Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste 1TB SSD (intern en extern)

De beste 1TB SSD intern en de beste 1TB SSD extern zijn hier te vinden. Plus meer goede externe SSD en interne SSD schijven.

Beste 1 TB SSD test Samsung


De SSD (Solid State Drive) is een opvolger van de harde schijf. Je kunt op een goede SSD tegenwoordig net zoveel informatie kwijt als op een hard disk, maar een SSD is sneller, zuiniger en minder kwetsbaar. Hier de beste 1 TB SSD uit de test, zowel intern als extern.

De tijd dat een SSD ten opzichte van een harde schijf veel duurder was en minder opslagruimte bood ligt achter ons. Tegenwoordig heeft een SSD een heel goede prijs per MB. Niet voor niets worden bijna alle laptops en veel desktop PC's tegenwoordig standaard met een SSD geleverd. 

Hier kijken we naar de beste SSD's met 1TB opslagruimte (1 Terrabyte oftewel 1.000 GB).

De beste 1TB SSD's uit de test

Hieronder vind je de beste 1TB externe SSD en de beste 1TB interne SSD uit de test in elke klasse.

Zijn deze best geteste SDD schijven voor jou persoonlijk niet je beste SSD? Hieronder vind je aanbiedingen van alle SSD's met deze opslagcapaciteit. 

Via een keuzehulp kun je door je wensen aan te vinken de voor jou beste 1TB SSD (intern of extern) uit de lijst filteren.


Beste interne 1TB SSD

Hier boven vind je de beste interne 1 TB SSD uit de meest recente test. Zoals we al schreven wordt een laptop tegenwoordig al standaard met een SSD uitgeleverd en ook bij PC's is dat steeds vaker het geval. 

Een SSD heeft dan ook heel veel voordelen ten opzichte van een mechanische kwaliteit. Vooral voor een laptop zijn de eigenschappen van een SSD aantrekkelijk. Een SSD is namelijk veel minder kwetsbaar dan een mechanische harde schijf en bovendien zuinig met stroom. Dit zijn eigenschappen die vooral bij een laptop erg belangrijk zijn.


SSD 1TB Samsung (M.2 SATA)

SSD 1TB Samsung (M.2 SATA)


Heeft je computer nog geen SSD, of beschikt deze over een SSD met te weinig ruimte, dan kun je alsnog een goede SSD plaatsen, zoals een 1TB SSD. Deze geeft je computer dan heel veel opslagruimte die bovendien heel snel toegankelijk is.

Let er wel op dat de betreffende interne 1 TB SSD in je PC of laptop past. Een SATA 2,5 inch SSD is de meest standaard inbouw SSD die in bijna iedere laptop of PC past (maar niet op een dunne Ultrabook). Er zijn echter ook andere, snellere, standaarden uitgebracht. Deze vind je hier onder.


2,5 inch SSD 1TB Samsung
2,5 inch 1TB  SSD Samsung


Een M.2 SATA SSD is een langwerpige SSD die op het moederbord van de computer wordt aangesloten. Doordat deze met NVMe direct met het moederbord in verbinding staat is deze interne SSD sneller, maar op lang niet iedere PC of laptop beschikt over een M.2 aansluiting waarop je deze interne SSD 1TB kunt aansluiten.


M.2 SATA SSD WD (Western Digital)

1TB M.2 SATA WD (Western Digital)


Ook een M.2 NVMe (M key) SSD profiteert van de hoge snelheid van NVMe, maar de aansluiting verschilt van de M.2 SATA SSD. Goed opletten dus welke van de twee je moet hebben.


M.2 NVMe M-key SSD 1 TB Samsung

M.2 NVMe M-key 1 TB SSD SamsungEen mSata SSD is een compacte SSD voor een laptop. Ook deze inbouw SSD sluit je direct op het moederbord aan. Een mSATA SSD kun je ook in een bureau PC plaatsen maar dan heb je wel een SATA adapter nodig.

mSata SSD 1TB Kingston


mSata 1TB SSD Kingston


Een PCIe SSD (PCI Express SSD) is speciaal voor de desktop PC. Ook deze zijn snel, maar hebben weer een andere aansluiting.


