Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste 3D printer test

De beste 3D printer en goedkope aanbiedingen van nog veel meer goede 3D printers.

Beste 3D printer test


Hier kijken we naar de beste 3D printer. Met een 3D printer kun je objecten printen van kunststof. Bijvoorbeeld een beker, een beeldje, maar ook onderdelen of andere voorwerpen. Er zijn zelfs enorme 3D printers die complete huizen printen. 

Die laatste 3D printers koop je niet in de winkel, maar voor kleine voorwerpen zijn er tegenwoordig goede 3D printers tegen een betaalbare prijs te koop. Leuk voor een bedrijf of werkplaats, maar ook voor hobby-gebruik. Hier de beste 3D printers uit test en tips voor de aanschaf van een goede 3D printer.


Testen 3D printers

Hieronder vind je de beste 3D printers. Al deze 3D printers hebben een waardering met 5 sterren gekregen. Ook hebben we een overzicht met alle 3D printers. Beide overzichten bieden goede mogelijkheden om uit het grote aanbod jouw beste 3D printer te selecteren.


Creality Ender 3 Pro 3D printer

Creality Ender 3 Pro 3D printer

Beste 3D printer kopen

Een aantal winkels biedt een mooie collectie 3D printers en bijbehorende accessoires en benodigdheden. Deze beste 3D printer winkels vind je op Beste 3D Printer Kopen

Daar vind je, naast de beste winkels om een 3D printer goedkoop te kopen, ook een 3D Printer Keuzehulp (voor het kiezen van de voor jou beste 3D printer) en de 3D Printer Top 10.

Informatie 3D printer

Een 3D printer is een nieuw soort apparaat waar veel mensen nog niet mee bekend zijn. Hieronder vind je informatie en tips voor bij de aanschaf van een 3D printer.

Zelfbouw 3D printers en gebruiksklare 3D printers

De eerste 3D printers moest je zelf nog in elkaar zetten, maar de meeste 3D printers die je nu koopt zijn al helemaal gebruiksklaar. Je kunt er meteen mee aan de slag. De meeste goede 3D printers koop je tegenwoordig kant en klaar.

3D ontwerp software

Je kunt met een 3D printer objecten printen waarvan je het ontwerp via internet kunt downloaden, maar het leukste is het natuurlijk om je zelf ontworpen objecten te printen. Bij de aanschaf van een 3D printer krijg je daarvoor software meegeleverd. Het is ook mogelijk zelf andere software te downloaden.

Aantal printkoppen (extruders)

De meeste betaalbare 3D printers beschikken over één printkop zodat je één materiaal of kleurkop gelijktijdig kunt printen. Heb je meer dan één printkop, dan nemen de mogelijkheden sterk toe. Dan kun je bijvoorbeeld geavanceerde objecten van twee materialen printen of twee kleuren gebruiken.

Printresolutie 3D printer

Zoals een gewone printer in een resolutie print, zo doet een 3D printer dat ook. Bij een 3D printer wordt die resolutie in micron aangegeven. Bij 100 micron print je in een resolutie van 0.1 millimeter of nog nauwkeuriger.

Een hogere resolutie geeft meer scherpte en meer nauwkeurigheid, maar maakt het printen ook een stuk langzamer. En 3D printen is al een langzaam proces.

3D printer met WiFi

En ook een 3D printer kan draadloos via het netwerk met WiFi worden aangestuurd. Dat kan via een PC of laptop, maar ook via een smartphone of tablet.


Creality Ender 5 Pro 3D printer

Creality 3D Ender 5 Pro 3D printer


Materialen voor 3D printen

Voor het printen van een 3D object zijn verschillende materialen verkrijgbaar. Meestal zijn dat draadvormige kunststof substanties (filament). Hier een korte opsomming.

Dit is maar een greep uit de vele materialen voor 3D printen.

 • ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene): Stevig, duurzaam en vaatwasserbestendig. Zeer geschikt filament voor kleine objecten als speelgoed, servies en decoratie, maar ook kunststof meubels worden met ABS gemaakt. ABS is ook de grondstof voor Lego steentjes.
   
 • PLA (Polylatic Acid): Stevig, geurloos en milieuvriendelijk. Een groot pluspunt is dat een 3D printer met dit filament op een relatief lage temperatuur kan werken. Ook wordt dit materiaal veel gebruikt bij objecten met veel detail zoals sieraden, decoratie en speelgoed.
   
 • GPET : PET (het materiaal waar de PET flessen voor frisdrank van zijn gemaakt) aangevuld met Glycol. Een sterk, makkelijk te vormend en waterafstotend filament.

 • TPC: Het filament TPC is gemaakt van rubber en daardoor erg flexibel. Je kan het ver uitrekken. TPC wordt gebruikt voor het 3D printen van bijvoorbeeld telefoonhoesjes en armbandjes.
   
 • Polycarbonaat: Deze filament wordt veel gebruikt voor grote objecten en grove objecten. Polycarbonaat is ijzersterk en daardoor zeer geschikt voor zagen, boren en frezen. Met polycarbonaat worden complete wanden maar ook meubels geprint.
   
 • SLA (stereolithografie) en Polyjet. Dit zijn geen filamenten maar een vloeibare hars dat via een UV-laser wordt uitgehard terwijl het object laagje voor laagje wordt opgebouwd.
   
 • SLS (Selective Laser Sintering). Een poeder. Meestal van kunststof, maar kan ook van keramiek of metaal zijn. SLS is nog heel nieuw en weinig gebruikt.

Goede 3D printer fabrikanten

3D printers worden vrijwel alleen maar gemaakt door fabrikanten die in 3D printers gespecialiseerd zijn. Bekende namen voor een goede 3D printer zijn Flashforge, Creality 3D, AniCubic, Bresser en UltiMaker, en zo zijn er nog veel meer gespecialiseerde 3D printer makers. 

Bij de bovenstaande beste 3D printers uit de test en bij de eveneens boven genoemde 3D printer aanbiedingen vind je al deze 3D printers voor thuis.

Zie ook:


Onderwerpen:
Bovenaan vind je de beste 3d printers uit de 3d printers test. Naast de beste 3d printers uit de test kun je op Beste 3D Printer Kopen de beste winkels vinden waar je online een 3d printer goedkoop kunt kopen. Ook vind je op Beste 3D Printer Kopen de 3d printer top vijf en een keuzehulp voor bij het vinden van jou persoonlijk beste 3D printer.


Een reactie posten

0 Reacties