Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

2 din autoradio

De beste 2 din auto radio uit de test en aanbiedingen van meer goede dubbel din autoradio's.

Pioneer 2 din radio auto

Kijk hier voor een goede 2 din (dubbel din) autoradio. Met de beste 2 din autoradio's uit de test van experts. Niet alleen de beste 2 din autoradio uit de test, maar ook de beste middenklasse 2 din autoradio en de beste goedkope 2 din autoradio uit de test.

De beste 2 din autoradio's

In de eerste link hier onder vind je deze beste dubbel din autoradio's uit de test. Verder hebben we ook nog een overzicht met ruim 1.000 goede 2 din autoradio's waaruit je zelf je beste autoradio (die aan jouw eisen voldoet) kan kopen.


Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van een moderne 2-din autoradio en geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste 2-din autoradio.

De mogelijkheden van een 2 din autoradio

Een 2 din autoradio (dubbel din autoradio) is een autoradio die 2 slots in gebruik neemt. Een dubbel din autoradio is dus twee keer zo hoog als een standaard autoradio. Een 2 din autoradio is daarmee 10 cm hoog.

De extra ruimte wordt gebruikt voor een scherm dat kan worden gebruikt als touchscreen voor de bediening van de autoradio, maar ook voor routenavigatie en (indien aanwezig) voor de beelden van de achteruitrij camera. 

Meestal is een 2 din autoradio dan ook veel meer dan een autoradio alleen, namelijk een mediasysteem voor in de auto met navigatie en steeds vaker ook internet functies via Apple CarPlay en Android Auto. Soms kan er zelf films, televisie en andere videobeelden op het 2 din autoradio scherm worden afgespeeld.

Pioneer autoradio 2 din

Pioneer autoradio 2 din

Apple CarPlay en Android Auto

Evenals zoveel apparatuur wordt ook de autoradio steeds meer een verlengstuk van je mobiele telefoon. Je smartphone is het centrum waar je bestanden op staan, waarop je internet toegang draait en waarmee je contact met de buitenwereld onderhoudt. Een goede 2-din autoradio gebruikt dus het display als monitor waarmee je zowel de autoradio als je internet toegang bedient.

Muziek luisteren via Spotify, met je stem informatie van internet opvragen, app berichten en e-mail voor laten lezen, de actuele verkeersinformatie en route navigatie van Google Maps gebruiken, het kan allemaal met een goede 2 din autoradio.

Daarvoor zijn 2 systemen beschikbaar Apple AirPlay voor Apple en Android Auto voor Android. Het is dus belangrijk dat je dubbel din autoradio hierover beschikt om in de auto te profiteren van alle moderne multimedia mogelijheden.

Meer keuzemogelijkheden 2 din autoradio

Natuurlijk kent een dubbel din autoradio ook de andere keuze mogelijkheden die een moderne autoradio biedt..

Bluetooth
Een goede 2 din autoradio beschikt altijd over bluetooth ondersteuning zodat je de muziek van je smartphone via de speakers van de autoradio kunt afspelen.

DAB+ radio
Vrijwel altijd heeft een moderne 2 din autoradio ook de mogelijkheid om de muziek van digitale radiostations af te spelen. Juist in de auto komen de voordelen van DAB+ goed tot hun recht. Met een digitaal geluidssignaal op vast adres (in plaats van een gedurende een lange autorit wisselende frequentie) en extra informatie, zoals verkeersinformatie, die via DAB+ wordt meegezonden.

Hands free telefoneren
Hands free telefoneren kan met iedere goede 2 din autoradio, maar om extra goed te kunnen telefoneren in de auto's beschikken de beste dubbel din autoradio's over een microfoon met ruisonderdrukking en bediening van de 2 din autoradio via het stuur.

3,5 mm mini-jack aansluiting en AUX uitgang
Wil je apparatuur via de 3,5 mm mini-jack aansluiting (de koptelefoon aansluiting) willen koppelen, dan is het wel opletten. De meeste 2 din autoradio's beschikken niet meer over zo'n aansluiting. Ook de AUX uitgang komen we steeds minder vaak tegen.


Sony autoradio 2 din
Sony autoradio 2 din

CD Speler
Dat geldt ook voor de CD speler. MP3 muziek bestanden en streaming auto worden tegenwoordig meestal via bluetooth draadloos gestreamd, of anders via een USB kabel richting dubbel din autoradio gezonden. Je CD collectie in de auto afspelen is nog maar bij een zeer beperkt aantal 2 din autoradio's mogelijk.

Maximum vermogen autoradio uitgang
Natuurlijk is ook bij een 2 din autoradio het uitgangsvermogen belangrijk als je krachtige autospeakers gebruikt.

Subwoofer uitgang
Een subwoofer is een must voor een goed audio systeem in de auto. Een goede 2 din autotadio beschikt daarom over een uitgang voor de subwoofer.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van alle 2 din autoradio's kun je aangeven over welke eigenschappen je beste 2 din autoradio moet voldoen en je houdt in je selectie alleen de dubbel din autoradio's over die aan jouw eisen voldoen.

Zie ook:

Foto bovenaan: Pioneer 2 din radio auto

Onderwerp:
Hier vind je de beste 2 din autoradio's uit de test. Niet alleen de best geteste dubbel din autoradio, maar ook de beste goedkope 2 din autoradio uit de test en de beste 2 din autoradio uit de middenklasse. Ook hebben we aanbiedingen van ruim 1000 2din autoradio's waaruit je via selectie mogelijkheden de voor jou beste autoradio 2 din kan selecteren.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Voor Android Auto en Apple Carplay is het grote scherm van een 2 din autoradio een must. Alle goede 2 din autoradio's zijn daar inmiddels voor geschikt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.