Beste autobanden test

De beste autobanden uit de test. Kijk hier voor tests en goedkope aanbiedingen van de beste winterbanden, zomerbanden en all season autobanden.

Beste autobanden test


Hier kijken we naar de beste autobanden uit diverse testen uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de ANWB, de ADAC en AutoBild. Het betreft testen van winterbanden,  zomerbanden (standaard banden) en all season banden (4 seizoenen autobanden).

Ook hebben we informatie over de bandenmaat, soorten autobanden en de beste autoband merken.Online autobanden kopen

Autobanden zijn een artikel dat je heel goed online kan kopen. Een autoband een product met een vaststaande kwaliteit (het maakt niet uit bij wie je een bepaalde band koopt) en de kortingen op autobanden zijn online bijzonder hoog zodat je veel geld kunt besparen. 

Wil je de banden niet zelf monteren? Dat is ook geen probleem. De beste online aanbieders van autobanden maken gebruik van regionale dealers in het hele land. Een bandencentrale die de banden voor je ontvangt en op afspraak op je auto monteert. Inclusief de banden uitlijnen en de banden balanceren. Testen van autobanden

Hieronder staan de testen van autobanden. Het betreft testen van zomerbanden, winterbanden en vier seizoenen banden. Kijk hier voor je beste autobanden.

Beste zomerbanden test

Zomerbanden zijn standaard autobanden. Als je een auto koopt zitten hier zomerbanden onder. De meeste mensen gebruiken deze zomerbanden het hele jaar. Maar een zomerband is niet gelijk aan een 4 seizoenenband, daarover later meer.

Bij de test van zomerbanden vind je dus de beste van deze standaard autobanden. Voor de veiligheid is het beter om gedurende de maanden dat het winters glad is op de weg speciale autobanden te gebruiken, maar dat doen de meeste mensen dus niet. Een goede zomerband presteert op een gladde weg beter dan een slechte zomerbanden.

Winterbanden

Winterbanden gebruik je in de maanden dat het winters weer is. Deze autobanden geven meer grip en zijn daardoor veiliger op een gladde weg. In het voorjaar vervang je de winterbanden weer voor zomerbanden.

Het is niet verstandig het hele jaar op winterbanden te rijden. Deze autobanden hebben op een droge weg een langere remweg en hebben dan een slechtere wegligging. Ook slijten deze banden dan sneller en rijden ze minder zuinig. Kortom, het kost je geld als je in de zomer op winterbanden blijft rijden en het is onveilig in plaats van veilig. Winterbanden zijn echt autobanden voor de winter.

All season autobanden (4 seizoenen banden)

Alle season banden, ook wel all weather autobanden of vier seizoenen autobanden genoemd) zijn een mix van de zomerband en de winterband. Deze all season autobanden zijn in winter minder goed dan winterbanden en in de zomer minder goed dan zomerbanden.

Maar als je gedurende het jaar geen autobanden wil wisselen zijn all seasons banden voor jou wel de beste autobanden. De voordelen zijn minder groot dan die van de combi zomerbanden / winterbanden, maar de nadelen zijn dat ook. De all season banden zijn het poldermodel onder de autobanden.
Wat is de bandenmaat?

Iedere autoband heeft een bandenmaat. Dit is een complex ogend nummer dat bestaat uit meerdere onderdelen. Het gaat daarbij om wel vijf verschillende codes binnen één bandenmaat!

De breedte
De eerste drie getallen zijn de breedte van de band in millimeters. 205 staat dus voor een bandbreedte van twintig en een halve centimeter. Deze 205 millimeter is een veel voorkomende maat bij middeklassers in Nederland. Er zijn echter ook heel smalle bandjes van 125 mm en hele brede autobanden.

De hoogte
De volgende 2 getallen van de bandenmaat (na het / teken) slaan op de hoogte van de band. Dit is een percentage. Als de hoogtemaat 55 is (een gemiddelde maat) betekent dit dat de hoogte 55% van de breedte is. Als je de breedte van de band in dit geval vermenigvuldigd met 0,55 kom je uit op de hoogte in millimeters.

Het bandtype
De letter die hierna komt slaat op het soort band. Zoals je bij de bovenstaande testen kunt zien is dat vrijwel altijd een R. Deze R staat voor Radiaal band. En radiaalband is een band waarbij de stalen koordlagen in de breedte zijn aangebracht. Het tegenovergestelde van de radiaalband is de diagonaalband (aangeduid met een D), maar deze banden zijn een stuk zeldzamer.

De velgmaat
Heel belangrijk zijn de 2 cijfers die daarna komen. Dit is namelijk de maat van de velg, en velg en band moeten wel bij elkaar passen. De velgmaat is de buitenmaat van de velg en de binnenmaat van de autoband. Bredere banden vragen dus om een bredere velg. De velgmaat wordt in inches aangegeven. Wil je omrekenen? Een inch staat gelijk aan 2,54 centimeter.

