Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste airco test

Een airco voor thuis is helemaal niet zo duur als het lijkt. Vooral niet als je kiest voor een mobiele airco. Een mobiele airco heeft bovendien als voordeel dat je hem overdag in de woonkamer en 's nachts in de slaapkamer kunt gebruiken. Kies dan wel voor een lichte makkelijk te verplaatsen airco met een lage geluidsproductie en een timer zodat de airco zichzelf uitschakelt als je slaapt.

Hier kijken we naar de beste airco's uit diverse testen en geven we je informatie die nuttig is bij de keuze en aanschaf van een airco.

Uitslagen testen airco's

We hebben enkele vergelijkende testen van airco's verzameld. Zoals gebruikelijk komt bij dit soort testen lang niet altijd hetzelfde apparaat als beste uit de test.


De beste winkels om een airco te kopen

Welke winkels verkopen online de beste airco's tegen de laagste prijs? Met de laagste prijzen, het beste aanbod, en de beste service zoals gratis bezorging? Kijk op Goedkoop een airco kopen voor de beste online aanbieders van mobiele airco's en andere goede airconditioners voor thuis.

Kies zelf de voor jou beste airco

Zoveel airco testen, zoveel beste airco's. Één van de redenen dat er vaak verschillende airco's als beste airco uit verschillende tests komen komt doordat niet iedereen dezelfde eisen aan zijn airco stelt. Zo zal iemand die de airco in een grote woonkamer plaatst andere eigenschappen belangrijk vinden dan iemand die hem op de slaapkamer gebruikt.

Raadpleeg daarom de Airco Keuzehulp van Bol om aan de hand van je wensen de voor jou beste airco te selecteren uit een lijst van zo'n 300 vooral mobiele airco's. Hieronder vind je tips voor bij het selecteren van de voor jou persoonlijk beste airco via deze keuzehulp.


Inventum mobiele airco

Inventum mobiele airco


Waarop letten in de Airco Keuzehulp

In de keuzehulp zijn diverse eisen en mogelijkheden die je op kunt geven. Zo hebben veel airco's extra functies. Ze kunnen bijvoorbeeld de lucht reinigen, ontvochtigen of juist bevochtigen, en er zijn airco's die niet alleen kunnen koelen maar ook kunnen verwarmen. In de keuzehulp kun je al deze mogelijkheden selecteren als je daar prijs op stelt.

En dan zijn er nog opties zoals de aanwezigheid van een timer die de airco 's nachts om een bepaalde tijd kan uitschakelen of de mogelijkheid om de airco ook als ventilator te kunnen gebruiken. En somige van de nieuwste airco's zijn niet alleen via een afstandsbediening maar ook via een app te bedienen.

Tot slot zijn er nog heel relevante kenmerken zoals de maximale oppervlakte die goed gekoeld wordt, het geluidsniveau (erg belangrijk in de slaapkamer), het koelvermogen, het energielabel en natuurlijk het merk en het prijsniveau.

Met de Airco Keuzehulp selecteer je snel en makkelijk de voor jou beste airco tegen de laagste prijs. Hieronder kijken we nader naar een aantal van de opties en mogelijkheden van een airconditioner.

Soorten airco's

De meeste airco systemen voor thuis zijn mobiele airco's. Dit zijn losstaande airco's (meestal voorzien van wieltjes) die je makkelijk kunt verplaatsen. Je kunt ze overdag in de huiskamer of op je werkkamer zetten en 's avonds in de slaapkamer of in een kinderkamer. Zoals iedere airconditioning moet een mobiele airco wel zijn warme lucht kunnen afvoeren. Dat gebeurt bij een mobiele airco met een afvoerslang de je uit een raam kunt hangen.

De tegenhanger van de mobiele airco is een vaste airco. Deze kunnen weer onderverdeeld worden in een split airco, die uit twee delen bestaat waarvan er één deel buiten wordt geplaatst, en een monoblock airco waarbij er een gat in de muur wordt gemaakt via welke de hete lucht wordt afgevoerd.


AEG mobiele airco

AEG mobiele airco

Hoeveel geluid maakt de airco?

We schreven het al, plaats je een airco om 's nachts de slaapkamer te koelen, dan is het plezierig dat de airconditioner stil zijn werk doet. De beste airco is dan een stille airco. Het geluidsniveau kun je in de airco keuzehulp dan ook selecteren. We adviseren voor de slaapkamer een airco met minder dan 60 Db geluidsproductie (in de hoogste stand).

Hoe goed koelt de airco?

De ene airco kan veel krachtiger koelen dan de andere airco. Het koelvermogen van een airco wordt weergegeven in BTU (British Thermal Unit). De minst krachtige airco's (tot 8.000 BTU) worden alleen geadviseerd voor koelen van een kleinere ruimte (tot 15 vierkante meter). Airco's tot 10.000 BTW kunnen wel een kamer van 25 vierkante meter in. De beste airco voor een grotere kamer heeft meer BTU koelkracht nodig.

In de bovengenoemde Airco Keuzehulp kun je ook de grote van de kamer invoeren om de beste airco te vinden (dat is wat makkelijker). Hou er wel rekening mee dat je als je een bovengemiddeld hoge kamer hebt ook wat meer koeling nodig hebt. Voor de berekening is uitgegaan van de gemiddelde plafondhoogte in Nederland (2,5 meter).

Hoeveel stroom gebruikt een airco?
De meeste airco's hebben een A label voor energieverbruik. Zoek je een zuinige airco. Selecteer in het overzicht dan het A+ energielabel.

Zie ook: Beste ventilator test


Onderwerpen:
Beste airconditioners test, beste airco test, beste airconditioner, beste mobiele airco test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.