Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste onderbouw afzuigkap

 

Hier vind je de beste onderbouw afzuigkappen en een onderbouw afzuigkap aanbiedingen overzicht om een onderbouw afzuigkap goedkoop te kopen.

Onderbouw afzuigkap Siemens

Een onderbouw afzuigkap is de beste afzuigkap als je weinig ruimte hebt of als je op een makkelijke manier een afzuigkap wilt plaatsen.


De beste afzuigkap onderbouw

Hieronder vind je de beste onderbouw afzuigkap en aanbiedingen van nog meer goede onderbouw afzuigkappen. 

De beste onderbouw afzuigkappen hebben allemaal een waardering van 5 sterren gekregen.

Wat is een onderbouw afzuigkap?

Van een onderbouw afzuigkap is sprake bij een afzuigkap die je boven de kookplaat monteert/ Meestal onder een keukenkastje. Omdat een onderbouw afzuigkap geen schouw heeft is het een afzuiger die maar weinig ruimte vraagt. 

Verwar de onderbouw afzuigkap niet met de inbouw afzuigkap. De inbouw afzuigkap zit vaak ook onder een keukenkastje, maar hierbij is de motor en andere techniek in het keukenkastje opgenomen terwijl die er bij de onderbouw afzuigkap helemaal onder hangt.

Recirculatie of afzuigkap zonder afvoer

Voor het afvoeren van de stoom en hete lucht heb je twee mogelijkheden. Recirculatie, waarbij de lucht wordt gefilterd en terug de keuken in wordt geblazen (een afzuigkap zonder afvoer) en een luchtafvoersysteem waarbij de lucht naar buiten wordt afgevoerd.


Onderbouw afzuigkap Etna

Onderbouw afzuigkap Etna


Een luchtafvoersysteem is vanzelfsprekend het meest effectief maar dat betekent wel dat er een afvoer nodig in de vorm van een buis die naar buiten gaat. En dat kost je extra ruimte, vooral als de afvoerbuis een lang traject moet afleggen.

Kies je voor recirculatie of afvoer naar buiten? Let er in ieder geval op dat je nieuwe afzuigkap geschikt is voor je keuze. De meeste goede onderbouw afzuigkappen ondersteunen zowel recirculatie als afvoer via een buis.

Motorloze afzuigkap onderbouw

Er is nog een derde soort onderbouw afzuigkappen in de vorm van de motorloze onderbouw afzuigkap. Zoals de naam al aangeeft beschikt deze afzuigkap niet over een motor. Een afzuigkap zonder motor kan niet zelfstandig afzuigen, dus een motorloze afzuigkap werkt alleen op een (centraal) afzuigsysteem.

Motorloze afzuigkappen onderbouw worden onder andere gemaakt door Etna, Bosch, Siemens, AEG, Zanussi en Atag.

De maat van een onderbouw afzuigkap

De standaard maat van een onderbouw afzuigkap is een breedte van 60 cm. Verreweg de meeste onderbouw afzuigkappen zijn 60 cm breed. Wil je een bredere afzuigkap, omdat je bijvoorbeeld een heel brede kookplaat hebt. Dan is 90 cm de standaard maat. 

Ook andere maten kom je wel eens bij een onderbouw afzuigkap tegen, maar onderbouw afzuigkappen die niet 60 cm of 90 cm breed zijn zijn zeldzaam.

Je komt de onderbouw afzuigkap ook wel tegen onder de noemer onderbouw wasemkap of onderbouw dampkap. Onderbouwbouw wasemkappen, dampkappen en afzuigkappen zijn hetzelfde apparaat. Wasemkap is een ouderwetse benaming en dampkamp is het Vlaams voor afzuigkap,

Energie zuinige afzuigkap onderbouw

Hoe zuinig een afzuigkap is wordt aangegeven met een energielabel. Een onderbouw afzuigkap met een energielabel C is een meer dan gemiddeld zuinige onderbouw afzuigkap. Zoek je een heel energiezuinige afzuigkap, dan kun je kiezen voor een onderbouw afzuigkap met energieklasse A, of (extreem zuinig met stroom) energielabel A+.


Onderbouw afzuigkap Inventum

Onderbouw afzuigkap Inventum

Afzuigkap filter

Een afzuigkap zuigt vuile lucht aan. Vaak vette lucht. Deze lucht moet worden gereinigd voordat deze weer wordt uitgeblazen. Vooral bij een recirculatie onderbouw afzuigkap is dat belangrijk, want je wil niet dat de vette lucht weer je keuken ingeblazen wordt.

Een afzuigkap reinigt de lucht met een filter. Dat kan een koolstoffilter zijn of een plasmafilter. Een plasmafilter is het beste afzuigkapfilter. Een plasma filter reinigt niet alleen beter, je kan dit filter ook makkelijk schoonmaken en het hoeft niet vervangen te worden.

Beste onderbouw afzuigkap merken
De meeste beste afzuigkap fabrikanten hebben ook goede onderbouw afzuigkappen in hun aanbod. Goede onderbouw afzuigkappen worden gemaakt door onder andere Bosch, Siemens, Miele, Klarstein, Novy, Pelgrim en AEG.

Zoek je een goede goedkope onderbouw afzuigkap? Dan is een Etna onderbouw afzuigkap voor jou waarschijnlijk de beste onderbouw afzuigkap. Andere goede goedkope onderbouw afzuigkappen worden gemaakt door o.a. Inventum, Eurodomo, Bomann, Beko en Exquisit.

Bij de bovenstaande onderbouw afzuigkap aanbiedingen vind je al deze onderbouw afzuigkappen tegen een lage prijs.

En bij de beste onderbouw afzuigkappen uit de test vind je alle onderbouw afzuigkappen die een 5 sterren waardering hebben gekregen.

Zie ook:

Onderwerp:
Een onderbouw afzuigkap is een goedkope afzuigkap die makkelijk te plaatsen is en een minimum van de kastruimte in de keuken gebruikt. Hier de beste onderbouw afzuigkap uit de test en meer goede onderbouw afzuigkappen die je goedkoop kunt kopen.

Foto bovenaan: Siemens

, ,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *