Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zuinige inkt tank printer beste printers in test

Bij een recente printer test waren zowel de beste printer als de beste koop uit de test een inkt tank printer. Hier meer informatie en aanbiedingen van deze beste zuinige printers met navulbaar inkt reservoir.

Zuinige Epson Ecotank inkt tank printer

Printers met inkt in toner of cartridge bestaan al jaren, maar printers met een inkt tank (een inkt reservoir) zijn relatief nieuw en zeldzaam. Maar bij de internationale printer test 2023 was deze inkttank printer de grote winnaar.

Zuinige printers met een inktreservoir worden gemaakt door Epson (de Epson EcoTank printers), HP (de HP Smart Tank printers) en Canon (de Canon MegaTank printers). Je hebt deze inkt tank printers in prijsklassen van 180 euro tot bijna 1.000 euro.

Aanbiedingen printers met navulbaar inkt reservoir

Kijk hier onder voor alle inkt tank printers.

Prijzig in aanschaf, maar heel goedkoop in het gebruik

De inktank printer (of in het Nederlands: inkttank printer) heeft de toekomst. De printers lijken, en in aanschaf zijn ze ook duur voor een inkjet printer, maar de kosten voor inkt zijn extreem laag. En dat maakt een inkttank printer goedkoop want de kosten voor de printerinkt komen al snel boven de aanschafkosten van de printer zelf uit.

Zo niet bij een inkt tank printer. Je vult het inkt reservoir met de meegeleverde flessen inkt, en je kunt bij gemiddeld gebruikt jarenlang printen. En als de tanks met inkt uiteindelijk toch leeg koop je nieuwe flessen inkt, die in aanschaf goedkoper zijn inkt cartridges van andere printers.

Uiteindelijk ben je met een zuinige inkttank printer een stuk goedkoper uit.

Beste printer: Epson Ecotank ET-8500

Het is niet verbazend dat een Epson Ecotank printer de beste printer uit de test van printers is. Epson is de uitvinder van dit soort zuinige printers met inktreservoir, en ze bieden inmiddels een hele reeks goede Epson Ecotank inktank printers aan, van uitgebreide zakelijke printers tot betaalbare Ecotank printers voor thuis.

Beste inktank printer: Epson Ecotank
Beste printer: Epson Ecotank inkttank printerDe Epson Ecotank ET-8500 is de beste printer uit een internationale printer test. Deze versie is een moderne all in one inkt tank printer (je kan er dus ook mee scannen en kopiëren) met een extra invloerlade voor foto's. Deze versie van de Epson Ecotank wordt dan ook als fotoprinter in de markt gezet. 

Deze beste zuinige printer is ook voor andere printtaken een prima printer, maar de Epson Ecotank ET-8500 inkt tank printer is geoptimaliseerd voor het printen van foto's. Foto's worden door de Epson Ecotank ET-8500 dan ook mooier afgedrukt dan andere inkttank printers doen.

Printen kan via WiFi, USB en SD geheugenkaart. En deze Epson inkttank printer kan automatisch dubbelzijdig printen.

Kijk bij de bovenstaande inkt tank printer aanbiedingen voor deze beste inkt tank printer en andere Ecotank printers.

Beste goedkope kleurenprinter: Canon Pixma G3520 MegaTank printer

Naast de beste printer werd er in de test ook een best buy printer (beste koop) aangewezen. Deze beste relatief goedkope kleurenprinter uit de test was dus ook een inkt tank printer. Deze titel ging niet naar Epson maar naar de Canon Pixma G3520 MegaTank printer. 

Beste koop: Canon inktank printer

Canon MegaTank inktank printerDe Epson Ecotank ET-8500 is een geweldig goede inktank printer, vooral als je printer voor het printen van foto's gebruikt, maar ook een dure printer.

De Canon Pixma G3520 is 2,5 keer zo goedkoop. Het is een meer eenvoudige printer met inkttanks dan de hier boven beschreven Epson Ecotank, maar het is een heel degelijke inkt tank printer waarmee je goedkoop kunt printen en die toch in aanschaf ook relatief goedkoop is.

Ook de Canon MegaTank inkt tank printer kun je goedkoop kopen via de bovenstaande aanbiedingen van inktank printers.

Hoe werkt een printer met inkttank?

Een inktank (of in het Nederlands inkttank) printer is een variant op de inkjet printer die niet met inktpatronen werkt maar met inktreservoirs die je met vloeibare inkt vult. Deze printerinkt koop je inktflessen.

De zuinige printer beschikt over vier van deze inkt reservoirs die zich aan de zijkant van de printer bevinden.

In iedere inkt tank gaat een basiskleur inkt: zwart, geel, magenta en cyaan. Er gaat heel veel inkt in zo'n tank, en de kosten van deze printerinkt zijn veel lager dan die van de dure inktcartridges.Dit maakt de inkt tank printer tot een heel zuinige printer die goedkoop is in het gebruik (goedkoop per printje).

Als de inkt in één van de inkt tanks leeg is vul je deze gewoon weer uit de fles. Je hoeft dus niet de andere inkt weg te gooien als één van de kleuren op is. Ook dit maakt de inkttank printer tot een zuinige printer.

Dit concept van inktreservoirs die via een inktfles bij te vullen zijn wordt een Continuous Ink Supply System (CISS) genoemd. 

De inkt uit de inkt tank wordt vanuit de inktreservoirs via flexibele buizen naar de printkop van de printer gevoerd. De printkop spuit vervolgens kleine druppeltjes inkt op het papier, net zoals een inkjet printer dat doet.

Het grootste voordeel van een inkttank printer zijn de veel lagere afdrukkosten per pagina. Ook hoef je inkt veel minder vaak te vervangen omdat de inkt tanks groot zijn en deze manier va printen is meer milieuvriendelijk omdat er minder afval is van lege inktpatronen en omdat er geen inkt overblijft.

Zie ook:

Foto bovenaan: Epson Ecotank inktank printer


Onderwerp:
Bij de printer test 2023 zijn zowel de beste printer uit de test als de beste koop een inkt tank printer. Een inkttank printer is een zuinige printer met inkt reservoir. Een inkt tank printer is heel zuinig met inkt. Daardoor is dit de meest zuinige printer met de laagste gebruikskosten / printkosten. Hier informatie over de zuinige Epson EcoTank (beste printer test) en de zuinige Canon MegaTank (beste koop).

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Je betaalt er bij aanschaf meer voor, maar een inktank printer scheelt je bakken met geld. Vroeger kocht ik de één na de andere inkt cartridge terwijl ik nauwelijks print. Nu print ik al twee jaar met de inkt die bij de inktank printer meegeleverd werd. Normaal had ik in die twee jaar al een vermogen aan inkt cartridges uitgegeven. De prints zijn wel minder mooi (streperig), maar ik had dan ook voor de meest goedkope Epson EcoTank printer gekozen. Omdat ik geen foto's print, maar alleen teksten vind ik dat nadeel niet zo erg. Verder heb ik goede ervaringen. Hij doet mijn zuinige Epson inktank printer het prima, zonder storingen en zonder problemen met draadloos printen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kwaliteit van de prints valt me wat tegen, maar het goedkope printen maakt veel goed. Bijna alles dat ik print is voor eigen gebruik en dan hoeft het niet haarscherp te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.