Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste trolley koffer (reiskoffer op wielen)

De beste trolley koffers uit de test en aanbiedingen van meer goede trolleys.

Beste trolley koffer / rolkoffer

De trolley is de meest populaire koffer. Je hebt trolleys in alle maten en een trolley is een makkelijk mee te nemen koffer.


De beste trolleys uit de test

Kijk hier onder welke trolley koffers er als beste trolley in hun klasse zijn getest. Je vindt er nog meer goede trolleys en de beste winkels waar je een goede trolley goedkoop online kunt kopen.
Aanbiedingen trolley koffers

Hieronder heb ik twee overzichten geplaatst die je behulpzaam kunnen zijn bij het goedkoop kopen van je koffer. 

In het eerste overzicht vind je meer dan 5.000 (!) trolley koffers in alle soorten en alle formaten. Natuurlijk is het wel mogelijk om uit dit enorme aanbod alleen de voor jou geschikte rolkoffers te selecteren.

In het tweede overzicht vind je de beste koffer winkels en hun online aanbiedingen.


Kom je er niet meer uit? Of heb je advies nodig? Gebruik dan de onderstaande koffer keuzehulp,


Koffer advies
Wat is een trolley voor koffer?

Het woord trolley heeft meerdere betekenissen, maar de trolley waar we het hier over hebben is een koffer en wieltjes en een telescopisch of uitschuifbaar handvat. Zo kun je de koffer als een karretje voortduwen of meetrekken, wat vooral bij een zware koffer erg handig is. 

De Nederlandse benaming voor een trolley is rolkoffer.

Is een trolley handbagage?

Of een trolley als handbagage mee mag in het vliegtuig hangt helemaal van het formaat en gewicht van de trolley af. Wat dat betreft verschilt de trolley niet van een ander soort koffer.

In de bovenstaande overzichten kun je aangeven dat je een handbagage koffer zoekt, zodat je in de overzichten alleen de trolleys geschikt voor handbagage ziet.

Hou er wel rekening mee dat niet iedere luchtvaartmaatschappij de zelfde regels voor handbagage hanteert.

Soorten trolley koffers

Er is namelijk een grote diversiteit in trolley koffers. Veel trolleys zijn een vrij grote harde koffer, maar er zijn ook zachte trolley koffers en kleine rolkoffertjes. In de bovenstaande beste trolley test vind je dan ook meerdere beste trolley koffers. Zowel harde als zachte trolleys, en de beste trolley koffers in verschillende groottes.

Trolley met 2 of 4 wielen

Een groot verschil tussen trolleys is het aantal wieltjes van de rolkoffer. Je hebt trolleys met 2 en met 4 wielen. Een trolley met 2 wielen kun je duwen of trekken, maar daarbij moet je de rolkoffer altijd schuin houden. Een trolley met 4 wielen kun je rechtop voortduwen of trekken en even loslaten. Dankzij de draaiwieltjes kun je al rijdend goed manoeuvreren.

Met een trolley met vier wielen is het vaak lastiger rijden op een hobbelige ondergrond. Een goede trolley met vier wielen kun je echter ook op twee wieltjes gebruiken. Daarom is een trolley met 4 wielen over het algemeen de beste trolley koffer. Een trolley koffer met 4 wielen wordt ook wel spinner genoemd.Goede trolley merken

De beste trolley koffers vind je hier boven in de trolley test. Een hele populair merk voor een goede trolley koffer is Samsonite. Samsonite trolleys zijn echter geen goedkope trolley koffers. 

Andere goede trolley merken zijn  Eastpak, Delsey, Enrico Benetti, American Tourister, SuitSuit, Titan en Kipling. Goede goedkope trolley koffers worden o.a. gemaakt door Travelz, Descent en Princess Traveller. Bij de bovenstaande trolley aanbiedingen vind je ze allemaal.

Samsonite trolley koffer (spinner)

Samsonite trolley koffer (spinner)8 tips om je beste trolley koffer te kopen

Hier boven vind je de beste trolley koffer in diverse categorie├źn uit de rolkoffer test. Maar zoveel mensen zoveel wensen. Het kan dus zijn dat je beste trolley koffer er toch niet tussen zit. Daarom hier nog wat tips om zelf je beste trolley koffer te vinden.

