Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste 55 inch tv (140 cm televisie)

Wat is de beste 55 inch TV uit de test en wat zijn nog meer goede 55 inch televisies. Hier lees je het!

Beste 55 inch TV test Samsung

Televisies met een groot beeldformaat zijn erg in trek. TV's in het 55 inch formaat, met een beelddiagonaal van 140 centimeter, zijn momenteel dan ook het meest verkocht. Daarom kijk ik hier naar de beste 55 inch televisies uit de test. Hier vind je je beste 55 inch TV.

Beste geteste 55 inch televisies

Wat zijn de beste 140 cm TV 's? In het onderstaande overzicht met best geteste 55 inch televisies vind je diverse beste 55 inch TV 's uit de tests. 


Bij de beste 55 inch televisies uit de test vind je meerdere beste 55 inch TV's in verschillende klassen, Zo heb je de beste topklasse 55 inch televisie dat is de beste 140 cm televisie van allemaal, maar wel een televisie met een prijskaartje die mogelijk niet binnen je budget valt.

Daarom hebben de experts ook een beste 55 inch TV in de middenklasse en een beste TV van dit formaat in de budget klasse aangewezen. 

En ook de beste 55 inch TV voor gaming, de beste 55 inch TV (inclusief speakers) voor een thuisbioscoop, de beste 55 inch lifestyle televisie en mee beste televisies met een beelddiagonaal van 140 cm.

Kijk in bovenstaand overzicht voor de beste 55 inch (140 cm) televisies volgens de experts. Hieronder vind je nog wat algemene informatie over deze relatief grote televisies.

Wanneer is 55 inch een goed formaat?

Groot is niet altijd beter. In ieder geval niet bij televisies. Een grote televisie in een klein studentenkamertje kijkt helemaal niet plezierig. Hoe groter het TV scherm hoe meer afstand moet je nemen om een mooi beeld te krijgen. Een groot beeld is mooi en indrukwekkend, maar niet als je er te dicht op zit.

Voor een 55 inch TV wordt meestal een afstand van 3 meter gehanteerd als ideale kijkafstand. Zit je veel dichter bij de televisie? Dan ben je waarschijnlijk beter af met een kleinere TV. Bijvoorbeeld een 50 inch / 127 cm TV (ideale kijkafstand 2,5 meter) of een 43 inch televisie (ideale kijkafstand 2 meter).

Kijk bij de beste televisies uit de test voor de beste TV's in andere formaten dan 55 inch.

Kies je beste 55 inch TV

Bij de beste televisies uit de test vind je ook veel advies, tips en informatie voor bij het kiezen van je beste TV, want alleen met het kiezen van een beeldformaat ben je er niet. Vervolgens heb je nog te maken met de keuze tussen verschillende beeldtechnieken, aansluitmogelijkheden en heel veel meer.

Bij de bovenstaande beste 55 inch televisies hebben de experts de beste 140 cm grote televisies voor je uitgezocht. 

Wil je zelf je beste televisie kiezen? Kijk dan bij de bovenstaande andere tests of kijk op Beste Televisie Kopen voor heel veel tips, informatie en een keuzehulp. 

Aanbiedingen televisies

Je vindt op Beste Televisie Kopen ook de aanbiedingen van de goedkoopste online aanbieders van televisies.

Beste 55 inch televisie merken

Boven vind je de beste 55 inch televisies uit de meest recente test. Maar welke fabrikanten zijn over het algemeen fabrikanten die goede televisies in het 140 cm formaat maken? Dir zijn de beste merken voor een 55 inch TV:

Samsung 55 inch TV

Samsung is de marktleider in televisies. Dat geldt ook voor hun 104 cm TV. De keuze uit Samsung televisies in dit beeldformaat is bijzonder groot. Je kunt kiezen uit 40 a 50 verschillende Samsung 55 inch televisies.

Het gaat dan in de meeste gevallen om een OLED 55 inch TV of QLED 55 inch TV, maar ook om NEO QLED televisies. Neo QLED is een door Samsung ontwikkelde verbeterde versie van QLED die mini leds met quantum dots gebruikt in plaats van gewone leds. Dit zorgt voor meer details in de kleuren.

Ook de Samsung The Frame TV is er in het 55 inch formaat. Een Samsung The Frame TV kan een foto, tekening of schilderij weergeven als de televisie niet gebruikt wordt.

LG 55 inch televisie

LG is de grote concurrent van Samsung bij de televisies in het 140 cm beeld formaat. Ook LG biedt een heel ruime keuze uit veel verschillende 55 inch TV's. Met OLED televisies en LG QNED televisies. De QNED TV is het antwoord van LG op de Neo QLED TV van Samsung. Ook LG QLED maakt gebruik van mini leds. De kwaliteit van de beide concurrerende technieken zijn vergelijkbaar en daarmee behoren deze LG televisies ook tot de beste 55 inch televisies.


Philips Ambilight 55 inch TV

Ook de Philips televisie in het 140 cm formaat is populait. Dit komt vooral door de Ambilight techniek die van de Philips televisies. Een Philips Ambilight TV projecteert de kleur tinten van het beeld ook achter op de muur rondom de te televisie. Hierdoor lijkt het beeld groter dan het in werkelijkheid is en lijkt het minder in een "kastje opgesloten". 

Ook de Philips Ambilight 55 inch TV is verkrijgbaar met verschillende beeldtechnieken zoals QLED, Mini LED, HDR 10+ en IMAX Enhanced. Ook de Philips 140 cm televisies worden tot e beste 55 inch TV 's gerekend.

Meer goede 55 inch televisies

En zo zijn er meer fabrikanten waarvan de televisies tot de beste 55 inch televisies gerekend kunnen worden. Bijvoorbeeld Sony, Toshiba, Panasonic en Grundig. Bij de 55 inch televisie aanbiedingen op het bovengenoemde Beste Televisie Kopen vind je al deze goede televies.

Foto bovenaan: Samsung


Onderwerp:
Wat is de beste 55 inch TV? Hierboven vind je een link naar een overzicht met beste 55 inch televisies uit de test van de experts van Coolblue. Ook kun je zien wanneer een 140 cm voor jou de beste TV is en op Beste Televisie Kopen vind je meer tips, informatie en de beste online winkels om een TV goedkoop te kopen. Tevens hebben ik een overzicht met alle goede 55 inch televisies met al hun prijzen, specificaties, een review en ervaringen van gebruikers van iedere 55 inch TV.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik vind 55 inch een goede maat voor een TV. Niet te klein maar ook niet te massaal. Een (te) grote TV heeft namelijk best nadelen. Ik vind het bijvoorbeeld niet plezierig om op een te korte afstand naar een te groot beeld te kijken en dan zijn er ook nog nadelen als een hoger energieverbruik en hogere aanschafkosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik nu al weer ruim een jaar een LG 55 inch TV en iedere avond vind ik het weer een genot om naar deze oled TV te kijken. Ik vind het contrast en de kleuren formidabel, met scherpe maar ook heel natuurlijk ogende beelden.

    Maar niet alleen het beeld, ook het geluid is geweldig. Ik was eerst van plan om bij mijn nieuwe televisie een soundbar te kopen maar bij deze 55 inch TV heb je geen soundbar nodig. Ook muziek klinkt heel mooi, als ik geen televisie kijk gebruik ik de TV soms als speaker want ik heb geen speakers in het deel van de woonkamer waar de TV staat.

    Ook de manier waarbij je via bewegingen met de afstandsbediening door menu's en schermen kunt bewegen vind ik bijzonder goed bedacht. Ik kan jullie LG aanraden als jullie een goede 55 inch televisie zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.