Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste smalle vaatwasser (45 cm)

Hier vind je de beste smalle vaatwasser uit de test en andere goede smalle vaatwassers (45 cm). Zowel vrijstaand als inbouw.


Beste smalle vaatwasser 45 cm test Siemens


Ben je bang dat je in je keuken geen ruimte genoeg hebt voor een goede vaatwasser? Misschien valt dat mee. Er zijn namelijk goede smalle vaatwassers van 45 cm. Hier de beste smalle vaatwasser 45 cm en andere goede 45 cm vaatwassers.

Wij kijken hier naar de beste smalle inbouw vaatwasser. Zoek je een smalle vrijstaande vaatwasser kijk dan in de vrijstaande vaatwasser test.

Beste smalle vaatwasser 45 cm en andere smalle inbouw vaatwassers

Hieronder vind je de beste smalle vaatwasser (45 cm breedte) uit de meest recente test en andere smalle 45 cm vaatwassers om in te bouwen in je keuken.
 

Bosch, Miele, Siemens, AEG, Beko, Inventum, Etna, Sharp,... allemaal hebben ze smalle vaatwasser met een breedte van 45 cm in hun collectie. Ideale vaatwassers voor in een kleine keuken.

Vaatwasser voor 9 of 10 couverts

De smalle inbouw vaatwassers zijn net zo hoog als een bredere vaatwasser, en ook bij de smalle vrijstaande vaatwassers is dat meestal het geval. Dat betekent dus logischerwijs minder ruimte in de vaatwasser. Toch kan je ook in een smalle vaatwasser (afhankelijk van het model) 9 of 10 couverts kwijt.

Een couvert staat voorde vaat van één persoon per maaltijd. Er van uitgaande dat ontbijt, lunch en vaat thuis genuttigd worden kun je er dus de afwas van drie personen in kwijt. Dat is een richtlijn want je hebt natuurlijk ook te maken met extra bekers en glazen en je zal ook wel eens wat meer schalen en pannen gebruiken dan gemiddeld. Een smalle vaatwasser is dus het meest geschikt voor een klein huishouden.

Bij het bovenstaande overzicht met goede smalle vaatwassers kun je het gewenste aantal couverts aangeven en zo je beste smalle vaatwasser vinden.

Een zuinige kleine vaatwasser

Bij een groter huishouden zal je wat vaker met de hand moeten afwassen. Of je laat de afwasmachine wat vaker draaien. Is dat laatste je plan? Kies dan voor een zuinige smalle vaatwasser. 

Een zuinige vaatwasser 45 cm heeft energielabel C.  Energieklasse E komt het meest voor bij een smalle 45 cm vaatwasser. Alles onder de E is dus (relatief) zuinig bij een smalle vaatwasser.

Om je beste smalle vaatwasser te vinden kun je in het overzicht hierboven je beste vaatwasser 45 cm op energieklasse selecteren.

45 cm vaatwasser inbouwen

Je kunt de vaatwasser ook op de inbouwmaten selecteren. Een nis van 45 cm breed is voldoende om zo'n smalle vaatwasser in te bouwen. Maar let ook op de andere nismaten, de nishoogte en ook de nisdiepte. Vooral in de diepte zitten vrij veel verschillen. Dat is iets om rekening mee te houden als je een ondiep aanrechtblad hebt waar de vaatwasser onder moet passen. Je wil natuurlijk niet dat de vaatwasser uitsteekt.

Ook in de hoogtes van deze smalle 45 cm vaatwassers zit veel verschil. Meestal ligt deze tussen de 82 en 87 cm, maar ook hoger en lager komt voor.

Er zijn maar 2 standaard breedtes voor inbouw vaatwassers. 60 cm (normaal) en 45 cm (smal).

Smalle geïntegreerde vaatwasser

Je hebt smalle vrijstaande vaatwasmachines en je hebt smalle inbouwvaatwassers. Bij een inbouw vaatwasser kun je kiezen tussen een volledig geïntegreerde smalle vaatwasser en een half geïntegreerde smalle vaatwasser.

