Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste activity tracker test (fitness tracker, stappenteller)

 

De beste activity tracker uit de test en andere goede activity trackers. Met tips, activity tracker aanbiedingen en een fitness tracker keuzehulp.

beste activity tracker test


Een activity tracker (of fitness tracker) is een soort horloge vol sensoren die je sportieve prestaties en lichamelijke activiteiten bijhouden. Ze bevatten bijvoorbeeld een stappenteller die bijhouden hoeveel je loopt en ze vertellen je hoeveel calorie├źn je op een dag verbrandt. De mogelijkheden van activity trackers kunnen erg verschillen. Hier vind je de beste activity trackers uit diverse testen.

Beste activity trackers

Hieronder vind je een overzicht met de beste fitness trackers van dit moment. Iedere activity tracker in deze lijst hebben een waardering van 5 sterren gekregen.


Je persoonlijk beste activity tracker kun je makkelijk selecteren uit de lijst met alle activity trackers.

Beste activity tracker uit de test

Fitness trackers worden regelmatig getest. Door test organisaties maar ook door magazines, vergelijkingssites en andere deskundigen. Hieronder vind je een aantal verschillende testen en de beste activity trackers uit deze tests.Zie ook:


FitBit Charge activity tracker

FitBit Charge activity tracker


Wat is een activity tracker?

Aan de ene kant heb je de stappenteller. Aan de andere kant heb je het sporthorloge. En daar tussenin is de activity tracker te vinden. De activity tracker wordt vooral gebruikt om lichamelijke inspanningen te registeren, maar er zijn ook wat meer uitgebreidere activity trackers waarop je telefoonnotificaties en inkomende oproepen kunt lezen.

De mogelijkheden van een fitness tracker kunnen enorm verschillen, evenals de prijzen. Kijk daarom vooral eens bij de Activity Tracker Keuzehulp die te vinden is op Beste Activity Tracker Kopen. Hierin kun je precies zien wat iedere activity trainer kan, en belangrijker nog, je kunt opgeven waarvoor je je activity trainer wilt gebruiken, en je krijgt een overzicht met alle geschikte activity trackers en hun prijs.

Sensoren bepalen de mogelijkheden van een activity tracker. De meeste activity trackers hebben een stappenteller, meten je gelopen afstand en registreren hoe lang je slaapt. Maar fitness trackers die je gelopen snelheid, beklommen traptreden en hartslag meten zijn meer zeldzaam.

Veel activity trackers zijn vooral gericht op wandelen en hardlopen, maar je hebt ook activity trainers die je prestaties bij het zwemmen, golfen of fietsen / wielrennen kunnen meten. Bij de Activity Tracker Keuzehulp kun je dat allemaal per tracker nagaan.

Kies je beste activity tracker

Met de keuzehulp op het bovengenoemde Beste Activity Tracker Kopen kun je aan de hand van gewenste specificaties en functies de voor jou beste activity tracker vinden en kopen. Wat zijn daarbij de selectiemogelijkheden? Hier een korte toelichting op een aantal selectiemogelijkheden.


Gamin Vivosmart activity tracker

Gamin Vivosmart activity tracker

Sensoren activity tracker

We schreven het al, de mogelijkheden van een fitness tracker hangen vooral af van de sensoren die op de activity tracker aanwezig zijn.

Sensoren voor deze metingen komen veel voor:

  • Het aantal gemaakte stappen (stappenteller)
  • Afgelegde afstand in meters
  • In kaart brengen van het slaappatroon
  • Verbruikte calorie├źn door beweging
  • Hartslagmeter
Iedere goede activity tracker beschikt over bovenstaande sensoren. Maar de beste activity trackers meten nog meer. Hieronder een overzicht van metingen die ook via extra sensoren plaats kunnen vinden. Deze sensoren zijn echter bij veel minder activity trackers aanwezig dan de sensoren voor bovenstaande metingen.
  • Meten van de gemiddelde en maximale snelheid
  • Temperatuurmeting
  • Barometer
  • Hoogtemeter

Beste activity tracker voor een sport

Activity trackers worden vaak als stappenteller gebruikt. Mensen willen meten of ze wel genoeg stappen maken op een dag voor een gezonde levensstijl. Maar er zijn ook mensen die met de activity tracker metingen doen tijdens het sporten. De ene activity tracker kan daarbij beter geschikt zijn voor een sport dan de andere.

