Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste professionele weegschaal en andere goede professionele personenweegschalen

Zoek je een professionele personenweegschaal zoals een dietist deze ook gebruikt? Hier de beste professionele weegschaal met lichaamsanalyse.


Tanita professionele weegschaal


Een professionele weegschaal is een personenweegschaal die nog meer informatie over je lichamelijke gesteldheid geeft dan de gemiddelde weegschaal met lichaamsanalyse. Dat komt omdat de meting via je handen en voeten gaat. Hier de beste professionele weegschaal uit de test en andere goede professionele weegschalen.

Een professionele weegschaal vertelt je niet alleen je gewicht maar geeft je een complete lichaamsanalyse. De beste professionele weegschalen worden geleverd met een app waarmee het mogelijk is alle gegevens in kaart te brengen en vaak ook trainingsschema's op te stellen. 

Soms beschikt een professionele personenweegschaal over een ingebouwde printer zodat je de reportage direct kunt uitprinten en eventueel aan iemand kunt meegeven. Een diëtist gebruikt vaak zo'n professionele weegschaal.

De beste professionele weegschalen

Hieronder vind je de beste professionele weegschaal uit de test van experts, en hebben we een overzicht met alle professionele weegschalen. Zoek je een meer eenvoudige goedkope weegschaal? Kijk dan bij de andere beste personenweegschalen uit de test.

Vooral in het overzicht met test en aanbiedingen van lichaamsanalyse vind je veel goede personenweegschalen die veel informatie geven. Let er wel op dat de mogelijkheden van deze personenweegschalen flink kunnen verschillen.

Geef in het overzicht alle metingen aan die je met je met de weegschaal wilt verrichten en je houdt alleen de voor jou geschikte weegschalen over. 

Wat kan een professionele weegschaal?

Hieronder informatie over de verschillende metingen en andere kenmerken van een professionele personenweegschaal.

Tanita professionele personenweegschaal
Professionele weegschaal met handmeter Tanita


Een professionele personenweegschaal meet heel nauwkeurig en geeft veel informatie over een lichaam. Daarbij gaan de metingen veel verder dan alleen het gewicht.

Hieronder kenmerken van professionele weegschalen voor het wegen van personen.

Meten via de handen

De meest professionele weegschalen beschikken over een handvat of handvatten zodat er ook metingen via de handen kunnen plaatsvinden. Een vetmeting via de handen en een vetmeting of spiermassa meting via de voeten zijn beide meer een indicatie dan een heel precieze meting. Maar als de weegschaal zo wel via de handen als de voeten meet neemt de betrouwbaarheid van de meting wel enorm toe,

In het overzicht met alle professionele weegschalen kun je bij de extra opties aangeven dat je een personenweegschaal zoekt waarbij je ook via de handen kunt meten.

Hoe meet een weegschaal via handen en voeten?
Metingen van de lichaamsgesteldheid via voeten en handen wordt Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) genoemd. Bij deze metingen worden (voor het lichaam onschuldige) elektrische stroompjes afgegeven en weer opgevangen. Op deze manier wordt er weerstand gemeten en de weegschaal kan deze gegevens analyseren.

Wat moet de professionele weegschaal meten?

Heel belangrijk bij het kiezen van je beste professionele weegschaal zijn natuurlijk de metingen die de personenweegschaal kan verrichten. Ook deze kan je daarom in het bovenstaand overzicht aangeven.

Een goede professionele weegschaal kan je minimaal de volgende metingen verrichten:
 • Lichaamsgewicht
 • Vetpercentage lichaam
 • Vochtgehalte lichaam
 • Spiermassa (gewicht spieren)
 • Botmassa (gewicht botten)
 • BMI
De beste professionele weegschalen geven daarbij nog extra informatie. Voorbeelden:
 • Gewicht onderhuids buikvet
 • Gewicht visceraal vet (vet tussen de organen)
 • BMR, de caloriebehoefte van het lichaam in rust
 • AMR, de caloriebehoefte van het lichaam in beweging
Geef in het overzicht aan welke metingen je wil kunnen verrichten met je beste professionele weegschaal.

