Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste airco test (met aanbiedingen, tips en keuzehulp)

De beste airco's uit de test, waaronder goede goedkope mobiele airco systemen (zonder buiten unit). Kijk hier voor de beste airco voor jouw huis.

Een airco voor thuis is helemaal niet zo duur als je zal denken. Vooral niet als je kiest voor een mobiele airco. Een mobiele airco heeft bovendien als voordeel dat je hem overdag in de woonkamer en 's nachts in de slaapkamer kunt gebruiken. 
Kies dan wel voor een lichte makkelijk te verplaatsen airco met een lage geluidsproductie en een timer zodat de airco zichzelf uitschakelt als je slaapt.

Hier kijken we naar de beste airco's uit diverse testen en geven we je informatie die nuttig is bij de keuze en aanschaf van een airco. Het gaat daarbij vooral om de beste mobiele airco's.
Beste airco's uit de test

We hebben enkele vergelijkende testen van airco's verzameld. Het betreft de beste airco's in diverse soorten en de beste airco's voor verschillende ruimtes. Zoals gebruikelijk komt bij dit soort testen lang niet altijd hetzelfde apparaat als beste uit de test.


Zie ook:
 Airco aanbiedingen beste winkels

Welke winkels verkopen online de beste airco's tegen de laagste prijs? Met de laagste prijzen, het beste aanbod, en de beste service zoals gratis bezorging? Kijk op Goedkoop een airco kopen voor de beste online aanbieders van mobiele airco's en andere goede airconditioners voor thuis.

Je vindt daar alle airco aanbiedingen van deze beste winkels.
Kies zelf de voor jou beste airco

Zoveel airco testen, zoveel beste airco's. Één van de redenen dat er vaak verschillende airco's als beste airco uit verschillende tests komen komt doordat niet iedereen dezelfde eisen aan zijn airco stelt. Zo zal iemand die de airco in een grote woonkamer plaatst andere eigenschappen belangrijk vinden dan iemand die hem op de slaapkamer gebruikt.

Raadpleeg daarom de Airco Keuzehulp van Bol om aan de hand van je wensen de voor jou beste airco te selecteren uit een lijst van zo'n 600 (!) vooral mobiele airco's. Hieronder vind je tips voor bij het selecteren van de voor jou persoonlijk beste airco via deze keuzehulp.


Inventum mobiele airco

Inventum mobiele aircoTips voor het kiezen van een geschikte airco

Hoe kies je je beste airco? In de airco keuzehulp zijn diverse eisen en mogelijkheden die je op kunt geven. Zo hebben veel airco's extra functies. Sommige airco's kunnen bijvoorbeeld de lucht reinigen, ontvochtigen of juist bevochtigen, en er zijn airco's die niet alleen kunnen koelen maar ook kunnen verwarmen. In de keuzehulp kun je al deze mogelijkheden selecteren als je daar prijs op stelt.

En dan zijn er nog opties zoals de aanwezigheid van een timer die de airco 's nachts om een bepaalde tijd kan uitschakelen of de mogelijkheid om de airco ook als ventilator te kunnen gebruiken. En sommige van de nieuwste airco's zijn niet alleen via een afstandsbediening maar ook via een app te bedienen.

Tot slot zijn er nog heel relevante kenmerken zoals de maximale oppervlakte die door de airco goed gekoeld wordt, het geluidsniveau (erg belangrijk in de slaapkamer), het koelvermogen, het energielabel en natuurlijk het merk en het prijsniveau.

Met de Airco Keuzehulp selecteer je snel en makkelijk de voor jou beste airco tegen de laagste prijs. Hieronder kijken we nader naar een aantal van de opties en mogelijkheden van een airconditioner.

Soorten airco's

De meeste airco systemen voor thuis zijn mobiele airco's. Dit zijn losstaande airco's (meestal voorzien van wieltjes) die je makkelijk kunt verplaatsen. Je kunt ze overdag in de huiskamer of op je werkkamer zetten en 's avonds in de slaapkamer of in een kinderkamer. Zoals iedere airconditioning moet een mobiele airco wel zijn warme lucht kunnen afvoeren. Dat gebeurt bij een mobiele airco met een afvoerslang de je uit een raam kunt hangen.

De tegenhanger van de mobiele airco is een vaste airco. Deze kunnen weer onderverdeeld worden in een split airco, die uit twee delen bestaat waarvan er één deel buiten wordt geplaatst, en een monoblock airco waarbij er een gat in de muur wordt gemaakt via welke de hete lucht wordt afgevoerd.AEG mobiele airco

AEG mobiele airco

Hoeveel geluid maakt de airco?

