Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste action cam test

De action cam is een gadget die enorm populair is. De mogelijkheden van een actioncam zijn dan ook bijzonder groot. Met een action camera kun je prachtige video-opnames maken. Je plaatst de camera bijvoorbeeld op je fiets, helm of kleding, of bijvoorbeeld op een van afstand bestuurbare auto, en je maakt spectaculaire actiebeelden.

Hieronder vind je enkele testen van action cams. Ben je op zoek naar de voor jou beste action cam? Kijk dan vooral eens naar onderstaande tests van action camera's.

Overzicht testen van action camera's

Kijk hier onder voor de beste action camera's uit de testen:Action Cam Keuzehulp

Wil je weten wat voor jou persoonlijk de beste action cam is? Gebruik dan de Action Cam Keuzehulp die te vinden is op Beste Actioncam Kopen. Met deze keuzehulp vind je snel en makkelijk de voor jou beste action cams tegen de laagste prijs. Daarvoor hoef je alleen je wensen de en eisen die je aan de action camera stelt op te geven.

Ook vind je bij de Actioncam Keuzehulp veel reviews, gebruikerservaringen en nog meer tests.

Hieronder vind je wat informatie over action cams die je kan helpen bij het kiezen van de beste action camera.

Beste action cam merken

GoPro is het meest bekende merk voor action camera's. GoPro maakte dan ook de eerste action cams, en voor veel mensen is GoPro nog steeds synoniem voor action cam. Andere populaire merken voor deze actiecamera's zijn Nikkei, Salora, Sony, Garmin, Nikkei, Sony en Rollei. In het action cam test overzicht kom je deze merken regelmatig als beste action cam tegen.


De beeldhoek van de actioncam

Als je met een action cam filmt wil je niet alleen filmen wat er recht voor je gebeurt. Een ruimere beeldhoek geeft een breder zicht. Uit hoe meer graden een beeldhoek bestaat, hoe meer je ziet. Maar het vertekent een beeld natuurlijk wel. Een beeldhoek van meer dan 170 graden is redelijk standaard bij een action cam.

Resolutie van een action camera

Met een action cam kun je filmen en fotograferen. De camera kent dus twee resoluties. De videoresolutie is belangrijk voor de kwaliteit van de videobeelden. De top is Ultra HD (4K) gevolgd door Full HD. HD Ready is een minder scherpe resolutie, en komt alleen voor bij goedkope action camera's. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld.

Naast de resolutie zijn de frames per seconde (fps) van belang. Deze zorgen voor vloeiende beelden. Hoe meer frames per seconde, hoe vloeiender het beeld. De beste action cams hebben 60 fps of meer. De beelden van deze beste actioncams zijn heel vloeiend, en er zijn genoeg frames beschikbaar om de beelden goed vertraagt weer te geven.

Draadloze connectie

Het is wel zo plezierig als je de beelden van je actioncam zonder kabel het internet kunt opsturen of naar je computer of telefoon kunt verplaatsen. Hiervoor beschikken veel action cams over WiFi, maar ook Bluetooth en NFC worden soms ondersteund. De beste action cams zijn draadloos met een smartphone of laptop te verbinden zodat je de gemaakte filmpjes makkelijk kunt overzetten.

Actioncam met GPS

Veel van de beste action cams beschikken over een GPS-ontvanger zodat je automatisch kunt vastleggen op welke locatie opnames zijn gemaakt.

Waterdicht of spatwaterdicht

Een action cam MOET tegen een stootje kunnen. Shockproof (schokbestendig) is dus heel belangrijk. Een goede actioncam is ook waterdicht. Maar let op, soms is een action cam alleen spatwaterdicht, en dat betekent dat je hem niet onder water kunt gebruiken.

Kun je de action cam wel mee het water in nemen? Let er dan op tot hoe diep in het water dat mag. In de keuzehulp op Beste Actioncam Kopen kun je dat aangeven. Soms kan het bijvoorbeeld maar tot 10 meter. Maar de beste action cams voor de duiksport kunnen wel meer dan 40 meter diep meegenomen worden.

Ook stofbestendig is een belangrijke eigenschap van een goede action cam. Deze actie camera's worden immers vaak tijdens het sporten in de natuur gebruikt.

Beeldstabilisatie bij action cams

Als er één camera is die volop in beweging is tijdens het filmen is het de action cam wel. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de filmpjes. Beeldstabilisatie is daarom belangrijk. Een goede action cam beschikt over beeldstabilisatie.

Capaciteit van de action cam accu

Bij de keuzehulp op Beste Action cam Kopen kun je ook de gewenste batterijduur opgeven. Belangrijk, want veel action cams kunnen maar een uurtje op de accu werken. Dat is erg weinig als je de action cam meeneemt als je gaat sporten of survivallen. Kies dan een action cam met een wat betere accu.

Action cam met spraakbesturing

Enkele duurdere action cams, zoals de GoPro Hero, zijn ook met spraak te besturen. Dit is natuurlijk erg handig gedurende een actie.

Action cams bij het sporten


Action cams worden vooral bij het sporten gebruikt, om sportieve prestaties en avonturen vast te leggen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het motorcrossen, racefietsen, skiën, hardlopen, skaten, duiken en motorrijden. Vooral bij wintersporten worden action cams veel gebruikt. Bovenaan vind je de beste action cam voor wintersport uit de action cam test.

Gebruik de bovenstaande Action Cam Keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste action camera te selecteren.

Zie ook: Beste camera's uit de test (alle soorten)
Foto: Jakob OwensOnderwerpen:
Beste action camera test, beste actioncamera test, beste actioncam test, beste actioncam test.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.