Bij een volledig geïntegreerde smalle vaatwasmachine zitten alle bedieningsknoppen aan de binnenkant en heeft de vaatwasser ook geen display aan de buitenkant. Na het plaatsen van het juiste frontpaneel is de vaatwasser vrijwel onzichtbaar in je keuken opgenomen.

Smalle vaatwasser 45cm Siemens

Smalle vaatwasser 45cm Siemens


Bij een half geïntegreerde smalle afwasmachine zijn er aan de buitenkant wel knoppen en / of een display zichtbaar, en deze zal ook na het plaatsen van een frontpaneel zichtbaar (moeten) blijven.

De meeste smalle vaatwassers (45 cm) zijn volledig geïntegreerd waardoor ze onzichtbaar in de keuken worden opgenomen.

Meer keuzes beste smalle vaatwasser

En zo zijn er nog meer keuzes die je maakt als je een beste smalle vaatwasser zoekt. Dezelfde keuzes als bij een bredere vaatwasmachine. Bijvoorbeeld het geluidsniveau. Belangrijk in een open keuken. Een 45 cm afwasmachine met een geluidsniveau van 43 dB of minder is een stille smalle vaatwasser.

Verder kun je kiezen of je een smalle vaatwasser met een bestekmand of besteklade wil. Een lade wast beter schoon maar is wat minder makkelijk in te ruimen.

Voor wat betreft het drogen van de vaat na het wassen kun je kiezen voor een smalle vaatwasser met condens drogen (drogen via stoom), ventilatie drogen (de deur wordt aan het eind van het programma automatisch geopend) en drogen zeoliet korrels (deze korrels, die je niet hoeft te vervangen, zetten vocht om in warmte). Condens drogen is de goedkoopste techniek, maar is minder snel, minder energiezuinig en houdt plastic vaat nat.

Een dan zijn er natuurlijk nog de vaatwasprogramma's. Het standaard, kort, reiniging, voorspoelen en eco programma zijn zo goed als standaard bij een goede smalle vaatwasser, maar soms heb je nog extra vaatwasprogramma's tot je beschikking zoals een extra stille nachtstand en een behoedzaam afwasprogramma voor kwetsbare vaat.

Op al deze kenmerken kun je in het overzicht met smalle vaatwasser je beste smalle vaatwasser 45 cm selecteren.

Wat kost een smalle vaatwasser (45 cm)?

Een goedkope smaller vaatwasser koop je voor een prijs vanaf circa 400 euro, maar gemiddeld liggen de prijzen rond de 600 euro. Voor de topmodellen van fabrikanten als Miele, Siemens en Bosch betaal je meer dan 800 of zelfs meer dan 1000 euro.

Goedkope smalle 45 cm vaatwassers worden gemaakt door Inventum, Sharp, Indesit, Beko, Samsung en Whirlpool. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen bij de vaatwassers van deze merken als je een goedkope vaatwasser met 45 cm breedte zoekt.


Zie ook:

Foto's: Siemens

Onderwerp:
De standaard breedte van een smalle vaatwasser is 45 cm. Hier kijken er naar de beste van deze smalle vaatwassers (45 cm) uit de test en naar andere goede 45 cm brede vaarwassers. Ook hebben we informatie over de 45 cm smalle vaatwasser.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Als je in de keuken moet woekeren met ruime en toch maar met 2 bent is een smal vaatwassertje prima. Wij hebben genoeg aan de inhoud van een smalle vaatwasser en het apparaat past mooi baast het aanrecht op de plek waar eerst de afvalbak stond. Die is nu naar een loos hoekje verschoven zodat we eigenlijk voor de vaatwasser geen ruimte hebben moeten inleveren. Maar het meest belangrijk is dat ik niet meer hoef af te wassen en af te drogen. Het inruimen en uitruimen kost veel minder tijd.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.