We schreven het al, plaats je een airco om 's nachts de slaapkamer te koelen, dan is het plezierig dat de airconditioner stil zijn werk doet. De beste airco is dan een stille airco. Het geluidsniveau kun je in de airco keuzehulp dan ook selecteren. We adviseren voor de slaapkamer een airco met minder dan 60 Db geluidsproductie (in de hoogste stand).

Bij de airco testen bovenaan vind je ook de beste airco voor de slaapkamer uit de test.

Hoe goed koelt de airco?

Koelen is DE taak van de airo. De ene airco kan veel krachtiger koelen dan de andere airco. Het koelvermogen van een airco wordt weergegeven in BTU (British Thermal Unit). 

De minst krachtige airco's (tot 8.000 BTU) worden alleen geadviseerd voor koelen van een kleinere ruimte (tot 15 vierkante meter). Airco's tot 10.000 BTW kunnen wel een kamer van 25 vierkante meter in. De beste airco voor een grotere kamer heeft meer BTU koelkracht nodig.

In de bovengenoemde Airco Keuzehulp kun je ook de grote van de kamer invoeren om de beste airco te vinden (dat is wat makkelijker). Hou er wel rekening mee dat je als je een bovengemiddeld hoge kamer hebt ook wat meer koeling nodig hebt. Voor de berekening is uitgegaan van de gemiddelde plafondhoogte in Nederland (2,5 meter). Heb je een (veel) hoger plafond? Dan heb je ook wat meer koelcapaciteit nodig.

Hoeveel stroom gebruikt een airco?
De meeste airco's hebben een A label voor energieverbruik (waarbij we nog uitgaan van de energielabel indeling van voor maar 2021, omdat deze nog meestal gehanteerd word).. Zoek je een zuinige airco. Selecteer in het overzicht dan het A+, A++ of A+++ energielabel (oude label).

Bediening van de airco
Voor het makkelijk bedienen worden alle goede airco's tegenwoordig met een afstandsbediening geleverd. Dat is geen overbodige luxe als je op bed ligt of op de bank zit en de stand van de airco een tikkeltje hoger of lager wilt zetten.

Daarnaast zijn er diverse luxe airco's die ook via een app op de mobiele telefoon te bedienen zijn. Het voordeel van een app is dat je niet je zoveelste afstandsbediening bij je moet houden, en een app geeft vaak wat meer informatie, bijvoorbeeld over de temperatuur en het binnenklimaat.Mobiele airco ProKlima

Mobiele airco ProKlima


Airco met timer
Met een timer kun je er voor zorgen dat de airco om een bepaalde tijd uitgaat, bijvoorbeeld op een tijdstip dat je normaal gesproken slaapt zodat de airco niet de hele nacht aanstaat. De beste airco systemen beschikken over een timer waarmee je de airco ook op een bepaalde tijd kunt aanzetten. Dan is de woonkamer op temperatuur als je thuiskomt, je kantoor aangenaam aan het begin van de werkdag, of je slaapkamer lekker koel als je gaat slapen.

Lucht ontvochtigen
De taak van een airco is koelen. Maar vaak kan een airco meer. Zo kunnen de meeste goede airco systemen ook de lucht ontvochtigen. De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij het binnenklimaat. Een goede luchtvochtigheid (tussen de 40 en 60 procent) is beter op temperatuur te houden. Je beste airco regelt dus ook de luchtvochtigheid voor je. De airco haalt dus meteen het teveel aan vocht uit de lucht. 

Ook de functie om de lucht te reinigen kom je bij veel van de beste airco's tegen. Deze beste airco systemen beschikken over een filter dat de lucht meteen reinigt van stof, pollen en ander vuil.
 
De airco als elektrische verwarming
 Wat zeldzamer zijn de airco's die ook als elektrische verwarming dienst kunnen doen. Dit zijn een airconditioner en een elektrische kachel in één apparaat. In de zomer gebruik je ze als airco in de winter als verwarming.

En zo kun je uit het bovenstaande overzicht met alle goede airco systemen je beste airco selecteren via alle wensen en eisen die je aan je beste airco stelt.


Samenvatting:
Wat is de beste airco voor thuis of op kantoor? Bovenaan vind je de beste airco systemen uit de test (meestal de beste mobiele airco) en andere goede mobiele airco's en goede vaste airco's. Bij de beste airconditioners test vind je de beste airco's voor grote, middelgrote en kleine ruimtes. Met de keuzehulp kun je snel en makkelijk je beste airco / beste airconditioner / beste mobiele airco vinden en goedkoop kopen.

Een reactie posten

0 Reacties