Beste precisie weegschaal (keukenweegschalen en goudweegschalen)

Hier hebben we de drie beste precisie weegschalen voor je. Met een goede precisie keukenweegschaal kun je heel precies wegen.

Beste precisie weegschaal test


Een precisie weegschaal is een keukenweegschaal waarmee je heel nauwkeurig kunt wegen. Zo kun je bij een goede precisie weegschaal heel lichte ingrediënten tot wel een tiende gram nauwkeurig wegen.


Aanbiedingen precisie weegschalen

We kijken hier naar de keukenweegschalen die als precisie weegschaal aangeboden worden en hebben de twee beste precisie weegschalen (met heel nauwkeurige meetresultaten) voor je.

Allereerst heb ik hieronder een overzicht met alle keukenweegschalen die als precisie weegschaal verkocht worden.
Hoe nauwkeurig weegt een precisie weegschaal?

Hierboven vind je aanbiedingen van keukenweegschalen die door hun aanbieder als precisie weegschaal worden verkocht. Een weegschaal mag alleen keukenprecisieweegschaal genoemd worden als deze op 0,1 gram nauwkeurig meet.

De beste precisie keukenweegschalen wegen zelfs op 0,01 gram nauwkeurig!


0,1 gram nauwkeurig, is dat belangrijk?
Een gemiddelde keukenweegschaal heeft vaak een afwijking van enkele grammen. Als je een paar ons van iets afweegt geeft het niet als je de weegschaal er een paar gram naast zit. Maar als je bijvoorbeeld vijf gram gist voor het bakken van een brood afweegt is het een heel ander verhaal. Je brood mislukt dan als het in werkelijkheid drie of zeven gram is.


Goudweegschaal of medicijnen weegschaal
Meestal worden precisie weegschalen als weegschaal in de keuken gebruikt, maar er zijn ook andere toepassingen voor deze zeer precieze weegschalen.  Ook bij het wegen van medicijnen of goud is die 0.1 of zelf 0,01 gram belangrijk. Vooral bij medicijnen telt iedere milligram op een weegschaal.

Een precisieweegschaal wordt daarom ook wel goudweegschaal, wietweegschaal, medicijn weegschaal, juweliers weegschaal of apotheekweegschaal genoemd. Vele verschillende benamingen, maar het komt allemaal neer op nauwkeurige weegschalen waarmee je op een betrouwbare manier tot op de milligram nauwkeurig kunt wegen.Soem precisie weegschaal (koffie weegschaal)

Soem spreekt bij deze zelf over een digitale koffie weegschaal. Ja, koffie kun je er ook mee wegen. Maar belangrijker: deze Soem keukenweegschaal is één van de keukenweegschalen die tot op milligram nauwkeurig weegt. Een echte precisie weegschaal dus.

beste precisieweegschaal soem

Soem precisie weegschaal


Deze beste precisieweegschaal (het is de precisieweegschaal die de hoogste waardering heeft gehaald) beschikt over een TARA functie. Dat betekent dat je nadat je een kom, boord, schaal of ingrediënt op de weegschaal hebt gezet het gewicht weer op nul kunt zetten. Je hoeft dan niet het gewicht van het ingrediënt dat je op de keukenweegschaal plaatst van het totaal af te trekken.

Hieronder de andere pluspunten minpunten van deze beste precisie weegschaal.

+ Wegen met een nauwkeurigheid van 0,1 gram
+ Een groot en helder LCD display
+ TARA functie
+ In te stellen op gram, ounce en pond
+ Automatische calibratie
+ Automatische uitschakeling om batterijen te sparen
+ Wordt geleverd met 2 stalen bakjes
+ Kleine weegschaal die weinig ruimte inneemt
+ Goedkope precisie weegschaal
- Weegt maximaal 2 kilo
Revall digitale precisie keukenweegschaal

Een mooie praktische keukenweegschaal die met een nauwkeurigheid van 0,1 gram een echte precisieweegschaal is. Met deze keukenweegschaal weeg je heel nauwkeurig tot 3 kilo.

Revall precisieweegschaal
Rivall precisie weegschaal keuken digitaal


Deze precisie keukenweegschaal is duurder dan de Soem weegschaal, maar de Revall keukenweegschaal is in alles een precisie weegschaal van hoge kwaliteit.

+ Weegnauwkeurigheid 0,1 gram
+ TARE weegfunctie
+ In te stellen op gram, ons en pond
+ Wordt geleverd met een lekmandje
+ Mooi design met groot helder display
+ Goede kwaliteit
- Prijs rond de 25 euro
Goud zakweegschaal (precisieweegschaal 0,01 gram)

De meest nauwkeurige precisie weegschaal van de drie is deze zakweegschaal. Deze precisieweegschaal die onder verschillende merknamen wordt verkocht weegt namelijk tot op wel 0.01 gram nauwkeurig.  

Het nadeel van deze nauwkeurige weegschaal is dat deze wel heel erg klein is. Je gebruikt deze precisieweegschaal daarom alleen plezierig bij het meten van heel kleine hoeveelheden. Het maximum te wegen gewicht is ook maar 200 gram.

Dit is dus echt een zakweegschaal voor het kleine precieze weegwerk. Geen weegschaal voor als je een cake gaat bakken. 

Maar dit is wel een goede en mega nauwkeurige precisie weegschaal voor o.a. goud, munten, edelstenen, medicijnen, specerijen en kruiden.

precisieweegschaal milligram goudweegschaal


Precisie zakweegschaal 0,01 gram nauwkeurig


+ Extreem nauwkeurig meten op 0,01 gram nauwkeurig
+ Wel 7 meeteenheden ( g, gn, oz, ozt, ct, tl, dwt)
+ Makkelijke weegschaal om mee te nemen
+ Tara functie
+ Schakelt na 1 minuut inactiviteit uit
+ Goede kwaliteit
+ Heel goedkoop (circa 10 euro)
- Heel klein weegoppervlak, niet geschikt voor grote voorwerpen
- Weegt maar tot 200 gram


Zie ook:

Foto bovenaan: Revall precisie weegschaal

Onderwerp:
Een precisieweegschaal is een weegschaal waarmee je heel exact kunt wegen. Hier de 3 beste precisie weegschalen uit de test. Twee keukenweegschalen waarmee je op 0,1 gram nauwkeurig kunt wegen een een zakweegschaal / goudweegschaal  waarmee je  zelfs op 0,01 gram nauwkeurig kunt wegen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Goud weeg ik er niet mee, was dat maar waar, maar voor het koken vind ik het een groot voordeel als je heel nauwkeurig en heel betrouwbaar kunt wegen. Bij sommige ingrediënten luistert dat heel nauwkeurig en dan kan je een fractie van een gram proeven. Waarom zou je dan een keukenweegschaal gebruiken die minder nauwkeurig weegt?

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.