Beste Amerikaanse koelkast (side by side)

Een overzicht met de beste Amerikaanse koelkasten uit de test, andere goede side-by-side koelkasten en een keuzehulp om je beste Amerikaanse koelkast te vinden.

Amerikaanse koelkast Inventum


De Amerikaanse koelkast kom je steeds vaker in Nederlandse keukens tegen. Erg verbazingwekkend is dat niet. Een goede Amerikaanse koelkast biedt een zee aan ruimte voor al je te koelen en in te vriezen voedsel en een Amerikaanse koelkast ziet er prachtig uit in een mooie keuken. Bovendien heeft een goede Amerikaanse koelkast luxe functies zoals een ijsblokjes dispenser. en een dispenser voor ijskoud water 

Hier kijken we naar de mogelijkheden van Amerikaanse koelkasten en naar de beste Amerikaanse koelkasten van dit moment.


De beste Amerikaanse koelkast uit de test

Hieronder vind je meerdere overzicht van beste Amerikaanse koelkasten. In het eerste overzicht gaat het om de beste Amerikaanse koelkast volgens de test. Eigenlijk meerdere beste Amerikaanse koelkasten, want naast de allerbeste Amerikaanse koelkast (topklasse), vind je er ook de beste goedkope Amerikaanse koelkast (instap klasse), de beste middenklasser, de beste energiezuinige Amerikaanse koelkast enz.

In het tweede overzicht met beste Amerikaanse koelkasten vind je al deze koelkasten die een waardering van 5 sterren hebben gekregen.
Aanbiedingen meer goede Amerikaanse koelkasten

Verder vind je hier  een overzicht met alle Amerikaanse koelkasten en hun gegevens en lage prijzen. Dit uitgebreide overzicht kent goede selectiemogelijkheden zodat je makkelijk je persoonlijk beste Amerikaanse koelkast uit deze lijst kunt selecteren.


Hieronder hebben we nog meer informatie en tips voor je met betrekking tot de Amerikaanse koelkast.


Samsung Amerikaanse koelkast

Samsung Amerikaanse koelkast
Wat is een Amerikaanse koelkast?

Wanneer is een koelkast een Amerikaanse koelkast? Een Amerikaanse koelkast is meer dan alleen een grote koelkast die veel koelruimte biedt. 

Kenmerkend voor de Amerikaanse koelkast is de dubbele deur die erg praktisch is bij een heel grote koelkast. Deze dubbele deur maakt een praktische indeling mogelijk en zorgt er voor dat je goed bij al je gekoelde producten kan. 

Door deze dubbele deur wordt een Amerikaanse koelkast ook wel side by side koelkast genoemd, al is de term Amerikaanse koelkast meer ingeburgerd.

Een ander kenmerk van een echte Amerikaanse koelkast is de dispenser die ijskoud water en ijsblokjes kan leveren.Hoe breed is een Amerikaanse koelkast?

Voor een goede Amerikaanse koelkast heb je wel ruimte in de keuken nodig. Een echte Amerikaanse koelkast is wel minimaal 90 centimeter breed. Heb je minder ruimte? Dan zijn er ook redelijk smalle Amerikaanse koelkasten . Er zijn ook dubbeldeur koelkasten met ijsdispenser te koop die maar iets breder zijn dan 80 centimeter. 

Smalle Amerikaanse koelkast LG (83 cm)

Smalle Amerikaanse koelkast LG (83 cm)Logischerwijze bieden deze minder ruimte, maar ze kosten ook minder ruimte. Dit zijn goede Amerikaanse koelkasten voor al je wat minder ruimte in de keuken hebt maar toch een luxe koelkast wil. Een smalle Amerikaanse koelkast is vaak handig voor in de Nederlandse keukens waar niet zo veel ruimte is gereserveerd voor de koelkast.

91 centimeter is de meest voorkomende breedte bij Amerikaanse koelkasten. Bij het bovenaan genoemde overzicht met alle Amerikaanse koelkasten kun je de gewenste maten van de side by side koelkast opgeven en zo een Amerikaanse koelkast vinden met de voor jou ideale maten, of dat nu een brede Amerikaanse koelkast of een smalle Amerikaanse koelkast is.Moet je een Amerikaanse koelkast op de waterleiding aansluiten?