Materiaal:
Je hebt harde trolleys en zachte trolley koffers. Wil je je inhoud van de rolkoffer goed beschermen, dan is een harde koffer de beste trolley koffer. Maar een harde koffer kun je moeilijker in de kofferbak of andere bagageruimte stouwen dan een zachte trolley koffer.

Slot:
Om te voorkomen dat er ongewenst in je bagage gesnuffeld wordt en om diefstal van de inhoud te voorkomen is het belangrijk dat een trolley koffer over een slot beschikt. Kies dan wel voor een TSA goedgekeurd slot. Voor reizen naar Amerika is een TSA kofferslot belangrijk. De douane kan deze met een speciale sleutel openen. Heeft je koffer geen TSA slot en de Amerikaanse douane wil de inhoud zien, dan breken ze de koffer open.

Gewicht:
Een lichte koffer is altijd beter dan een zware koffer. Ook bij een lege koffer. Als het startgewicht lager is blijf je makkelijker onder het maximum gewicht dat een luchtvaartmaatschappij hanteert (iedere gram kan tellen) en een lichte koffer laat zich ook makkelijker vervoeren, ook als het een trolley betreft.

Handgrepen:
Een trolley koffer heeft een uitschuifbaar handvat. Deze wordt gebruikt om de koffer te duwen of trekken. Om de koffer op te tillen heb je handvatten nodig. Let er dus op of de trolley ook over goed handvatten beschikt.

Compartimenten en indeling:
Let niet alleen op de buitenkant van de trolleykoffer, maar ook op de binnenkant, en dan met name de indeling van de koffer. Meerdere compartimenten, vakjes en zakjes maken het overzichtelijk opbergen van (vooral kleine) spullen makkelijk en je vindt iets snel terug als je spullen uit de koffer wilt halen.

Kleur en print:
Als je kiest voor een wat minder gebruikelijke kleur of print kun je je koffer veel sneller op een bagageband terug vinden.

Garantie:
Bij de specificatie van iedere reiskoffer staat de garantie termijn vermeld. Dit is iets om op te letten voor het geval er tijdens de reis iets met je trolley koffer gebeurt.

Prijs trolley koffer:
Natuurlijk is de prijs belangrijk. De aanschaf van een reiskoffer moet wel in je budget vallen. Daarom heb je bij de bovenstaande trolley koffer aanbiedingen altijd de mogelijkheid een maximum prijs op te geven.


Meer koffer tests


Al je ervaringen en tips met betrekking tot een trolley koffer lezen we graag. Deze kun je evenals al je vragen en opmerkingen bij de reacties onder dit artikel plaatsen.

Onderwerp:
Een overzicht van de beste trolley koffers uit de test, met diverse beste trolleys die als beste trolly in hun klasse getest zijn.


Een reactie posten

3 Reacties

 1. NoBoringSuitcases maakt koffers die hun naam waard zijn, Superleuke designs. En ja, de koffer zelf is ook goed hahaha. Vooral voor kinderen super leuk, maar hier ook voor mamma. Kijk maar bij bovenstaande aanbiedingen en selecteer op NoBoringSuitcases als merk. Ze hebben we enorm veel met soms krankzinnige prints.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tillen trek ik lichamelijk slecht dus ik zou niet anders meer willen dan een trolley koffer op wieltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eugene Noordermeer6 juni 2024 om 17:53

  Ik weet het, een Samsonite trolley koffer is een dure reiskoffer, maar als je een echt goede koffer wil is Samsonite voor mij toch altijd het beste merk. Het hangt er ook een beetje van af waarvoor je de koffer gebruikt. Heb je hem nu nodig voor vakantie, en weet je niet of je hem veel vaker zal gaan gebruiken, dan is een Samsonite trolley koffer wel erg duur. Dan kun je misschien beter kiezen voor een goedkope trolley van bijvoorbeeld Princess Traveller of Travelz.

  Maar een goedkope trolley is wel een koffer van lage kwaliteit. Ga je de koffer meermalen per jaar gebruiken dat adviseer ik je een echt goede reiskoffer te kopen. Beknibbel dan niet op de prijs en koop desnoods een Samsonite trolley. Hou er rekening mee dat een goede reiskoffer wel de kostbare inhoud van de koffer beschermt.Dat is ook wat waard.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.