Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Veito infrarood kachel (test en review)

Test en review van de Veito CH1800 RE infrarood elektrische kachel. Deze Veito kachel is een heel energie zuinige elektrische infrarood verwarming.

Veito kachel infrarood

De bijzonder hoge gasprijs maakt het gebruik van een elektrische kachel heel interessant. Vooral als deze elektrische verwarming ook nog eens heel zuinig met energie is. Een infrarood elektrische kachel is dat. 

Wij testte de Veito CH1800 RE infrarood elektrische kachel uit. Bij slechts 800 Watt geeft deze infrarood elektrische kachel al een aangename (op de persoon gerichte) warmte. Hieronder het review en aanbiedingen van deze elektrische verwarming en andere infrarood kachels.

Review Veito CH1800 RE infrarood verwarming

Deze Veito elektrische kachel is een infrarood verwarming in de vorm van een toren. 

Infrarood verwarming

Deze Veito elektrische verwarming is een infrarood kachel. Een infrarood kachel geeft stralingswarmte af. Bij straling en infrarood denk je misschien aan ongezond, maar zowel het licht als de straling van deze verwarming zijn volkomen onschuldig. De straling houdt in dat er een bundel warmte wordt uitgestraald.

Deze bundel warmte is heel kenmerkend voor een infrarood kachel. Het is heel gerichte warmte, met als nadeel dat alleen hetgeen in de straal zit verwarmt wordt. Je moet je dus wel voor of schuin voor de infrarood verwarming bevinden om de warmte toe voelen. De ruimte in zijn geheel wordt niet goed opgewarmd (kleine kamers uitgezonderd).

Wil je een hele kamer goed kunnen verwarmen? Dan is deze Veito infrarood kachel evenals andere infrarood verwarming minder geschikt. Kijk dan bij de beste elektrische kachel test voor een ander soort elektrische verwarming.

Maar de infrarood kachel, zoals die van Veito, heeft heel veel voordelen, tenminste als je kunt volstaan met een kachel die gericht verwarmt. Je verwarmt dan bijvoorbeeld een werkplek of een zithoek. De infrarood verwarming is dan bijzonder zuinige en daarmee goedkope verwarming.

Veito infrarood elektrische kachel

Veito infrarood elektrische kachel

Stroomverbruik infrarood verwarming

De Veito infrarood kachel gebruikt bijvoorbeeld in de laagste stand maar 800 Watt stroom per uur. Dat is heel zuinig voor een elektrische kachel. Maar als deze kachel op je werkplek gericht staat, of bijvoorbeeld op de bank of stoel waarop je zit, wordt je perfect verwarmt door de Veito kachel. Een goedkopere manier om je aangenaam te verwarmen is er (zonlicht uitgesloten) niet.

Heb je zonnepanelen? Dan is deze elektrische verwarming helemaal goedkoop. Er is maar weinig zon nodig om je door de Veito elektrische kachel te laten verwarmen.

Wil je meer warmte? Geen probleem. De Veito infrarood verwarming kent 4 warmte standen (wat veel is voor een infrarood kachel). Je kunt kiezen uit 800, 1100, 1400 en 1700 Watt. Daarmee gebruik de Veito CH1800 RE zelfs in zijn hoogste stand minder stroom dan een gemiddelde andere elektrische verwarming, maar de warmteproductie is indrukwekkend. 

Een infrarood kachel mag dan voor het verwarmen van een hele kamer niet ideaal, in een kleine ruimte als bijvoorbeeld een werkkamer of tienerkamer wordt het aangenaam warm.

Thermostaat voor gewenste temperatuur

Daarvoor kun je zelfs een temperatuur instellen. Zet de thermostaat van de elektrische kachel op 21 graden en de Veito infrarood kachel zorgt er voor dat de kamer deze temperatuur krijgt, en niet warmer. 

Maar een hele ruimte verwarmen lukt met een infrarood verwarming alleen als de ruimte niet te groot is om te verwarmen, De maximum grootte van een kamer die in zijn geheel door de Veito kachel kan worden verwarmd is 16 a 20 vierkante meter. Dat spreek je bijvoorbeeld over een kamer van 4 bij 4,5 meter.