De beste Amerikaanse koelkasten hebben een ijsdispenser / waterdispenser. Zo kun je ijskoud water en vaak ook ijsblokjes tappen. Lekker voor in je drankje, vooral in de zomer.

Daarvoor is wel aardig wat water nodig. De meeste Amerikaanse moet je daarom op de waterleiding aansluiten om de waterdispenser te gebruiken. Dit is echter niet altijd nodig. Er is ook een beperkt aantal Amerikaanse koelkasten die met een uitneembaar waterreservoir werken.


Bosch Amerikaanse koelkast met dispender en waterreservoir


Bosch Amerikaanse koelkast met dispender en waterreservoirDit waterreservoir is een voordeel als je geen waterleiding naar de koelkast wil (laten) aanleggen. Danzij het waterreservoir heb je dan toch ijskoud water en ijsblokjes via de dispenser. Maar een waterreservoir kost natuurlijk wel ruimte en moet af en toe gevuld worden. Ververs het water ook regelmatig als je het niet vaak gebruikt.Gebruikt een Amerikaanse koelkast veel stroom?

Een koelkast staat 24 uur per dan te koelen en te vriezen. Iedere koelkast vraagt dus continue om stroom. Daarbij is een grote koelkast, zoals een Amerikaanse koelkast, gemiddeld genomen minder energiezuinig dan een kleinere koelkast.

Inventum A+++ Amerikaanse koelkast

Inventum zuinige Amerikaanse koelkast


Maar dat betekent niet dat iedere Amerikaanse koelkast een energievreter is. Ruim de helft van de Amerikaanse koelkasten heeft een energielabel E wat te vergelijken is met het voormalige A++ energielabel. Energiezuinige Amerikaanse koelkasten hebben het energielabel D en er zijn enkele heel energie zuinige Amerikaanse koelkasten in energieklasse C.

Deze meest zuinige Amerikaanse koelkasten verbruiken zo'n 5 euro per maand aan stroom. Dat is absoluut niet schokkend.Wat kost een Amerikaanse koelkast?

En dan de koelkast zelf? Wat kost een Amerikaanse koelkast. Echt goedkoop is een Amerikaanse koelkast nooit, maar er zijn al  goedkope Amerikaanse vanaf circa 600 euro. Je hebt dan geen topmodel maar een eenvoudige doch ruime (circa 450 liter) koelkast van Tomado, Exquisit of ander budget merk. Voor een Amerikaanse koelkast met waterdispenser betaal je wat meer.

De overzichten met Amerikaanse koelkasten bovenaan kun je op prijs selecteren zodat je makkelijk kunt zien wat voor jouw budget en jouw eisen de beste Amerikaanse koelkast is.

Voor een Amerikaanse koelkast van een topmerk als Samsung of LG redt je het niet onder de 1.000 euro.Voor een goede luxe Amerikaanse koelkast ben je al snel een bedrag van 1.200 euro kwijt. De prijzen lopen op tot wel meer dan 2.500 euro, maar dan heb je ook wel een heel luxe Amerikaanse koelkast.Worden Amerikaanse koelkasten echt in Amerika gemaakt?

Amerikanen houden van groot. Dat geldt ook voor hun koelkasten. De side by side koelkast vind zijn oorsprong dan ook in Amerika. De Amerikaanse koelkasten die we in Nederland kopen komen echter zelden tot nooit uit Amerika, maar meestal uit Zuid Korea (Samsung. LG) of Europa (Siemens, Bosch, Haier). Ook de Nederlandse witgoed fabrikant Inventum maakt goede Amerikaanse koelkasten.Wat zijn de beste Amerikaanse koelkast fabrikanten?

Hierboven noemen we al een aantal goede Amerikaanse koelkast merken, maar hier nog even een kort overzicht van de beste Amerikaanse koelkast makers.

