaand overzicht aangeven.

Een goede professionele weegschaal kan je minimaal de volgende metingen verrichten:
  • Lichaamsgewicht
  • Vetpercentage lichaam
  • Vochtgehalte lichaam
  • Spiermassa (gewicht spieren)
  • Botmassa (gewicht botten)
  • BMI
De beste professionele weegschalen geven daarbij nog extra informatie. Voorbeelden:
  • Gewicht onderhuids buikvet
  • Gewicht visceraal vet (vet tussen de organen)
  • BMR, de caloriebehoefte van het lichaam in rust
  • AMR, de caloriebehoefte van het lichaam in beweging
Geef in het overzicht aan welke metingen je wil kunnen verrichten met je beste professionele weegschaal.

Professionele weegschaal Tanita


Professionele weegschaal met app Tanita


Analyse metingen via een app

Een goede professionele weegschaal is een slimme weegschaal. Dat houdt in dat de personenweegschaal via bluetooth in contact staat met een app of software op je mobiele telefoon, tablet, laptop of PC. 

Een goede lichaamsanalyse app haalt heel veel informatie uit de metingen. Er worden grafieken, tabellen en schema's opgesteld, zodat je precies kunt zien hoe je gewicht, BMI, spiermassa en andere metingen zich ontwikkelen. Sommige van de beste apps kunnen zelfs trainingsschema's opstellen. Bij de slimme weegschaal app wordt een app meegeleverd, maar je kunt ook andere apps gebruiken. Deze zijn volop te downloaden.

Kijk bij de bovenstaande professionele personenweegschalen voor alle mogelijkheden en prijzen van deze weegschalen. Selecteer je persoonlijk beste professionele weegschaal uit het overzicht of kijk wat de beste professionele personenweegschaal uit de test is.Foto's: Tanita professionele weegschalen


Onderwerp:
Een professionele weegschaal is een personenweegschaal met een extra uitgebreide lichaamsanalyse. Een weegschaal zoals een diëtist / diëtiste of dokter gebruikt. Hier vind je de beste professionele weegschaal uit de test en een overzicht met andere goede professionele weegschalen waaruit je je persoonlijk beste professionele personenweegschaal kunt filteren.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.