Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste action cam test

De action cam is een gadget die enorm populair is. De mogelijkheden van een actioncam zijn dan ook bijzonder groot. Met een action camera kun je prachtige video-opnames maken. Je plaatst de camera bijvoorbeeld op je fiets, helm of kleding, of bijvoorbeeld op een van afstand bestuurbare auto, en je maakt spectaculaire actiebeelden.

Hieronder vind je enkele testen van actioncams. Ben je op zoek naar de voor jou beste action cam? Kijk dan vooral eens naar onderstaande tests.

Overzicht testen van action camera's

De nieuwste testen staan bovenaan.

Action Cam Keuzehulp

Wil je weten wat voor jou persoonlijk de beste action cam is? Gebruik dan de Action Cam Keuzehulp. Met deze keuzehulp vind je snel en makkelijk de voor jou beste actioncams tegen de laagste prijs. Daarvoor hoef je alleen je wensen de en eisen die je aan de action camera stelt op te geven.

Ook vind je bij de Action Cam Keuzehulp veel reviews, gebruikerservaringen en nog meer tests.

Hieronder vind je wat informatie over action cams die je kan helpen bij het kiezen van de beste action camera.

De merken action cams

GoPro is het meest bekende merk voor action camera's. GoPro maakte dan ook de eerste acioncams, en voor veel mensen is GoPro nog steeds synoniem voor action cam. Andere populaire merken voor deze actiecamera's zijn Nikkei, Salora, Sony, Garmin, Nikkei, Sony en Rollei.

De beeldhoek van de actioncam

Als je met een action cam filmt wil je niet alleen filmen wat er recht voor je gebeurt. Een ruimere beeldhoek geeft een breder zicht. Uit hoe meer graden een beeldhoek bestaat, hoe meer je ziet. Maar het vertekent een beeld natuurlijk wel. Een beeldhoek van meer dan 170 graden is redelijk standaard bij een actio cam.

Resolutie van een action cam

Met een action cam kun je filmen en fotograferen. De camera kent dus twee resoluties. De videoresolutie is belangrijk voor de kwaliteit van de videobeelden. De top is Ultra HD (4K) gevolgd door Full HD. HD Ready is een minder scherpe resolutie, en komt alleen voor bij goedkope action camera's. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld.

Naast de resolutie zijn de frames per seconde (fps) van belang. Deze zorgen voor vloeiende beelden. Hoe meer frames per seconde, hoe vloeiender het beeld. De beste camera's hebben 60 fps of meer. Deze beelden zijn heel vloeiend, en er zijn genoeg frames beschikbaar om de beelden goed vertraagt weer te geven.

Draadloze connectie

Het is wel zo plezierig als je de beelden van je actioncam zonder kabel het internet kunt opsturen of naar je computer of telefoon kunt verplaatsen. Hiervoor beschikken veel action cams over WiFi, maar ook Bluetooth en NFC worden soms ondersteund.

Actioncam met GPS

Sommige actioncams beschikken over een GPS-ontvanger zodat je automatisch kunt vastleggen op welke locatie opnames zijn gemaakt.

Waterdicht op spatwaterdicht

Een action cam MOET tegen een stootje kunnen. Shockproof is dus heel belangrijk. Een goede actioncam is ook waterdicht. Maar let op, soms is een action cam alleen spatwaterdicht, en dat bekekent dat je hem niet onder water kunt gebruiken.

Action cam met spraakbesturing

Enkele duurdere action cams, zoals de GoPro Hero, zijn ook met spraak te besturen. Dit is natuurlijk erg handig gedurende een actie.

Gebruik de bovenstaande Action Cam Keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste action camera te selecteren.

Zie ook: Beste camera's uit de test (alle soorten)

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.