Een bredere band geeft een betere wegligging, kunnen meer gewicht dragen en ziet er ook sportiever uit. Brede banden (en velgen) zie je daarom meestal bij grote zware auto's en bij sportieve modellen. Brede banden zijn echter een stuk duurder dan smalle banden, dus bij kleine auto's in een lage prijsklasse wordt meestal gekozen voor een smalle velg. 

De maximale snelheid
De letter waarmee de bandenmaat eindigt is de snelheidsindex. Deze letter geeft de maximale snelheid aan die de band (veilig) aankan. Om het moeilijk te maken is dit niet de snelheid in kilometers per uur maar een code.

Er is een hele lijst met codes (10 in totaal), maar de meest voorkomende snelheidsindexen zijn T (max. 190 km/u), H (210 km/u) en V (max 240 km/u). Dit zijn snelheden die je normaal gesproken niet gaat halen.

Eerder op deze pagina vind je een overzicht van de beste autobanden in vele maten uit vergelijkende testen (winterbanden, zomerbanden, vierseizoenenbanden). Kijk bij meer testen autoaccessoires voor meer tests van autobenodigdheden zoals autostoeltjes, dashcams, autoradio's, autonavigatie en veel meer.

  Beste autobanden merken

Er zijn heel veel verschillende fabrikanten van autobanden. Bij autobanden is het belangrijk dat je kiest voor een goed merk autobanden. Het gaat immers niet alleen om de autobanden prijzen, het comfort en het brandstofverbruik van de autobanden, maar ook op de veiligheid die banden bieden, zoals de grip, de wegligging en de lengte van de remweg. Hieronder een korte beschrijving van de beste autobanden merken.

Bridgestone autobanden

Wat is de grootste bandenfabrikant? Niet Goodyear of Michelin, maar Bridgestone is de grootste fabrikant van autobanden ter wereld. Bridgestone is ondanks de Engels / Amerikaans klinkende naam een bandenfabrikant uit Japan. Bridgestone maakt naast luchtbanden voor auto's, trucks en motorfietsen ook andere rubber producten.

Ook de Firestone autobanden worden door Bridgestone gemaakt.

Michelin autobanden

De op één na grootste bandenfabrikant is Michelin, Dit bandenmerk uit Frankrijk is goed voor de productie van circa 170 miljoen banden per jaar. Naast autobanden zijn dat ook banden voor vrachtwagens en werkvoertuigen zoals tractoren. Ook Euromaster is eigendom van bandenfabrikant Michelin, dat ondanks zijn grote omvang (circa 124.000 werknemers, waarvan de helft buiten Europa) nog steeds een familiebedrijf is.

Goodyear autobanden

De nummer drie is het Amerikaanse Goodyear. Goodyear maakt bijna net zoveel banden als Michelin, maar daarnaast ook andere rubberproducten. Ook Cooper, een andere grote Amerikaanse autobanden fabrikant, is eigendom van Goodyear. Goodyear behoort al sinds mensenheugenis tot de beste autobanden merken.

Continental autobanden

Continental is het grootste bandenmerk van Duitsland, en de nummer 4 autobanden producent ter wereld. Continental is echter zwaar geraakt door de corona epidemie (en de daardoor gedaalde auto verkopen). Continenal is een fabrikant die veel aan de ontwikkeling van autobanden doet. Continental banden behoren dan ook tot de beste autobanden.

Pirelli autobanden

Het Italiaans Pirelli levert de Formule 1 banden, maar ze maken ook goede banden voor je auto. Pirelli richt zich tegenwoordig helemaal op banden voor personenauto's, motorfietsen en fietsen, waarvan de Pirelli autobanden met afstand het meest belangrijk zijn.. 

Hankook autobanden

Het Zuid Koreaanse Hankook heeft zich ook een plek verworven tussen de allergrootste merken autobanden. Hankook is helemaal gespecialiseerd in autobanden en levert zijn banden aan veel grote autofabrikanten zoals Toyota,Volkswagen, BMW, Mercedes, Audi, Tesla, Seat en Kia. 

Vredestein autobanden

Ook Nederland heeft een A-merk autobanden. Vredestein is een groot merk op de vervangingsmarkt van autobanden, maar behoort niet tot de grootste bandenfabrikanten omdat ze maar weinig banden aan autofabrikanten leveren. Sinds 2009 is Vredestein eigendom van het Indiase Apollo Tyres. Vredestein maakt ook ook de autobanden die onder de naam Apollo verkocht worden.

Zie ook:


Onderwerpen:
Zoek je de beste autobanden? Hier de beste autobanden uit de autobanden test. Zowel de beste zomerbanden (gewone autobanden) als de beste winterbanden en de beste all season banden / 4 seizoenen autobanden / all weather autobanden. Ook kijken we naar de bandenmaat en de beste autobanden merken. Alle autobanden zijn goedkoop online te koop bij de bovenaan genoemde beste goedkope aanbieders van autobanden online. Een reactie posten

0 Reacties