Daarom kun je op de keuzehulp, boven te vinden op Beste Activity Tracker Kopen, ook een sport selecteren. Je krijgt in de selectie dan alleen de fitness trackers te zien die voor jouw sport goed geschikt zijn. Bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, zwemmen en fitness. Met name voor met meten bij het zwemmen en fietsen zijn veel activity trackers niet goed geschikt.

Apps voor activity tracker

Om sportieve prestaties in kaart te brengen en trainingsprogramma's op te stellen zijn er diverse apps beschikbaar. Daarvoor connect je de activity tracker met je smartphone en kun deze gegevens op je telefoon analyseren. Meestal wordt er daarbij gebruik gemaakt van GPS zodat bijvoorbeeld ook afgelegde routers te zien zijn,

Populaire sport- apps zijn Runtastic (hardlopen, fitness, fietsen), Strava (lopen, fietsen), Mi Fit (fitness, training), Endemo (fitness, training). In de keuzehulp kun je zien welke apps door welke fitness tracker ondersteund worden.

Beste activity tracker merken

Bij de keuzehulp van Beste Activity Tracker Kopen kun je ook de merken aanvinken waarvoor je voorkeur hebt. De activity trackers van de andere merken vallen dan buiten de selectie.

Goede en populaire merken voor een goede fitness tracker zijn Fitbit, Xiamoi Mi, Polar, Garmin, FEN, Samsung, Apple en Huawei. 

Vooral de Fitbit activity trackers komen vaak als beste activity tracker uit de test. Kijk maar bij bovenstaande tests.


Fitbit activity tracker dames

Fitbit Luxe activity tracker dames

Activity tracker kinderen

De meeste activity trackers zijn bedoeld voor mannen en vrouwen. Daarnaast is er een beperkt aantal activity trackers voor dames, waarbij het eigenlijk alleen het bandje het verschil maakt. Ook is er een beperkt aantal activity trackers voor kinderen.

Bij een echte fitness tracker voor kinderen is het niet alleen het bandje dat (qua lengte en design) het verschil maakt, maar ook de mogelijkheden. Zo maakt Garmin speciale activity trackers voor kinderen met een eenvoudige bediening, maar ook met een beloningssysteem waarbij kinderen door te bewegen punten kunnen verdienen. Dit is een bijzonder goed systeem om kinderen, die anders te weinig bewegen, tot beweging te motiveren.

Kies in de keuzehulp voor activity trackers voor kinderen voor meer informatie en actuele winkelprijzen. Ook vind vind je deze activity tracker voor kinderen bij een bovenaan genoemde test.

Activity tracker dames

We noemden hier boven al even de activity tracker voor dames. De activity tracker is een soort horloge dat meestal de hele dag door gedragen wordt. Zo'n stappenteller moet er dus wel mooi uitzien. Daarom zijn er speciale stappentellers voor dames te koop.

Qua functionaliteit en mogelijkheden maakt het geen verschil met een algemene activity tracker of een activity tracker voor heren. Alleen de kleur van het bandje en eventueel de behuizing maakt het verschil. De verschillen tussen een activity tracker voor dames en een activity tracker voor heren zijn dus minimaal, en meestal helemaal niet van toepassing.

Activity tracker bandjes

Het kan wel interessant zijn om het horlogebandje van je activity tracker of stappenteller te wisselen. Je kunt de stijl van je fitness tracker dan aan je kleding aanpassen. 

Voor populaire activity trackers en stappentellers als de Fitbit Charge, de Samsung Galaxy Fit zijn losse activity tracker bandjes te koop. Deze horlogebandjes voor de stappenteller vind je bij de winkels op het bovenstaande Beste Activity Tracker Kopen.

Hierboven vind je de beste activity trackers uit de testen en een overzicht van alle goede activity trackers met hun prijs en mogelijkheden. Ook vind je van al die activity trackers testen, reviews en gebruikerservaringen. Alles dat je nodig hebt om de voor jou beste activity tracker te vinden.

Zie ook: 


Onderwerp:
De activitytracker wordt ook wel stappenteller genoemd, maar daarmee doe je de activity tracker te kort, want een goede activity tracker / fitness tracker doet veel meer dan alleen je stappen tellen. Hierboven de beste activity trackers uit de test, de beste activitytrackers volgens hun gebruikers en specifieke beste activitytrackers / beste fitness trackers zoals de beste activity tracker voor kinderen uit de test. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste activity tracker / beste fitnesstracker / beste stappenteller.

0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *