Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste afzuigkap test

Een afzuigkap is een apparaat dat vaak noodzakelijk is om te kopen. Maar een afzuigkap is ook een lastig produkt om te kiezen. Er zijn namelijk veel afzuigkappen in diverse soorten. Maar wat is voor jou een goede afzuigkap? Wij kijken hier naar de beste afzuigkappen uit diverse tests, en naar een keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste afzuigkap te kiezen.

Afzuigkap testen

Laten we eerst eens kijken welke afzuigkappen de experts adviseren. Hieronder vind je enkele vergelijkende testen van afzuigkappen en de beste afzuigkap uit iedere test.Afzuigkap Keuzehulp

Wil je zelf de voor jou beste afzuigkap vinden? Gebruik dan de Afzuigkap Keuzehulp van Coolblue. Met deze keuzehulp kun je snel en makkelijk een keuze maken uit meer dan 100 verschillende afzuigkappen. Je geeft je wensen en eisen op door mogelijkheden aan te vinken en je krijgt een overzicht met alle geschikte afzuigkappen. Reviews, tests, ervaringen, pluspunten en minpunten maken het kiezen van de beste afzuigkap extra makkelijk.Soorten afzuigkappen

Wandschouw, onderbouw, vlakscherm, inbouw... veel mensen haken hier al af. Toch is het allemaal niet zo ingewikkeld.

  • Wandschouw afzuigkap: Deze afzuigkap wordt aan de muur gemonteerd. Ze zijn er in diverse vormen, meestal schuin aflopend naar boven, maar ook volledig plat en je hebt wandschouwen die meer hoofdruimte bieden doordat ze aan de voorkant hoger zijn.
  • Onderbouw afzuigkap: Deze afzuigkap wordt onder een keukenkast gemonteerd. In dat kastje bevindt zich dan een afvoerpijp of recirculatiesysteem.
  • Vlakscherm afzuigkap: Een onderbouw afzuigkap met een uittrekbaar scherm. Deze afzuigkap is zo goed als onzichtbaar.
  • Ge├»ntegreerde afzuigkap: Ook deze kap is (als hij niet gebruik wordt) onzichtbaar. Maar deze versie wordt tussen twee keukenkastjes gehangen en verborgen door een open te klappen paneel.
  • Inbouw afzuigkap. Deze afzuigkap is in zijn geheel weggewerkt in een keukenkastje boven het fornuis.
  • Eiland afzuigkap: Een afzuigkap speciaal voor een kookeiland. Deze word aan het plafond bevestigd en is juist heel zichtbaar in de keuken. Veel mensen vinden dit mooi.
  • Plafond afzuigkap: Maar wil je bij je kookeiland geen afzuigkap zien, dan kun je kiezen voor een plafond afzuigkap. Deze wordt op het plafond geplaatst zodat hij minder opvalt.


Afzuigkap met of zonder motor?

Heb een afvoerbuis naar buiten, dan kies je voor een afzuigkap met motor. Deze zuigt zelf de vuile lucht aan en blaast deze naar buiten. Heb je helemaal geen voorziening voor de afvoer van de lucht, dan kies je voor een recirculatie afzuigkap met motor. Deze zuigt de lucht op, filtert deze, en blaast hem weer (schoon) de keuken in. Bij deze laatste afzuigkappen moet je wel af en toe het filter vervangen.

Heb je een centraal afzuigsysteem, dan is er geen motor nodig. Dit is een simpele en eenvoudige afzuigkap die niet veel anders hoeft te doen dan de klep naar het afzuigsysteem te openen als dit nodig is.

Kijk in de bovenaan genoemde Afzuigkap Keuzehulp voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.