Koelkast keuzehulp

Gebruik de koelkast keuzehulp om je persoonlijk beste Amerikaanse koelkast te vinden

Samsung Amerikaanse koelkast

Samsung is in Nederland en Belgiƫ het nummer 1 merk voor een goede Amerikaanse koelkast. Als marktleider bieden ze een goed en ruim assortiment aan side-by-side koelkasten aan in diverse formaten. De adviesprijs van hun goedkoopste Amerikaanse koelkast ligt rond de 1450 euro maar de winkelprijs ligt lager. Kijk bij de aanbiedingen bovenaan voor Samsung Amerikaanse koelkasten tegen de laagste prijs.

LG Amerikaanse koelkast

Daar vind je ook aantrekkelijk geprijsde LG Amerikaanse koelkasten. LG is in Nederland de grootste concurrent van Samsung en volgt Samsung qua populariteit en verkopen op de voet. Het aanbod aan LG side by side koelkasten is nog groter dan dat van Samsung. Het prijsniveau is vergelijkbaar.

Een LG Amerikaanse koelkast beschikt meestal over DoorCooling (deurkoeling), een techniek die de koude luchtstroom over de gehele voorkant van boven naar beneden blaast zodat ook de producten in de deur perfect gekoeld worden. Ook de waterdispenser en ijsdispenser zijn zo goed als standaard bij een LG Amerikaanse koelkast.

Bosch Amerikaanse koelkast

Een derde fabrikant die zich tot de beste Amerikaanse koelkast merken mag rekenen is het Duitse Bosch. Onze persoonlijke favoriet onder de Bosch side by side koelkasten is de Bosch Series 6 Amerikaanse koelvriescombinatie.


Haier Amerikaanse koelkast

Zoek je een goede maar relatief goedkope Amerikaanse koelkast? Kijk dan eens naar een Haier Amerikaanse koelkast. Haier is een Chinees merk (wat je aan de naam niet zou zeggen) dat geavanceerde huishoudelijke apparatuur maakt die relatief goedkoop wordt aangeboden. De Haier Amerikaanse koelkasten hebben een heel goede prijs kwaliteit verhouding. Je vindt ook deze side by side koelkasten bij de Amerikaanse koelkast aanbiedingen bovenaan.

Inventum Amerikaanse koelkast

Ook in Nederland kunnen ze heel goede Amerikaanse koelkasten ontwikkelen en maken. Inventum biedt een assortiment goede praktische Amerikaanse koelkasten in diverse groottes.

Andere goede Amerikaanse koelkast merken

Andere fabrikanten die goede side by side koelkasten maken zijn Siemens, ATAG, Etna en Beko. En zo zijn er nog meer fabrikanten. Bij de aanbiedingen van Amerikaanse koelkasten bovenaan vind je ze allemaal.

Kijk bovenaan voor de beste Amerikaanse koelkasten en een overzicht met nog veel meer goede Amerikaanse koelkasten.
Meer beste koelkasten uit de test

Hier boven vind je de beste Amerikaanse koelkasten. Zoek je een ander soort koelkast? Dan vind je hier onder nog enkele testen:Foto bovenaan: Inventum Amerikaanse koelkast


Samenvatting:
Bovenaan deze pagina vind je een overzicht met alle beste Amerikaanse koelkasten. Al deze beste Amerikaanse koelkasten hebben een waardering van 5 sterren. Ook vind je er een overzicht met alle Amerikaanse koelkasten met prijzen, specificaties, gebruikerservaringen en reviews. Een goede Amerikaanse koelkast (side by side koelkast) is een grote koelkast met 2 deuren, een ijsdispenser en een kraantje voor ijskoud water. Vaak wordt een Amerikaanse koelkast op de waterleiding aangesloten. Kijk hierboven voor de beste Amerikaanse koelkasten uit de test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. In mij oude "gewone" koelkast paste mijn boodschappen ook wel, maar het was altijd schuiven, zoeken en als de boodschappen binnen kwamen passen en meten. Het grote voordeel van de Samsung Amerikaanse koelkast die ik nu heb vind ik de enorme ruimte die ik nu heb. Meer ruimte dan ik nodig heb maar daardoor kan je alles wat overzichtelijk indelen en alles staat daardoor voor het grijpen.

    Het scheelt wel dat ik een grote ruime keuken heb, want het nadeel van een Amerikaans koelkast is de ruimte die hij inneemt. Voor een klein keukentje lijkt het mij geen optie.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.