PCI express SSD 1TB Gigabyte

PCI express 1TB SSD GigabyteDuizelt je het van al deze verschillende aansluitingen? Geen nood, in de keuzehulp en bij de beste 1 TB SSD test hoef je alleen maar aan te geven over welke aansluiting je PC of laptop beschikt en je ziet alleen de voor jou geschikte 1 TB SSD's.


Beste externe 1TB SSD

Bij een externe 1TB SSD heb je minder te maken met aansluitingen. Deze 1TB SSD schijven zitten namelijk in een kastje dat je via USB met je laptop of PC verbindt. Voor de snelheid maakt het wel uit over welk soort USB poort je computer en je externe SSD beschikken. De langzaamste van de twee bepaalt de snelheid.


Externe SSD 1TB portable Sandisk

Externe SSD 1TB portable SandiskDe maximale snelheid (zowel leessnelheid als schrijfsnelheid) verschillen behoorlijk per SSD. Voor normaal gebruik is 550 MB/s voldoende. Dit is dan ook de snelheid van de SSD die je in menig laptop standaard aantreft. 

Maar als je met heel grote bestanden werkt, foto's en video's bewerkt en zware games speelt, waarbij je van de externe SSD gebruik maakt, kan een hogere snelheid plezierig zijn. En dit zijn taken waarvoor je juist voor een 1TB SSD zou kunnen kiezen.

Bij de beste SSD's uit de test kun je de 1TB SSD's op snelheid selecteren.


Externe SSD 1TB WD (Western Digital)

Externe SSD 1TB WD (Western Digital)


Veel ruimte op een 1TB SSD

Een SSD van 1TB biedt veel ruimte aan bestanden die snel toegankelijk is. Op een 1TB SSD sla je bijvoorbeeld 100 films in HD kwaliteit op. Ben je een muziekliefhebber? Dan moet je wel een heel grote muziek collectie hebben wil je een 1 TB SSD vol weten te krijgen. 1TB staat namelijk gelijk aan 10.000 complete albums.

Voordelen SSD ten opzichte van een harde schijf (HDD)

Nog even kort de voordelen van een 1 TB SSD in je laptop of PC:

 • Een SSD is aanmerkelijk sneller dan een HDD. Zowel het lezen als schrijven gaat aanzienlijk sneller bij het flash geheugen van een SSD. Hierdoor start een computer sneller op vanaf een SSD, laden programma's sneller en heb je snellere toegang tot de bestanden. Ook multitasken gaat een stuk sneller.

 • Een SSD heeft geen mechanische onderdelen waardoor de SSD minder snel kapot gaat en beter tegen schokken en stoten bestand is.

 • Een SSD gebruikt minder stroom dan een HDD. Vooral met mobiel gebruik op een laptop is dat een groot voordeel omdat de accu minder snel leeg raakt.

 • Een SSD is veel kleiner, lichter en platter dan een harde schijf. Ook dit voordeel geldt vooral bij de laptop.

 • Een SSD hoor je niet werken, in tegenstelling tot een HD.
Het nadeel van een 1 TB SSD ten opzichte van een 1 TB HDD zit hem nog in de prijs, maar dit nadeel wordt steeds kleiner omdat de SSD's steeds goedkoper worden.


Zie ook:
Foto bovenaan: Samsung 1TB SSD


Onderwerp:
Zoek je een goede 1 TB SSD?  Een goede 1 TB SSD om je laptop of PC in te bouwen? Of een goede SSD om naast je computer te plaatsten of los mee te nemen? Hier vind je alle beste 1 TB SSD schijven uit de test. Zowel de beste 1 TB SSD intern als de beste 1 TB SSD extern. Ook hebben we SSD 1TB aanbiedingen (met keuzehulp) om zelf je beste 1 TB SSD te kiezen en deze beste 1 TB SSD goedkoop te kopen.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Bespaar nooit op ruimte (TB's). De prijs per GB neemt enorm af bij meer opslagruimte en mijn ervaring is dat je nooit te veel opslagruimte hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een portable SSD op mijn bureau staan met een massa opslagruimte. Alles sla ik daarop op. Mijn data bewaar ik liever niet op de laptop, te kwetsbaar en te onveilig. Veel gegevens staan dubbel, zowel op de externe SSD als op de SSD van de laptop zelf. Zo zijn ze dubbel veilig.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.