Het design van de infrarood kachel

Infrarood kachels heb je in vele vormen. De Veito kachel ziet er uit als een terrasheater op standaard. Dit is voor in huis een goede vorm. Vooral doordat de elektrische kachel in hoogte en laagte versteld kan worden. Bij veel andere (vergelijkbare) infrarood kachels in toren formaat is dat niet mogelijk.

Door de hoogte op een ideaal punt in te stellen kun je de warmte stand en daarmee het energie verbruik laag houden. Je kunt bijvoorbeeld de warmte onder een bureau of tafel te richten, of je kan de elektrische kachel hoog op zijn standaard plaatsen zodat deze een zo wijd mogelijk oppervlak verwarmt.


Veito elektrische infrarood kachel

In hoogte verstelbaar


Zit je op een stoel of bank, dan kun je de hoogte van de infrarood kachel dusdanig stellen dat deze de warmte optimaal richt.

De Veito infrarood kachel ziet er ook nog eens mooi uit en neemt door zijn vorm maar weinig ruimte in. Veel minder ruimte dan een infrarood paneel. Hoewel de behuizing van kunststof is toont deze elektrische kachel absoluut niet "plastic". De uitstraling en afwerking zijn beter dan bij de meeste andere infrarood kachels. Je ziet meteen dat dit een degelijke elektrische kachel is.


Pluspunten Veito CH1800 RE infrarood kachel

 • Afstandsbediening zodat je de temperatuur vanuit je stoel, bank of bed kunt regelen.
 • Thermostaat voor een constante warme temperatuur in een niet al te grote kamer.
 • Timer zodat de Veito kachel zichzelf uitzet. Ideaal als elektrische kachel op de slaapkamer.
 • Val beveiliging. Als de Veito infrarood kachel omvalt schakelt deze zichzelf uit.
 • Overhittingsbeveiliging. Kachel wordt nooit te heet.
 • Zeer zuinige elektrische kachel. Bij 800 Watt al aangename warmte.
 • 4 standen: 800, 1100, 1400 en 1700 Watt.
 • Carbon verwarmingselement gaat tot wel 10.000 uur mee (2 keer zo lang als halogeen infrarood verwarming).
 • Infrarood verwarming is in hoogte verstelbaar.
 • Degelijke constructie.
 • De Veito kachel is makkelijk te verplaatsen.

Minpunten Veito CH1800 RE infrarood kachel

  • Gerichte warmte. Minder geschikt om een kamer in zijn geheel te verwarmen.
  • Niet waterdicht. Niet geschikt voor badkamer.
  • Niet geschikt voor muurmontage. 

  De geteste versie van de Veito infrarood kachel is de beste infrarood kachel uit de serie (verkrijgbaar in wit en zwart). Deze Veito elektrische kachel kost circa 230 euro. Er zijn ook goedkopere versies (vanaf 139 euro), maar die zijn kleiner en minder krachtig. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Veito infrarood kachels voor alle prijzen, specificaties en mogelijkheden.

  Bij de aanbiedingen van infrarood kachels vind je ook infrarood elektrische kachels ruim onder de 100 euro, maar deze bieden niet de mogelijkheden, kwaliteit en warmte van de bovenstaande Veito infrarood verwarming.

  Zie ook:

  Andere elektrische kachels
  Naast de infrarood kachel zijn er nog veel meer elektrische kachel technieken. Kijk hier voor de test en aanbiedingen van andere elektrische kachels:

  Foto's: Veito infrarood kachel

  Onderwerp:
  Test en review van de Veito infrarood kachel (Veito CH1800 RE). Een infrarood verwarming met 4 standen tussen de 800 Watt en 1700 Watt.

  Een reactie posten

  1 Reacties

  1. Ik heb twee van deze Veito elektrische infrarood kachels in huis staan.1 in de werkkamer zodat overdag de centrale verwarming in het hele huis uit kan blijven (de besparing aan gas is enorm) en 1 in de woonkamer die ik af en toe gebruik als ik alleen thuis ben en op de bank of aan de tafel zit. Je verplaatst hem makkelijk. De Veito infrarood kachel heeft 4 standen maar ik gebruik alleen de laagste 2. Stand 2 om het even warm te krijgen en de rest van de tijd stand 1. Dat is warm genoeg en het energieverbruik is heel laag.

   BeantwoordenVerwijderen

  Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.