Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste draadloze autolader (oplader auto)

Ook in de auto kun je prima je telefoon draadloos opladen. Kijk hier voor de beste draadloze auto oplader en andere goede draadloze opladers voor in de auto.

Draadloze oplader auto Kenu

Een draadloze telefoon oplader in de auto is reuze makkelijk. Meestal is de draadloze autolader gecombineerd met een telefoonhouder. Je klikt je smartphone er in, en onder het rijden wordt deze opgeladen, zonder dat met een kabeltje in de weer hoeft.

Het draadloze opladen in de auto werkt net als thuis, via de Qi techniek. Het vastklemmen gaat via een magneet of een klem. Vaak is dat een klem met sensor, zodat de draadloze oplader / telefoonhouder zich automatisch opent als je de telefoon er voor houdt.

De beste autolader draadloos

Hieronder vind je de beste draadloze autolader. of draadloze autoladers om precies te zijn, want het betreft meer beste draadloze opladers voor in de auto. Elk de beste auto oplader in zijn klasse.


Draadloos opladen in de auto met Qi

De standaard techniek voor draadloos opladen van smartphones, smartwaches, draadloze oordopjes en andere daarvoor geschikte snoerloze apparatuur wordt Qi genoemd. Honderden fabrikanten ondersteunen de Qi techniek, waaronder ook Apple, Samsung, Huawei, Google. LG, Microsoft, Nokia, Xiaomi en vrijwel alle andere fabrikanten van goede smartphones.

Hoe werkt draadloos opladen via Qi?

Draadloos opladen (inductief opladen) via Qi werkt met draadspoelen in de oplader en de smartphone die draadloos met elkaar verbinding maken. De verzendspoel in de lader zendt een signaal uit dat door de ontvangsspoel in de smartphone (of oortjes, of smartwatch) wordt opgevangen. 

Er komt tussen beide apparaten een magnetisch veld tot stand. In de spoel van de telefoon beginnen daardoor elektronen te bewegen die met hun beweging energie opwekken waarmee je accu wordt opgeladen.

Deze Qi techniek werkt in de auto net zo goed als in huis. Zo lang de spoel van de autolader en de spoel van de telefoon zich maar binnen 8 mm van elkaar bevinden.


Belkin draadloze oplader auto

Belkin draadloze oplader auto

Bevestigen van een draadloze oplader auto

Een draadloze oplader voor in huis zet je bijvoorbeeld op je bureau of nachtkastje, maar in de auto zou de oplader snel gaan schuiven, en dat mag niet bij een draadloze Qi oplader gezien die 8 mm.

Oplader en telefoon moeten dus tegen elkaar aangedrukt worden. Daarom zit de draadloze autolader verwerkt in een telefoonhouder.

Deze telefoonhouder wordt geplaatst tegen de voorruit (met een zuignap), in een ventilatierooster of op het dashboard. Vaak worden meerdere mogelijkheden ondersteund. In de bovenstaande overzichten met draadloze autoladers kun je aangeven hoe je de oplader in de auto wilt bevestigen.

Goede draadloze opladers auto

Bovenaan kun je zien welke autoladers er als draadloze oplader voor in de auto zijn getest. Bij de aanbiedingen van alle draadloze auto opladers kun je zelf de beste draadloze autolader selecteren uit een aanbod van meer dan 100 Qi opladers voor in de auto.

In dit overzicht vind je goede draadloze auto opladers van Belkin, Kenu, Veripart, Ewent, Baseus, Cellularline, Fixed, Canyon en andere fabrikanten van draadloze opladers voor in de auto.

Zie ook:

Foto bovenaan: Draadloze oplader auto Kenu

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb een iStetchi oplader draadloos voor in de auto waar ik heel blij mee ben. Klemt met een haakje aan het ventilatierooster en zit goed vast. Ook de magnetische bevestiging van de telefoon werkt prima. Zelfs mijn zware iPhone Max blijft goed zitten. Het is een perfecte telefoonhouder en oplader in één. Er zijn goedkopere draadloze opladers maar ik heb liever iets goeds waar ik blij van wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn twee best geschikte momenten voor het opladen van de telefoon. Dat zijn ' s nachts als je slaapt en overdag in de auto. Omdat de accu van mijn smartphone niet best meer is en omdat ik de mobiele telefoon intensief gebruik, ook voor energie vretende toepassingen met gps, haalt de accu meestal de avond niet. Ik heb daarom een draadloze oplader in de auto zodat ik tijdens mijn vele ritjes de smartphone telkens even kan bijladen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.