Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste 8K TV test (plus aanbiedingen meer goede 8K televisies)

Aanbiedingen van de beste 8K televisies waaronder de beste 8K TV uit de test.

Ultra HD TV 8K Samsung

Ultra HD TV 8K Samsung

Er komen steeds meer Ultra HD 8K televisies op de markt. Deze 8K TV's geven een beeld dat 4 keer scherper is dan 4K Ultra HD. Hier de beste 8K TV en andere goede 8K UHD televisies.

Samsung, LG, TCL en Sony hebben inmiddels 8K televisies in hun TV aanbod. Hieronder vind je bij de beste 8K TV de 8K televisie die door de experts als beste 8K televisie wordt aanbevolen.

De beste 8K Ultra HD TV en andere goede 8K televisies


Is deze beste 8K TV voor jou niet de beste Ultra HD 8K TV? Ligt de prijs van deze beste 8K televisie bijvoorbeeld boven je budget? Of zoek je een goede 8K TV met een ander beeldformaat?

Dan vind je hier boven een overzicht met andere goede 8K televisies. Je vindt er alle specificaties, mogelijkheden en natuurlijk de prijzen van alle Ultra HD 8K televisies.

Tip: Kijk bij de aanbiedingen van televisiewinkels om de voor jou beste TV goedkoop te kopen.

Wat is een Ultra HD 8K TV

De 8K televisie is de opvolger van de 4K televisie. Was de resolutie van een 4K televisie al vier keer beter dan die van een HD televisie, de resolutie van een 8K TV is nog eens vier keer scherper. Een Ultra HD 4K TV heeft dus een beeld dat 16 keer scherper is dan dat van een HD televisie (16 keer zoveel beeldpuntjes).

De resolutie van een 8K TV is 7.680 x 4.320 pixels. Ruim 33 miljoen beeldpuntjes zorgen voor een extreem scherm beeld, zelfs bij een heel groot scherm.

Het is extra verbazend als je nagaat dat deze 33 miljoen beeldpunten continue ververst moeten worden bij bewegende beelden. Een goede 8K TV moet dus een enorme rekenkracht hebben om beelden vloeiend weer te geven

Maar is er dan wel 8K content?

Je hoort vaak dat het aanschaffen van een 8K TV nog niet zinvol is omdat er nog maar weinig 8K content is. Dat laatste klopt, maar dat hoeft je niet te belemmeren bij het kiezen voor een 8K televisie. Niet alleen heeft de komst van 4K destijds laten zien dat er in korte tijd veel media beschikbaar komt voor ene nieuwe techniek, ook kun je ook bij beelden van mindere resolutie profiteren van de 8K kwaliteit. Via upscaling zet een goede 8K TV de bestaande beelden om naar 8K Ultra HD. Het resultaat is niet optimaal, maar wel scherper dan 4K.

Online is er al veel video in 8K resolutie beschikbaar. Geef in YouTube of Vimeo maar eens 8K Ultra HD als zoekopdracht. Ook zijn er al games in 8K resolutie beschikbaar voor gameconsoles zoals de PS5. Het wachten is op de eerste grote streaming dienst die films en series in 8K gaat aanbieden.

Koop je nu een nieuwe televisie (voor hopelijk vele jaren) dan is de aanschaf van een 8K TV zeker het overwegen waard. Want een 8K televisie is ook altijd een high end televisie, bijvoorbeeld een Samsung Neo QLED TV. 

Smart TV, 100 Hz beeldverversing, HDR (High Dynamic Range voor betere kleurweergave en helderheid), een zeer snelle input lag (ideaal bij games) , WiFi en Bluetooth zijn zo goed als standaard bij 8K televisies.

Een Ultra HD 8K TV heb je in vele formaten, vooral in wat grotere formaten, bijvoorbeeld als 55 inch, 65 inch, 75 inch en 85 inch 8K UHD TV.

Kijk hier boven voor de beste 8K televisies uit de test en voor andere goede Ultra HD 8K televisies. Of kijk hier onder voor de beste televisies uit de test met een lagere resolutie dan 8K.


Onderwerp:
Hier vind je de beste 8K TV uit de televisie 8K test en andere goede 8K televisies. Met de beste Samsung 8K TV, LG 8K TV, Sony 8K TV en andere goede 8K Ultra HD televisies, zowel OLED 8K, QLED 8K als andere beeldtechnieken. Met aanbiedingen van alle goede 8K TV's.Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een 8K televisie koop je vooral voor de toekomst. Op dit moment heb je nog weinig of niets aan die hoge 8K resolutie. Toch heb ik geïnvesteerd in een Samsung 8K TV. Je hebt dan namelijk wel een model uit de topklasse met een perfect beeld. En ik hoop vele jaren met mijn nieuwe TV te doen, en de ontwikkelingen op televisie gebied gaan razendsnel. Ik wil niet dat ik later spijt heb dat ik geen 8K TV heb gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.