Professionele weegschaal Tanita


Professionele weegschaal met app Tanita


Analyse metingen via een app

Een goede professionele weegschaal is een slimme weegschaal. Dat houdt in dat de personenweegschaal via bluetooth in contact staat met een app of software op je mobiele telefoon, tablet, laptop of PC. 

Een goede lichaamsanalyse app haalt heel veel informatie uit de metingen. Er worden grafieken, tabellen en schema's opgesteld, zodat je precies kunt zien hoe je gewicht, BMI, spiermassa en andere metingen zich ontwikkelen. Sommige van de beste apps kunnen zelfs trainingsschema's opstellen. Bij de slimme weegschaal app wordt een app meegeleverd, maar je kunt ook andere apps gebruiken. Deze zijn volop te downloaden.

Goede professionele weegschaal merken

Het aantal fabrikanten dat echt professionele weegschalen maakt (zoals een weegschaal van een dietist) is maar beperkt. Dit zijn de belangrijkste merken:

Tanita professionele weegschaal
Tanita is de nummer één fabrikant van professionele personenweegschalen. De weegschaal specialist uit Japan maakt weegschalen voor diëtisten, sporters, fitness centra, dokters en zorgverleners. Maar ook voor consumenten die een heel uitgebreide weegschaal thuis willen hebben.

Seca professionele weegschaal
Ook het Duitse Seca verkoopt professionele weegschalen aan menig ziekenhuis, dietist, dokter en andere zorgverleners. Maar ze maken ook zowel eenvoudige als uitgebreide weegschalen voor thuis. Je vindt ook deze professionele weegschalen bij de aanbiedingen hier boven.

Omron professionele personenweegschaal
Omron uit Japan is een grote productent van medische apparatuur voor zowel professionals als consumenten. Omron maakt bijvoorbeeld bloedsuikermeters, bloeddrukmeters, lichaamsthermometers en dus ook weegschalen voor professioneel en thuis gebruik. Waaronder ook heel goede professionele weegschalen voor diëtist en thuisgebruiker.

Beurer weegschalen
Beurer is een Duits merk dat alle soorten medische apparatuur voor consumenten en medische professionals maakt. Van een thermometer, elektrisch deken of massage apparaat tot een luchtbevochtiger of ander groot medisch apparaat voor thuis. Het aanbod aan Beuer personenweegschalen is erg groot. Van een eenvoudige digitale weegschaal tot een uitgebreide professionele weegschaal met lichaamsanalyse.

Detecto weegschalen
De Amerikaanse weegschaal specialist Detecto maakt ook professionele weegapparatuur voor de medische sector. Hun weegschalen zijn om de consumentenmarkt in Nederland echter minder goed verkrijgbaar.

Kijk bij de bovenstaande professionele personenweegschalen voor alle mogelijkheden en prijzen van deze weegschalen. Selecteer je persoonlijk beste professionele weegschaal uit het overzicht of kijk wat de beste professionele personenweegschaal uit de test is.Foto's: Tanita professionele weegschalen


Onderwerp:
Een professionele weegschaal is een personenweegschaal met een extra uitgebreide lichaamsanalyse. Een weegschaal zoals een diëtist / diëtiste of dokter gebruikt. Hier vind je de beste professionele weegschaal uit de test en een overzicht met andere goede professionele weegschalen waaruit je je persoonlijk beste professionele personenweegschaal kunt filteren.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Natuurlijk is een professionele personenweegschaal veel duurder dan een eenvoudige weegschaal voor thuis die alleen je gewicht aangeeft, maar met zo'n professionele weegschaal is wel een geweldig goed hulpmiddel als je wilt afvallen. Je bent je eigen diëtiste. Op internet vind je veel informatie die je helpt bij het interpreteren van alle informatie die de weegschaal geeft en ook de app is enorm handig om de informatie van de weegschaal te gebruiken voor afvallen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.