Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste aszuiger test

De beste aszuiger uit de test en andere goede aszuigers, met aanbiedingen van deze stofzuigers voor openhaard, BBQ en kachel.

Hoe maak je je stofzuiger snel kapot? Dat doe je door er het as uit de open haard, kachel of barbecue mee op te zuigen. As zuigen moet je dus nooit met je stofzuiger doen (tenzij je een nieuwe stofzuiger wil). Hoe zuig je as wel op? Dat doe je met een speciale aszuiger (as stofzuiger). Hier de beste aszuiger uit de test en meer goede aszuigers voor het schoon zuigen van de open haard, houtkachel, barbecue e.d.


Beste aszuiger en andere goede aszuigers

Hieronder vind je de beste aszuiger uit de meest recente aszuiger test. En we hebben een overzicht met alle goede aszuigers waaruit je makkelijk de voor jou beste aszuiger kunt selecteren.
 Aszuiger (goedkoop) PowerPlus


Aszuiger, niet alleen voor as

Een as zuiger wordt meestal gebruikt om de open haard schoon te zuigen. Maar er zijn meer toepassingen waarvoor een aszuiger een handige zuiger is. Natuurlijk voor het schoon zuigen van de  BBQ, een vuurkorf en de houtkachel, maar denk ook aan het schoonzuigen van een dierenkooi, het opzuigen van rommel uit de werkplaats, en andere zuigwerkzaamheden waaraan je je stofzuiger liever niet bloot stelt.

Een aszuiger is een goedkope stofzuiger voor dit soort vuile werkjes waarbij je grof vuil kunt opzuigen die niet geschikt is voor de gewone stofzuiger. Een goede azuiger is een robuust apparaat dat geen enkele moeite heeft met het grove vuil dat hij binnenkrijgt.

Hoe duur is een goede aszuiger?

Een as stofzuiger is een apparaat dat goedkoper is dan veel mensen denken. Kärcher en Makita maken heel professionele aszuigers die ruim boven de 100 euro kosten, maar hoe goed deze beste aszuigers ook zijn, voor af en toe het schoonmaken van de open haard is dat een dure aanschaf.

Gelukkig zijn er ook veel goedkopere aszuigers te koop zoals je ziet in het bovenstaand aszuiger overzicht. Fabrikanten als PowerPlus, Vonroc, Stenda, Parkside, Varo, Einhell en Kinzo maken goede aszuigers die niet meer dan een paar tientjes kosten. Ook zo'n goedkope aszuiger doet prima zijn werk. Kijk in het overzicht voor zo'n goede goedkope aszuiger.


accu aszuiger PowerPlus

Accu aszuiger PowerPlus


Accu aszuiger

De meeste aszuigers beschikken over en snoer en stekker. Voor het schoon zuigen van  open haard is dat geen probleem, maar voor bijvoorbeeld de BBQ schoon zuigen is er niet altijd een stopcontact in de buurt. Een snoerloze accu aszuiger is dan handig. 

In de bovenstaande keuzehulp kun je aanvinken dat jouw beste aszuiger over een accu moet beschikken. Helaas is een accu aszuiger duurder dan een vergelijkbare haardzuiger met stekker, zoals gebruikelijk bij accu gereedschap.

Capaciteit as reservoir

In dat overzicht kun je ook aanvinken hoe groot het as reservoir moet zijn. Kies als je je open haard of houtkachel vaak gebruikt, en niet al te vaak het reservoir wilt legen, voor een aszuiger met een niet al te klein reservoir voor de as.

Er zijn aszuiger met een klein reservoir van maar een paar liter, maar ook aszuiger met een inhoud van 20 liter. Bij de keuzehulp kun je aanvinken over welke capaciteit jouw beste aszuiger moet beschikken.


Aszuiger Parkside

Aszuiger Parkside


Maximale temperatuur as zuigen

We raden aan de as eerst af te laten koelen voor je gaat zuigen. Maar voor als je niet te lang wilt wachten is het goed te weten wat de maximale temperatuur is die de aszuiger aan kan. De beste aszuigers hebben geen probleem met een as temperatuur tot 70 graden, maar dat geldt lang niet voor alle aszuigers.

In de aszuiger keuzehulp kun je aangeven tot welke temperatuur je de as wil kunnen opzuigen.

Filter azuiger

Zoals een stofzuiger ook een filter beschikt, zo heeft ook een goede aszuiger een filter dat voorkomt dat fijne asresten weer de kamer ingeblazen worden.

Bovenaan vind je de beste aszuiger uit de test een overzicht met alle aszuigers waaruit je snel en makkelijk je beste aszuiger kunt selecteren.

Zie ook:


Onderwerp:
Een aszuiger (as stofzuiger, kachelzuiger, openhaard stofzuiger) is een stofzuiger speciaal voor het schoon zuigen van as uit bijvoorbeeld de open haard, de houtkachel en de BBQ, maar met een goede aszuiger kun je ook ander grof vuil opzuigen zoals uit een konijnenkooi, een vogelkooi, een kattenbak en je kunt er een werkplaats mee schoon zuigen. Kijk hier voor de beste aszuiger uit de aszuiger test en naar andere goede aszuigers die je goedkoop kunt kopen.

Een reactie posten

3 Reacties

  1. Na mijn dure stofzuiger om zeep geholpen te hebben door de open haard er mee leeg te zuigen (een dure les) heb ik een aszuiger gekocht. Dat had ik dus veel eerder moeten doen. Het is een goedkoop ding maar je zuigt er van alles mee. De open haard en de BBQ, maar ik gebruik hem ook als bouwstofzuiger en tuinstofzuiger. Je zuigt er ook prima aarde, steentjes en ander grof vuil mee op. En aangezien mijn aszuiger ook een blaasfunctie heeft gebruik ik hem zelfs als bladblazer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een aszuiger is verbazend goedkoop en je spaart er je stofzuiger mee (die wel heel duur is om te vervangen). Bovendien zijn er zat andere zuig klusjes waarvoor je de aszuiger kunt gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een aszuiger is heel goedkoop en je kunt hem ook prima gebruiken in de tuin en in de schuur om grof vuil op te zuigen. Een aszuiger is simpel maar onverwoestbaar. Ik kan iedereen een aszuiger adviseren. Zelfs al heb je geen haard :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.