Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste activity tracker test

Een activity tracker (of fitness tracker) is een soort horloge vol sensoren die je sportieve prestaties en lichamelijke activiteiten bijhouden. Ze bevatten bijvoorbeeld een stappenteller die bijhouden hoeveel je loopt en ze vertellen je hoeveel calorie├źn je op een dag verbrandt. De mogelijkheden van activity trackers kunnen erg verschillen. Hier vind je de beste activity trackers uit diverse testen.

Activity tracker testen

Activity trackers worden regelmatig getest. Door organisaties als de Consumentenbond, maar ook door magazines, vergelijkingssites en andere deskundigen. Hieronder vind je een aantal verschillende testen en de beste activity trackers uit deze tests.Zie ook:Wat is een activity tracker?

Aan de ene kant heb je de stappenteller. Aan de andere kant heb je het sporthorloge. En daar tussenin is de activity tracker te vinden. De activity tracker wordt vooral gebruikt om lichamelijke inspanningen te registeren, maar er zijn ook wat meer uitgebreidere activity trackers waarop je telefoonnotificaties en inkomende oproepen kunt lezen.

De mogelijkheden van activity tracker verschillen enorm, evenals de prijzen. Kijk daarom vooral eens bij de Activity Tracker Keuzehulp die te vinden is op Beste Activity Tracker Kopen. Hierin kun je precies zien wat iedere activity trainer kan, en belangrijker nog, je kunt opgeven waarvoor je je activity trainer wilt gebruiken, en je krijgt een overzicht met alle geschikte activity trackers en hun prijs.

Sensoren bepalen de mogelijkheden van een activity tracker. De meeste activity trackers hebben een stappenteller, meten je gelopen afstand en registreren hoe lang je slaapt. Maar activity trackers die je gelopen snelheid, beklommen traptreden en hartslag meten zijn meer zeldzaam.

Veel activity trackers zijn vooral gericht op wandelen en hardlopen, maar je hebt ook activity trainers die je prestaties bij het zwemmen, golfen of fietsen / wielrennen kunnen meten. Bij de Activity Tracker Keuzehulp kun je dat allemaal per tracker nagaan.


Kies je beste activity tracker

Met de keuzehulp op het bovengenoemde Beste Activity Tracker Kopen kun je aan de hand van gewenste specificaties en functies de voor jou beste activity tracker vinden en kopen. Wat zijn daarbij de selectiemogelijkheden? Hier een korte toelichting op een aantal selectiemogelijkheden.

Sensoren activity tracker

We schreven het al, de mogelijkheden van een activity tracker hangen vooral af van de sensoren die op de activity tracker aanwezig zijn.

Sensoren voor deze metingen komen veel voor:

  • Het aantal gemaakte stappen (stappenteller)
  • Afgelegde afstand in meters
  • In kaart brengen van het slaappatroon
  • Verbruikte calorie├źn door beweging
  • Hartslagmeter
Iedere goede activity tracker beschikt over bovenstaande sensoren. Maar de beste activity trackers meten nog meer. Hieronder een overzicht van metingen die ook via extra sensoren plaats kunnen vinden. Deze sensoren zijn echter bij veel minder activity trackers aanwezig dan de sensoren voor bovenstaande metingen.
  • Meten van de gemiddelde en maximale snelheid
  • Temperatuurmeting
  • Barometer
  • Hoogtemeter

Beste activity tracker voor een sport

Activity trackers worden vaak als stappenteller gebruikt. Mensen willen meten of ze wel genoeg stappen maken op een dag voor een gezonde levensstijl. Maar er zijn ook mensen die met de activity tracker metingen doen tijdens het sporten. De ene activity tracker kan daarbij beter geschikt zijn voor een sport dan de andere.

Daarom kun je op de keuzehulp, boven te vinden op Beste Activity Tracker Kopen, ook een sport selecteren. Je krijgt in de selectie dan alleen de activity trackers te zien die voor jouw sport goed geschikt zijn. Bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, zwemmen en fitness. Met name voor met meten bij het zwemmen en fietsen zijn veel activity trackers niet goed geschikt.

Apps voor activity tracker

Om sportieve prestaties in kaart te brengen en trainingsprogramma's op te stellen zijn er diverse apps beschikbaar. Daarvoor connect je de activity tracker met je smartphone en kun deze gegevens op je telefoon analyseren. Meestal wordt er daarbij gebruik gemaakt van GPS zodat bijvoorbeeld ook afgelegde routers te zien zijn,

Populaire sport- apps zijn Runtastic (hardlopen, fitness, fietsen), Strava (lopen, fietsen), Mi Fit (fitness, training), Endemo (fitness, training). In de keuzehulp kun je zien welke apps door welke activity tracker ondersteund worden.

Beste activity tracker merken

Bij de keuzehulp van Beste Activity Tracker Kopen kun je ook de merken aanvinken waarvoor je voorkeur hebt. De activity trackers van de andere merken vallen dan buiten de selectie.

Goede en populaire merken voor een activity tracker zijn Fitbit, Polar, Garmin, FEN, Samsung en Huawei. Vooral de Fitbit activity trackers komen vaak als beste activity tracker uit de test. Kijk maar bij bovenstaande tests.

Activity trackers voor kinderen

De meeste activity trackers zijn bedoeld voor mannen en vrouwen. Daarnaast is er een beperkt aantal activity trackers voor dames, waarbij het eigenlijk alleen het bandje het verschil maakt. Ook is er een beperkt aantal activity trackers voor kinderen.

Bij een echte activity tracker voor kinderen is het niet alleen het bandje dat (qua lengte en design) het verschil maakt, maar ook de mogelijkheden. Zo maakt Garmin speciale activity trackers voor kinderen met een eenvoudige bediening, maar ook met een beloningssysteem waarbij kinderen door te bewegen punten kunnen verdienen. Dit is een bijzonder goed systeem om kinderen, die anders te weinig bewegen, tot beweging te motiveren.

Kies in de keuzehulp voor activity trackers voor kinderen voor meer informatie en actuele winkelprijzen. Ook vind vind je deze activity tracker voor kinderen bij een bovenaan genoemde test.

Hierboven vind je de beste activity trackers uit de testen en een overzicht van alle goede activity trackers met hun prijs en mogelijkheden. Ook vind je van al die activity trackers testen, reviews en gebruikerservaringen. Alles dat je nodig hebt om de voor jou beste activity tracker te vinden.

Zie ook: Meer testen sport artikelen


Onderwerpen:
Beste activitytracker test, beste stappenteller test, beste activity tracker test.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.