Beste analoge weegschaal

Hier de beste analoge weegschaal uit de test (een weegschaal met wijzer, zonder batterijen). We hebben ook nog diverse andere goede analoge weegschalen.

Beste analoge weegschaal test


Niet iedereen die op zoek is naar een personenweegschaal kiest voor een moderne digitale weegschaal. Een analoge weegschaal (met wijzer) is een eenvoudige duidelijke weegschaal die (ook belangrijk!) geen batterij nodig heeft, Hier de beste analoge weegschaal uit de test en andere goede analoge weegschalen.

We hebben de beste analoge weegschaal, rekening houdend met de prijs. De beste analoge design weegschaal en een goedkope analoge weegschaal voor als je de prijs laag wilt houden.


1. Medisana analoge personenweegschaal

De Medisana personenweegschaal is de beste analoge weegschaal van dit moment. Deze analoge personenweegschaal heeft de hoogste score (4,4 uit 5).


Analoge weegschaal Medisana

Weegschaal analoog MedisanaHet bereik van deze beste analoge weegschaal loopt tot 150 kilo. Lang niet alle personenweegschalen halen dat. Het scherm is groot en mede daarom heel makkelijk af te lezen. Het is een forse weegschaal, dus niet de beste weegschaal als je van een verfijnd model houdt, maar hierdoor is het wel een sterke weegschaal die niet snel gaat schuiven.

Kenmerken Medisana analoge weegschaal

+ Stevige metalen weegschaal 
+ Groot duidelijk af te lezen wijzerplaat
+ Geen batterijen nodig
+ Antislip
+ Wegen tot 150 kilo
- Zwaar op te verplaatsen (3,6 kilo)


2. Christen Swiss analoge doktersweegschaal

Een analoge weegschaal is normaal gesproken een goedkope weegschaal, maar als het wat meer geld mag kosten moet je vooral eens kijken naar de Christen Swiss doktersweegschaal. Dit is een retro design weegschaal zoals de dokter deze vroeger gebruikte.

Christen Swiss analoge weegschaal

Personenweegschaal analoog Christen Swiss


Het is professionele personenweegschaal van hoge kwaliteit die heel mooi in de badkamer staat. 

Kenmerken Christen Swiss analoge dokterweegschaal
 
+ Mooi retro design (chroom)
+ Batterijen niet nodig
+ Wegen tot 160 kilo
+ Antislip mat
- Duur voor een analoge weegschaal


xxx

3. Goedkope Adler analoge weegschaal

Vind je daarentegen juist een lage prijs belangrijker dan het uiterlijk? Dan is de Adler analoge personen weegschaal voor jou de beste analoge weegschaal. Deze mechanische weegschaal koop je namelijk al onder de 20 euro.

Toch is de Adler mechanische weegschaal een redelijk goede analoge weegschaal van metaal. Deze personenweegschaal is wel wat minder nauwkeurig dan bovenstaande beste weegschalen en de Adler is ook maar tot 130 kilo te gebruiken.

Goedkope analoge weegschaal Adler

Adler weegschaal analoog


Kenmerken goedkope analoge weegschaal Adler

+ Goedkope analoge weegschaal
+ Mechanische weegschaal zonder batterijen
+ Goede anti slip bodem
- Minder nauwkeurig (afwijking tot 1200 gram)


Verwacht van deze drie analoge weegschalen geen technische hoogstandjes. Een analoge weegschaal kent geen persoonlijke profielen, smartphone app of lichaamsanalyse. Een analoge weegschaal is een eenvoudige weegschaal die aangeeft hoe zwaar je bent.Meer goede weegschalen (analoog en digitaal)

Meer goede personenweegschalen (ook digitaal) zijn te vinden op de beste weegschaal test.

Naast de hier boven genoemde beste analoge weegschalen van Adler, Christen Swiss en Medisana vind je daar goede analoge weegschalen met wijzer (en zonder batterijen) van onder andere Soehnle en Beurer die een hoge waardering in de test hebben gekregen.Voordelen en nadelen analoge weegschaal

Waarom zou je een analoge weegschaal met cijfers kopen in plaats van een digitale personenweegschaal? Hier nog even kort de voordelen en nadelen van een analoge weegschaal op een rijtje.

Voordelen analoge weegschaal

 • Een analoge weegschaal is meestal een goedkope weegschaal.
 • Je wordt nooit geconfronteerd met lege batterijen waardoor je dan niet kunt wegen.
 • Een analoge weegschaal heeft meestal een langere levensduur.
 • Er zijn mooie analoge weegschalen te koop. Bijvoorbeeld met retro design.

Nadelen analoge weegschaal

 • Analoge weegschalen zijn eenvoudige personenweegschalen. Zonder lichaamsanalyse, persoonlijke instellingen en andere geavanceerde weegschaal functies.
 • De metingen van een analoge weegschaal kunnen wat minder nauwkeurig zijn omdat ze niet goed geijkt zijn. Ook kan slijtage voor minder nauwkeurige metingen leiden. Het gaat dan wel om kleine verschillen.
 • Een digitaal getal is makkelijker af te lezen dan een door een wijzer aangegeven gewicht. Daarom hebben veel analoge weegschalen ook een grote wijzerplaat.

Toch liever een digitale weegschaal? Kijk dan bij de beste personenweegschaal test bij de digitale weegschalen.


Analoge weegschaal goedkoop kopen

Analoge weegschalen zijn online in overvloed te vinden bij de beste en goedkoopste personenweegschaal winkels. Deze winkels bieden tientallen verschillende analoge personenweegschalen goedkoop aan. Dat is een groot verschil met winkels als Blokker, Kruidvat, Action en Hema die ook analoge personen weegschalen verkopen, maar waar je dan vaak maar uit één of twee weegschalen kunt kiezen.


Onderwerp:
Een analoge weegschaal is een eenvoudige weegschaal met wijzerplaat die geen batterij nodig heeft. Hier boven vind je de beste analoge weegschaal, de beste analoge design weegschaal en de beste goedkope analoge weegschaal uit de test.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik geef de voorkeur aan een analoge weegschaal boven een digitale weegschaal. Bij digitaal kan je het gewicht dan wel preciezer aflezen, op één of andere manier spreekt de wijzer van een analoge weegschaal me meer aan. Het heeft meer gevoelswaarde. Ook het feit dat ik geen batterijen hoef te vervangen is een groot voordeel van mijn analoge weegschaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zwaaiende wijzer heeft ook wel wat. En dan weer vol spanning afwachten waar hij nu weer op uitkomt (helaas altijd te hoog). Ik ben het met De Bruin eens dat de wijzer van een analoge weegschaal veel meer gevoelswaarde heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan me vergissen, maar ik heb ook het idee dat analoge weegschalen betrouwbaarder zijn. Minder fluctuaties in het gewicht.

   Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.