Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste badkamerkraan

De beste badkamerkranen uit de test. Kijk hier voor je beste badkamerkraan voor douche, bad of wastafel.

beste badkamerkraan test


Bij een mooie badkamer horen mooie badkamerkranen. Maar een badkamerkraan moet niet alleen mooi zijn, ook veilig, functioneel en plezierig in het gebruik.

Daarom kijken we hier naar de vereisten van een goede badkamerkraan, en we hebben de beste badkamerkranen uit de test.

Beste badkamerkranen uit de test

Hieronder vind je deze beste badkamerkranen. Wat voor badkamerkraan zoek je?

Thermostaat badkamerkraan

De klassieke badkamerkraan is een mengkraan. Je mengt zelf het warme water en koude water totdat je de juiste temperatuur hebt gevonden. Soms kan je bij een badkamer mengkraan deze temperatuur behouden (als de badkamerkraan een aparte mengknop heeft). Maar soms ook verlies je de verhouding weer als je de warmwaterkraan en koudwaterkraan dicht draait.

De thermostaat badkamerkraan werkt volgens een heel ander principe. Hierbij stel je de temperatuur in en de badkamerkraan zorgt er zelfstandig voor dat deze temperatuur behaald en behouden wordt. Vooral dat laatste is erg handig. Komt er om één of andere manier minder warm water door, dan wordt de straal water niet kouder maar past de thermostaatkraan de verhouding warm / koud water razendsnel aan. 

Zo kan een thermostaat badkamerkraan verbranding voorkomen (als er ineens heter water doorkomt), wat erg veilig is bij kleine kinderen. De beste badkamerkraan is dan ook een thermostaat badkamerkraan, maar helaas is zo'n badkamerkraan ook duurder.

Beste badkamerkraan merken

Er zijn veel verschillende soorten badkamerkranen. Je hebt mengkranen en thermostaatkranen voor in de badkamer, maar ook douchekranen, badkranen, wastafelkranen, toiletkranen e.d. Toch zijn er een aantal topmerken die keer op keer terug komen als je een badkamerkraan zoekt.

Gorohe en Hansgrohe zijn de twee topmerken op het gebied van badkamerkranen. Andere goede fabrikanten zijn Plieger, Royal Plaza, Brauer, Hotbath en Klea maken goede kranen voor de badkamer.

Vind je beste badkamerkraan

Kies boven voor de badkamerkraan waar jij naar op zoek bent. Daar vind je van elk soort kraan de beste badkamerkraan en krijg je tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van dat specifiek soort badkamerkraan.

Zie ook:
Zoek je de beste badkamerkraan voor je badkamer? Hier alle beste kranen voor de badkamer. Met de beste badkamerkranen voor douche, bad en wastafel.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Op mijn brede wastafel heb ik 2 mooie zwarte badkamerkranen van Lomazoo geplaatst. Die zwarte kranen op een witte wastafel zien er prachtig uit. De wastafelkranen hebben zelf ook een mooi strak design. Ik heb voor de Lamozoo kraan gekozen om zijn lage prijs en mooie design maar het zijn ook badkamerkranen die heel fijn in het gebruik zijn. Met 1 hendel kun je warm en koud goed mixen. De badkamerkraan komt ook heel solide over.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.