Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste draadloze autolader (oplader auto)

 

Ook in de auto kun je prima je telefoon draadloos opladen. Kijk hier voor de beste draadloze auto oplader en andere goede draadloze opladers voor in de auto.


Draadloze oplader auto Kenu

Een draadloze telefoon oplader in de auto is reuze makkelijk. Meestal is de draadloze autolader gecombineerd met een telefoonhouder. Je klikt je smartphone er in, en onder het rijden wordt deze opgeladen, zonder dat met een kabeltje in de weer hoeft.

Het draadloze opladen in de auto werkt net als thuis, via de Qi techniek. Het vastklemmen gaat via een magneet of een klem. Vaak is dat een klem met sensor, zodat de draadloze oplader / telefoonhouder zich automatisch opent als je de telefoon er voor houdt.

De beste autolader draadloos

Hieronder vind je de beste draadloze autolader. of draadloze autoladers om precies te zijn, want het betreft meer beste draadloze opladers voor in de auto. Elk de beste auto oplader in zijn klasse.


Draadloos opladen in de auto met Qi

De standaard techniek voor draadloos opladen van smartphones, smartwaches, draadloze oordopjes en andere daarvoor geschikte snoerloze apparatuur wordt Qi genoemd. Honderden fabrikanten ondersteunen de Qi techniek, waaronder ook Apple, Samsung, Huawei, Google. LG, Microsoft, Nokia, Xiaomi en vrijwel alle andere fabrikanten van goede smartphones.

Hoe werkt draadloos opladen via Qi?

Draadloos opladen (inductief opladen) via Qi werkt met draadspoelen in de oplader en de smartphone die draadloos met elkaar verbinding maken. De verzendspoel in de lader zendt een signaal uit dat door de ontvangsspoel in de smartphone (of oortjes, of smartwatch) wordt opgevangen. 

Er komt tussen beide apparaten een magnetisch veld tot stand. In de spoel van de telefoon beginnen daardoor elektronen te bewegen die met hun beweging energie opwekken waarmee je accu wordt opgeladen.

Deze Qi techniek werkt in de auto net zo goed als in huis. Zo lang de spoel van de autolader en de spoel van de telefoon zich maar binnen 8 mm van elkaar bevinden.


Belkin draadloze oplader auto

Belkin draadloze oplader auto

Bevestigen van een draadloze oplader auto

Een draadloze oplader voor in huis zet je bijvoorbeeld op je bureau of nachtkastje, maar in de auto zou de oplader snel gaan schuiven, en dat mag niet bij een draadloze Qi oplader gezien die 8 mm.

Oplader en telefoon moeten dus tegen elkaar aangedrukt worden. Daarom zit de draadloze autolader verwerkt in een telefoonhouder.

Deze telefoonhouder wordt geplaatst tegen de voorruit (met een zuignap), in een ventilatierooster of op het dashboard. Vaak worden meerdere mogelijkheden ondersteund. In de bovenstaande overzichten met draadloze autoladers kun je aangeven hoe je de oplader in de auto wilt bevestigen.

Goede draadloze opladers auto

Bovenaan kun je zien welke autoladers er als draadloze oplader voor in de auto zijn getest. Bij de aanbiedingen van alle draadloze auto opladers kun je zelf de beste draadloze autolader selecteren uit een aanbod van meer dan 100 Qi opladers voor in de auto.

In dit overzicht vind je goede draadloze auto opladers van Belkin, Kenu, Veripart, Ewent, Baseus, Cellularline, Fixed, Canyon en andere fabrikanten van draadloze opladers voor in de auto.

Zie ook:

Foto bovenaan: Draadloze oplader auto Kenu

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *