Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ergonomische bureaustoel

 

Een ergonomische bureaustoel is een gezonde bureaustoel die op diverse manieren optimaal op je lichaam is in te stellen. Hier de beste ergonomische bureaustoel en andere goede bureaustoelen.


Beste ergonomische bureaustoel test


Vooral als je de hele (werk)dag in een bureaustoel zit is het bijzonder belangrijk dat de bureaustoel ergonomisch goed zit. Het menselijk lichaam is niet "ontworpen" om de hele dag te zitten. Dus een beetje hulp hebben we nodig.

Een gewone stoel heeft die hulp niet. Een gewone stoel is geschikt om onder het eten op te zitten, of om uurtje te vergaderen, maar voor wie de hele dag achter zijn bureau zit te schrijven, typen (of zit te niksen) is een goede ondersteuning van de stoel nodig om geen lichamelijk klachten en ongemakken te krijgen.

Beste ergonomische bureaustoelen


Een goede bureaustoel is daarom een ergonomische bureaustoel. Een stoel die je lichaam goede steun geeft tijdens het werk waardoor je bovenstaande problemen niet krijgt.

Hieronder vind je twee overzichten. Het eerste overzicht bevat de beste ergonomische bureaustoelen uit de test. In het tweede overzicht vind je alle bureaustoelen die als ergonomische bureaustoel verkocht worden.


Gispen ergonomische bureaustoel
Gispen ergonomische bureaustoel

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Wanneer kan een bureaustoel ergonomische bureaustoel genoemd worden? Van een ergonomische stoel is sprake als de bureaustoel niet alleen een goede ondersteuning en voldoende bewegingsvrijheid biedt, maar ook op tal van manieren in te stellen is zodat de stoel bij ieder postuur past en op iedere zithouding een gezonde ondersteuning biedt.

Arbo regeling goede bureaustoel

In de arbo regeling 5.1 staat summier waar een goede bureaustoel aan moet voldoen.

Arbo regeling artikel 5.1: De werkstoel dient stabiel te zijn. De zitting dient in hoogte versteld te kunnen worden en er dient een rugleuning aanwezig te zijn met een instelbare hoogte en hellingshoek. De gebruiker dient bewegingsvrijheid te ervaren en een comfortabele werkhouding aan te kunnen nemen.’

Arbo certificering ergonomische bureastoel

Voor meer duidelijkheid zorgen twee arbo certificaten. Een bureaustoel krijgt z'n arbo certificering als de stoel aan strenge ergonomische eisen voldoet. Er zijn dus twee ergonomische certificeringen voor bureaustoelen.

Arbo norm 1813
Bureaustoelen met arbo certificaat 1813 zijn voor iedereen een goede ergonomische bureaustoel

Arbo norm 1335
Bureaustoelen met arbo norm 1335 zijn een goede ergonomische bureaustoel voor vrouwen en mannen met een lengte tot 1,92 meter.

Bij de bovenstaande beste ergonomische bureaustoelen uit de test vind je de beste ergonomische bureaustoelen van beide certificeringen.

Ahrend ergonomische bureaustoel

Ahrend ergonomische bureaustoel

Instelmogelijkheden en kenmerken ergonomische bureaustoel

Over het algemeen kun je stellen dat een bureaustoel beter ergonomisch is naarmate je de stoel op meer manier kunt instellen. Al hangt de kwaliteit van de bureaustoel natuurlijk van veel meer factoren af.

Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld de rugleuning niet verstelbaar is, maar wel met je lichaam meebeweegt zodat de rugleuning je rug altijd steun geeft. 

Voorbeelden van instelmogelijkheden van een ergonomische bureaustoel zijn instelbaarheid van de stoelhoogte, de hoogte van de zitting, de kantelgraad van de rugleuning, de hoogte van de rugleuning, de hoogte van de armleuning, de steun op de onderrug en meer.

Zo zijn bij een ergonomische bureaustoel met armleuningen de de hoogte van de armleuningen instelbaar, maar soms ook de breedte van de armleuning (zodat je de ideale afstand tussen armen en lichaam kunt instellen), de diepte van de armleuning (voor de afstand tussen onderarm en bureaublad) en de bij een goede ergonomische bureaustoel met armleuningen kun je de leuningen weg klappen als je ze niet op prijs stelt.

Workliving ergonomische bureaustoel

Workliving ergonomische bureaustoel


Vind je beste ergonomische bureaustoel

Bij de bovenstaande twee overzichten kun je je persoonlijk beste ergonomische bureaustoel vinden door alle gewenste instellingen en mogelijkheden aan te vinken.

Het gaat daarbij niet alleen om instelmogelijkheden, maar ook om andere eigenschappen die de ergonomie van een bureaustoel helpen verbeteren.

Dat kan bijvoorbeeld een netbespanning  (mesh) zijn van de rugleuning die zorgt dat de rugleuning goed ventileert, een rugleuning die tegendruk geeft of een lendesteun die je onderrug ondersteunt.

 
Vindt hierboven je beste ergonomische bureaustoel, of kijk bij de beste ergonomische bureaustoelen uit de test wat de beste ergonomische bureaustoel uit de test van experts is. Hieronder vind je meer best geteste bureaustoelen.

Zie ook:

Onderwerp:
Een ergonomische bureaustoel is een ergonomische stoel die goed is voor lijf en leden, ook als je er de hele dag in zit. Hier de beste ergonomische bureaustoelen uit de test en aanbiedingen van meer goede bureaustoelen.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *